Vrem SA PUTEM adopta copii!

Vrem SA PUTEM adopta copii! Ne dorim un proces de adoptie eficient si rapid!
User avatar
dirida
Posts: 162
Joined: Mon Dec 20, 2010 9:34 am

Re: Vrem SA PUTEM adopta copii!

Post by dirida » Thu Jun 04, 2015 9:14 am

Ma ingrozesc cand citesc cate piedeci pot pune cei din sistem unor oameni care si asa au suferit destul.
La inceputul atestarii mele am citit de un caz asemanator pe forumul despre copii cand unui cuplu dupa ce primit pimul atestat, au fost potriviti cu o fetita si pentru AM nu a vrut sa renunte la ea, kle-a pus bete in roate. AM se avea bine cu cei de la directie asa ca cei de la directie au au spus ca potrivirea practica nu merge si au respins adoptia. Au facut contestatii fara rezultat(Si la ORA de unde li s-a raspuns in scris ca ei au incredere in evaluarea locala si nu vor face inca o evaluare). La urm atestare le-a pus bete in roate si le-au respins atestatul, pe motiv ca ea nu si-a revenit dupa moartea tatalui ei(mort cu 10 ani in urma)...deci tot pe motiv psihologic.
In urma acelui caz am decis cu sotul meu ca trebuie sa le spune ce vor sa auda, dau mai bine spus sa avem grija ce le spunem pentru ca orice declaram poate fi folosit ca motiv de respingere pentru noi.
Si asta e un sfat si pentru cei ce urmeaza de acum sa se atesteze. Psihologul si AS vor incerca sa intre adanc in viata personala, si orice spuneti poate fi interpretat si folosit impotriva voastra, asa ca aveti grija cat dati din casa si cum dati.

E clar ca nu aveau motiv serios sa va respinga si si-au facut unul. Noua cel putin ne-au facut ele un raport pe care ni l-au dat sa-l citit ca sa confirmam ca e adevarat ce s-a scris acolo. Eu in locul vostru as cere acest raport. Cine stie ce au scris ele acolo. Iar faza cu cererea, e clar ca au icnercat sa va scoata pe voi "vinovati"...nu aveu motiv serios de respingere.

Si da, ai dreptate omidette, ele decid multe, daca va puneti rau cu ele e nasol, nimeni nu va mai salveaza. O spun cu parere de rau, dar din pacate asta e realitatea. Singura speranta e sa va mutati in alt judet si sa sperati ca cei de la directia resp sunt mai omenosi.
eu si sotul 32 ani, infertilitate masculina, incercam din 2008
o sarcina obtinuta natural in 2009, dar oprita din evolutie la 6 sapatamani (embrion fara inimioara).
MTHFR C677T,A1298C heterozigote, homocisteina buna.
Spermograma: OATS severa, la ultima 8 mil/ml, mobilitate a+b ~35% si morfologie <1%. Incercat diferite tratamente din nov 2010 incontinuu. Am pornit de la 2mil/ml cu mobilitate A =0, la FIV - criptozoospermie, sub 1 mil spermatozoizi.
FIV 1 in sept prin program la clinica Polisano din Sibiu cu dr Ispasoiu - Nereusit
AMH 1.7 ng/mL, fertilitate bun 1.3-7; FSH* 4.57 in z2
Atestat adoptie martie 2012, primul! Atestat nr 2 martie 2013! Inceput reatestare pentru atestat nr 3!
Incredintare adoptie aug 2014,in curs de incuviintare. Baietel ....seamana cu tati. Incuviintare adoptie martie 2015...si gata, e pe numele nostru

User avatar
Irina_
Posts: 1749
Joined: Sat Feb 05, 2011 11:31 pm
Location: Bucuresti

Re: Vrem SA PUTEM adopta copii!

Post by Irina_ » Thu Jun 04, 2015 7:45 pm

dirida wrote: Si da, ai dreptate omidette, ele decid multe, daca va puneti rau cu ele e nasol, nimeni nu va mai salveaza. O spun cu parere de rau, dar din pacate asta e realitatea. Singura speranta e sa va mutati in alt judet si sa sperati ca cei de la directia resp sunt mai omenosi.
Imi permit si eu un punct de vedere, izvorat din lunga mea "colaborare" cu autotitatile noastre, in general in situatii in care mizele erau cu multe zerouri in coada (inainte de virgula, nu dupa). Ca de obicei, tin sa specific ca e o opinie pur personala, nu pretind ca ar fi vreun adevar absolut.

In viziunea mea, pozitia majoritatii, extrem de bine ilustrata de fraza anterioara, este cea care sta la baza existentei acestui "sistem" nesuferit. Este ceea ce le alimenteaza din plin anumitor reprezentanti ai institutiilor publice abordarea de pe pozitii de forta in relatia cu cetateanul pe care ar trebui sa il sustina prin serviciile lor. Si ma doare acut sufletul de fiecare data cand o vad invocata, pentru ca stiu ca e o iluzie construita si intretinuta cu buna stiinta.

Cat timp nu vom schimba aceasta mentalitate, vor continua sa existe intimidari si abuzuri. Din simplul motiv ca ele sunt acceptate si nu combatute, asa cum ar fi firesc, dintr-o grija excesiva pentru "conservarea" interesului individual. Rezultatul este, de cele mai multe ori, contrar asteptarilor. O atitudine servila nu va genera niciodata respect. Iar respectul se castiga. Prin actiune in instanta, daca este cazul. Dar daca aratati ca va cunoasteti foarte bine drepturile de la bun inceput, sansele sa se ajunga acolo sunt minime, va asigur.

Invocarea unor cazuri terte, ale caror detalii nu le cunoastem in totalitate, nu cred ca ar trebui sa reprezinte un punct de reper si o justificare a atitudinii docile.

Nu vreau sa fiu gresit inteleasa. Sunt de acord ca in situatia descrisa nu trebuie sa se ofere decat informatiile strict necesare pentru realizarea anchetelor sociale si a evaluarilor psihologice cerute pentru atestare, fara a cauta un grad nesolicitat de familiaritate acolo unde nu isi are sensul. Psihologul DGASPC nu trebuie sa devina terapeut personal, desigur. Se ofera doar informatiile cerute de procedura, nimic in plus sau in minus.

Dar de aici si pana la a schimba domiciliul pentru a obtine un atestat de familie adoptatoare (care oricum, in sine, nu valoreaza nimic) e o cale taaaare lunga. Niciun functionar din cadrul directiilor nu e vreun zeu, cu atat mai mult cu cat si ei se supun unor interese politice, pe care le puteti exploata in caz de nevoie, daca stiti cum, in favoarea voastra, trecand usor peste capetele lor patrate. Iar cel mai bun inceput este sa cunoasteti legea, in cele mai mici detalii. Astfel, deja incepeti cu un pas in fata in raport cu viitorii interlocutori.

User avatar
funaruoana
Posts: 170
Joined: Fri Jan 28, 2011 1:18 pm
Location: Bacau

Re: Vrem SA PUTEM adopta copii!

Post by funaruoana » Fri Jun 05, 2015 2:51 pm

Irina, complet de acord cu tine. Atitudinea trebuie sa fie una constructiva, sa aiba la baza cunoasterea drepturilor si obligatiilor si exploatarea pozitiva a legislatiei (buna sau rea, oricum ar fi). Abuzurile trebuie raportate! Odata demonstrat ca nu pleci capul la orice adiere, trebuie ca si cei mai netrebnici functionari sa aiba o minima teama.

Omidette, nu permite sa pierzi batalia!
infertilitate masculina: OATS severa
nov.-dec. 2011 - FIV nereusit la Omini Clinic (subprogramul MS la initiativa SOSI);
1 nov. 2012 - Dosar depus pentru atestat familie adoptatoare
29 ian. 2013 - Atestat familie apta sa adopte
19 aprilie 2013 - ne-am cunoscut gemenii nazdravani
24 mai 2013 - termen tribunal hotarare incredintare
29 mai 2013 - familie compusa din 4 membri :)
februarie 2014 - copiii ne poarta numele :)
05.06.2015 - atestat familie apta sa adopte o fetita :)
23.04.2016 - ne-am cunoscut fetita

User avatar
badescu
Posts: 1
Joined: Sun Jun 21, 2015 7:27 pm

Re: Vrem SA PUTEM adopta copii!

Post by badescu » Sun Jun 21, 2015 8:10 pm

donez 2embrioni,de ziua 5,pastrati la o clinica din bucuresti,tel 0747500201

User avatar
andreea_er
Posts: 11
Joined: Wed May 06, 2015 2:35 pm

Re: Vrem SA PUTEM adopta copii!

Post by andreea_er » Tue Jun 30, 2015 11:43 am

Omidette am ramas socata dupa ce am citit despre respingerea temporara a obtinerii atestatului.Nu am auzit asa ceva in viata mea.Si sunt in "bransa" din 2007.In general,nu se refuza nici o familie/persoana doritoare sa adopte,decat pt probleme grave : cazier,boli,lipsa unui loc de munca.Dar ,persoanele care depun actele pt atestat sunt in general normale,si nu au probleme de gen.Nu am auzit vreodata sa fie cineva respins dupa discutia cu psihologul.Chiar psiholoaga cu care am stat eu de vorba,mi-a povestit ca desi oamenii sunt diferiti,nu a intanlit pe nimeni cu probleme grave sa nu poata fi atestat.Nu e ok sa fiti amanati pentru ca aveti probleme de acceptare a infertilitatii.Ce legatura are cu adoptia?Un cuplu poate adopta si poate incerca sa faca si un copil biologic,au dreptul sa incerce forever.Care e problema lor?Si ce daca nu ati acceptat?Mi se pare foarte normal sa nu accepti o situatie care te face nefericit,si sa incerci toata viata sa o schimbi.Sa nu renunti.
Cred ca tanti sau nenea psiholog a vrut sa se dea un pic mare in fata colegilor...si sa dea un "diagnostic" on hold_ sa fie mai interesant/a.
Asteptarea in adoptie oricum dureaza 3 ani minim,asa ca nu vad de ce nu v-ar elibera hartia aia ,care e doar o hartie pe care o pui in sertar si uiti de ea cativa ani.De fapt,nu,nu uiti de ea,ca la un an trebuie sa depui alte acte s-o refaci.In rest,e inutila.Doar psihologic stii ca ai ceva in sertar care iti da speranta.Atat.
In experienta mea,obtinerea atestatului e cea mai usoara chestie in adoptie.E ceva atat de banal si excusiv birocratic,incat nu trebuie sa avem nici o trasarire de inima.Eu am trecut prin trei atestate,e doar o formalitate.Nimic altceva.Nu inteleg cum de se trezeste un psiholog sa amane un proces simplu.Atata timp cat nu esti un criminal violent cu antecedente sau un Schizofrenic,nu vad de ce ar face lucrul asta.
In alta ordine de ideii,nu auzisem ca proiectul de lege nu a trecut de parlament,e trist,ramanem la fel,tintuiti si noi si copii,intr-o situatie de rahat.
“Adoptive Mom? I am a Mom. I need no other label or prefix.”

User avatar
Irina_
Posts: 1749
Joined: Sat Feb 05, 2011 11:31 pm
Location: Bucuresti

Re: Vrem SA PUTEM adopta copii!

Post by Irina_ » Tue Jun 30, 2015 12:04 pm

andreea_er wrote: In alta ordine de ideii,nu auzisem ca proiectul de lege nu a trecut de parlament,e trist,ramanem la fel,tintuiti si noi si copii,intr-o situatie de rahat.
Andreea, exista situatii in care depresia cauzata de infertilitate poate sa fie severa, netratata si sa constituie un impediment temporar pentru adoptie (proaspetii parinti adoptatori trebuie sa faca fata unei perioade de adaptare foarte dificila, in care trebuie sa intre cu asteptari corecte si cu o stare psihica foarte buna). In literatura de specialitate din strainatate e un subiect destul de frecvent abordat. Doar ca din discutiile noastre reiese ca probabil nu era cazul in situatia de fata. Sa nu generalizam totusi.

Referitor la proiectul de lege pentru modificarea cadrului normativ al adoptiilor, parcursul legislativ nu e finalizat. O sa va tinem la curent pe masura ce aflam noutatile. Sigur, sunt zvonuri (si doar atat) ca in contextul politic actual nu ar beneficia de foarte mult sprijin, dar vom vedea ce se intampla in practica.

User avatar
omidette
Posts: 8
Joined: Mon Apr 20, 2015 11:09 am

Re: Vrem SA PUTEM adopta copii!

Post by omidette » Tue Jun 30, 2015 3:08 pm

andreea_er wrote:Omidette am ramas socata dupa ce am citit despre respingerea temporara a obtinerii atestatului.Nu am auzit asa ceva in viata mea.Si sunt in "bransa" din 2007.In general,nu se refuza nici o familie/persoana doritoare sa adopte,decat pt probleme grave : cazier,boli,lipsa unui loc de munca.Dar ,persoanele care depun actele pt atestat sunt in general normale,si nu au probleme de gen.Nu am auzit vreodata sa fie cineva respins dupa discutia cu psihologul.Chiar psiholoaga cu care am stat eu de vorba,mi-a povestit ca desi oamenii sunt diferiti,nu a intanlit pe nimeni cu probleme grave sa nu poata fi atestat.Nu e ok sa fiti amanati pentru ca aveti probleme de acceptare a infertilitatii.Ce legatura are cu adoptia?Un cuplu poate adopta si poate incerca sa faca si un copil biologic,au dreptul sa incerce forever.Care e problema lor?Si ce daca nu ati acceptat?Mi se pare foarte normal sa nu accepti o situatie care te face nefericit,si sa incerci toata viata sa o schimbi.Sa nu renunti.
Cred ca tanti sau nenea psiholog a vrut sa se dea un pic mare in fata colegilor...si sa dea un "diagnostic" on hold_ sa fie mai interesant/a.
Asteptarea in adoptie oricum dureaza 3 ani minim,asa ca nu vad de ce nu v-ar elibera hartia aia ,care e doar o hartie pe care o pui in sertar si uiti de ea cativa ani.De fapt,nu,nu uiti de ea,ca la un an trebuie sa depui alte acte s-o refaci.In rest,e inutila.Doar psihologic stii ca ai ceva in sertar care iti da speranta.Atat.
In experienta mea,obtinerea atestatului e cea mai usoara chestie in adoptie.E ceva atat de banal si excusiv birocratic,incat nu trebuie sa avem nici o trasarire de inima.Eu am trecut prin trei atestate,e doar o formalitate.Nimic altceva.Nu inteleg cum de se trezeste un psiholog sa amane un proces simplu.Atata timp cat nu esti un criminal violent cu antecedente sau un Schizofrenic,nu vad de ce ar face lucrul asta.
In alta ordine de ideii,nu auzisem ca proiectul de lege nu a trecut de parlament,e trist,ramanem la fel,tintuiti si noi si copii,intr-o situatie de rahat.
Si eu am crezut ca partea de atestare e cea mai usoara, insa realitatea demonstreaza ca tot procesul e greoi. Asta este, asteptam, nu avem ce face altceva acum din moment ce nu am gandit lucid la momentul respectiv.

User avatar
omidette
Posts: 8
Joined: Mon Apr 20, 2015 11:09 am

Re: Vrem SA PUTEM adopta copii!

Post by omidette » Tue Jun 30, 2015 3:17 pm

Irina_ wrote:
andreea_er wrote: In alta ordine de ideii,nu auzisem ca proiectul de lege nu a trecut de parlament,e trist,ramanem la fel,tintuiti si noi si copii,intr-o situatie de rahat.
Andreea, exista situatii in care depresia cauzata de infertilitate poate sa fie severa, netratata si sa constituie un impediment temporar pentru adoptie (proaspetii parinti adoptatori trebuie sa faca fata unei perioade de adaptare foarte dificila, in care trebuie sa intre cu asteptari corecte si cu o stare psihica foarte buna). In literatura de specialitate din strainatate e un subiect destul de frecvent abordat. Doar ca din discutiile noastre reiese ca probabil nu era cazul in situatia de fata. Sa nu generalizam totusi.

Referitor la proiectul de lege pentru modificarea cadrului normativ al adoptiilor, parcursul legislativ nu e finalizat. O sa va tinem la curent pe masura ce aflam noutatile. Sigur, sunt zvonuri (si doar atat) ca in contextul politic actual nu ar beneficia de foarte mult sprijin, dar vom vedea ce se intampla in practica.

Irina, sunt perfect de acord cu tine, cred ca probelemele de infertilitate pot afecta grav relatia cu un copil adoptat.
Cu siguranta daca nu esti pregatit, adoptia poate fi foarte dificila atat pentru parinti cat si pentru copil/copiii, pot aparea frustarari de ambele parti cu privire la asteptarile nesatisfacute.
Insa pe de alta parte sunt convinsa ca la noi nu era cazul de asa ceva. Acum asta e, asteptam si invatam din greseli.
Motivele pentru care am povestit aici ce si cum sunt pe de o parte pentru ca aveam nevoie de suport psihic din partea celor care au trecut prin situatii similiare sau sunt familiare cu procesul, iar pe de alta parte pentru ca cei care pornesc la acest drum sa fie mai pregatiti decat noi, sa stii la ce se pot astepta.

User avatar
Irina_
Posts: 1749
Joined: Sat Feb 05, 2011 11:31 pm
Location: Bucuresti

Re: Vrem SA PUTEM adopta copii!

Post by Irina_ » Tue Jun 30, 2015 3:25 pm

Este foarte util sa impartasiti din experientele voastre in cursul procesului de adoptie, indiferent de cat de bune sau de rele sunt ele. Altfel, nici nu avem cum sa aflam care este realitatea, din pacate textul de lege ramane de foarte multe ori teorie pura.

Tinem cont de ceea ce se intampla in practica pentru a putea face recomandari pertinente catre ANPDCA/directii. Iar daca experienta e una buna - sau macar finalul e unul pozitiv pentru familie, nu cred ca exista vreo incurajare mai valoroasa pentru cei aflati la inceput de drum.

Asadar multumim, Omidette.

User avatar
andreea_er
Posts: 11
Joined: Wed May 06, 2015 2:35 pm

Re: Vrem SA PUTEM adopta copii!

Post by andreea_er » Tue Jun 30, 2015 4:09 pm

Persoanele care sufera de depresie severa datorita infertilitatii,nu au puterea sa depuna actele pt atestat.Depresia severa de orice fel te impiedica sa actionezi,sa iei atitudine,sa cauti alt drum,alta rezolvare a problemei.Din punctul meu de vedere,daca ei au avut puterea sa mearga pe acest drum,aveau nevoie de incurajari,de laude,nu de bete in roate si de amanari.Acest episod nu-i va ajuta deloc,dimpotriva,refuzul si amanarea fac mai mult rau situatiei lor.Psihologic vorbind.Imi cer scuze,dar din punctul meu de vedere,acel psiholog e un idiot.Nu toti care trec prin facultate sunt facuti pt aceasta meserie.
“Adoptive Mom? I am a Mom. I need no other label or prefix.”

User avatar
Irina_
Posts: 1749
Joined: Sat Feb 05, 2011 11:31 pm
Location: Bucuresti

Re: Vrem SA PUTEM adopta copii!

Post by Irina_ » Tue Jun 30, 2015 5:04 pm

andreea_er wrote:Persoanele care sufera de depresie severa datorita infertilitatii,nu au puterea sa depuna actele pt atestat.Depresia severa de orice fel te impiedica sa actionezi,sa iei atitudine,sa cauti alt drum,alta rezolvare a problemei.Din punctul meu de vedere,daca ei au avut puterea sa mearga pe acest drum,aveau nevoie de incurajari,de laude,nu de bete in roate si de amanari.Acest episod nu-i va ajuta deloc,dimpotriva,refuzul si amanarea fac mai mult rau situatiei lor.Psihologic vorbind.Imi cer scuze,dar din punctul meu de vedere,acel psiholog e un idiot.Nu toti care trec prin facultate sunt facuti pt aceasta meserie.
Andreea_er, si copiii adoptati "returnati" sistemului de protectie speciala de familii adoptatoare nepregatite sunt o pura fictiune in viziunea ta? Te incurajez sa te documentezi. Se intampla chiar si in Romania (nu foarte frecvent, dar se intampla). Iar astfel de cazuri sunt o trauma nedorita pentru toate partile implicate.

Eu nu-mi permit sa comentez despre un profesionist intr-un alt domeniu, pentru ca pur si simplu nu cred ca am competentele necesare ca sa pot evalua corect.

User avatar
andreea_er
Posts: 11
Joined: Wed May 06, 2015 2:35 pm

Re: Vrem SA PUTEM adopta copii!

Post by andreea_er » Wed Jul 01, 2015 11:51 am

Sa deschidem o discutie despre "profesionistii" din administratia publica?Stim cu totii cum sunt "pusi" in functii.Nu are rost sa intram in polemici,fiecare avem parerile noastre,cladite si pe experientele prin care am trecut.Eu nu am avut experiente placute cu cei din administratia publica.Am studiat domeniul,am facut practica,am cunoscut cazuri.70% nu au ce cauta in functii.Dar au pile si "castiga" concursuri pt angajare.Dar sa nu deviem prea mult de la subiect.
Pshiholoaga cu care am avut eu interviul,avea o problema cu faptul ca eu sunt vegetariana.Avea impresia ca o sa omor copilul eventual daca nu-i dau carne.Ce sa zic,e parerea multor oameni in general,dar inca traiesc,sunt sanatoasa,nu m-am imbonlavit deloc,si am 10 ani de "alimentatie nesanatoasa vegetariana".Oare daca eram vegana,imi refuza evaluarea pozitiva si ma punea on hold pana mancam ceva carne?Din pacate,chiar si cei profesionisti,pot sa nu fie atat de bine documentati in anumite privinte precum cred.
“Adoptive Mom? I am a Mom. I need no other label or prefix.”

User avatar
Irina_
Posts: 1749
Joined: Sat Feb 05, 2011 11:31 pm
Location: Bucuresti

Re: Vrem SA PUTEM adopta copii!

Post by Irina_ » Wed Jul 01, 2015 12:50 pm

andreea_er wrote:Pshiholoaga cu care am avut eu interviul,avea o problema cu faptul ca eu sunt vegetariana.Avea impresia ca o sa omor copilul eventual daca nu-i dau carne.Ce sa zic,e parerea multor oameni in general,dar inca traiesc,sunt sanatoasa,nu m-am imbonlavit deloc,si am 10 ani de "alimentatie nesanatoasa vegetariana".Oare daca eram vegana,imi refuza evaluarea pozitiva si ma punea on hold pana mancam ceva carne?Din pacate,chiar si cei profesionisti,pot sa nu fie atat de bine documentati in anumite privinte precum cred.
In UE sunt parinti care fac inchisoare pentru ca impunand copiilor lor o alimentatie vegana in primii trei ani de viata, acestia au acumulat carente nutritionale severe si au decedat ulterior din cauza unor afectiuni cauzate de acestea. Punct. Eu una consider ca psiholoaga despre care vorbesti era mai bine documentata decat estimezi! Iti propun totusi sa nu deviem de la subiectul acestui topic, respectiv ADOPTIA.

P.S. Eu sunt posesoarea unui certificat de absolvire a unui curs de nutritie (care vizeaza tocmai nevoile nutritionale ale copiilor) oferit de Stanford School of Medicine care ma face sa indraznesc sa comentez.

User avatar
sdmdi
Posts: 308
Joined: Thu Oct 08, 2009 10:33 am
Location: Bucuresti

Re: Vrem SA PUTEM adopta copii!

Post by sdmdi » Wed Jul 01, 2015 4:41 pm

Din experienta mea cu sistemul de adoptii pot sa zic ca le-am vazut pe ambele, adica:

1. Angajati care nu au nicio treaba cu meseria pe care o practica si fac lucrurile cum au ei chef. De exemplu, in cazul meu, jurista care tocmai fusese avansata ca sef nu stia legea adoptiei si m-a trimis la psiholog pentru detalii (psiholog care facea si pe juristul si pe asistentul social, etc)

2. Cupluri care nu ar fi trebuit sa primeasca atestatul (sau ma rog care nu au fost sau nu s-au informat suficient). Cateva exemple:

- cuplu care a refuzat copilul pentru ca i-a murdarit masina. Acelasi cuplu a pretins (cu sprijinul asistentilor sociali) copilului sa ii zica mama si tata de la prima intalnire urmand ca ulterior sa il respinga. De asemenea au luat copilul acasa fara asistentul maternal de la a 2-a intalnire si au fost nemultumiti ca a inceput sa planga si ca a facut pipi pe el. Oricare ar fi motivele respingerii, aceasta trebuie facuta fara a traumatiza copilul. Mie imi este clar ca nu aveau asteptari reale, nu erau pregatiti nu neaparat pentru un copil adoptat ci pentru un copil in general. Iar asistentul social se purta cu mine ca si cand as fi fost lupul cel mare si rau, nu aveam voie nici sa raman singura cu copilul, dar cuplul respectiv beneficia de extra privilegii.

- cuplu care a refuzat copilul pentru ca un medic a spus ca are (citez) "putza" mare si in mod sigur este de etnie rroma ca aia sunt mai dotati (nu mai zic ca medicul ar trebui reclamat pentru asa ceva). Si asta de fata cu copilul. Acelasi copil ca mai sus. Copil pe care eu l-am cunoscut si mi se rupea sufletul de fiecare data cand imi zicea mie mama (zicea mama la toate femeile si tata la toti barbatii).

Ce vreau sa spun este ca generalizarile sunt periculoase, sunt oameni si oameni. Pare ca in cazul lui omidette a fost altceva, nu stiu, poate psihologul respectiv a fost rau intentionat sau poate ca a fost extra precaut tocmai pentru ca a vazut cazuri ca cele mentionate mai sus. Insa cert este ca faptul ca i-a pus pe ei sa semneze ca vor amanare e manipulare.
34 ani (si eu si sotul)
infertilitate primara (ulterior secundara), 8 ani, endometrioza, rezerva ovocitara scazuta, MTHFR C677T homozigot
Atestat adoptie, august 2011
FIV1 decembrie 2011, nereusit
FIV2 septembrie 2012, reusit, SOE sapt 5.
Incredintare in vederea adoptiei, decembrie 2012
Incuviintare adoptie, aprilie 2013
FIV3 decembrie 2013, nereusit
FIV4 septembrie 2014, nereusit

User avatar
andreea_er
Posts: 11
Joined: Wed May 06, 2015 2:35 pm

Re: Vrem SA PUTEM adopta copii!

Post by andreea_er » Thu Jul 02, 2015 10:02 am

Irina_ wrote:
In UE sunt parinti care fac inchisoare pentru ca impunand copiilor lor o alimentatie vegana in primii trei ani de viata, acestia au acumulat carente nutritionale severe si au decedat ulterior din cauza unor afectiuni cauzate de acestea. Punct. Eu una consider ca psiholoaga despre care vorbesti era mai bine documentata decat estimezi! Iti propun totusi sa nu deviem de la subiectul acestui topic, respectiv ADOPTIA.

P.S. Eu sunt posesoarea unui certificat de absolvire a unui curs de nutritie (care vizeaza tocmai nevoile nutritionale ale copiilor) oferit de Stanford School of Medicine care ma face sa indraznesc sa comentez.
Am specificat ca sunt vegetarina nu vegana,cine nu stie sa faca diferenta nu este un om documentat.Sunt diferite cursuri de nutritie in lumea asta,depinde la care te duci.Nu toate explica aceleasi lucruri.Fiecare isi hraneste copilul dupa cum il duce capul.Mai tarziu in viata se vor vedea rezultatele.Sa nu intram in polemici despre consumul de carne,ca nu gasim un punct comun niciodata.Si intradevar e offtopic.
“Adoptive Mom? I am a Mom. I need no other label or prefix.”

User avatar
andreea_er
Posts: 11
Joined: Wed May 06, 2015 2:35 pm

Re: Vrem SA PUTEM adopta copii!

Post by andreea_er » Thu Jul 02, 2015 10:09 am

sdmdi wrote:Din experienta mea cu sistemul de adoptii pot sa zic ca le-am vazut pe ambele, adica:

1. Angajati care nu au nicio treaba cu meseria pe care o practica si fac lucrurile cum au ei chef. De exemplu, in cazul meu, jurista care tocmai fusese avansata ca sef nu stia legea adoptiei si m-a trimis la psiholog pentru detalii (psiholog care facea si pe juristul si pe asistentul social, etc)


Ce vreau sa spun este ca generalizarile sunt periculoase, sunt oameni si oameni. Pare ca in cazul lui omidette a fost altceva, nu stiu, poate psihologul respectiv a fost rau intentionat sau poate ca a fost extra precaut tocmai pentru ca a vazut cazuri ca cele mentionate mai sus. Insa cert este ca faptul ca i-a pus pe ei sa semneze ca vor amanare e manipulare.
Ai dreptate.Sunt f multi angajati care nu au nici o treaba cu postul/functia .Stim cu totii ca in administratia publica angajarile se fac pe pile si nu pe studii sau experienta.Exemplele sunt nenumarate.Eu nu am inteles de ce nu a scos psihologul un raport ca ei sunt inapti temporar si i-au obligat sa semneze ca ei isi doresc amanarea.Ceva e putred.Si nu cred ca e legal.
“Adoptive Mom? I am a Mom. I need no other label or prefix.”

User avatar
Irina_
Posts: 1749
Joined: Sat Feb 05, 2011 11:31 pm
Location: Bucuresti

Re: Vrem SA PUTEM adopta copii!

Post by Irina_ » Thu Jul 02, 2015 10:51 am

andreea_er wrote:
Irina_ wrote: Am specificat ca sunt vegetarina nu vegana,cine nu stie sa faca diferenta nu este un om documentat.Sunt diferite cursuri de nutritie in lumea asta,depinde la care te duci.Nu toate explica aceleasi lucruri.Fiecare isi hraneste copilul dupa cum il duce capul.Mai tarziu in viata se vor vedea rezultatele.Sa nu intram in polemici despre consumul de carne,ca nu gasim un punct comun niciodata.Si intradevar e offtopic.
Inteleg foarte bine diferenta intre vegetarieni si vegani. Am facut referire la comentariul tau in care iti puneai problema despre cum ar fi reactionat psiholoaga in cazul in care erai vegana, in ipoteza in care si copilului adoptat ai fi dorit sa ii impui acelasi regim. Sigur, alimentatia vegetariana este mai echilibrata decat cea vegana, dar in opinia unor specialisti de la Stanford, cu o reputatie foarte buna in mediul profesional si academic, total nepotrivita pentru un copil. In cazul adultilor, e o cu totul alta discutie, daca nutritia se bazeaza pe niste cunostinte solide care conduc la un regim relativ echilibrat.

Sunt de acord ca nu vom gasi o pozitie comuna si nici nu e necesar, dar daca opiniile nostre difera de cele ale majoritatii specialistilor nu vad de ce ne-am astepta sa nu ni se aplice regulile general acceptate . Cu alte cuvinte, nu judeca pozitia psihologului in speta, doar a adoptat pozitia majoritatii, cum era si firesc din perspectiva deontologica.

In plus, in context, haideti sa ne gandim cam cu ce decalaje de dezvoltare vin copiii proaspat adoptati in Romania? Cred ca majoritatea au sub 60% din greutatea normala pentru varsta lor. Si ii mai facem si vegetarieni?! Zau asa...

User avatar
sdmdi
Posts: 308
Joined: Thu Oct 08, 2009 10:33 am
Location: Bucuresti

Re: Vrem SA PUTEM adopta copii!

Post by sdmdi » Thu Jul 02, 2015 11:46 am

Irina_ wrote: In plus, in context, haideti sa ne gandim cam cu ce decalaje de dezvoltare vin copiii proaspat adoptati in Romania? Cred ca majoritatea au sub 60% din greutatea normala pentru varsta lor. Si ii mai facem si vegetarieni?! Zau asa...

Nu sunt in masura sa comentez cu privire la efectele alimentatiei vegetariene asupra copiilor.
Insa profit de ocazie sa aduc in discutie un aspect oarecum inrudit: un copil proaspat adoptat vine cu niste preferinte culinare pe care nu putem sa le schimbam peste noapte oricat ne-am dori. De aceea este de preferat ca pentru inceput sa i se ofere hrana similara cu ceea ce este el obisnuit chiar daca nu suntem de acord, schimbarea brusca a dietei poate avea efecte extrem de neplacute asupra psihicului. Incet incet se face trecerea spre alimentatia preferata de parinti insa unele lucruri poate nu le vom putea schimba niciodata. Eu am invatat pe propria piele ca "junk food is better than no food", mai ales ca era sub 5% atat la greutate cat si la inaltime. Si nu, in conditiile in care deja are carente nutritionale, greutate sub medie nu iti permiti sa adopti tactica ca va manca cand ii va fi foame, ca nu va manca...

Si el era un caz fericit, un caz in care asistentul maternal l-a hranit cum s-a priceput ea mai bine.
34 ani (si eu si sotul)
infertilitate primara (ulterior secundara), 8 ani, endometrioza, rezerva ovocitara scazuta, MTHFR C677T homozigot
Atestat adoptie, august 2011
FIV1 decembrie 2011, nereusit
FIV2 septembrie 2012, reusit, SOE sapt 5.
Incredintare in vederea adoptiei, decembrie 2012
Incuviintare adoptie, aprilie 2013
FIV3 decembrie 2013, nereusit
FIV4 septembrie 2014, nereusit

User avatar
N.C.B.
Knowledge isn't power. Action is.
Posts: 2630
Joined: Tue Nov 29, 2011 5:16 pm
Location: Europe

Re: Vrem SA PUTEM adopta copii!

Post by N.C.B. » Tue Sep 01, 2015 4:19 pm

Sa cititi si comentariile!

https://www.facebook.com/sandrabullocko ... =1&fref=nf
"I’m tired of hearing from everyone that he is not my child, that he is not my blood. That I am a so called "Adoptive Mother”.
I am a Mother. I need no other label or prefix.
I know I’ve adopted him and I am proud of it. He may not have my eyes, he may not have my smile, he may not have my skin tone, but he has all my heart.A mother is a person who raises, loves and provides for the child. It doesn’t matter if you share the same blood or not.
I hold my son in my arms and thank God for bringing him to me. If the standard route for creating a family had worked for me, I wouldn't have met this child. I needed to know him. I needed to be his mother. I know now why all those events happened. Or didn't happen. So I could meet this little boy. He is, in every way, my son.
I enjoy Motherhood now. If all of a sudden someone said, ‘You have five more kids,’ I’d be totally OK with it.
So guys Share this if you love your Children who are very lucky to have you and to have a beautiful home. Lets hope that Everybody reads this especially those who consider adoption as a taboo and are against it. It’s perfectly fine to adopt. It is a gift of Life. The desire of your heart can give a child a home."
To make a looooong story short:

FIV nr. 7 (ET nr. 10) reusit, martie-aprilie 2013, Grecia, dr. Konstantinos Giatras.

Din 16 decembrie 2013, mama Larei.

* * *

Daca doriti sa ma adaugati drept contact pe Facebook: Image ...
Pagina oficiala, de tip „LIKE”: Image
Grupul SOS Infertilitatea (closed group): Image

User avatar
N.C.B.
Knowledge isn't power. Action is.
Posts: 2630
Joined: Tue Nov 29, 2011 5:16 pm
Location: Europe

Re: Vrem SA PUTEM adopta copii!

Post by N.C.B. » Fri Sep 11, 2015 4:55 am

Hello! [floare]

Dupa cum probabil ati citit, contul asociativ de pe FB nu mai exista. Am creat un nou cont, de tip personal, cu care voi continua sa diseminez pe FB informatii despre fertilitate, adoptie si activitatile asociative.

Cei care doresc, ma pot adauga:
https://www.facebook.com/profile.php?id ... 81&fref=ts

Avantajul fiind ca asta este un cont neutru, de tip personal - unele persoane din publicul tinta ezitau sa aiba „SOS Infertilitatea” printre *friends* (ca detaliu, nu uitati ca puteti ascunde din setari sectiunea „friends”, astfel incat nimeni dintre contactele voastre sa nu poata vedea cu cine altcineva sunteti conectat/-a).

Voi lasa sa mai treaca un pic de timp, sa se mai adune ceva contacte, si voi reincepe furnizarea de informatii cotidiene.

Numai bine, sper ca in curand vom relua campania in forta. :ymsmug:
To make a looooong story short:

FIV nr. 7 (ET nr. 10) reusit, martie-aprilie 2013, Grecia, dr. Konstantinos Giatras.

Din 16 decembrie 2013, mama Larei.

* * *

Daca doriti sa ma adaugati drept contact pe Facebook: Image ...
Pagina oficiala, de tip „LIKE”: Image
Grupul SOS Infertilitatea (closed group): Image

Post Reply