Vrem SA PUTEM adopta copii!

Vrem SA PUTEM adopta copii! Ne dorim un proces de adoptie eficient si rapid!
User avatar
bibitza
Posts: 29
Joined: Fri Oct 12, 2012 5:24 pm

Re: Vrem SA PUTEM adopta copii!

Post by bibitza » Wed Jan 02, 2013 6:05 pm

Buna fetelor!

Va doresc un an nou fericit si fructuos.

Sa dea DD sa ne implinim visurile si sa devenim familii fericite cu copiii nostri.

Fetelor de la Asociatie va doresc multa putere sa luptati in continuare cu acest sistem. Va multumim , datorita voua s-au schimbat deja multe, si speram ca tot datorita hotararii voastre se vor mai schimba multe in lege care vor fi spre binele copiilor din sistem si a familiilor care asteapta de mult timp sa devina familii implinite. :-BD [floare]

Totusi, am o curiozitate, oare cum ne va ajuta faptul ca ORA a trecut la Min. Muncii????????? :ymsmug:

User avatar
N.C.B.
Knowledge isn't power. Action is.
Posts: 2630
Joined: Tue Nov 29, 2011 5:16 pm
Location: Europe

Re: Vrem SA PUTEM adopta copii!

Post by N.C.B. » Fri Jan 04, 2013 9:44 am

Bibitza, iti multumim pentru urari! Sa speram ca in acest 2013 ne vom aduce acasa copilasii care ne asteapta! [bebepatut]

Nu stim cum / daca „ne va ajuta” faptul ca ORA a trecut la Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice. Trebuie sa asteptam sa vedem ce va urma, cine va fi secretarul de stat responsabil cu adoptiile, ce isi va propune etc. Oricum, asa cum ne stiti, noi vom solicita o audienta de indata ce va fi posibil, ca sa ii spunem doleantele noastre.

Deocamdata, pe site-ul Ministerului Muncii a aparut doar o informatie de presa in care se spune ceea ce stiam deja:
INFORMARE DE PRESĂ - Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale se reorganizează

Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale se reorganizează

Astfel, ordonanţa de urgenţă adoptată de Guvernul României în şedinţa din 22 decembrie 2012 prevede înfiinţarea Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV), prin reorganizarea Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

Totodată, Oficiul Român pentru Adopţii, organ de specialitate al administraţiei publice centrale, trece din subordinea Guvernului şi coordonarea secretarului general al Guvernului în cea a Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

Acesta va fi condus de un preşedinte cu rang de secretar de stat, numit şi eliberat din funcţie prin decizie a primului-ministru, la propunerea ministrului muncii, familiei, protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice. Finanţarea va fi asigurată de la bugetul de stat, prin bugetul MMFPSPV.

Odată cu activităţile, va fi preluat şi personalul Oficiului Român pentru Adopţii, precum şi bunurile mobile şi imobile aflate în administrarea sau în proprietatea acestuia, în baza unui protocol de predare-preluare.

De asemenea, în cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice va funcţiona ministrul delegat pentru dialog social, care va coordona activităţile din domeniul dialogului social.

Informaţii suplimentare:

În termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă adoptate de Guvernul României, în urma Hotărârii Parlamentului nr. 45/2012 pentru acordarea încrederii Guvernului, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 877 din 21 decembrie 2012, ministerele şi celelalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale propun Guvernului, spre adoptare, proiectele hotărârilor de Guvern pentru reglementarea măsurilor privind organizarea şi funcţionarea lor, aşa cum prevede ordonanţa de urgenţă.

Compartimentul Comunicare, Relaţii Publice şi Presă
To make a looooong story short:

FIV nr. 7 (ET nr. 10) reusit, martie-aprilie 2013, Grecia, dr. Konstantinos Giatras.

Din 16 decembrie 2013, mama Larei.

* * *

Daca doriti sa ma adaugati drept contact pe Facebook: Image ...
Pagina oficiala, de tip „LIKE”: Image
Grupul SOS Infertilitatea (closed group): Image

User avatar
bibitza
Posts: 29
Joined: Fri Oct 12, 2012 5:24 pm

Re: Vrem SA PUTEM adopta copii!

Post by bibitza » Fri Jan 04, 2013 7:09 pm

Va fi schimbat Panait din functie?????

Am impresia ca toate acestea iarasi vor incetini lucrurile, in loc sa se ocupe de adoptii ei toti fac numai lucruri fara rost!:-((((

User avatar
mari_mohi
Posts: 8
Joined: Mon May 16, 2011 6:47 pm

Re: Vrem SA PUTEM adopta copii!

Post by mari_mohi » Sat Jan 05, 2013 10:05 am

Buna fetelor,

La multi ani!!! Un an plin de speranta si impliniri va doresc tuturor. Sper ca aceasta schimbare legata de ORA sa fie una de bun augur, dar cine stie.

In ultimul timp toate schimbarile legate de noua lege nu au fost tocmai in interesul superior al copilului, sau al nostru al celor ce ne dorim un copilas cu atata ardoare. Ateptam cu interes.... %%-

User avatar
N.C.B.
Knowledge isn't power. Action is.
Posts: 2630
Joined: Tue Nov 29, 2011 5:16 pm
Location: Europe

Re: Vrem SA PUTEM adopta copii!

Post by N.C.B. » Sat Jan 05, 2013 12:40 pm

Nu stim daca va exista o schimbare propriu-zisa a demnitarului care conduce ORA, stim doar ce scrie in textul ala. Dar da, si eu ma tem de un blocaj / o perioada de tranzitie in care nu se va intampla mare lucru... :(
To make a looooong story short:

FIV nr. 7 (ET nr. 10) reusit, martie-aprilie 2013, Grecia, dr. Konstantinos Giatras.

Din 16 decembrie 2013, mama Larei.

* * *

Daca doriti sa ma adaugati drept contact pe Facebook: Image ...
Pagina oficiala, de tip „LIKE”: Image
Grupul SOS Infertilitatea (closed group): Image

User avatar
bibitza
Posts: 29
Joined: Fri Oct 12, 2012 5:24 pm

Re: Vrem SA PUTEM adopta copii!

Post by bibitza » Tue Jan 08, 2013 7:06 pm

Buna seara !
Fetelor, voi ati vorbit destul de mult cu d-ul Panait, nu l-ati intrebat cum e cu trimiterea listelor catre directii? La noi in judet nu s-a mai primit nimic de la ORA de vreo doua luni. E imposibil asa ceva. Chiar daca la noi in jud nu sunt copii adoptabili, macar ar fi trebuit sa existe solicitari din alte judete, macar pentru cei greu adoptabili, NU?????????
E ca o ceata mare. Nu ne spun nimic, parca ne ascund orice informatie. As vrea sa stiu cat de des se trimit liste catre directii. Banuiesc ca in functie de cati copii adoptabili sunt, dar totusi, estimativ macar, o data, de doua ori pe luna??????

Ma intreb oare de ce nu avem acces la informatii de genul: cate familii adoptatoare sunt in prezent, cati sunt inaintea noastra-degeaba spun ca nu se iau pe rand familiile, pt ca in lege scrie fff clar ca DA, se ia in consideratie vechimea atestatului-,cati copii adoptabili sunt, sau cati au dosar cu finalitate adoptia, ce grupe de varsta au acei copii, si muuuulte alte intrebari la care niciodata nu am primit raspuns. Ma simt atat de frustrata. Nici acum, dupa 7 luni nu stiu mai multe ca prima data cand am intrat la directie cu dosarul.

Fetelor, daca veti avea ocazia vreodata sa il intrebati pe d-ul Panait. Probabil o sa va raspunda exact ca si cei de la directii, adica o sa va raspunda ceva total aiurea, dar macar incercati, VA ROG!!!!

User avatar
Irina_
Posts: 1749
Joined: Sat Feb 05, 2011 11:31 pm
Location: Bucuresti

Re: Vrem SA PUTEM adopta copii!

Post by Irina_ » Wed Jan 09, 2013 9:19 am

Bibitza,

Evident nu exista o frecventa determinata cu care se solicita aceste liste, cautarea in baza de date se face pentru fiecare copil in parte. Depinde si de conditiile pe care le-ati trecut voi in atestat cu privire la copilul dorit... In cazul in care ati specificat copil sanatos sau o varsta mica probabil si daca se fac interogari pentru copii greu adoptabili din alte judete nu intrati in lista celor 10 familii selectate initial pentru un astfel de copil.

ORA a publicat statistici referitoare la perioada 1 ianuarie 2012 - 16 noiembrie 2012, daca te uiti la mesajele SOSI de pe 1 decembrie vei vedea o buna parte din datele care te intereseaza (inclusiv statistici la nivel de judete pentru 2012), mai putin date referitoare la vechimea atestatelor.

Pe scurt:

977 copii pentru care s-a deschis procedura adoptiei in aceasta perioada (ai si date statistice despre ei);
421 copii incredintati in vederea adoptiei;
711 copii pentru care a fost incuviintata adoptia;
1222 familii atestate sa adopte (doar in aceasta perioada).

Pentru situatia existenta anterior datei de 1 ianuarie 2012 gasesti de asemenea date statistice pe site-ul Directiei Protectiei Copilului:

http://www.copii.ro/alte_categorii.html

Din pacate trebuie avut in vedere faptul ca din copiii aflati in sistem doar circa 2% au pana la 2 ani si probabil o buna parte din acestia nu sunt adoptabili. Corelam acest aspect cu ceea ce trec majoritatea familiilor atestate sa adopte ca si conditie de varsta si cu discrepanta in numere (adoptatori vs copii adoptabili) si avem o explicatie rezonabila pentru situatia curenta.

Nu vad ce raspunsuri suplimentare am mai putea solicita si primi cu privire la datele concrete, singura intrebare care revine obsesiv si care nu cred ca va avea un raspuns prea curand este de ce nu se iau imediat masuri radicale pentru ca sistemul de adoptii sa functioneze in beneficiul copiilor abandonati si al celor care doresc atat de mult sa le ofere o familie! Cat timp procesul de deschidere a adoptiei nu va fi muuuult facilitat pentru copiii de varsta mica, nu putem sa ne asteptam la vreo minune.

User avatar
Bubu
Posts: 193
Joined: Thu May 19, 2011 7:31 am

Re: Vrem SA PUTEM adopta copii!

Post by Bubu » Thu Jan 10, 2013 2:27 pm

La multi ani tuturor. Sa dea Domnul ca acest an sa fie mai bun decat cel ce a trecut, sa ne implinim visul de a fi parinti.
32 ani, sotul 33 ani, infertilitate masculina, incercam sa avem un copil din 2005, dupa numeroase vizite la diversi medici si tratamente variate. Am avut norocul sa dam peste echipa de medici de la clinica Omini, unde am facut 2 IA in 2011, din pacate nereusite.
1 FIV prin program noiembrie 2011( transferat un blastocist ) - nereusita
2 FIV noiembrie 2012 ( transferati 4 embrioni ) - nereusita
Dumnezeu sa ne dea putere sa mergem mai departe.

User avatar
mari_mohi
Posts: 8
Joined: Mon May 16, 2011 6:47 pm

Re: Vrem SA PUTEM adopta copii!

Post by mari_mohi » Mon Jan 14, 2013 8:23 pm

GUVERNUL ROMÂNIEI
MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI, PROTECŢIEI SOCIALE ŞI PERSOANELOR VÂRSTNICE
OFICIUL ROMÂN PENTRU ADOPŢII
Str. Petofi Sandor, Nr. 47, Sector 1, Bucureşti, cod 011405
Telefon: 0212301351; Fax: 0212301320;
E-mail: secretariat@adoptiiromania.ro ; website: http://www.ora-gov.ro

ANUNT privind organizarea unei întâlniri de consultări cu adoptatorii/familiile adoptatoare atestaţi/atestate care nu au fost incluse în etapa de potrivire practică.

Întâlnirea va avea loc la sediul Oficiului Român pentru Adopţii, strada Petofi Sandor nr.47 sector 1 Bucureşti, la data de 26.01.2013, intre orele 10-13.

Viitorii părinţi, aflaţi în aceasta etapă a procedurii de adopţie, au posibilitatea de a se întâlni cu reprezentanţi ai ORA şi de a discuta aspecte care vizează desfăşurarea etapei de potrivire teoretică şi practică precum şi alte aspecte ale procedurii adopţiei.

În vederea unei cât mai bune organizări a întâlnirii, persoanele interesate sunt rugate să îşi anunţe intenţia de participare la telefon 021/2301351 sau prin email la adresa secretariat@adoptiiromania.ro şi au posibilitatea de a preciza eventualele subiecte pe care le doresc a le dezbate.

Întâlnirea este organizată în temeiul prevederilor art.4 si 6 din Ordinul nr.617/2012 privind aprobarea unor măsuri vizând asigurarea transparenţei unor etape administrative derulate în cadrul procedurilor de adopţie şi coordonarea intervenţiei compartimentului adopţii şi postadopţii în relaţia cu managerul de caz.

User avatar
mari_mohi
Posts: 8
Joined: Mon May 16, 2011 6:47 pm

Re: Vrem SA PUTEM adopta copii!

Post by mari_mohi » Mon Jan 14, 2013 8:41 pm

Oare ce ne va aduce si aceasta intalnire..Cat de dornici vor fi oamenii de la O.R.A ca acest proces sa fie cu adevarat transparent.Am citit Ordinul 617 / 18.12.2012 publicat in monitor pe 03.01.2013
si de la articolul 9 imi este totul clar reglementeaza plasamentul concret si la obiect. Dar in articolele mentionate de ei :
Art. 4. -
(1) Oficiul si DGASPC organizeaza trimestrial intalniri de consultare cu adoptatorii/familiile adoptatoare atestati/atestate care nu au fost inclusi/incluse in etapa de potrivire practica.
(2) Consultarile au ca tema informarea persoanelor prevazute la alin. (1) cu privire la prevederile legale care reglementeaza desfasurarea potrivirii teoretice si practice, precum si clarificarea unor aspecte punctuale legate de realizarea concreta a acestor demersuri.
(3) Intalnirile organizate de catre DGASPC se realizeaza cu participarea angajatilor din Compartimentul adoptii si postadoptii si, dupa caz, a altor persoane desemnate prin dispozitie a directorului DGASPC. DGASPC poate invita la aceste consultari si reprezentanti ai Oficiului.
(4) Data si locul desfasurarii acestor intalniri se vor afisa pe site-ul DGASPC cu cel putin 15 zile inainte de data stabilita pentru organizarea acestora.
(5) Pentru a facilita accesul adoptatorilor/familiilor adoptatoare la intalnirile de consultari, conducerea institutiilor organizatoare dispune desfasurarea acestora dupa programul normal de lucru sau in zilele libere, cu respectarea legislatiei muncii.
Art. 6. -
(1) Consultarile organizate de catre Oficiu se realizeaza cu participarea angajatilor din cadrul Oficiului, desemnati prin ordin al presedintelui Oficiului.
(2) Dispozitiile art. 4 alin. (4) si (5) se aplica in mod corespunzator.
Se vine cu dorinta unor intalniri pt.noi cei ce nu am fost potriviti teoretic ( nu am aparut pe liste), sa stam de vorba ...bla bla bla,sincer imi doream mai multe fapte,mai multi copii declarati adoptabili si mai putina vorbaraie....dar cine stie timpul le rezolva pe toate....
seara buna..

User avatar
N.C.B.
Knowledge isn't power. Action is.
Posts: 2630
Joined: Tue Nov 29, 2011 5:16 pm
Location: Europe

Re: Vrem SA PUTEM adopta copii!

Post by N.C.B. » Mon Jan 14, 2013 8:55 pm

Voi fi acolo!

Bucurestencele, cine mai vine? E o ocazie sa ne cunoastem si fizic. Dar mai ales sa punem intrebari si sa ne exprimam punctele de vedere. Pe mine puteti conta (nu, nu am nicio satisfactie cand spun asta...)
To make a looooong story short:

FIV nr. 7 (ET nr. 10) reusit, martie-aprilie 2013, Grecia, dr. Konstantinos Giatras.

Din 16 decembrie 2013, mama Larei.

* * *

Daca doriti sa ma adaugati drept contact pe Facebook: Image ...
Pagina oficiala, de tip „LIKE”: Image
Grupul SOS Infertilitatea (closed group): Image

User avatar
SOS Infertilitatea
Administrator
Posts: 10451
Joined: Fri Sep 11, 2009 3:03 pm
Contact:

Re: Vrem SA PUTEM adopta copii!

Post by SOS Infertilitatea » Mon Jan 21, 2013 8:52 pm

Stim ca sunt printre voi persoane atestate care nu pot ajunge la intalnirea de sambata. Va rugam sa ne lasati mesaje / intrebari pe care sa le adresam autoritatilor.
I always wondered
why somebody didn’t do
something about that,
then I realized
I AM SOMEBODY.

[...and you, and you!]

Grup FB infertilitate si actiuni asociative
Grup FB proceduri cu gameți donati
Grup FB adoptie
Grup FB sarcina & parenting

Pagina FB infertilitate
Pagina FB adoptie
Pagina FB a initiatoarei Asociatiei


Image ... Image... Image ... Image ...Image ... Image... Image

User avatar
bibitza
Posts: 29
Joined: Fri Oct 12, 2012 5:24 pm

Re: Vrem SA PUTEM adopta copii!

Post by bibitza » Tue Jan 22, 2013 6:37 am

Buna!
Am citit o declaratie a d-lui Panait cum ca vor contacta familiile atestate care inca nu au fost potriviti cu un copil.
1.As dori sa intrebati daca intr-adevar vor contacta familiile prin e-mail sau SMS atunci cand vor intra pe o lista? Si cand vor incepe?
2. Ar fi foarte bine daca ar afisa pe sit-ul ORA situatia copiilor adoptabili, actualizata lunar, defalcat pe judete, totodata si numarul familiilor atestate care sunt in asteptare. ( Spun asta pt ca eu degeaba intreb la directie AS ca nu imi spune care este situatia copiilor. De fiecare data primesc acelas raspuns- Nu sunt copii. Cum Doamne iarta-ma nu sunt copii cand vedem cifrele date spre publicitate. Sunt fff secretosi, nici macar atat nu ne spun cate familii suntem in asteptare.)

Va multumesc ca veti intreba in locul meu.

User avatar
SOS Infertilitatea
Administrator
Posts: 10451
Joined: Fri Sep 11, 2009 3:03 pm
Contact:

Re: Vrem SA PUTEM adopta copii!

Post by SOS Infertilitatea » Tue Jan 22, 2013 3:26 pm

Solicitam autoritatilor sa grabeasca declararea ADOPTABILITATII acestor copii abandonati! http://stirileprotv.ro/stiri/social/cif ... -2012.html
I always wondered
why somebody didn’t do
something about that,
then I realized
I AM SOMEBODY.

[...and you, and you!]

Grup FB infertilitate si actiuni asociative
Grup FB proceduri cu gameți donati
Grup FB adoptie
Grup FB sarcina & parenting

Pagina FB infertilitate
Pagina FB adoptie
Pagina FB a initiatoarei Asociatiei


Image ... Image... Image ... Image ...Image ... Image... Image

User avatar
malex
Posts: 6
Joined: Wed Dec 19, 2012 4:29 pm

Re: Vrem SA PUTEM adopta copii!

Post by malex » Tue Jan 22, 2013 4:01 pm

Subscriu la ce a spus Bibitza.......vrem mai multa transparenta de-a lungul procesului de adoptie.......

User avatar
dirida
Posts: 162
Joined: Mon Dec 20, 2010 9:34 am

Re: Vrem SA PUTEM adopta copii!

Post by dirida » Tue Jan 22, 2013 7:22 pm

Ce a spus bebitza, vroiam si eu sa propun(din pacate sunt din capatul opus al tarii, dar mi-ar fi placut sa particip la intalnire).
As adauga:
- instiintare lunara din partea directiilor locale asupra pozitiei pe lista de asteptare (astfel putem face o estimare privind perioada de asteptare si eventual inceperea pregatirilor necesare - programarea concediilor de exemplu)
- vechea problema: perioada de adaptare in cazul copiilor mai mari de 2 ani
eu si sotul 32 ani, infertilitate masculina, incercam din 2008
o sarcina obtinuta natural in 2009, dar oprita din evolutie la 6 sapatamani (embrion fara inimioara).
MTHFR C677T,A1298C heterozigote, homocisteina buna.
Spermograma: OATS severa, la ultima 8 mil/ml, mobilitate a+b ~35% si morfologie <1%. Incercat diferite tratamente din nov 2010 incontinuu. Am pornit de la 2mil/ml cu mobilitate A =0, la FIV - criptozoospermie, sub 1 mil spermatozoizi.
FIV 1 in sept prin program la clinica Polisano din Sibiu cu dr Ispasoiu - Nereusit
AMH 1.7 ng/mL, fertilitate bun 1.3-7; FSH* 4.57 in z2
Atestat adoptie martie 2012, primul! Atestat nr 2 martie 2013! Inceput reatestare pentru atestat nr 3!
Incredintare adoptie aug 2014,in curs de incuviintare. Baietel ....seamana cu tati. Incuviintare adoptie martie 2015...si gata, e pe numele nostru

User avatar
malex
Posts: 6
Joined: Wed Dec 19, 2012 4:29 pm

Re: Vrem SA PUTEM adopta copii!

Post by malex » Tue Jan 22, 2013 7:30 pm

AAAA....bine punctat Derida.....sa se reia in discutie subiectul concediului de acomodare platit in cazul copiilor mai mari de doi ani.Am avea mare nevoia de acest concediu, fie el si de 1-2 luni, tot e ceva, nu????
Si locul pe lista e bine secretizat la directii.

Va tinem pumnii pentru reprezentare si va asteptam cu noutati!

User avatar
Irina_
Posts: 1749
Joined: Sat Feb 05, 2011 11:31 pm
Location: Bucuresti

Re: Vrem SA PUTEM adopta copii!

Post by Irina_ » Tue Jan 22, 2013 8:17 pm

Dirida si Malex,

Subiectul concediilor de acomodare pentru copii adoptati peste doi ani s-a tot discutat, e cunoscut de ORA, insa sigur, se poate insista. DIN NOU.

Referitor la "locul pe lisa de asteptare", va rugam sa cititi atat legea cat si ceea ce s-a scris mai devreme pe acest topic!! Nu exista o astfel de lista generala. In potrivirea teoretica (realizata informatizat de ORA pentru fiecare copil adoptabil in parte) se aplica la un moment dat criteriile proximitatii si ale vechimii atestatului, insa acestea nu sunt printre cele prioritare, ca sa spunem asa. Conteaza mult mai mult criteriile mentionate de voi in atestat si potrivirea lor cu caracteristicile copilului pentru care se cauta parinti adoptatori.

User avatar
dirida
Posts: 162
Joined: Mon Dec 20, 2010 9:34 am

Re: Vrem SA PUTEM adopta copii!

Post by dirida » Wed Jan 23, 2013 9:20 am

Irina, cunoastem legea, si stim ca potrivirea se face la ORA pe baza mai multor criterii printre care si cea a vechimii atestatului. Dar neoficial, directiile (cel putin cea din Iasi) tine o lista cu familiile atestate la nivel de judet. Cand mi-am luat atestatul mi s-a comunicat ca eram numarul 53 de ex, si dupa un an am insistat sa mi se spuna unde am coborat pe lista respectiva, si mi s-a zis ca pe 40. Evident ca pozitia pe lista aceasta nu imi va spune cand se va produce potrivirea teoretica la ORA, mai ales ca depinde si de caracteristicile copilului, dar e un ajutor pentru noi pentru a estima perioada de asteptare. Nu cred ca este greu sa trimita lunar la fiecare familie un mail in care sa i se spuna pe ce pozitie a ajuns(in felul asta estimam si cam cati copii s-au mai potrivit in judet, ca cel putin in Iasi se merge cu viteza melcului). Eu si Malex stim cat este de greu sa smulgem 2 cuvinte din gura asistentelor.
eu si sotul 32 ani, infertilitate masculina, incercam din 2008
o sarcina obtinuta natural in 2009, dar oprita din evolutie la 6 sapatamani (embrion fara inimioara).
MTHFR C677T,A1298C heterozigote, homocisteina buna.
Spermograma: OATS severa, la ultima 8 mil/ml, mobilitate a+b ~35% si morfologie <1%. Incercat diferite tratamente din nov 2010 incontinuu. Am pornit de la 2mil/ml cu mobilitate A =0, la FIV - criptozoospermie, sub 1 mil spermatozoizi.
FIV 1 in sept prin program la clinica Polisano din Sibiu cu dr Ispasoiu - Nereusit
AMH 1.7 ng/mL, fertilitate bun 1.3-7; FSH* 4.57 in z2
Atestat adoptie martie 2012, primul! Atestat nr 2 martie 2013! Inceput reatestare pentru atestat nr 3!
Incredintare adoptie aug 2014,in curs de incuviintare. Baietel ....seamana cu tati. Incuviintare adoptie martie 2015...si gata, e pe numele nostru

User avatar
Irina_
Posts: 1749
Joined: Sat Feb 05, 2011 11:31 pm
Location: Bucuresti

Re: Vrem SA PUTEM adopta copii!

Post by Irina_ » Wed Jan 23, 2013 10:14 am

Dirida, ceea ce spui tu nu demonstreaza decat ca cei din Iasi de la DGASPC nu prea stiu sa-si faca meseria si nu tin cont de ceea ce li se comunica de la Bucuresti. Fata de noi Presedintele ORA a fost foarte vehement ori de cate ori s-a dicutat acest subiect, cu listele celor atestati sa adopte. Pe scurt, ni s-a replicat ca ceea ce ai zis tu mai sus e "o prostie" (citat exact, insotit de datul ochilor peste cap). Asta e opinia oficiala a ORA, nu a asociatiei. De aceea, daca se ridica aceasta cerinta la intalnirea programata pentru ianuarie, ma astept ca orice raspuns primit sa fie unul similar.

Sa stii cu aproximatie cate familii au fost atestate pentru adoptie in judet inaintea ta poate fi cel mult relevant doar daca presupui ca toti au avut exact aceleasi conditii privitoare la caracteristicile copilului adoptabil in atestat. Si as indrazni sa spun ca e o presupunere relativ inexacta. Pot fi persoane atestate mai tarziu pentru care potrivirea teoretica se face inaintea ta. Un caz concret e acela in care indeplinesc una din conditiile care ii claseaza automat in lista celor 10 familii selectate pentru un copil.

Sigur, poti sa pleci de la premiza ca majoritatea vor copii intre 0 si 3 ani, sanatosi, care sa nu fie de etnie, eventual. Unii insa precizeaza si sexul. Dar tot nu cred ca te ajuta prea mult, pentru ca, pe de alta parte, nu ai de unde sa stii care vor fi caracteristicile copiilor adoptabili pentru care se va face interogarea in sistem si cati dintre ei corespund macar partial unor astfel de criterii. Ti-am inteles rationamentul, insa el are putina legatura cu mecanismul legal. Asta am vrut sa spun. Cum spui si tu, aceasta informatie v-a fost oferita oarecum "neoficial", tocmai pentru ca "oficial" se considera ca nu prea are sens.

Post Reply