Talida, te asteptam cu vesti minunate!
![barza3 [barza3]](./images/smilies/e012.gif)
Domnule Ministru, va rugam resuscitati Subprogramul FIV!
Buna ziua Domnule Ministru,
Numele meu este A.C., am 33 de ani si m-am confruntat ani de zile cu aceasta problema de sanatate INFERTILITATEA.
Toata povestea aceasta dureaza de 5 ani.
5 ani de plimbari prin diverse cabinete, pe la diversi medici, spitale, clinici private, pana in final.. cheltuieli foarte mari!!
Dupa 5 ani plini de speranta si disperare, am ajuns la concluzia ca singura mea sansa sa am propriul meu copil este Fertilizarea in Vitro, conform diagnosticului medical de Infertilitate tubara si ovariana.
Din fericire, in cazul meu, cu mari eforturi am reusit sa strang banii necesari pentru o prima incercare, care s-a dovedit si cea norocoasa, rezultand sarcina gemelara.
Sunt nespus de fericita pentru sarcina obtinuta dar inca incerc sa-mi sterg din suflet toata durerea si neputinta prin care am trecut, pentru ca a fost o incercare foarte grea.
Trecand prin aceasta experienta nefericita, am intalnit in jurul meu mai multe colege, prietene, cunostinte, care se confrunta cu aceeasi problema de sanatate INFERTILITATEA.
Din pacate pentru multe dintre ele, procedura de Fertilizare in Vitro ramane doar un vis, din cauza costurilor ridicate.
Este foarte greu de trait cu aceasta neputinta, multe femei fiind in criza de timp, pentru ca rezerva ovariana deja scazuta nu te mai asteapta sa strangi banut cu banut ani de zile.
In speranta de a nu se irosi o ultima sansa atat de pretioasa:
Va rog Domnule Ministru, resuscitati Subprogramul FIV!
Va multumesc,
A.C. – viitoare mamica de gemeni
Online / prin email, efectul va tinde spre zero, e mai puternic impactul cand se trezesc cu plicurile pe birou. Sunt nevoiti sa le deschida, sa le citeasca, ba teoretic chiar sa raspunda celor care au lasat date de contact (nu ne facem iluzii cu raspunsurile, nu asta e scopul, raspuns asteptam doar la memoriul oficial, depus cu nr. de inregistrare).andra80 wrote:Dam! Nu s-ar putea si online? e cam greu cu ajunsul la posta pt multi...N.C.B. wrote:Girls, scrieti si voi un răvaș de amor ministrului Sanatatii, saptamana asta? http://forum.infertilitate.com/viewtopic.php?f=4&t=460
http://www.gandul.info/gandul-live/stat ... e-11366988Statul spune STOP finanţării unui program naţional de sănătate. Ce e de făcut. Răspunsurile, în această seară, la Gândul LIVE
Ioan şi Sofia sunt primii copii din România născuţi în Programul de fertilizare in vitro şi embriotransfer al Ministerului Sănătăţii. S-au născut pe 20 iunie 2012, la 227 kilometri unul de altul şi şi-au disputat titlul de „primul copil” născut dintr-un FIV decontat parţial de stat. Până în septembrie 2013, s-au mai născut 300, dar Ministerul Sănătăţii a sistat finanţarea. Urmarea: în această seară, de la 20.30, pe live.gandul.info. Invitat special: Nicoleta Cristea - Brunel, coordonator SOS Infertilitatea www.vremcopii.ro.