Vrem SA PUTEM adopta copii!

Vrem SA PUTEM adopta copii! Ne dorim un proces de adoptie eficient si rapid!
User avatar
alif
Posts: 168
Joined: Fri Oct 23, 2009 3:47 pm

Re: Vrem SA PUTEM adopta copii!

Post by alif » Tue Oct 23, 2012 4:49 pm

Nicole, ce pot sa te rog sa ai rabdare cu functionarii romani si de asemenea, sa pastrezi vie speranta ca veti reusi.
Va imbratisez. :ymhug:
Alina, voluntar de profesie SOS Infertilitatea, sustinut de Fundatia Vodafone (15 septembrie 2012 - 15 martie 2013).

User avatar
sdmdi
Posts: 308
Joined: Thu Oct 08, 2009 10:33 am
Location: Bucuresti

Re: Vrem SA PUTEM adopta copii!

Post by sdmdi » Tue Oct 23, 2012 5:28 pm

Offff, dar ce-mi mai vine sa urlu. Nu pot sa cred ca se cramponeaza in lucruri de felul asta, de fapt mai mult decat atat nu pot sa cred ca s-au prins tocmai acum. Dar sincer sa spun nu ma mira, la noi au recunoscut ca nu s-au uitat pe acte decat in ultima zi inainte sa expire termenul de 4 luni si atunci ne-au zis senin ca nu ei sunt de vina ca intarzie atestatul ci noi pentru ca nu avem toate actele la dosar (din fericire in cazul nostru lipsea o prostie care s-a rezolvat repede).

Nicole sa ai in vedere si competenta (indoielnica din punctul meu de vedere) a celor din departamentul juridic de la directii. Nu vreau sa judec pe nimeni insa am cunoscut-o pe individa de la juridic care se ocupa de cazul meu si sa ma ierte, dar tare putin informata era (cu alte cuvinte habar nu avea ce vorbeste)...

Sunt alaturi de tine si sper sa se rezolve. Trebuie.

Irina, eu m-am lamurit cum e cu interesul superior al copilului, o fraza frumoasa, buna de spus cand e sa te preseze pe tine cu ceva sau sa te faca sa te simti vinovat ca din cauza ta treneaza lucrurile... Si doar atat... Imi este pur si simplu greata cand ma gandesc la tot sistemul asta si cum ii considera pe acesti copii, sunt pentru multi doar niste cifre sau cel mult niste fiinte inferioare. Si asta am vazut-o la cei din sistem, la cei care ar trebui sa aiba grija de ei, la cei carora, chipurile, le pasa de soarta lor.


Diana
34 ani (si eu si sotul)
infertilitate primara (ulterior secundara), 8 ani, endometrioza, rezerva ovocitara scazuta, MTHFR C677T homozigot
Atestat adoptie, august 2011
FIV1 decembrie 2011, nereusit
FIV2 septembrie 2012, reusit, SOE sapt 5.
Incredintare in vederea adoptiei, decembrie 2012
Incuviintare adoptie, aprilie 2013
FIV3 decembrie 2013, nereusit
FIV4 septembrie 2014, nereusit

User avatar
Irina_
Posts: 1749
Joined: Sat Feb 05, 2011 11:31 pm
Location: Bucuresti

Re: Vrem SA PUTEM adopta copii!

Post by Irina_ » Tue Oct 23, 2012 5:44 pm

sdmdi wrote: Irina, eu m-am lamurit cum e cu interesul superior al copilului, o fraza frumoasa, buna de spus cand e sa te preseze pe tine cu ceva sau sa te faca sa te simti vinovat ca din cauza ta treneaza lucrurile... Si doar atat... Imi este pur si simplu greata cand ma gandesc la tot sistemul asta si cum ii considera pe acesti copii, sunt pentru multi doar niste cifre sau cel mult niste fiinte inferioare. Si asta am vazut-o la cei din sistem, la cei care ar trebui sa aiba grija de ei, la cei carora, chipurile, le pasa de soarta lor.
Diana
Da, Diana, te aud. Mai sus, era doar o ironie. Interesul copilului este probabil ultimul lucru pe care il au in minte atunci cand pleaca dimineata catre locul de munca. Este dincolo de intelegerea mea cum acesti functionari din sistemul adoptiilor care nu isi fac treaba reusesc sa mai doarma noaptea, cu destinele batjocorite ale atator copii fara aparare pe constiinta. Probabil ca nu o au, este singura explicatie plauzibila. Traiesc intr-un fel de somn al ratiunii, bine inveliti de paturica lor de birocratie.

User avatar
sdmdi
Posts: 308
Joined: Thu Oct 08, 2009 10:33 am
Location: Bucuresti

Re: Vrem SA PUTEM adopta copii!

Post by sdmdi » Tue Oct 23, 2012 6:06 pm

Irina_ wrote: Da, Diana, te aud. Mai sus, era doar o ironie. Interesul copilului este probabil ultimul lucru pe care il au in minte atunci cand pleaca dimineata catre locul de munca. Este dincolo de intelegerea mea cum acesti functionari din sistemul adoptiilor care nu isi fac treaba reusesc sa mai doarma noaptea, cu destinele batjocorite ale atator copii fara aparare pe constiinta. Probabil ca nu o au, este singura explicatie plauzibila. Traiesc intr-un fel de somn al ratiunii, bine inveliti de paturica lor de birocratie.
Am observat ca multi dintre ei cred ca este corect cum procedeaza. Asistentul social incerca sa ma convinga ca este normal ce se intampla, ca asa este corect sa se procedeze. Numai cateva exemple din ce am prins de la asistentul(ii) social(i):
- daca iau un copil in plasament ii fac rau deoarece se va obsinui cu un stil de viata pe care nu il va mai avea in cazul (putin probabil) in care il va cauta mama biologica. Deci mai bine in spital, sau in padure sub frunze, ca poate moare intre timp si se rezolva...
- e normal sa dureze atat deschiderea procedurii de adoptie pentru ca integrarea in familia biologica este foarte importanta si trebuie sa se faca tot ce e posibil pentru a se realiza...si asta dureaza.
- nu exista copii abandonati in spitale, poate in provincie, dar in Bucuresti nu, noi ne facem treaba. Ziarele scriu multe lucruri, nu trebuie sa le credem pe toate
- eu sunt de vina ca astept 1,2,3,... ani deoarece am criteriile prea restrictive (adica copil 0-4 ani, orice etnie, sanatos :D )
- normal ca nu s-au facut adoptii 6 luni de zile anul acesta ca s-a schimbat legea si nu am stiut sa o aplicam, asa ca am blocat toate procedurile in desfasurare. Dar asta peste tot, nu doar la noi...

Si lista poate continua....

Diana
34 ani (si eu si sotul)
infertilitate primara (ulterior secundara), 8 ani, endometrioza, rezerva ovocitara scazuta, MTHFR C677T homozigot
Atestat adoptie, august 2011
FIV1 decembrie 2011, nereusit
FIV2 septembrie 2012, reusit, SOE sapt 5.
Incredintare in vederea adoptiei, decembrie 2012
Incuviintare adoptie, aprilie 2013
FIV3 decembrie 2013, nereusit
FIV4 septembrie 2014, nereusit

User avatar
Irina_
Posts: 1749
Joined: Sat Feb 05, 2011 11:31 pm
Location: Bucuresti

Re: Vrem SA PUTEM adopta copii!

Post by Irina_ » Tue Oct 23, 2012 6:32 pm

Da, cunosc aceste prime principii, enuntate cu atata vehementa de la varful piramidei ierarhice si pana la ultimul functionar. Asa cum le-au fost inoculate aceste idei, asa trebuie sa le fie si scoase din tartacuta lor cea mica.

Sunt de acord ca in prima faza e normal sa se faca eforturi pentru reintegrarea copiilor in familiile lor, daca acest lucru este posibil si cat timp este rezonabil (si este rezonabil doar atata vreme cat acel copil nu se alege cu decalaje semnificative de dezvoltare si cu afectiuni medicale serioase, netratate. De deficitul de atentie si afectiune din partea unei familii iubitoare care impiedica o dezvoltare armonioasa, nu mai spunem nimic...).

Insa asta nu inseamna sa pierzi ani de zile cautand asa-zisi parinti carora nu le pasa de acel copil si il privesc doar ca pe un balast si ca pe o complicatie inutila si nedorita in viata lor. Intotdeauna am crezut ca statutul de parinte nu este un dat, este un drept care trebuie castigat prin efort constant, de-a lungul intregii vieti a copilului.

Familia ar trebui privita intr-o acceptiune ceva mai restransa si mai realista (rudele pana la gradul II, cel mult). In plus, nu ar trebui sa fie necesar acordul expres pentru adoptie decat din partea parintilor.

M-am saturat sa tot vad autoritatile ascunzandu-se in spatele unor presupuse bune intentii de prevenire a abuzurilor. Prevenirea abuzurilor nu se face ingropandu-te in documente inutile, ci printr-o evaluare atenta, asertiva, si printr-o stransa colaborare cu viitorii adoptatori. Apoi la noi asa ceva nu exista. Este cel putin trist sa vrei sa iti deschizi casa si sufletul pentru un copil nedreptatit de soarta si sa fii tratat ca ultimul gunoi de catre angajatii sistemului, lipsit de orice drepturi. Unde este parteneriatul pentru scopul ultim al functionarii acestor institutii publice, respectiv binele copiilor?

User avatar
N.C.B.
Knowledge isn't power. Action is.
Posts: 2630
Joined: Tue Nov 29, 2011 5:16 pm
Location: Europe

Re: Vrem SA PUTEM adopta copii!

Post by N.C.B. » Fri Nov 02, 2012 3:27 pm

Of! Am atestat. Dupa ce am ridicat o spranceana, ca sa zic asa, uite dom'le ca n-a mai fost nevoie nici de transcrierea casatoriei si s-au lamurit si cum ma cheama.


Acum: atestat am, copil imi mai trebuie. 8-|
To make a looooong story short:

FIV nr. 7 (ET nr. 10) reusit, martie-aprilie 2013, Grecia, dr. Konstantinos Giatras.

Din 16 decembrie 2013, mama Larei.

* * *

Daca doriti sa ma adaugati drept contact pe Facebook: Image ...
Pagina oficiala, de tip „LIKE”: Image
Grupul SOS Infertilitatea (closed group): Image

User avatar
Irina_
Posts: 1749
Joined: Sat Feb 05, 2011 11:31 pm
Location: Bucuresti

Re: Vrem SA PUTEM adopta copii!

Post by Irina_ » Fri Nov 02, 2012 3:32 pm

Felicitari! E un prim pas.

Draga mea, esti o luptatoare. Am incredere ca intr-un fel sau altul vei deveni mamica. Daca as mai avea salariu, l-as pune gaj in sprijinul afirmatiei...

User avatar
Giorgia
Posts: 601
Joined: Wed Jul 06, 2011 1:38 pm

Re: Vrem SA PUTEM adopta copii!

Post by Giorgia » Fri Nov 02, 2012 3:32 pm

N.C.B. wrote:Of! Am atestat.
Who-hoooo!!! :YMPARTY:
N.C.B. wrote:Acum: atestat am, copil imi mai trebuie. 8-|
Iti tin pumnii ca partea asta sa dureze mai putin si sa te vedem curand mamica. Mult, mult noroc!! [floare]
Din 17 iunie 2013, mama fericita de fetita si baietel nazdravani!

User avatar
Arcip Andreea
Posts: 480
Joined: Sat Sep 11, 2010 10:14 am

Re: Vrem SA PUTEM adopta copii!

Post by Arcip Andreea » Fri Nov 02, 2012 9:44 pm

Felicitari, Raluca! Sa fie intr-un ceas bun si sa mearga totul ca pe roate de acum.
Oligospermie severa. In 2009 operatie de varicocel, imbunatatiri nesemnificative.

2011, FIV1, Turcia - Florence Nightingale - reusit, SOE sapt. 5;
2012, FIV2, Turcia - Acibadem - reusit, ne rugam sa fie bine pana la capat;

Mamica fericita, 9.04.2013

User avatar
SOS Infertilitatea
Administrator
Posts: 10442
Joined: Fri Sep 11, 2009 3:03 pm
Contact:

Re: Vrem SA PUTEM adopta copii!

Post by SOS Infertilitatea » Fri Nov 02, 2012 11:00 pm

Dureaza 35 de minute. Gasiti-va timp si priviti acest documentar, sintetizeaza foarte bine situatia din sistemul de protectia a copilului /vs./ adoptii. Cu mentiunea ca este un material din aprilie 2012, exact cand se schimba legea adoptiilor si inca exista speranta ca va fi bine, ca acei copii vor deveni adoptabili. Intre timp, am aflat chiar si din gura oficialilor ca nu este cazul. :(

http://www.dailymotion.com/video/xqafam ... shortfilms

Cu Luminita Micliuc de la Fundatia Kiwi Casa Bucuriei ne cunoastem, ne-am vazut de mai multe ori si cooperam.
I always wondered
why somebody didn’t do
something about that,
then I realized
I AM SOMEBODY.

[...and you, and you!]

Grup FB infertilitate si actiuni asociative
Grup FB proceduri cu gameți donati
Grup FB adoptie
Grup FB sarcina & parenting

Pagina FB infertilitate
Pagina FB adoptie
Pagina FB a initiatoarei Asociatiei


Image ... Image... Image ... Image ...Image ... Image... Image

User avatar
SOS Infertilitatea
Administrator
Posts: 10442
Joined: Fri Sep 11, 2009 3:03 pm
Contact:

Re: Vrem SA PUTEM adopta copii!

Post by SOS Infertilitatea » Mon Nov 05, 2012 7:25 pm

COPIII ROMANIEI NU SUNT DE VANZARE! O campanie Observator - Antena1, cu participarea SOS Infertilitatea! http://observator.a1.ro/campanii-observ ... 71890.html

Image

Image
I always wondered
why somebody didn’t do
something about that,
then I realized
I AM SOMEBODY.

[...and you, and you!]

Grup FB infertilitate si actiuni asociative
Grup FB proceduri cu gameți donati
Grup FB adoptie
Grup FB sarcina & parenting

Pagina FB infertilitate
Pagina FB adoptie
Pagina FB a initiatoarei Asociatiei


Image ... Image... Image ... Image ...Image ... Image... Image

User avatar
alif
Posts: 168
Joined: Fri Oct 23, 2009 3:47 pm

Re: Vrem SA PUTEM adopta copii!

Post by alif » Mon Nov 05, 2012 9:36 pm

Cu emotie in glas, ca de fiecare data cand vorbesc despre adoptie!
Alina, voluntar de profesie SOS Infertilitatea, sustinut de Fundatia Vodafone (15 septembrie 2012 - 15 martie 2013).

User avatar
Beatrix
Posts: 141
Joined: Mon Sep 14, 2009 11:44 pm

Re: Vrem SA PUTEM adopta copii!

Post by Beatrix » Tue Nov 06, 2012 7:52 am

Alif, astept cu toata inima clipa in care iti vei canaliza emotia spre copilasul tau.
Trebuie sa ti se intample in curand!

User avatar
alif
Posts: 168
Joined: Fri Oct 23, 2009 3:47 pm

Re: Vrem SA PUTEM adopta copii!

Post by alif » Tue Nov 06, 2012 9:39 pm

Astept de 2 ani copilul mult dorit, si in total vreo 8 ani (de 6 ani prin proceduri medicale, fara rezultat).
Alina, voluntar de profesie SOS Infertilitatea, sustinut de Fundatia Vodafone (15 septembrie 2012 - 15 martie 2013).

User avatar
cristina_16
Posts: 357
Joined: Fri Feb 17, 2012 3:13 pm
Contact:

Re: Vrem SA PUTEM adopta copii!

Post by cristina_16 » Tue Nov 06, 2012 10:09 pm

M-am pierdut un pic in topic-ul asta de adoptii, poate pentru ca am vazut banner-ul ala de pe prima pagina si mi-au dat lacrimile instantaneu...
Am inteles ca sunt 2 etape: 1) sa obtii atestatul si 2) sa gasesti un copil. Asa e? Cam cat dureaza fiecare etapa...
Mi se pare atat de dureros ca dupa atatea suferinte si dezamagiri pe care le avem pentru ca nu putem concepe, birocratia adoptiilor a atat de stufoasa si lucrurile sunt atat de complicate.
Eu 30 ani, endometrioza operata clasic in 2009, AMH<0.1 sau 0.5 (undeva a fost o greseala de laborator)
Sotul 31 de ani, spermograma ok
IA1 pe 10 dec 2012- nereusit
3 luni Dyphereline
FIV la origyn+omini Iasi in mai-iunie 2013 - nereusit
Conceptie spontana in iulie 2013
Mami de Alexandra
http://luptacuinfertilitatea.com

User avatar
SOS Infertilitatea
Administrator
Posts: 10442
Joined: Fri Sep 11, 2009 3:03 pm
Contact:

Re: Vrem SA PUTEM adopta copii!

Post by SOS Infertilitatea » Thu Nov 08, 2012 4:17 pm


I always wondered
why somebody didn’t do
something about that,
then I realized
I AM SOMEBODY.

[...and you, and you!]

Grup FB infertilitate si actiuni asociative
Grup FB proceduri cu gameți donati
Grup FB adoptie
Grup FB sarcina & parenting

Pagina FB infertilitate
Pagina FB adoptie
Pagina FB a initiatoarei Asociatiei


Image ... Image... Image ... Image ...Image ... Image... Image

User avatar
funaruoana
Posts: 170
Joined: Fri Jan 28, 2011 1:18 pm
Location: Bacau

Re: Vrem SA PUTEM adopta copii!

Post by funaruoana » Fri Nov 09, 2012 4:10 pm

Anul trecut cam pe vremea asta scriam si citeam plina de emotii si sperante pe topicurile dedicate FIV. Entuziasmul si emotiile s-au transformat in neliniste si durere dupa esec. Acum, dupa un an, scriu (din nou plina de sperante si vise) pe topicul de adoptii. Am depus dosarul pentru familie adoptatoare si saptamana viitoare avem prima vizita la domiciliu. Va un drum luuuung si presarat cu multe dezamagiri si scarbe, dar e luminita de la capatul tunelului nostru. Am luat decizia de a merge pe acest drum pentru a ne putea trai totusi viata nu printre picaturi (a se citi vizite si drumuri la medici).
Doresc tuturor (inclusiv noua) ca acest drum sa fie mai "luminos" intr-o tara cu oameni ce au sentimente din ce in ce mai mercantile.
infertilitate masculina: OATS severa
nov.-dec. 2011 - FIV nereusit la Omini Clinic (subprogramul MS la initiativa SOSI);
1 nov. 2012 - Dosar depus pentru atestat familie adoptatoare
29 ian. 2013 - Atestat familie apta sa adopte
19 aprilie 2013 - ne-am cunoscut gemenii nazdravani
24 mai 2013 - termen tribunal hotarare incredintare
29 mai 2013 - familie compusa din 4 membri :)
februarie 2014 - copiii ne poarta numele :)
05.06.2015 - atestat familie apta sa adopte o fetita :)
23.04.2016 - ne-am cunoscut fetita

User avatar
N.C.B.
Knowledge isn't power. Action is.
Posts: 2630
Joined: Tue Nov 29, 2011 5:16 pm
Location: Europe

Re: Vrem SA PUTEM adopta copii!

Post by N.C.B. » Mon Nov 12, 2012 10:14 am

Am inteles ca sunt 2 etape: 1) sa obtii atestatul si 2) sa gasesti un copil. Asa e? Cam cat dureaza fiecare etapa...
Nu, Cristina16, nu e deloc asa, nu poti sa iti "gasesti" un copil. Trebuie sa astepti sa ti-l "repartizeze" autoritatile. Cat dureaza?! Eh, asta e un mare mister. Si o mare durere.Oana, bun venit in club! %%- Iti urez la tine sa fie mai lin demersul - si ai sanse mari, in judete situatia este mai putin grava decat in Bucuresti, adica sunt mai multi copii (nu ca ar deveni toti adoptabili, dar...)

Eu chiar ma gandesc sa imi schimb (din nou! numai de schimbat acte ma tin de cand m-am intors!) buletinul pe Dambovita, unde familia mea are o casa. Stiu ca si Alina cauta o solutie sa isi schimbe domiciliul intr-un judet din Moldova.

Ce tampenie, totusi, faza asta cu proximitatea! Ce importanta are ca eu am domiciliul pe cartea de identitate in Bucuresti, Targoviste sau Cuca Macaii!? Cica se privilegieaza proximitatea sa nu „dezradacinezi” copilul! In ce masura constientizeaza aspecte de genul asta un copil de un an - doi - trei? Unde e „acasa” pentru el? In pătuțurile alea cu gratii, atat... [jale!]
To make a looooong story short:

FIV nr. 7 (ET nr. 10) reusit, martie-aprilie 2013, Grecia, dr. Konstantinos Giatras.

Din 16 decembrie 2013, mama Larei.

* * *

Daca doriti sa ma adaugati drept contact pe Facebook: Image ...
Pagina oficiala, de tip „LIKE”: Image
Grupul SOS Infertilitatea (closed group): Image

User avatar
SOS Infertilitatea
Administrator
Posts: 10442
Joined: Fri Sep 11, 2009 3:03 pm
Contact:

Re: Vrem SA PUTEM adopta copii!

Post by SOS Infertilitatea » Tue Nov 13, 2012 8:13 pm

Andrei. Il cheama Andrei pentru ca asa i-a spus personalul medical, parintii biologici nici macar nume nu i-au dat:

Image

Andrei priveste prin gratiile patutului, Alina leagana un leagan gol:

Image

Detalii despre campania de la Observator, aici.

Nu avem dreptul sa ne oprim, vom continua campania mediatica.
I always wondered
why somebody didn’t do
something about that,
then I realized
I AM SOMEBODY.

[...and you, and you!]

Grup FB infertilitate si actiuni asociative
Grup FB proceduri cu gameți donati
Grup FB adoptie
Grup FB sarcina & parenting

Pagina FB infertilitate
Pagina FB adoptie
Pagina FB a initiatoarei Asociatiei


Image ... Image... Image ... Image ...Image ... Image... Image

User avatar
alif
Posts: 168
Joined: Fri Oct 23, 2009 3:47 pm

Re: Vrem SA PUTEM adopta copii!

Post by alif » Tue Nov 13, 2012 9:46 pm

Inca astept copilul "ideal" asa cum s-au exprimat oficialii intr-un material ce va urma;

Probabil ca exista undeva in cei 60000 de copii din sistem;

O sa astept pina cel putin 30000 de copii vor fi adoptabili si voi sti ca ei sunt in familiile care ii asteapta in toata lumea.

Astept aceasta realizare din partea statului roman si a sistemului de adoptii din Romania!

Copilul meu stiu sigur ca exista, asa cum il visam noi, nu ideal, ci real, ne vom intalni in curand. :ymhug:
Alina, voluntar de profesie SOS Infertilitatea, sustinut de Fundatia Vodafone (15 septembrie 2012 - 15 martie 2013).

Post Reply