Mesajde ioana_p76 » Mar Sep 03, 2013 10:17 am
Si SCRISOARE 4 - pe care am scris-o efectiv in numele meu, desi eu sunt mamica si nu voi beneficia de subprogram, dar am simtit nevoia sa scriu si eu ceva:
Stimate Domnule Ministru Eugen Nicolaescu,
Ma numesc Ioana P.. si va scriu referitor la faptul ca s-a oprit finantarea Subprogramului de fertilizare in vitro.
Mentionez ca eu nu am beneficiat de acest Subprogram, am fost foarte norocoasa sa raman insarcinata natural, dupa lupta cu infertilitatea de mai multi ani, si acum am o fetita de 3 anisori. Dar dupa cum spuneam, am dus o lupta cu infertilitatea multi ani, mai exact 7 ani, deci stiu ce inseamna infertilitatea, ce implica si fizic si emotional.
As fi avut si eu mare nevoie la un moment dat de existenta acestui Subprogram. Si am fost foarte bucuroasa cand in sfarsit a aparut si cuplurile infertile au inceput sa beneficieze de pe urma lui. Eu eram déjà mama, dar nu multi sunt asa de norocosi cum am fost noi sau, oricat noroc ar avea, nu au cum sa devina parinti pe cale naturala - cum ar fi femeile care au ramas fara trompe ovariene, sau cazurile grave de oligo-terato- azoo- spermie (noi am fost un caz cu oligo-aste-terato- spermie, cu recomandare clara de fiv, dar am avut imensul noroc ca in urma unei operatii de varicocel, la care nu ni se acordau mari sanse, sa raman insarcinata natural) – va zic aceste detalii pt ca d-voastra, fiind medic de profesie, intelegeti f bine faptul ca infertilitatea este de multe feluri si sunt cazuri in care chiar singura solutie este fertilizarea in vitro.
Poate va mirati de ce va scriu din moment ce sunt déjà mama si nu voi beneficia de Subprogram. Va scriu pentru ca am multi prieteni si cunostinte, cupluri tinere, care au disperata nevoie de acest Subprogram, care nu au alta sansa de a deveni parinti si nici nu au mijloacele financiare de a face fata tuturor cheltuielilor pe care le presupune un ciclu de fertilizare in vitro. Si ii inteleg f bine, pentru ca am fost si eu in situatia lor.
In majoritatea tarilor din Europa, de ani buni, se finanteaza nu una, ci mai multe incercari de fertilizare in vitro, a fost un inceput frumos si la noi in tara cu aparitia Subprogramului, in urma caruia s-au nascut si urmeaza sa se nasca 300 de copii!
Va rog sa luati in considerare acest fapt si incercati sa contribuiti la deblocarea finantarii pentru acest Subprogram!
Cu multa speranta si multumiri,