Finantare pentru FIV - Primaria Municipiului Bucuresti

Advocacy-ul este un proces politic care isi propune sa influenteze politicile publice si deciziile de alocare a resurselor in cadrul sistemelor si institutiilor politice, economice si sociale.
User avatar
Babyhelpers
Posts: 1
Joined: Thu Mar 11, 2021 11:33 am

Re: Finantare pentru FIV - Primaria Municipiului Bucuresti

Post by Babyhelpers » Thu Mar 11, 2021 11:41 am

Întinerirea ovariană

Terapia de întinerire ovariană este o nouă procedură experimentală, care oferă pentru prima dată o oarecare speranță femeilor care suferă de o insuficiență ovariană prematură precoce, care este o lipsă de ovule în ovar necesare pentru a susține un ciclu menstrual normal.
În timp ce bărbații continuă să producă spermă pe tot parcursul vieții, întreaga producție de ovule a unei femei are loc înainte ca aceasta să se nască, de unde numărul din ovar scade treptat într-un mod constant și în mare parte previzibil, rezultând menopauză la aproximativ 51 de ani. Dacă acest proces de declin este accelerat sau dacă ovarul este afectat de boală sau intervenție chirurgicală, ovarul va rămâne fără ovule și menopauza se va dezvolta la o vârstă mai timpurie. S-a crezut întotdeauna că femeile nu ar putea produce celule de ou noi.
Raportat pentru prima dată de către specialistul nostru în fertilitate Dr. Garavelas Attanasio din Grecia la o conferință europeană privind fertilitatea în 2017 , au existat o serie ulterioară de rapoarte de caz în literatura medicală privind regenerarea cu succes a ouălor la femei prin injectarea de celule stem direct în ovar, despre care se crede că activează celulele precursoare ale ouălor.
1. Injecții PRP (Plasmă bogată în trombocite) - Injecțiile PRP este o tehnică în care sângele este prelevat din antebraț și centrifugat, astfel încât plasma bogată în trombocite este izolată și apoi reinjectată înapoi în ovar. Este o procedură vaginală minim invazivă, cu scopul ca PRP să activeze celulele stem ovariene pentru a deveni ouă tinere.

Ce știm despre acest tratament?
1. Unele femei, care au fost diagnosticate anterior ca menopauză sau prea aproape de menopauză pentru a încerca FIV, au fost ulterior fie în stare să facă FIV, fie au continuat să aibă sarcini naturale.
2. A permis unor femei să aibă o sarcină cu propriile ouă în situații în care se credea că ouă de la un donator este singura opțiune.
3. Succesul tratamentului poate fi observat printr-o revenire a perioadelor în care au încetat anterior, o reducere a nivelurilor de FSH la femeile aflate la menopauză și o creștere a nivelurilor de AMH, care se speră că va fi asociată cu revenirea funcției ovariene și a ovulelor ovariene .
Ce nu știm despre acest tratament?
1. De unde provin ouăle, deși există dovezi care sugerează că acestea sunt ouă noi obținute din celule precursoare ale ovocitelor din ovar.
2. Deoarece nu există studii randomizate care utilizează terapia de întinerire ovariană, puterea efectului și probabilitatea de succes sau eșec în necunoscut. Un mic studiu pilot randomizat care a comparat rezultatele FIV la femeile cu o rezervă ovariană slabă dovedită la 40 de ani a fost publicat la sfârșitul anului 2019. A raportat o tendință spre beneficii care nu a fost semnificativă statistic la pacienții tratați, o rată de 35% fără răspuns în grupul tratat și o rată de sarcină spontană de 7% la pacienții tratați.
3. Cât timp va dura îmbunătățirea. Se pare că este o îmbunătățire temporară care durează în ordinea a 6 luni.
4. Injecțiile intra-ovariene pentru întinerirea ovarelor pare a fi o procedură foarte sigură, fără a se raporta niciun prejudiciu ca urmare a faptului că a făcut-o. trebuie considerat experimental. Vom monitoriza îndeaproape orice efecte secundare ca parte a studiului.


Petro Rybalchenko

Head of Asia Pacific Division at Garavelas Medical Group

IASO Maternity Hospital: Kifissias Av. 37-39, Maroussi, Greece

www.garavelas.com

For more information please contact us at:

asia at garavelas.com


https://www.youtube.com/watch?v=2Ud503zcegg

IOLIFE IASO - it's all about life!

Post Reply