Beatrix wrote:Marti dimineata NCB a luat un interviu, nici nu a avut timp sa isi pregateasca intrebarile, asa ca s-a bazat direct pe inspiratie.
Am aflat in timp ce ma spalam pe dinti ca singurul moment cand este disponibil invitatul era peste 10 minute, pe terasa. Nu intrebarile erau problema pentru mine, ci cum naiba se utilizeaza camera video SOSI, care mai facuse figuri in trecut.
Vom reveni cu amanunte, cand vom gasi timp sa prelucram materialul video.
Beatrix wrote:A, sa nu uit, a fost si o cina - evident. A fost "Congress Party" in seara aceea, a participat o maree de oameni, printre care si delegatia SOSI.

Daca nu aveam statut de "invited speakers", nu aveam noi cum sa mergem la aceasta party, deoarece costa suficient de mult incat sa nu isi permita SOSI. Nu a avut stralucirea cinei din seara anterioara, nici organizatorii nu au avut intentia de a imprima stralucire ci de a imprima ideea de "party", motiv pentru care a fost intr-un club urias. Nu a fost nici prea prea, nici foarte foarte - pentru noi fost fain ca am petrecut o seara agreabila cu colega noastra de la asociatia frantuzeasca.
Mie nu mi-a placut deloc Congress Party, daca ar fi de refacut m-as fi plimbat prin oras, dar, cum zice si Beatris, seara a fost salvata de discutiile pe terasa cu Isabelle, colega noastra frantuzoaica. Are o poveste tare interesanta, amintiti-mi candva sa va povestesc in detaliu despre nenorocirea numita Distilbène, un hormon de sinteza prescris din anii '50 pana in 1976, in vestul Europei si in North America, pentru a evita avorturile spontane. Copiii nascuti in urma acestor sarcini sunt grav afectati la nivel genital, malformatii severe ale uterului, respectiv penisului. Cateva detalii,
aici.
Ei, Isabelle este "une fille Distilbène", care insa a invins infertilitatea, dar asumandu-si un risc vital. S-a incapatanat sa faca FIV, a reusit din prima, dar i s-a spus clar ca risca sa moara la nastere, ceea ce aproape ca s-a intamplat. A supravietuit si a mai vrut un copil, sarcina obtinand-o la 40+, riscul fiind si de aceasta data urias in sarcina, in fiecare zi risca sa piarda copilul, iar la nastere a avut hemoragie de neoprit. A invins insa si azi are doi baietei. La ea "cu pretul vietii" nu era doar un fel de a spune.
To make a
looooong story short:
FIV nr.
7 (ET nr. 10) reusit, martie-aprilie 2013, Grecia,
dr. Konstantinos Giatras.
Din 16 decembrie 2013,
mama Larei.
* * *
Daca doriti sa ma adaugati drept contact pe Facebook:
...
Pagina oficiala, de tip „LIKE”:

Grupul SOS Infertilitatea (