Ordin al M.S.- fertilizari fara profit sau DELOC??? (anulat)

Advocacy-ul este un proces politic care isi propune sa influenteze politicile publice si deciziile de alocare a resurselor in cadrul sistemelor si institutiilor politice, economice si sociale.
User avatar
Sorin Arcadie
Posts: 3
Joined: Wed Oct 07, 2009 8:02 am

Re: Ordin al Min Sanatatii- fertilizari gratis sau deloc???

Post by Sorin Arcadie » Wed Oct 07, 2009 8:18 am

In urma cu citeva luni citeam o carte - Birocratia - in care autorul (L.vonMises) sustinea ca profitul este ceea ce il motiveaza pe intreprinzator, in conditii de competitie, sa satisfaca cit mai bine dorintele clientilor.

Este revoltator faptul ca statul intervine intr-o problema privata (o relatie intre persoane cu discernamint) si interzice dreptul si motivatia cliniclior de stat si private de a oferi servicii de calitate cuplurilor cu probleme de fertilitate.

Practic, fostul Ministru al Sanatatii ne obliga sa platim indirect (prin impozite) un serviciu ca va fi cvazi-inexistent, birocratic, in care partintii vor fi nevoiti sa se inscrie pe o lista de asteptare, bugetul va fi intotdeauna epuizat, iar coruptia isi va face locul si in acest domeniu.

Aroganta multor inalti functionari de stat care se cred specialisti si care intervin grosolan in sfera privata a individului (acolo unde individul trebuie sa decida) duce intotdeauna la situatii revoltatoare! Autorul pe care l-am citat mai sus, sustinea ca intotdeauna cind statul incearca sa rezolve o problema, creeaza probleme mai grave decit ceea ce incearca sa rezolve.

User avatar
ioana_p76
Posts: 161
Joined: Mon Sep 14, 2009 2:24 pm
Location: Constanta

Re: Ordin al Min Sanatatii- fertilizari gratis sau deloc???

Post by ioana_p76 » Wed Oct 07, 2009 10:40 am

articol in Adevarul:
http://www.adevarul.ro/articole/inferti ... boala.html" onclick="window.open(this.href);return false;

L-am postat si la acest subiect pentru ca dezbate si recentul ordin al min san.
[feed] Ioana mami de EMA [majoreta] [great]
Povestea noastra


User avatar
aura81
Posts: 38
Joined: Wed Sep 16, 2009 12:28 pm

Re: Ordin al Min Sanatatii- fertilizari gratis sau deloc???

Post by aura81 » Wed Oct 07, 2009 11:14 am

este o prostie. prin urmare vom protesta. pina acum ne luptam pentru subventii asigurari. acum nu ne mai da voie nici cu banii nostrii

User avatar
claudia
Posts: 22
Joined: Mon Sep 14, 2009 10:43 pm

Re: Ordin al Min Sanatatii- fertilizari gratis sau deloc???

Post by claudia » Wed Oct 07, 2009 11:24 am

Asa cum a fost prezentata stirea la ProTV dimineata, nici macar spitalele de stat nu vor mai face aceste proceduri pt ca si ele se autofinanteaza; a spus foarte clar managerul de la Spitalul judetean Ilfov ca atata timp cat nu vor avea voie sa incaseze de la clienti costul procedurilor si acestea nu sunt decontate de casa de asigurari ei vor inceta sa faca aceste proceduri.
Cred ca va aparea in curand un nou oridin care va face lumina in aceasta situatie, sunt convinsa ca medicii ce au clinici private, si nu numai vor lua pozitie.

Comunicatul de presa al asociatiei pune punctul pe i, sa vedem reactii dupa ce va fi primit.

Nu-mi imaginez ce se intampla cu, cuplurile care se afla in plina procedura de fertilizare sau inseminare in momentul de fata.

Acum mai mult ca niciodata ar trebui sa ne unim si sa se faca acea lege "facuta cu cap" pentru a evita toate aceste situatii.
Sa speram ca vom avea vesti mai bune in curand.

User avatar
mihaele
Posts: 107
Joined: Mon Sep 14, 2009 3:26 pm

Re: Ordin al Min Sanatatii- fertilizari gratis sau deloc???

Post by mihaele » Wed Oct 07, 2009 12:17 pm

Incredibil dar adevarat !!!!! :( numai la noi se poate intampla tara tuturor posibilitatilor
32 ani sarcina extrauterina amputarea trompeleor uterine.4 fiv-uri nereusite+2 FET nereusite. MTHFT mutatia C677T heterozigot,mutatia A1298C heterozigot,

"In momentul in care un copil s-a nascut, s-a nascut si mama.Ea nu a existat inainte.Femeia existase , dar nu si mama. O mama este ceva absolut nou.”
Rajneesh

User avatar
cami30
Posts: 33
Joined: Thu Sep 17, 2009 1:51 pm

Re: Ordin al Min Sanatatii- fertilizari gratis sau deloc???

Post by cami30 » Wed Oct 07, 2009 1:53 pm

Eu cred ca pitecantropii care ne conduc n-au habar ce inseamna inseminare, fertilizare, etc. Semneaza ca orbii documente care isi pun grav amprenta asupra unor vieti.

Sunt revoltata, imi vine sa plang si sa fug din tara asta mizerabila in care ciobanii candideaza la presedintie,tiganii analfabeti ocupa functii de primar si orice incuiat poate ajunge ministru.

Imi vine sa scuip pe numele tarii mele, Romania.
37 ani 1. salpingectomie partiala bilaterala 2. FIV 1 oprit in evolutie 3. sarcina naturala ectopica - salpingectomie totala bilaterala 4. MTHFR homozigot 5. tiroidita cronica autoimuna ( Hashimoto) 5. end of my dream!

User avatar
bettyro
Posts: 29
Joined: Fri Oct 02, 2009 10:18 pm

Re: Ordin al Min Sanatatii- fertilizari gratis sau deloc???

Post by bettyro » Wed Oct 07, 2009 1:57 pm

se va face lumina cat de curand.poate va fi spre binele nostru aceasta ingradire temporara.pt ca asa va fi.un ordin se poate modifica usor.am putea sa o luam ca pe o mediatizare a infertilitatii,nu neaparat in sens negativ. ANT a gasit o ,,solutie,,.

http://www.mediafax.ro/social/ant-a-tra ... ea-4968287" onclick="window.open(this.href);return false;

User avatar
Sorin Arcadie
Posts: 3
Joined: Wed Oct 07, 2009 8:02 am

Re: Ordin al Min Sanatatii- fertilizari gratis sau deloc???

Post by Sorin Arcadie » Wed Oct 07, 2009 2:30 pm

cami30 wrote: Imi vine sa scuip pe numele tarii mele, Romania.
Mie imi vine sa scuip pe Statul Roman ... nu am nimic cu tara.

User avatar
ioana_p76
Posts: 161
Joined: Mon Sep 14, 2009 2:24 pm
Location: Constanta

Re: Ordin al Min Sanatatii- fertilizari gratis sau deloc???

Post by ioana_p76 » Wed Oct 07, 2009 4:39 pm

Articole aparute azi ca urmare a comunicatului de presa SOS Infertilitatea:

http://www.mediafax.ro/social/ant-peste ... ro-4968168" onclick="window.open(this.href);return false;

http://paginamedicala.ro/stiri-medicale ... icat_4408/" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.jurnalul.ro/stire-observator ... 23242.html" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.evz.ro/articole/detalii-arti ... o-pe-bani/" onclick="window.open(this.href);return false;
[feed] Ioana mami de EMA [majoreta] [great]
Povestea noastra


User avatar
Aniela
Posts: 3
Joined: Fri Sep 25, 2009 4:13 pm

Re: Ordin al Min Sanatatii- fertilizari gratis sau deloc???

Post by Aniela » Wed Oct 07, 2009 5:41 pm

Acum e momentul concretizarii muncii voluntare a fetelor. Orice lege din Romania e facuta cu dus /intors.Lasa loc de...interpretare. Daca d-l B. , a vrut ceva , a lasat loc de interpretare.Din pacate e perioada electorala. Din pacate ,sau din fericire. Multi si-au atins telul in viata in perioadele de tranzitie.Atunci cind politica si fasolea cu ciolan e "manipulabila ".

Luca ? Mintea ta e brici. Eu sint linga voi.Nu intervin ,decit daca pot face ceva concret.


P.S. : Lehamitea e mare ,de acord.Dar ,deocamdata traim in Romania. Hai sa :ymtongue: un pic ,sa bem limonada ,apoi sa gindim.

User avatar
Mademoiselle PasDeChance
Posts: 2330
Joined: Fri Sep 11, 2009 7:21 pm
Location: Europe

Re: Ordin al Min Sanatatii- fertilizari gratis sau deloc???

Post by Mademoiselle PasDeChance » Wed Oct 07, 2009 7:25 pm

Aniela wrote:Acum e momentul concretizarii muncii voluntare a fetelor. Orice lege din Romania e facuta cu dus /intors.Lasa loc de...interpretare. Daca d-l B. , a vrut ceva , a lasat loc de interpretare.Din pacate e perioada electorala. Din pacate ,sau din fericire. Multi si-au atins telul in viata in perioadele de tranzitie.Atunci cind politica si fasolea cu ciolan e "manipulabila ".

Luca ? Mintea ta e brici. Eu sint linga voi.Nu intervin ,decit daca pot face ceva concret.

Multumim mult de sprijin, aniela (tot nu stiu cine erai dincolo inainte de decapitare:). Avem nevoie de tine, sunt sigura ca poti face chestii concrete!

Si eu cred ca tot raul spre bine. S-a obtinut o mediatizare nesperata pentru cauza infertilitatii, iar ordinul CLAR va fi anulat. Am tras spuza pe turta noastra, am subliniat din postura asta victimara, dar fara sa ne umilim sau sa ne jeluim mioritic, contrastul cu felul in care este tratata infertilitatea in alte state europene si vidul legislativ care naste monstri in Romania.

Nu e suficient sa fie mintea brici, trebuie si timp. Pana acum am avut, insa intamplarea face ca saptamana viitoare sa ma mut pe termen lung in alt oras, in celalalt colt al Frantei, am de facut mii de chestiuni administrative, cat despre casa sunt ca melcul, mi-o pun in spate, doar conexiunea la computer inca mai e la locul ei, pe aia o evacuez ultima. :)

Dar aseara am lasat totul, am facut comunicatul si nu vreti sa stiti cum au sunat telefoanele azi la fetele din nucleul SOSI (alea care cauta gloria media, da!)

A meritat efortul si mobilizarea, avem tot, furtuna mediatica: jurnalele de seara TVR (apare elena), ProTV (se citeaza comunicatul SOSI), Antena1(apare Elena), stire uriasa pe mediafax dintre care juma e comunicatul SOSI, europafm, evenimentul zilei (a dat interviu ioana), adevarul etc.
33 de ani, la origine infertilitate masculina - OAS moderata, in fapt infertilitate mixta (problema feminina - rezolvata in prezent).

Martie 2008: FIV-ICSI1, reusit, sarcina gemelara, prim trimestru perfect, morfofetala perfecta, ulterior contractii puternice, spitalizare cinci saptamani repaus strict, din pacate nasterea prematura nu a putut fi evitata. :( ...Fetitele mele sunt ingeri.
...Ulterior s-a descoperit un sept uterin, rezecat in urma a trei histeroscopii operatorii (2008 - 2009). Doua histeroscopii de control ulterioare: cavitate uterina ok, endometru ok.
Iunie 2009: FIV2, primul ET nereusit; sept. 2009: TEC neconcretizat.
Ianuarie 2010: FIV3, primul ET nereusit; aprilie 2010: TEC - reusit, insa sarcina oprita din evolutie. :(
Oct. 2010: FIV4, primul ET (blastocist) - nereusit; martie 2011: TEC - neconcretizat.

Violently unhappy: FIV5, noiembrie 2011, nereusit.


Continuarea povestii, aici.

User avatar
sophie76
Posts: 65
Joined: Wed Sep 23, 2009 7:13 pm
Location: botosani
Contact:

Re: Ordin al Min Sanatatii- fertilizari gratis sau deloc???

Post by sophie76 » Wed Oct 07, 2009 10:20 pm

felicitari Raluca ,Elena, Ioana si toate celelalte fete din nucleul SOSI pentru reactia prompta si elocventa!
Sa speram ca tot raul spre bine!!

User avatar
victor_ro
Posts: 2
Joined: Thu Oct 08, 2009 3:13 am
Location: Bucuresti sect1
Contact:

Re: Ordin al Min Sanatatii- fertilizari gratis sau deloc???

Post by victor_ro » Thu Oct 08, 2009 3:27 am

Buna fetelor
Si eu nu stiu ce sa zic ama aceeasi dilema platesc la stat de pomana
Stiitzi ce este la Giulesti. eu ca barbat nu am rezistat. M-am imprumutat de bani ca sa pot avea un copil, o sa fiu dator 5 ani dar nu conteaza. ce este mai frumos decat sa vezi cum misca pria oara in burtica. cand plange...... lista e lunga.
ORE NU TOTZI TREBUIE SA AVEM PARTE DE ACEASTA BUCURIE???????

am ramas in tzara mandru ca sunt roman. acum cred ca am facut greseala vietzi mele

NU VA LASATZI SUNT SI EU CU VOI,

User avatar
Mademoiselle PasDeChance
Posts: 2330
Joined: Fri Sep 11, 2009 7:21 pm
Location: Europe

Re: Ordin al Min Sanatatii- fertilizari gratis sau deloc???

Post by Mademoiselle PasDeChance » Thu Oct 08, 2009 4:05 am

Victor, iti uram mult succes in lupta cu infertilitatea de cuplu!

Voi ce intelegeti din comunicatul asta?! ca vreau sa fac articol pe site, dar nu inteleg faza cu "decontarea". Ce decontare?!


Ministerul Sănătăţii
COMUNICATE DE PRESĂ

Str. Cristian Popişteanu, nr.1-3, sector 1, cod 010024, Bucureşti
Relaţii cu publicul: tel: (+4) 021 307 2675; Fax: 307 2675
Bucureşti,07.10.2009Comunicat
Precizari privind reproducerea asistata umana

Ultimele prevederi legislative ale Ministerului Sănătăţii în domeniul transplantului nu afectează activitatea unităţilor sanitare în ceea ce priveşte efectuarea procedurilor de reproducere umană asistată.

“Unităţile sanitare pot efectua proceduri de inseminare artificială şi fertilizare in vitro ca şi până în prezent, singurele diferenţe fiind documentele justificative ce trebuie emise pentru decontarea acestora. Ministerul Sănătăţii nu a îngradit actul medical, doar a căutat să închidă portiţele care puteau duce la eludarea legii”, a declarat prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat în MS.

Astfel, pentru decontarea serviciilor medicale de reproducere umană asistată furnizorii de servicii trebuie să emită două documente de plată pentru cele două etape ale procedurilor.

Un document de plată va reprezenta costurile generate de stimularea ovariană şi cele implicate de prelevarea de celule, mai puţin manopera. De asemenea, acest document va înregistra obligatoriu, post prelevare, numărul de ovule recoltat. În acest fel se elimină posibilitatea ca ovulele recoltate care nu au fost implantate să fie folosite contra cost pentru alte paciente.

Prelevarea de celule trebuie obligatoriu precedată de semnarea de către donatoare a unui formular din care să reiasă că acceptă procedura fără să obţină profit personal.

Cel de-al doilea document va face referinţă la procedura implantare a ovulelor fecundate în uter, această procedură se poate tarifa deoarece nu intră sub incidenţa prevederilor art. 158 din L95/2006.
33 de ani, la origine infertilitate masculina - OAS moderata, in fapt infertilitate mixta (problema feminina - rezolvata in prezent).

Martie 2008: FIV-ICSI1, reusit, sarcina gemelara, prim trimestru perfect, morfofetala perfecta, ulterior contractii puternice, spitalizare cinci saptamani repaus strict, din pacate nasterea prematura nu a putut fi evitata. :( ...Fetitele mele sunt ingeri.
...Ulterior s-a descoperit un sept uterin, rezecat in urma a trei histeroscopii operatorii (2008 - 2009). Doua histeroscopii de control ulterioare: cavitate uterina ok, endometru ok.
Iunie 2009: FIV2, primul ET nereusit; sept. 2009: TEC neconcretizat.
Ianuarie 2010: FIV3, primul ET nereusit; aprilie 2010: TEC - reusit, insa sarcina oprita din evolutie. :(
Oct. 2010: FIV4, primul ET (blastocist) - nereusit; martie 2011: TEC - neconcretizat.

Violently unhappy: FIV5, noiembrie 2011, nereusit.


Continuarea povestii, aici.

User avatar
Mademoiselle PasDeChance
Posts: 2330
Joined: Fri Sep 11, 2009 7:21 pm
Location: Europe

Re: Ordin al Min Sanatatii- fertilizari gratis sau deloc???

Post by Mademoiselle PasDeChance » Thu Oct 08, 2009 4:07 am

Cat despre declaratia lui Streinu-Cercel privind posibilitatea de a se rambursa o tentativa de fiv incepand cu 2010 - l-am inregistrat, avem "dovada", nu mai scapa de noi!
33 de ani, la origine infertilitate masculina - OAS moderata, in fapt infertilitate mixta (problema feminina - rezolvata in prezent).

Martie 2008: FIV-ICSI1, reusit, sarcina gemelara, prim trimestru perfect, morfofetala perfecta, ulterior contractii puternice, spitalizare cinci saptamani repaus strict, din pacate nasterea prematura nu a putut fi evitata. :( ...Fetitele mele sunt ingeri.
...Ulterior s-a descoperit un sept uterin, rezecat in urma a trei histeroscopii operatorii (2008 - 2009). Doua histeroscopii de control ulterioare: cavitate uterina ok, endometru ok.
Iunie 2009: FIV2, primul ET nereusit; sept. 2009: TEC neconcretizat.
Ianuarie 2010: FIV3, primul ET nereusit; aprilie 2010: TEC - reusit, insa sarcina oprita din evolutie. :(
Oct. 2010: FIV4, primul ET (blastocist) - nereusit; martie 2011: TEC - neconcretizat.

Violently unhappy: FIV5, noiembrie 2011, nereusit.


Continuarea povestii, aici.

User avatar
mihaele
Posts: 107
Joined: Mon Sep 14, 2009 3:26 pm

Re: Ordin al Min Sanatatii- fertilizari gratis sau deloc???

Post by mihaele » Thu Oct 08, 2009 8:27 am

Fetelor felicitari va multumim pt tot ce faceti pe noi.
Doamne ajuta! [floare]
32 ani sarcina extrauterina amputarea trompeleor uterine.4 fiv-uri nereusite+2 FET nereusite. MTHFT mutatia C677T heterozigot,mutatia A1298C heterozigot,

"In momentul in care un copil s-a nascut, s-a nascut si mama.Ea nu a existat inainte.Femeia existase , dar nu si mama. O mama este ceva absolut nou.”
Rajneesh

User avatar
adelina76
Posts: 14
Joined: Tue Sep 15, 2009 7:22 pm

Re: Ordin al Min Sanatatii- fertilizari gratis sau deloc???

Post by adelina76 » Thu Oct 08, 2009 9:30 am

Sorin Arcadie wrote:In urma cu citeva luni citeam o carte - Birocratia - in care autorul (L.vonMises) sustinea ca profitul este ceea ce il motiveaza pe intreprinzator, in conditii de competitie, sa satisfaca cit mai bine dorintele clientilor.

Este revoltator faptul ca statul intervine intr-o problema privata (o relatie intre persoane cu discernamint) si interzice dreptul si motivatia cliniclior de stat si private de a oferi servicii de calitate cuplurilor cu probleme de fertilitate.

Practic, fostul Ministru al Sanatatii ne obliga sa platim indirect (prin impozite) un serviciu ca va fi cvazi-inexistent, birocratic, in care partintii vor fi nevoiti sa se inscrie pe o lista de asteptare, bugetul va fi intotdeauna epuizat, iar coruptia isi va face locul si in acest domeniu.

Aroganta multor inalti functionari de stat care se cred specialisti si care intervin grosolan in sfera privata a individului (acolo unde individul trebuie sa decida) duce intotdeauna la situatii revoltatoare! Autorul pe care l-am citat mai sus, sustinea ca intotdeauna cind statul incearca sa rezolve o problema, creeaza probleme mai grave decit ceea ce incearca sa rezolve.
sorin, admirabil punctul tau de vedere!
dar mai ales e extraordinar ca pe acest forum care nu e plin de emoticoane si pupici, ci de informatii concrete reale si in timp util postate, isi spun parerea si barbati.

User avatar
Mademoiselle PasDeChance
Posts: 2330
Joined: Fri Sep 11, 2009 7:21 pm
Location: Europe

Re: Ordin al Min Sanatatii- fertilizari gratis sau deloc???

Post by Mademoiselle PasDeChance » Thu Oct 08, 2009 9:38 am

da, chiar, la noi pe forum scriu si barbati! e o performanta, intr-adevar! :)

trebuie sa incetez sa ma adresez cu "girls" sau "doamnelor si doamnelor", caci - ce surpriza!! - si barbatii sunt afectati de infertilitate.

redau si aici recolta mediatica a "SOS Infertilitatea" din presa scrisa, urmeaza azi sa ne parvina segmentul radio-tv, cu capturi. Vom pune totul pe site. (Am scris azi-noapte la MS sa ii intreb ce au vrut sa spuna cu "deontarea procedurilor RUAM" despre care se vorbeste de doua ori in comunicat - mi-au raspuns in dimineata asta ca au redirectionat mailul meu spre alta directie; deci, nici ei nu stiu ce-au vrut sa zica, inca o balba a MS!)Mediafax: : http://www.mediafax.ro/social/ant-peste ... ro-4968168" onclick="window.open(this.href);return false;

RealitateaTV: http://www.realitatea.net/fertilizarea- ... 34527.html" onclick="window.open(this.href);return false;

EvZ: http://turism.evz.ro/emain/articolul/87 ... lule-stem/" onclick="window.open(this.href);return false;

Jurnalul National: http://www.jurnalul.ro/stire-observator ... 23350.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Curentul: http://www.curentul.ro/2009/index.php/2 ... -tari.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Adevarul: http://www.adevarul.ro/articole/inferti ... boala.html

7Plus: http://www.7plus.ro/stiri/La-zi/0--n-ul ... i-in-vitro" onclick="window.open(this.href);return false;

Cotidianul "Tribuna" (Sibiu): http://www.tribuna.ro/stiri/actualitate ... 42076.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Saptamanalul "Masura" http://www.masuramedia.ro/Social/8339.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Romaniantimes.at (in limba engleza): http://www.romaniantimes.at/news/Genera ... in_Romania_" onclick="window.open(this.href);return false;

UMSz.manna.ro (in limba maghiara) http://umsz.manna.ro/tarsadalom/rossz_h ... 10_07.html" onclick="window.open(this.href);return false;

stiri.acasa.ro: http://stiri.acasa.ro/articole/social/F ... fara-legii" onclick="window.open(this.href);return false;

topsanatate.ro: http://www.topsanatate.ro/articol/ferti ... 29513.html" onclick="window.open(this.href);return false;

feminis.ro: http://www.feminis.ro/sanatate/sanatate ... mania-4533" onclick="window.open(this.href);return false;

sfatulmedicului.ro:
http://www.sfatulmedicului.ro/Reproduce ... intr-_5294" onclick="window.open(this.href);return false;

paginamedicala.ro: http://paginamedicala.ro/stiri-medicale ... icat_4408/" onclick="window.open(this.href);return false;
33 de ani, la origine infertilitate masculina - OAS moderata, in fapt infertilitate mixta (problema feminina - rezolvata in prezent).

Martie 2008: FIV-ICSI1, reusit, sarcina gemelara, prim trimestru perfect, morfofetala perfecta, ulterior contractii puternice, spitalizare cinci saptamani repaus strict, din pacate nasterea prematura nu a putut fi evitata. :( ...Fetitele mele sunt ingeri.
...Ulterior s-a descoperit un sept uterin, rezecat in urma a trei histeroscopii operatorii (2008 - 2009). Doua histeroscopii de control ulterioare: cavitate uterina ok, endometru ok.
Iunie 2009: FIV2, primul ET nereusit; sept. 2009: TEC neconcretizat.
Ianuarie 2010: FIV3, primul ET nereusit; aprilie 2010: TEC - reusit, insa sarcina oprita din evolutie. :(
Oct. 2010: FIV4, primul ET (blastocist) - nereusit; martie 2011: TEC - neconcretizat.

Violently unhappy: FIV5, noiembrie 2011, nereusit.


Continuarea povestii, aici.

User avatar
cristinici
Posts: 7
Joined: Thu Oct 08, 2009 12:18 pm

Re: Ordin al Min Sanatatii- fertilizari gratis sau deloc???

Post by cristinici » Thu Oct 08, 2009 12:29 pm

bravo fetelor actionat la timp si prompt ca de obicei. Eu abia ieri am auzit de asta si am vrut sa vad ce se intampla.
astept sa-mi spuneti cu ce pot ajuta de la distanta.
:-* fetele inimoase

User avatar
Mademoiselle PasDeChance
Posts: 2330
Joined: Fri Sep 11, 2009 7:21 pm
Location: Europe

Re: Ordin al Min Sanatatii- fertilizari gratis sau deloc???

Post by Mademoiselle PasDeChance » Thu Oct 08, 2009 12:41 pm

Cristinici, welcome! Sigur ca ne poti ajuta, te tinem la curent.

Eu sunt pe cale sa fac presiuni pe langa MS sa ne confirme oficial ca se va deconta o tentativa de fiv de la anul, conform http://www.gandul.info/news/o-singura-f ... ce-4969897" onclick="window.open(this.href);return false;
Unităţile sanitare pot efectua proceduri de inseminare artificială şi fertilizare in vitro ca şi până în prezent, iar potrivit secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, începând cu săptămâna viitoare Ministerul Sănătăţii va emite documentele necesare pentru ca fertilizarea în vitro să fie decontată şi la noi în ţară
33 de ani, la origine infertilitate masculina - OAS moderata, in fapt infertilitate mixta (problema feminina - rezolvata in prezent).

Martie 2008: FIV-ICSI1, reusit, sarcina gemelara, prim trimestru perfect, morfofetala perfecta, ulterior contractii puternice, spitalizare cinci saptamani repaus strict, din pacate nasterea prematura nu a putut fi evitata. :( ...Fetitele mele sunt ingeri.
...Ulterior s-a descoperit un sept uterin, rezecat in urma a trei histeroscopii operatorii (2008 - 2009). Doua histeroscopii de control ulterioare: cavitate uterina ok, endometru ok.
Iunie 2009: FIV2, primul ET nereusit; sept. 2009: TEC neconcretizat.
Ianuarie 2010: FIV3, primul ET nereusit; aprilie 2010: TEC - reusit, insa sarcina oprita din evolutie. :(
Oct. 2010: FIV4, primul ET (blastocist) - nereusit; martie 2011: TEC - neconcretizat.

Violently unhappy: FIV5, noiembrie 2011, nereusit.


Continuarea povestii, aici.

Locked