Nu cred ca sunt mai prosti decat alte popoare, doar ca asteapta prea mult sa pice de undeva schimbarea, sa se schimbe ceva, "cineva" sa schimbe ceva. Si da, e o problema de mentalitate, e usor de spus ce rau e, nu-mi convine aia si aia...dar de la a te plange si a face ceva e distanta mare. Si pentru a face ceva trebuie inceput cu propria persoana, am auzit de prea multe ori sintagma "pai toti fac asa, de ce as fi eu diferit?".Oare romanii sunt mai rai, mai prosti sau mai lacomi decit alte popoare?
Da, asa e, sunt multe conditii discriminatorii, eu platesc o suma nu mica in fiecare luna la asigurarea de sanatate, si nu am beneficiat cu NIMIC in toata lupta mea cu infertilitatea, fiv am facut pe banii mei deoarece am avut ghinionul sa nu intru in tipare si sa am o rezerva ovariana scazuta pentru varsta mea, DAR schimbarile se fac cu pasi mici si ceea ce au reusit fetele de la SOSI, cu toate inconvenientele, discriminarile, etc... este totusi ceva remarcabil, mai ales ca au fost o mana de oameni si au facut asta pe timpul si energia lor avand si familii/sot/copii/serviciu/probleme de fertilitate pe cap. Sa ne gandim ce s-ar intampla daca mai multi s-ar implica, sa inmultim cu 2,3,10, etc numarul de persoane implicate, poate si beneficiile obtinute ar fi de 2,3,4 ori mai mari decat s-a obtinut pana acum, dar revenim din nou la mentalitate si la a incepe schimbarea cu propria persoana.Ce porcarii sunt alea cu banii acordati de la buget in 2011, pt. o singura procedura cu limita de virsta discriminanta si cu nu stiu cite porcarii de documente pe care pacientul trebuie sa alerge si sa se injoseasca pe la nu stiu cite usi din administratia romana, ca sa-si intocmeasca dosarul?!
In ceea ce priveste clinicile, sunt de acord ca poate mai avem mult pana la a ajunge la anumite performante, dar as vrea sa te contrazic putin aici, totusi am intalnit si medici care sunt oameni, se face si in Romania biopsie de endometru

Eu nu stiu daca clinicile au inteles ca daca sprijina problema infertilitatii le-ar aduce si lor profituri mult mai mari, ca pana la urma ce conteaza de unde vin banii, de la stat, de la pacient...iar daca vin de la stat mai multi pacienti si-ar permite costurile procedurilor RUAM si de aici si mai mult profit pentru clinici, dar probabil ca tot de la pacienti trebuie sa plece.
Cred ca m-am intins prea mult si din pacate nu sunt intr-o pasa foarte buna si cine stie ce minuni zic

Diana