Experiente din timpul sarcinii

Au invins infertilitatea, dar nu uita experienta si ne raman alaturi!
User avatar
como
Posts: 45
Joined: Wed Feb 12, 2014 7:10 pm
Location: Bucuresti

Re: Experiente din timpul sarcinii

Post by como » Mon Dec 01, 2014 4:08 pm

Swanheart wrote:Misha, sunt din vestul tarii, merg la ginecolog in Timisoara, la o dr. de exceptie. DT e dublul test, am facut economie de litere. :)))

Noua ne-a povestit ieri destul de mult despre acest test, ne-a spus ca daca iese rezultatul mai slabut, putem face amniocenteza, dar e usor invaziva, duce la avort in 2% din cazuri. Nu e mult, dar pentru cei care se incadreaza in acest procent, e enorm. :( Ne-a spus ca exista un test de sange 100% sigur, dar costa ceva mai mult, 2.600 lei. Daca dispui de banutii astia, mai bine il faci, decat sa risti cu amniocenteza... Am citit si despre cazuri in care nu a fost executata corect, de acolo aparand si alte riscuri pentru fat. :(

Ne-a mai spus ieri ca riscul pentru anomalii cromozomiale e mai ridicat dupa 35 de ani, INSA pana acum ea a avut cazuri de Down la varste sub 30-35 de ani ale pacientelor, si niciun caz peste varsta de 35 de ani, asa cum spun statisticile...

Dar, sunt convinsa ca totul va fi bine. Trebuie sa fie bine!
Buna,
Panorama se face la Medlife - acum au chiar un pret promotional. In cazul in care sunt gemeni Panorama nu ajuta cu absolut nimic, deoarece nu da un rezultat exact. Fapt pt care cei de la Medlife nici nu mai fac pt gemeni - rata de eroare era foarte mare.
Eu am gemeni, iar dupa dublu test doctorul ecografist a gasit la unul din feti (cel cu o artera unica) niste chisturi pe plex coroid. Desi nu erau un semn exact ca bebeul ar avea vre-un risc de trisomie, medicul ginecolog mi-a recomandat sa fac o analiza de sange pt a identifica sigur daca are ceva sau nu. Asa ca am facut la Cyto Genomic testul Ariosa Harmony. Acest test analizeaza ADN-ul fetal din sangele matern si stabileste riscul de aneuploidii fetale comune la gravide, interesand cromozomii 21, 18 si 13, precum si analiza cromozomilor sexuali X si Y. Testul se face in Bucuresti, analiza se trimite in SUA iar rezultatul vine in 2 saptamani. Am platit 3000 Ron pt aceasta analiza. Eu avand placenta previa aveam un risc foarte mare de avort spontan in cazul amniocentezei.
Multa bafta!

User avatar
SOS Infertilitatea
Administrator
Posts: 10451
Joined: Fri Sep 11, 2009 3:03 pm
Contact:

Re: Experiente din timpul sarcinii

Post by SOS Infertilitatea » Wed Dec 03, 2014 10:55 am

Mamele din Romania sunt expuse excesiv unei interventii chirurgicale indicate doar in cazurile complicate


Epiziotomia este o manevră chirurgicală practicată în timpul naşterilor dificile prin care este tăiat perineul mamei, adică regiunea dintre organele genitale şi anus. Dacă în Europa s-a încercat şi reuşit reducerea frecvenţei acestei intervenţii, conform statisticilor de la nivelul anului 2010 România este plasată pe locul trei.

În 2013 situaţia nu s-a redresat deloc. Conform ultimelor date, o mamă din România aflată la prima naştere are sub 5% şanse să plece din spital fără să-i fie tăiat perineul, chiar dacă naşterea este complet normală. Care sunt explicaţiile excesului acestei practici chirurgicale în maternităţile din România?

Datele ştiinţifice nu susţin folosirea de rutină a epiziotomiei, atrage atenţia Colegiul American al Ginecologilor. Această intervenţie chirurgicală este indicată pentru evitarea rupturii perineului la mamă în naşterile naturale dificile. Dar în România, 92% dintre mamele aflate la prima naştere au suferit o intervenţie prin epiziotomie, conform unui studiu efectuat în 2013 de o echipă din Târgu-Mureş.

12.000 de mame din opt maternităţi au fost incluse în acest studiu ale cărui rezultate preliminare au fost prezentate la ultimul Congres Naţional de Obstetrică-Ginecologie şi urmează să fie publicate într-o revistă de specialitate.

DE 7 ORI MAI MULTE EPIZIOTOMII IN ROMANIA DECAT NIVELUL RECOMANDAT DE OMS

În Germania şi Franţa frecvenţa acestei intervenţii este de doar 27%, iar în Marea Britanie de 8,3%. Din cauza beneficiilor reduse ale intervenţiei, Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă o rată a epiziotomiilor de 10%. În România se efectuează de 7 ori mai multe epiziotomii decât nivelul recomandat de OMS.

Atunci când, în timpul naşterii naturale, fătul exercită o presiune prea mare asupra peretului perineal al mamei, acesta se poate rupe de la sine. Aceste rupturi „nu trebuie privite generic drept nişte drame. Ele se suturează de obicei uşor, vindecarea este rapidă şi fără complicaţii”, spune prof. Gheorghe Peltecu, directorul maternităţii Filantropia din Bucureşti.

Doar că, pentru a evita astfel de rupturi, ginecologul poate alege să provoace profilactic ruptura tăind chirurgical perineul – epiziotomia. În acest caz recuperarea mamei este mai dificilă. „Complicaţiile epiziotomiei profilactice sunt foarte frecvente şi alterează mult calitatea vieţii femeii după naştere”, spune profesorul Peltecu.

Probabilitatea de a avea dureri şi o recuperare mai dificilă până în a treia săptămână de la naştere este mai mare pentru mamele cu epiziotomie, constată un studiu publicat în 2013. Printre dezavantajele acestei intervenţii sunt enumerate refacerea defectuoasă a perineului, fistule recto-vaginale sau hemoragii crescute.

Practic, în ultimii ani, România a urcat de pe locul 3 în Europa pe locul 1 ca frecvenţă a epiziotomiilor. Subiectul este foarte discutat în interiorul comunităţii de ginecologi din România, nu puţini fiind cei care susţin că mamele din România sunt puse în faţa unei supra-medicalizări a unui act fiziologic.

Preşedintele Societăţii Române de Obstetrică-Ginecologie, prof. Florin Stamatian, admite că în România „se face exces de epiziotomia profilactică. A tăia nu înseamnă neapărat că totul va ieşi ultraperfect”. Printre medicii români „există falsa convingere, infirmată de studii, că epiziotomia reduce incontinenţa urinară din perioada premergătoare şi ulterioară menopauzei”, remarcă profesorul Gheorghe Peltecu.

ASA SE APARA MEDICII DE ACUZELE DE MALPRAXIS

Cel mai important studiu internaţional pe acest subiect, care a analizat datele referitoare la 5541 de naşteri, constată fără drept de apel că este recomandabilă restricţionarea folosirii epiziotomiei. Şi din punct de vedere economic folosirea epiziotomiei pe scara largă este nejustificată, 12,5 dolari fiind economisiţi pentru fiecare astfel de intervenţie, utilă doar în cazul complicaţiilor.

Specialiştii consideră că frecvenţa epiziotomiilor poate fi redusă fără probleme în cazurilor naşterilor fără risc (studiu sursa), dar este important ca această intervenţie chirurgicală să fie practicată în continuare în naşterile cu potenţiale complicaţii.

„În România, mulţi medici practică epiziotomia în orice situaţie în care fătul dă semne de stres pentru că aşa se pot proteja împotriva acuzelor de malpraxis”, spune Adriana Păun, vicepreşedintele Asociaţiei Moaşelor Independente. „E şi o chestiune de educaţie a mamelor şi a cadrelor medicale medii. Există un antrenament perineal recomandat, exerciţii prin care perineul este pregătit înainte de naştere pentru a preveni rupturile de gradul 3 şi 4, dar şi după naştere pentru a preîntâmpina apariţia incontinenţei urinare mai târziu”. Dacă antrenamentul perineal nu este încă o rutină în România, epiziotomia a devenit o procedură de rutină în maternităţi.

„Ştim cu toţii că rata epiziotomiilor ar trebui să fie mult mai mică”, spune şeful clinicii de ginecologie a spitalului Elias, prof. Radu Vlădăreanu. „Dar foarte mulţi dintre cei care îi învaţă astăzi pe rezidenţi au deprins practica naşterii în acest mod şi, după foarte mulţi ani, le este foarte greu să facă altfel. În plus, în România nu există un ghid cap-coadă pentru naşteri astfel că naşterile se practică fără acest ghid”.

O FORMA DE VIOLENTA OBSTETRICA

O echipă de medici din Brazilia, o altă ţară cu un număr foarte mare de epiziotomii, se referă la utilizarea excesivă a acestei practici ca la o formă „de violenţă obstetrică. Adică acea situaţie în care orice travaliu este considerat patologic, când o femeie este automat transformată într-un pacient şi proceduri medicale şi farmacologice sunt practicate de rutină fără a-i permite mamei să ia decizii cu privire la propriul ei corp”.

Din păcate, spune prof. Radu Vlădăreanu, „poziţia pe care Societatea Română de Ginecologie ar putea-o lua public nu are valoarea recomandărilor Colegiului American al Ginecologilor, care sunt o cutumă de conduită, au un efect mult mai puternic. Asociaţiile profesionale din România nu au puterea de a implementa anumite atitudini şi tot Ministerul Sănătăţii are în final acest drept”.

Mamele din România sunt expuse excesiv şi nejustificat epiziotomiei, o intervenţie chirurgicală rezervată doar naşterilor cu complicaţii. Este încurajator că problema a fost adusă în dezbatere chiar în timpul unei reuniuni de specialitate a ginecologilor români. Dar, subliniază un studiu despre ţările cu frecvenţe mari ale epiziotomiei, „atunci când o intervenţie devine rutină în practica clinică ea nu este uşor abandonată, chiar dacă există dovezi ştiinţifice puternice care-i demonstrează inutilitatea şi nocivitatea”.

Sursa: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-18 ... licate.htm
I always wondered
why somebody didn’t do
something about that,
then I realized
I AM SOMEBODY.

[...and you, and you!]

Grup FB infertilitate si actiuni asociative
Grup FB proceduri cu gameți donati
Grup FB adoptie
Grup FB sarcina & parenting

Pagina FB infertilitate
Pagina FB adoptie
Pagina FB a initiatoarei Asociatiei


Image ... Image... Image ... Image ...Image ... Image... Image

User avatar
mishaTavi
Posts: 25
Joined: Tue Nov 25, 2014 10:18 am

Re: Experiente din timpul sarcinii

Post by mishaTavi » Thu Dec 04, 2014 11:44 am

Como. Asa e, testul Panorama nu merge la sarcinile multiple.

Chiar azi am primit un telefon de la un laborator, doctorul mi-a explicat ca exista un test si pentru sarcinile multiple, care are aceleasi caracteristici ca testul Panorama, se numeste Testul NYFTY. Proba de sange se trimite in Olanda, rezultatul in 20zile. Pretul 3000 lei. Poate fi facut incepand cu saptamana 10.
Sunt incantata ca exista astfel de teste. Si sunt linistitoare in cazul in care rezultatul este unul bun.
Dar cred ca in cazul unui rezultat dezastruos, tot amniocenteza este mai relevanta.
Eu ma voi programa pentru testul NIFTY. Dar mai e pana atunci, sunt doar in 5saptamani si 5 zile.

User avatar
mishaTavi
Posts: 25
Joined: Tue Nov 25, 2014 10:18 am

Re: Experiente din timpul sarcinii

Post by mishaTavi » Thu Dec 04, 2014 11:49 am

Como... cat despre analizele initiale privind chisturile pe plex coroid la unul din puiuti, imi pare tare rau sa aud ca treceti prin asa ceva. Sper sa aveti rezultate bune pe viitor.
Tu ai facut testul de care spuneai ? Esti in asteptarea rezultatului ?

User avatar
mishaTavi
Posts: 25
Joined: Tue Nov 25, 2014 10:18 am

Re: Experiente din timpul sarcinii

Post by mishaTavi » Sat Dec 06, 2014 12:30 pm

Am fost ieri la primul eco ... Mai intai medicul a vazut un seculet, apoi a mai vazut un saculet...si Inca unul @-)
3 SACULETI !!!
Mai este cineva in aceeasi situatie?
Mie imi era teama cu 2....
Anul trecut n-am reusit as duc sarcina pana la capat cu in singur puiut....
.... Dar 3 ?
Sunt foarte fericita dar in acelasi timp extrem de ingrijorata...
Medicul mi-a recomandat ca in situatia in care nici unul nu se va "retrage' as fac o reductie. E o solutie atat de rece...dar, se pare atat de necesara...
...Ce n-as da as am 25 de ani sa-mi permit luxul de a-i pastra pe toti 3, dar...in februarie fac 40...sa pastrez toti puiutii ar insemna sa-i risc pe toti
...sper din tot sufletul as nu fiu nevoita sa aleg si ca pana in saptamana 12 selectia as fie naturala.
...

User avatar
como
Posts: 45
Joined: Wed Feb 12, 2014 7:10 pm
Location: Bucuresti

Re: Experiente din timpul sarcinii

Post by como » Sat Dec 06, 2014 7:16 pm

mishaTavi wrote:Como... cat despre analizele initiale privind chisturile pe plex coroid la unul din puiuti, imi pare tare rau sa aud ca treceti prin asa ceva. Sper sa aveti rezultate bune pe viitor.
Tu ai facut testul de care spuneai ? Esti in asteptarea rezultatului ?
Da, eu am facut testul. Rezultatul a iesit in 14 zile, si a fost: "risc foarte scazut". Acum 2 saptamani am fost la ultima ecografie morfologica de trim 3 la dr. Adrian Pop si mi-a confirmat ca acele chisturi s-au resorbit, si mi-a spus ca nu trebuia sa-mi faca asa atatea griji. Chisturile daca sunt raspandite nu sunt o problema, atunci cand sunt adunate, gen in stoc, ghem, mai multe chisturi in acelasi loc arata un risc de trisomie.
Testul NIFTY este recomandat sa se faca in sapt 10 -24 de sarcina. Cel de care vorbeam eu se face in orice perioada a sarcinii. Eu l-am facut in sapt. 27 de sarcina.

User avatar
Viorik
Posts: 94
Joined: Mon May 05, 2014 7:50 pm

Re: Experiente din timpul sarcinii

Post by Viorik » Mon Dec 08, 2014 8:26 pm

Fetelor, vin in graba mare alaturi de voi! :) Am 4 saptamani si 3 zile si trebuie sa ma laud si eu la cineva! :)
Am primit vestea acum 6 zile, cand m-am prezentat la clinica cu un burtoi cat casa, hiperstimulata. De atunci, merg zilnic la clinica la perfuzii pentru dezumflat, dar din 2 in 2 zile, primesc bonus noile valori de beta :) (138-220-440-790 pana acum)
Nu am niciun simptom de graviduta pana acum, poate e doar prea devreme.
Abia astept Eco de 6 saptamani! Sper ca totul sa fie bine:) Va pup!
Eu 35 - El 38 ... nimic in neregula
IA: martie 2014; aprilie 2014; septembrie 2014; octombrie 2014 - nereusite
FIV noiembrie 2014 reusit :)

User avatar
sofia
Posts: 45
Joined: Fri Feb 25, 2011 1:38 pm

Re: Experiente din timpul sarcinii

Post by sofia » Tue Dec 09, 2014 12:57 am

Viorik wrote:Fetelor, vin in graba mare alaturi de voi! :) Am 4 saptamani si 3 zile si trebuie sa ma laud si eu la cineva! :)
Am primit vestea acum 6 zile, cand m-am prezentat la clinica cu un burtoi cat casa, hiperstimulata. De atunci, merg zilnic la clinica la perfuzii pentru dezumflat, dar din 2 in 2 zile, primesc bonus noile valori de beta :) (138-220-440-790 pana acum)
Nu am niciun simptom de graviduta pana acum, poate e doar prea devreme.
Abia astept Eco de 6 saptamani! Sper ca totul sa fie bine:) Va pup!
Felicitari Viorik! Sarcina usoara si la termen iti doresc!
mishaTavi wrote:Am fost ieri la primul eco ... Mai intai medicul a vazut un seculet, apoi a mai vazut un saculet...si Inca unul @-)
3 SACULETI !!!
Mai este cineva in aceeasi situatie?
Mie imi era teama cu 2....
Anul trecut n-am reusit as duc sarcina pana la capat cu in singur puiut....
.... Dar 3 ?
Sunt foarte fericita dar in acelasi timp extrem de ingrijorata...
Medicul mi-a recomandat ca in situatia in care nici unul nu se va "retrage' as fac o reductie. E o solutie atat de rece...dar, se pare atat de necesara...
...Ce n-as da as am 25 de ani sa-mi permit luxul de a-i pastra pe toti 3, dar...in februarie fac 40...sa pastrez toti puiutii ar insemna sa-i risc pe toti
...sper din tot sufletul as nu fiu nevoita sa aleg si ca pana in saptamana 12 selectia as fie naturala.
...
mishaTavi, felicitari pentru sarcina in primul rand! Iti doresc sa iei decizia cea mai potrivita pentru tine, oricare ar fi aceea. Este o situatie tare delicata,nu as vrea sa fiu in locul tau.

User avatar
miti
Posts: 163
Joined: Fri Apr 04, 2014 2:00 pm

Re: Experiente din timpul sarcinii

Post by miti » Wed Dec 10, 2014 2:33 pm

Dupa un prim trimestru cu dureri dese de burta (o aderenta de la o operatie de apendicita), cu sangerari si cu stari de oboseala maxima a venit trim.II si e fantastic. Aderenta a facut poc la un moment dat, starea de energie si vitalitate ma urmareste mai toata ziua, documentarea si cumpararea de lucrusoare imi aduc un zambet pe fata iar miscarile lui bebe in burtica sunt [heart] .
Va doresc tuturor sarcini usoare si la termen! %%-
Eu 31/ El 33.
El:iun2010-necrospermie, astenospermie, teratospermie. tratament cu Masculion si Vit E si D
aprilie 2013-teratospermie- Pro-fertil
nov 2013- teratospermie Naprastic
martie 2014-normospermie la limita inferioara.
Eu: Ovulatie confirmata la monitorizari. FSH Z3 =11 AMH-0.4, trompe permeabile. Acupunctura. FSH de senzatie= 7.4
MTHFR C677T- heterozigot.
PAI 675 4G/4G- homozigot
PAI 844 AA - homozigot
iunie 2014 IA pe ciclu natural-nereusit
3 august2014 IA cu stimulare closty, 14.08 beta=29.6 , 16.08 beta= 131, 18.08 beta =366
Doamne ajuta pana la final!
Am reusit! Suntem parintii unui copil "pretios"!

User avatar
PureAngel
Posts: 70
Joined: Sat Apr 12, 2014 8:51 pm

Re: Experiente din timpul sarcinii

Post by PureAngel » Thu Dec 11, 2014 10:17 am

Buna fetelor, nu cred ca va amintiti de mine ca am scris prea putin aici. vestea buna este ca sunt insarcinata, am 7 sapt+5 zile, activitate cardiaca vazuta la 6sapt+1zi, luni am urmatorul control la 8 saptamani. problema mea este ca (cred) am ceva infectie urinara: rare celule epiteliale scuamoase; 2-3/leucocite/camp; 1-2 hematii eumorfe/camp-asta a iesit la ex de urina. acum astept rezultatul la urocultura. sunt f stresata, nu ma asteptam la acest rezultat, am sperat ca in sarcina asta sa stau linistita (dupa o sarcina cu multe emotii si pierderea fetitei ma stresez din orice). am ceva dureri joase de spate si din cand in cand usoare de burta. ati trecut careva prin asa ceva in primele sapt de sarcina si totusi ati ajuns cu bine la capat? e rau daca astept pana luni cand am control? urocultura o sa o primesc doar maine in cel mai fericit caz.
multumesc

User avatar
N.C.B.
Knowledge isn't power. Action is.
Posts: 2630
Joined: Tue Nov 29, 2011 5:16 pm
Location: Europe

Re: Experiente din timpul sarcinii

Post by N.C.B. » Thu Dec 11, 2014 11:16 am

Felicitari noilor gravidute!

PureAngel, fa o cautare pe forum cu „infectie urinara”, vei gasi info pe topicul asta, am avut si eu in sarcina (prima si singura data in viata), am scris atunci ce antibiotic am luat. Sarcina perfecta iti urez!

Miti, bucura-te de acest trimestru doi, e intr-adevar cel mai relaxat. Numai bine!

Viorik, felicitari, sa ai o sarcina usoara!

MishaTavi, complicata situatie. Cati embrioni ai transferat? Si Anemari a inceput sarcina cu tripleti, unul din embrioni s-a oprit din evolutie si a nascut doi baietei. Iti urez sa fie bine pentru tine, sa ai o sarcina fara probleme!! %%-

Arolfa, ce vesti mai ai, cum evolueaza sarcina?

Como, cand nasti? [bebeou]

AdrianaG, Sofia, Swanheart, restul gravidutelor: bucurati-va. Vi se intampla VOUA minunea!
To make a looooong story short:

FIV nr. 7 (ET nr. 10) reusit, martie-aprilie 2013, Grecia, dr. Konstantinos Giatras.

Din 16 decembrie 2013, mama Larei.

* * *

Daca doriti sa ma adaugati drept contact pe Facebook: Image ...
Pagina oficiala, de tip „LIKE”: Image
Grupul SOS Infertilitatea (closed group): Image

User avatar
PureAngel
Posts: 70
Joined: Sat Apr 12, 2014 8:51 pm

Re: Experiente din timpul sarcinii

Post by PureAngel » Thu Dec 11, 2014 11:25 am

Multumesc de raspuns. acum a venit si rezultatul la urocultura. e negativa. nu mai inteleg nimic atunci. de unde or fi cele 1-2 hematii? hematiile astea ma streseaza...

User avatar
Swanheart
Posts: 759
Joined: Tue Oct 18, 2011 2:07 pm

Re: Experiente din timpul sarcinii

Post by Swanheart » Thu Dec 11, 2014 11:39 am

MishaTavi, intr-adevar e complicata situatia ta, si chiar daca e dureros, ar fi preferabil sa functioneze si la tine selectia naturala. De gemeni ce zice medicul, te lasa, sau recomanda unul singur?

PureAngel, felicitari pentru sarcina!

Eu am primit un Angelsound, si de la 11 saptamani si cateva zile am auzit deja inimioara... [heart] . Recunosc ca de cateva zile am fost ingrijorata, mi-au disparut greturile, dar acum au revenit. Rau cu rau, dar mai rau fara rau...
As asculta inimioara zilnic, dar mi-e teama sa nu ii fac rau lui bebe. Voi cat de des ati folosit Angelsound-ul?
Eu 32 ani - sotul 35 de ani, infertilitate masculina: < 2 mil/ml, cryptozoospermie, apoi oligospermie. MTHFR C677T heterozigota, ambele PAI-1 heterozigote, Factorul XIII heterozigota.
Februarie 2012 - I.A. nereusita (la Gynatal - Timisoara).
FIV 1 - sept. 2012, Gynatal. ET 3 embrioni perfecti - beta 13,77 (sarcina biochimica ?).
FIV2 - noiembrie 2012, Gynatal, ET cu 3 embrioni - nereusit.
FET martie 2013, 3 embrioni perfecti - nereusit.
Surpriza, in aprilie 2014 sotul are normospermie.
FIV 3 - aprilie 2014 Kaali Budapesta: ET cu 2 blastocisti AA - nereusit
August - Septembrie 2014 fac sedinte de bioenergie si iau 1 Thromboo Ass/zi.
Sarcina spontana, octombrie 2014. Clexane de 0.6 si 1 Aspenter / zi.
Doamne, iti multumesc! Avem o minune de baietel! [baietel]

User avatar
Adriana.G
Posts: 331
Joined: Tue Oct 30, 2012 1:18 pm
Location: Bucuresti
Contact:

Re: Experiente din timpul sarcinii

Post by Adriana.G » Thu Dec 11, 2014 12:50 pm

Swanheart wrote:MishaTavi, intr-adevar e complicata situatia ta, si chiar daca e dureros, ar fi preferabil sa functioneze si la tine selectia naturala. De gemeni ce zice medicul, te lasa, sau recomanda unul singur?

PureAngel, felicitari pentru sarcina!

Eu am primit un Angelsound, si de la 11 saptamani si cateva zile am auzit deja inimioara... [heart] . Recunosc ca de cateva zile am fost ingrijorata, mi-au disparut greturile, dar acum au revenit. Rau cu rau, dar mai rau fara rau...
As asculta inimioara zilnic, dar mi-e teama sa nu ii fac rau lui bebe. Voi cat de des ati folosit Angelsound-ul?

ce tare vreau si euuu sa ascult mai des :ymdaydream:

eu am o problema cu durerile de spate de sale mai exact . cand imi pun ceva cald ma mai lasa durerea :( am citit ca e ok sa pun caldut atata timp cat nu e direct p burta..dar o tragere de inima . voi cu ce le tratati??

pupici penru burtici
eu 27 ani, el 27 ani/
iunie 2012 laparoscopie-endometrioza
oct 2012 -3.4 mil de sperm..prea putini pt o sarcina naturala
dar minune..am descoperit chiar in luna aceea ca am ramas insarcinata..
21.12.2012 sarcina oprita in evolutie la 9 saptamani
ian 2013 -teratozoospermie severa
Mthfr -mutatia 677c heterozigot si 1298a heterozigot
Pai IAU - mutatia 844ag homozigot
Martie 2013 - spermograma in limite normale

Octombire 2014 - am inceput pregatirile pentru FIV

Luptam in continuare pt ceea ce ne dorim!

Noiembrie 2014, sarcina spontana! Ne rugam la Doamne Doamne sa fie bine!

O sa avem o motata!!

Image

User avatar
Swanheart
Posts: 759
Joined: Tue Oct 18, 2011 2:07 pm

Re: Experiente din timpul sarcinii

Post by Swanheart » Thu Dec 11, 2014 12:54 pm

Adriana, iti poti comanda, eu am vazut la 32 euro unul, desi pe alte site-uri e peste 200 lei. :) Scrii Angelsound pe google, pagini din Romania. Pe cutie scrie e total inofensiv, si 100% sigur, dar vreau sa stiu si parerea celor care l-au folosit...
Eu 32 ani - sotul 35 de ani, infertilitate masculina: < 2 mil/ml, cryptozoospermie, apoi oligospermie. MTHFR C677T heterozigota, ambele PAI-1 heterozigote, Factorul XIII heterozigota.
Februarie 2012 - I.A. nereusita (la Gynatal - Timisoara).
FIV 1 - sept. 2012, Gynatal. ET 3 embrioni perfecti - beta 13,77 (sarcina biochimica ?).
FIV2 - noiembrie 2012, Gynatal, ET cu 3 embrioni - nereusit.
FET martie 2013, 3 embrioni perfecti - nereusit.
Surpriza, in aprilie 2014 sotul are normospermie.
FIV 3 - aprilie 2014 Kaali Budapesta: ET cu 2 blastocisti AA - nereusit
August - Septembrie 2014 fac sedinte de bioenergie si iau 1 Thromboo Ass/zi.
Sarcina spontana, octombrie 2014. Clexane de 0.6 si 1 Aspenter / zi.
Doamne, iti multumesc! Avem o minune de baietel! [baietel]

User avatar
mishaTavi
Posts: 25
Joined: Tue Nov 25, 2014 10:18 am

Re: Experiente din timpul sarcinii

Post by mishaTavi » Thu Dec 11, 2014 5:07 pm

Viorik, [baby dust] [majoreta] felicitari pentru [bfp] . Sarcina usoara, faragriji si fara probleme [flori]

Sofia, multumesc pentru urari. Da, nici eu nu ma simpt comod in situatia actuala ~X( :-ss

PureAngel, felicitari pentru sarcina [baby dust] [bfp] [majoreta]. Iti urez si tie sarcina usoara, fara griji si fara probleme [flori]

N.C.B., ai pus o intrebare interesanta. Inca dezbat aceasta problema: imediat dupa inseminare a venit embriolagul in camera unde stateam linistita cu sotul meu (embriolagul este prietenul sotului meu). Nu vorbeste romana si nici engleza nu o stie prea bine dar suficient cat sa-l intelegi. Ne-a adus poza cu cei 2 blactocisti de zi 5 care au fost transferati. Stiam de la inceput ca vor fi transferati 2 avand in vedere varsta mea (in februarua fac 40 ). L-am intrebat ce sa facem cu cel de-al treilea blacto care ne-a ramas, vroiam sa stiu ca daca ma pot baza pe el in situatia in care nu imi reuseste fiv-ul. In acel moment i s-a stricat si mai mult engleza, si sincer, nu am putut decat sa deduc ca nu ma pot baza pe un alt fet pentru ca cel de-al treilea blactocist nu a evoluat asa cum se astepta. Bun.. am acceptat explicatia, ce era sa mai fac... Am fost foarte uimita, la primul eco, cand medicul mi-a spus ca vede 3 saculeti, i-am vazut si eu. L-am intrebat daca nu cumva unul s-a divizat. Medicul ,i-a explicat ca cei trei embrioni nu sunt prea apropriati unul de altul si crede ca de la inceput au fost trei blactocisti distincti. Daca unul s-ar fi divizat, cei doi rezultati ar fi trebuit sa stea unul langa altul. DE AICI SI NEDUMERIREA MEA. Bineinteles ca l-am sunat pe embriolag sa-i dau vestea...foarte calm mi-a spus ca in situatia in care nici unul nu se retrage va trebui sa fac o reductie, simplu...oare pentru cine? Eu acum banuiesc ca prin nu stiu ce imprejurari, mi-au fost introdusi toti blactocistii ( 3 ) si...toti 3 s-au prins. Dilema mea este cum voi alege ? Stiu ca va fi greu. Incerc sa stabilesc prin teste genetice care este mai sanatos, insa nici testele astea nu se fac pentru sarcini multipli. Initial am crezut ca testul NIFTY ma va ajuta, insa acesta este doar pentru sarcinile gemelare, nu si cele multiple. Dilema se adanceste.

Swanheart, doctorul recomanda sa raman cu unul ... [jale!] .
Angelsound-ul poti sa-l folosesti cat poftesti. O prietena a mea a avut pe timpul sarcinii ceva asemanator, il cumparase pentru a nu mai fi stresata cu bebelul din burtica (la o alta sarcina a avut probleme, motiv pentru care la urmatoarea si-a cumparat un aparat de monitorizare a batailor inimii bebelului).
Totusi parerile sunt impartile. Eu personal l-as folosi ori de cate ori as simti nevoia.

User avatar
G-DANA
Posts: 276
Joined: Wed May 22, 2013 6:28 pm

Re: Experiente din timpul sarcinii

Post by G-DANA » Fri Dec 12, 2014 9:02 am

Salutare fete dragi!
Aseara am fost la ecograful de confirmare a sarcinii si am un grauntel de 5 saptamani [premom] urmatorul eco o sa fie intre craciun si revelion.

Inca nu am greturi, dar in schimb sunt super constipata ,sunt ametita ma cam doare caput si cam atat ca si simptome.

In schema de tratament am asa: acid folic, femibrion, vitamin e, magne b6, aspirina tot a 3a zi si fraxiparina.
Vreau sa va intreb pe cele care ati facut fraxiparina pana cand o sa fac?

Noi inca nu am anuntat sarcina in familie ,inca imi este asa teama sa nu se intample ceva rau, desi ar fi un cadou frumos de sarbatori ptr parinti, nasi...voi pe la cate saptamani ati anuntat?

La serviciu la mine toata lumea este racita si am o senzatie ca ma ustura gatul ,voi ce medicamente ati luat in caz de raceala?

Sarcina usoara tuturor!
Eu 29 - o trompa permeabila ; sotul 32-asthenoteratozoospermie
CA=125; AMH=1.62
IA 29.05.2013 nereusita Columna
IA 24.06.2013-nereusita Columna
FIV 1-octombrie 2013 negativ, Columna
FIV 2- noiembrie 2014, 5 ovocite obtinute, 3 embrioni transferati de ziua3, beta z 14 =101,17 Wellborn, magneB6/2zi, acid folic, femibrion, medrol, vitamina E, fraxiparina 0.4, aspenter tot a 3a zi, utrogenstan 600/zi cu toate astea ...SOE 8 saptamani fara sangerare,fara durere,fara efort...
MTHFR A1298C-heterozigot
FACTOR XIII V34L-heterozigot
PAI-I 4G/5G-heterozigot
EPCR-prezenta alelele A2/A2

User avatar
PureAngel
Posts: 70
Joined: Sat Apr 12, 2014 8:51 pm

Re: Experiente din timpul sarcinii

Post by PureAngel » Fri Dec 12, 2014 12:31 pm

fetelor, acum mi-am dat seama de faptul ca nu-mi sunt bune analizele de TSH si FT4. eu nu le-am facut niciodata, nu stiu cum au fost inainte. acum nu-mi erau sublianiata ca sunt in intervalul laboratorului dar totusi nu sunt bune pt sarcina... :(( . sper sa nu fie afectat bebe.
am asa: TSH 2.87 uIU/ml (0.34-5.60); FT4 0.72 ng/dl (0.61-1.12)

si am citit ca in primul trimestru de sarcina (eu am astazi 7 sapt+5 zile) TSH trebuie sa fie mai mic decat 2,5....si FT4 minim 0,94....acum chiar m-am speriat. luni am programare la gineco. din experienta voastra ce stiti? trebuie sa iau eutirox? a apucat sa afecteze pe bebe. si mor daca se intampla ceva. m=am investigat de toate minunatiile pamantului dupa pierderea fetitei, dar nu stiu de ce ne-a scapat analiza asta. imi vine sa-mi dau singura palme.

User avatar
Swanheart
Posts: 759
Joined: Tue Oct 18, 2011 2:07 pm

Re: Experiente din timpul sarcinii

Post by Swanheart » Fri Dec 12, 2014 3:28 pm

PureAngel, te panichezi degeaba, la fel cum am facut si eu in urma cu o luna... Aveam TSH 2.98 si FT4 0.97 (limita laboratorului fiind de 0.94). Uita-te la limitele tale, esti PESTE limita cu FT4. Ar fi preferabil sa fie mai mare (pentru a fi perfect), dar e foarte ok si asa. TSH-ul afecteaza sarcina doar daca ajunge la valori mari, peste 6-7. Plus ca e foarte oscilant in sarcina, ba creste ba scade. Eu l-am avut 2.91, la o saptamana era 0.64, apoi la alta saptamana 2.98...
Bine-nteles ca m-am documentat pe forumuri, am citit basme care spuneau ca iod-ul creste TSH-ul si nu am voie sa iau Femibion, deci mi-am luat vitamine fara iod (dar fara metafolati, pe care ii are Femibionul) si din Germania am comandat metafolati... Am citit o lucrare interesanta, acolo scria ca TSH-ul creste in partea noastra a Europei tocmai din cauza deficitului de iod (pe care eu l-am exclus), si prin urmare am inceput sa iau Femibion, cu iod. Dupa o perioada, aveam TSH-ul 1.95. :)

Linisteste-te, nu-l agita pe bebe!
Eu 32 ani - sotul 35 de ani, infertilitate masculina: < 2 mil/ml, cryptozoospermie, apoi oligospermie. MTHFR C677T heterozigota, ambele PAI-1 heterozigote, Factorul XIII heterozigota.
Februarie 2012 - I.A. nereusita (la Gynatal - Timisoara).
FIV 1 - sept. 2012, Gynatal. ET 3 embrioni perfecti - beta 13,77 (sarcina biochimica ?).
FIV2 - noiembrie 2012, Gynatal, ET cu 3 embrioni - nereusit.
FET martie 2013, 3 embrioni perfecti - nereusit.
Surpriza, in aprilie 2014 sotul are normospermie.
FIV 3 - aprilie 2014 Kaali Budapesta: ET cu 2 blastocisti AA - nereusit
August - Septembrie 2014 fac sedinte de bioenergie si iau 1 Thromboo Ass/zi.
Sarcina spontana, octombrie 2014. Clexane de 0.6 si 1 Aspenter / zi.
Doamne, iti multumesc! Avem o minune de baietel! [baietel]

User avatar
PureAngel
Posts: 70
Joined: Sat Apr 12, 2014 8:51 pm

Re: Experiente din timpul sarcinii

Post by PureAngel » Fri Dec 12, 2014 3:33 pm

Swan draga, te pup. da, ma stressez ca am pierdut prima fetita iubita la 3 zile dupa nastere... luni am control.

Post Reply