Pagina 1 din 5

EXISTA SPERANTA! Sute de povesti impresionante. FOTO.

Scris: Mar Iun 21, 2011 2:28 pm
de SOS Infertilitatea
Imagine

Later edit: Prezentari power point de sinteza cu Familiile Sperantei din Romania si din Europa (scroll lateral cativa centimetri si apoi mergeti pe sagetutze < -->):

I.II.*****

Dragi aspiranti, dragi parinti,

SOS Infertilitatea va invita sa construim impreuna un mesaj colectiv de speranta, pornind de la experientele noastre individuale. Spuneti-va povestea aici: http://specialfamiliescards.fertilityeurope.eu/rou" onclick="window.open(this.href);return false;


Unul din şase cupluri are nevoie de ajutor pentru obţinerea unei sarcini, adică aproximativ 10 milioane de persoane din Europa au nevoie de speranţă şi sprijin. Impreuna cu organizatiile similare din alte 18 tari europene, lansam un proiect care sa aduca un mesaj de speranta persoanelor care se confrunta cu infertilitatea.

Imagine

Re: Speranta!

Scris: Mar Iun 21, 2011 2:40 pm
de SOS Infertilitatea
Ce trebuie facut?

Este foarte simplu si explicit http://specialfamiliescards.fertilityeurope.eu/rou

1. Pregatiti o fotografie care sa reprezinte familia voastra, explicit sau anonim. Aceasta poate fi o fotografie a familiei intregi, a mamei si copilului, a unui copil sau a amprentei mâinii sale sau un desen. În cazul în care doriţi să rămâneţi anonim, puteţi să vă inspiraţi şi din una dintre imaginile de pe site. Fotografia se incarca simplu, apasand butonul "upload". Daca fotografia este prea mare, este posibil sa primiti mesaj de eroare - trebuie sa o redimensionati.

2. Dati-va prenumele si orasul, care nu trebuie sa fie neaparat cele reale, desi ar fi de preferat - de pilda, "Irina si Stefan din Ploiesti, Romania".

3. Spuneti-va povestea pe scurt, in maximum 300 caractere, povestiti in limba romana sau, daca doriti, in limba engleza cum ati devenit o "familie a sperantei". Verificati textul, dupa previzualizare puteti edita, daca s-a strecurat vreun typo.

4. OPTIONAL, puteti să trimiteţi cartea postala Familia Sperantei catre prieteni şi rude sau direct cuiva care se afla la inceput de drum in intemeierea familiei. Sau puteti pune adresa contact@infertilitate.com, ne vom bucura sa o primim pe mail.:)

Daca nu doriti sa o trimiteti cuiva in mod personal, apasati direct pe "previzualizare". Recititi textul si corectati-l, daca este cazul. Finalizati procesul.

Re: Speranta!

Scris: Mar Iun 21, 2011 2:43 pm
de SOS Infertilitatea
E-cardurile Familiilor Sperantei din Romania se vor incarca in galeria nationala, iar apasand pe steguletele din josul paginii puteti vedea si galeriile nationale ale celorlalte tari.

Re: Speranta!

Scris: Mar Iun 21, 2011 3:02 pm
de SOS Infertilitatea
Faceti acest gest simplu, care dureaza cca cinci minute, poate iesi o poveste colectiva tare faina. @};-

Re: Speranta!

Scris: Mar Iun 21, 2011 3:06 pm
de SOS Infertilitatea
Aici puteti vedea imagini de la Special Families Campaign de anul trecut, care a fost insa de proportii mult mai mici, nu se putea scrie povestea online. Dar cinci dintre voluntarii SOS Infertilitatea au trimis fotografii si mesaje pe mail.

Retineti ca se pot scrie si in romana, daca e cazul si vor intra intr-un shortlist al celor selectate, le vom traduce noi.

Re: Speranta!

Scris: Mar Iun 21, 2011 3:20 pm
de SOS Infertilitatea
Dupa cum vedeti, programul se adreseaza atat celor care au reusit sa invinga infertilitatea, cat si celor care inca lupta cu ea.

Mesajul nu trebuie sa fie lung, ci trebuie sa spuna in cateva cuvinte povestea familiei voastre speciale.

Va rugam mult sa participati, este important. Pentru noi, pentru voi. Trebuie sa se afle ca existam.

Re: Speranta!

Scris: Mar Iun 21, 2011 4:28 pm
de mara80
am incercat,dar nu reusesc sa trec de previzualizare........dau click si nu se intampla nimic

Re: Speranta!

Scris: Mar Iun 21, 2011 4:33 pm
de Mademoiselle PasDeChance
Mara, e ciudat. Dupa cum poti vedea dand click pe "galeria nationala", a pus una din colegele mele ieri poza cu berzele "mele" de anul trecut si a mers. Ai completat toate rubricile? Eventual, pune si la cea optionala, cu adresele e-mail, adresa contact@infertilitate.com - ca sa fie totul completat.

O fi poza prea mare? Poti incerca sa o redimensionezi la un 800 / 600 pixeli?

Daca nu poti, baga-ne noua pe mail fotografia, numele si textul, asa cum vrei sa apara pe site, si incercam si noi.

Multumim! @};-

Re: Speranta!

Scris: Mar Iun 21, 2011 4:50 pm
de mara80
Gata,multumesc!intradevar era o problema cu fotografia! :ymhug:

Re: Speranta!

Scris: Mar Iun 21, 2011 4:54 pm
de Mademoiselle PasDeChance
Perfect, Mara. Multumim! @};-

Mai asteptam e-carduri cu mesaje. [barza3]

Detaliile "organizatorice" despre campanie sunt postate aici: viewtopic.php?f=2&t=79&start=40 Ideea este ca vom putea folosi aceste e-carduri pentru awareness & fundraising. Vom putea organiza evenimente in care sa facem cunoscuta lupta cu infertilitatea.

Idei / exemple ale practicilor locale în cadrul campaniei, incluzând strângerea de fonduri

Campania „Familii Speciale” este de asemenea o buna ocazie de a pleda şi de a ridica gradul de conştientizare a obiectivelor locale ale organizaţiei voastre (opţional) cum ar fi:

1. strângerea de fonduri;
2. acces la tratament (comparat cu partenerii europeni);
3. opţiuni de tratament;
4. înştiinţarea media, a membrilor Parlamentului sau a potenţialilor membri, parteneri, cu privire la numărul cuplurilor/oamenilor afectaţi din ţara voastra sau din Europa;
5. lobby pentru formarea unui cadru legislativ;
6. un tratament de calitate mai bună sau rambursarea lui în ţara voastra;
7. comapararea ţării voastre cu alte ţări europene cu standard mai ridicat de asistenţă medicală;
8. probleme speciale, precum infertilitatea masculină (cu selectarea cărţilor poştale speciale);
9. adopţia (de asemenea cu selectarea cărţilor poştale speciale);
10. folosirea sau întrebuinţarea abuzivă a distribuirii / tranzacţionării / donării ovulelor;
11. calitatea vieţii fără copii;
12. alte cauze.

Re: Speranta!

Scris: Mie Iun 22, 2011 7:43 am
de SOS Infertilitatea
Multumim mult celor care si-au spus povestea si au adresat un mesaj de speranta, puteti vedea e-cardurile pe 'galeria nationala' aici: http://specialfamiliescards.fertilityeurope.eu/rou

Este ok si o fotografie generica/anonima, dar va rugam sa detineti drepturile de autor pentru aceasta, ca sa le putem folosi si noi, la randu-ne. Deci ar fi bine sa nu fie fotografii de pe net, ci fotografii personale. Sau, oricum, libere de drept de autor.

Puteti vedea un exemplu fain, fotografie personala cu o familie foarte frumoasa, pe galeria suedeza: http://specialfamiliescards.fertilityeu ... we/gallery

Re: Speranta!

Scris: Mie Iun 22, 2011 3:18 pm
de silviacris
:ymapplause: am reusit si eu sa-mi spun povestea,m-am chinuit un pic caci era poza prea mare si nu mergea incarcata,dar acum am reusit,sa stiti ca am pus adresa de mail de la SOSI acolo,caci nu am la cine sa o trimit.
Va multumesc pt implicare [floare]

Re: Speranta!

Scris: Mie Iun 22, 2011 4:03 pm
de Mademoiselle PasDeChance
Silviacris, foarte frumos! Si mesajul, si fotografia. :x

Foarte fain desenati aia micii! ;)) Iti urez sa vina curand si sa trimiti la o editie viitoare a campaniei o poza pe bune in patru!Mai asteptam mesaje: http://specialfamiliescards.fertilityeurope.eu/rou

Re: Speranta! Share your story!

Scris: Joi Iun 23, 2011 11:17 am
de SOS Infertilitatea

Re: Speranta! Share your story!

Scris: Lun Iun 27, 2011 7:37 am
de Chocolate
Mie mi se pare ca unul dintre mesaje (semnat de Dana si el) nu (mai) are nicio legatura cu speranta si te indeamna mai mult la deprimare si la ganduri negre. Parerea mea...

Re: Speranta! Share your story!

Scris: Lun Iun 27, 2011 7:50 am
de Mademoiselle PasDeChance
Da, Chocolate, si pe mine m-a intristat acel mesaj... Dar, desi campania se cheama cum se cheama, si un astfel de mesaj isi are locul in galerie, pentru ca din pacate si astfel din povesti exista... :ymsigh: Nu toate cuplurile reusesc sa invinga infertilitatea si nu toate cuplurile rezista acestei dificile incercari...

Nu stiu cine este, dar ii urez Danei multa putere. Si, pentru ca tot moare ultima, ...speranta. %%-

http://specialfamiliescards.fertilityeu ... ou/gallery

Re: Speranta! Share your story!

Scris: Lun Iun 27, 2011 9:55 am
de geany_m
Am postat si eu o fotografie, dar nu am avut loc sa spun tot ce doream. Mesajul meu este si pentru Ministerul Sanatatii, pentru Parlament, pentru presedintele tarii si pentru toti factorii politici implicati: VA ROG SA AJUTATI CUPLURILE CU PROBLEME DE FERTILITATE! Infertilitatea este o problema de sanatate grava, care conduce la depresie si la dificulati in viata sociala, profesionala si de familie. Multe cupluri ajung la divort. :(

Factorii politici din tara noastra trebuie sa devina constienti de asta sai sa ne ajute cu legi si politici publice care sa sprijine persoanele infertile.

Re: Speranta! Share your story!

Scris: Lun Iun 27, 2011 11:56 am
de SOS Infertilitatea
Cei care vor sa participe la Campania Familiile Sperantei dar intampina dificultati tehnice sunt rugati sa ne trimita fotografia si textuletul la contact@infertilitate.com si le vom posta noi! @};-

Reamintim linkul, s-a adunat deja o colectie frumoasa http://specialfamiliescards.fertilityeurope.eu/rou - pentru a vedea toate postcardurile romanesti, apasati pe "galeria nationala" si apoi succesiv pe butonul "mai multe carti postale". Pentru a le vedea pe cele din alte tari, apasati pe steguletele din dreapta jos.

Asteptam si alte contributii!

Re: Speranta! Share your story!

Scris: Lun Iun 27, 2011 5:07 pm
de oanandries
Impresionante cartile postale,adevarate lectii de viata,unele din ele un adevarat indemn la lupta:lupta cu infertilitatea....

Re: Speranta! Share your story!

Scris: Mie Iun 29, 2011 3:38 pm
de adinutapop
M-au emotionat cartile postale si povestile lor...
Cred ca(si) aici voi gasi puterea de a o lua de la capat, daca voi cadea in disperare!