FIV in Romania

Informatii si discutii despre proceduri de fertilizare in vitro si inseminare artificiala, despre medici si tratamente, in Romania & abroad.
Avatar utilizator
teodora_albu
Mesaje: 1
Membru din: Mie Iun 22, 2011 4:33 pm

Re: FIV in Romania

Mesajde teodora_albu » Mie Iun 22, 2011 4:48 pm

Buna ziua,
Cum pot sa aflu datele de contact ale noii clinici FIV Columna din Bucuresti? Pe net nu gasesc nimic.
Multumesc anticipat,

Avatar utilizator
AncaBB
Mesaje: 101
Membru din: Vin Sep 25, 2009 9:26 pm

Re: FIV in Romania

Mesajde AncaBB » Joi Iun 23, 2011 5:28 pm

teodora doamna doctor cocei este la columna http://www.cmed.ro/ saitul nu este terminat dar exista date de contact :

Telefon: 021.320.11.15 Mobil: 0754.999.000 E-mail: office@cmed.ro

multa bafta !!!
36 de ani , patru inseminari nereusite , dosar aprobat , FIV 1 reusit la Giulesti. MULTUMESC DOAMNE !

Avatar utilizator
SOS Infertilitatea
Administrator
Mesaje: 10351
Membru din: Vin Sep 11, 2009 2:03 pm
Contact:

Re: FIV in Romania

Mesajde SOS Infertilitatea » Vin Iun 24, 2011 9:26 am

Articol in Jurnalul National:

In zilele acestea multe cupluri care n-au reusit sa aiba un copil isi leaga sperantele de programul de feritilizare in vitro subventionat de Ministerul Sanatatii. Dar putin stiu ca in 6 februarie 1996 a venit pe lume Daniel, primul copil conceput prin fertilizare in vitro in tara noastra. De asemenea, s-ar putea ca putini sa stie ca aceasta performanta apartine acad. prof. dr. Ioan Munteanu, recunoscut ca parintele fertilizarii in vitro in tara noastra. Aceasta performanta a fost posibila dupa multi, multi ani de studiu si practica, dupa ce intre anii 1993-1995, prof. Ioan Munteanu a pus bazele Centrului de Laparoscopie, Chirurgie Laparoscopica, Fertilizare in Vitro si Embriotransfer din cadrul Universitatii de Obstetrica-Ginecologie „Bega” din Timisoara.

Azi, 23 iunie, este ziua reputatului profesor si ce cadou mai nimerit pentru domnia sa decat un copil. Dar unul special. Sub atenta ingrijire a profesorului Munteanu, o femeie in varsta de 51 de ani, din Deva, a reusit, dupa ani de asteptari, sa aduca pe lume un prunc. O fetita de nota 10, cu greutatea de 3.000 de grame, perfect sanatoasa. „Aceasta realizare medicala o consider un cadou la ceas aniversar, deoarece coincide cu ziua mea de nastere”, a spus acad. prof. Ioan Munteanu.

Iata cateva repere din impresionanta sau C.V.: *1995 – realizarea fertilizarii in vitro si a embriotransferului uman in Romania, infiintarea si organizarea primului centru de laparoscopie si fertilizare in vitro * 1996 – nastrea primului copil conceput prin fertilizare in vitro * 1996 – efectuarea primului embriotrasnfer la mama purtatoare *1997 - realizarea primelor sarcini multiple (gemelare si triple) prin fertilizare in vitro * 1998 – primul copil prin fertilizare in vitro si embriotransfer la mama purtatoare *1998 – primii tripleti obtinuti prin fertilizare in vitro si embriotransfer.

In numele copiilor din Romania conceputi prin aceasta metoda si al cuplurilor care si-au implinit astfel visul de a fi parinti, dar si pentru remarcabila activitate profesionala si didactica, va dorim La multi ani, domnule profesor!
Sursa: http://www.jurnalul.ro/viata-sanatoasa/ ... 82569.html
I always wondered
why somebody didn’t do
something about that,
then I realized
I AM SOMEBODY.

[...and you, and you!]

Grup FB infertilitate si actiuni asociative
Grup FB proceduri cu gameți donati
Grup FB adoptie
Grup FB sarcina & parenting

Pagina FB infertilitate
Pagina FB adoptie
Pagina FB a initiatoarei Asociatiei


Imagine ... Imagine... Imagine ... Imagine ...Imagine ... Imagine... Imagine

Avatar utilizator
SOS Infertilitatea
Administrator
Mesaje: 10351
Membru din: Vin Sep 11, 2009 2:03 pm
Contact:

Re: FIV in Romania

Mesajde SOS Infertilitatea » Vin Iun 24, 2011 9:36 am

Articol in Evenimentul Zilei:

O femeie care şi-a pierdut copilul într-un accident de maşină a apelat la cei mai buni specialişti în obstetrică, care au ajutat-o să aducă pe lume o fetiţă de nota 10.

Chiar dacă vârsta înaintată ar fi fost în mod normal un impediment, familia, în care şi soţul şi soţia au trecut de 50 de ani, a decis să facă un nou copil, după ce fiul lor, în vârstă de 21 de ani şi-a pierdut viaţa într-un tragic accident de circulaţie.

Au avut curajul de a o lua de la capăt

Cuplul de ingineri – informaticieni din Deva, a dorit păstrarea anonimatului asupra numelui, de teamă că decizia lor, neobişnuită de a procrea la o vârstă la care mai degrabă ar fi putut fi bunici, ar stârni discuţii în comunitate.
Cei doi însă şi-au dorit foarte mult încă un copil, după ce l-au pierdut pe primul băiat. "Părinţii nu au cedat, iar cu ajutorul nostru, la începutul săptămânii, mama a născut o fetiţă de trei kilograme", a precizat acad.dr. Ioan Munteanu, cel care a urmărit sarcina în toată perioada ei.

R.V., femeia în vârstă de 51 de ani a născut, marţi, prin cezariană, la clinica privată Athena din Timişoara, o fetiţă de trei kilograme care a primit nota zece la naştere. Pe toată durata sarcinii femeia a fost atent monitorizată. Mai mult decât atât, dat fiind riscul obstetric crescut, după cum a declarat Andreea Şutoi, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, mama a urmat şi un tratament de menţinere a sarcinii.

Sarcina a fost una dificilă, din cauza vârstei pacientei

Ca să îşi strângă din nou în braţe propriul copil, femeia a apelat la "părintele fertilizării in vitro din România", acad.dr. Ioan Munteanu, chiar dacă a reuşit să rămână însărcinată pe cale naturală. Doctorul a declarat că a fost necesar ca femeia să urmeze un tratament de menţinere a sarcinii, care a fost una "dificilă" din cauza vârstei pacientei.

Este cunoscut în literatura de specialitate că după vârsta de 40 de ani o femeie mai are doar între 15 şi 20% şanse să rămână însărcinată, toţi specialiştii din lume recomandând o supraveghere atentă a mamei şi fătului pe durata celor nouă luni. "A fost mai dificil, în primul rând din cauza vârstei la care s-a produs sarcina.

Era să piardă sarcina cu doar câteva zile înaintea naşterii

Mama a trebuit să fie urmărită extraordinar de atent. "Pacienta a venit la mine tot la trei săptămâni. Cu câteva zile înainte de naştere a avut o hemoragie care putea să coste viaţa copilului. Şansele de reuşită, după 40 de ani, sunt de 15-20 la sută, în lume, în funcţie de centru de dotare, de pregătirea medicilor. Sarcinile la peste 35 de ani sunt monitorizate permanent, pentru a observa dacă un copil este malformat, sau are alte probleme. De la acea vârstă nu se mai merge la întâmplare", a povestit acad.dr. Munteanu.

Acesta mai spune că faptul că a reuşit să ajute cuplul în etate să aibă din nou un copil este un cadou pe care şi-l face singur. « Această realizare medicală o consider un cadou la ceas aniversar, deoarece coincide cu ziua mea de naştere", a declarat acad. Munteanu, care a împlinit 73 de ani.

15 ANI DE FERTILIZARE IN VITRO ÎN ROMÂNIA

Preţul unei sarcini artificiale: minim 2.400 de euro

În general femeile care aduc pe lume copii la mai mult de patru decenii de viaţă recurg la fertilizare in vitro sau la inseminare artificială. Prima fertilizare in vitro în lume a fost făcută de un medic englez, în 1978, iar în 2010 a fost recompensat cu Premiul Nobel. În SUA, prima fertilizare in vitro a avut loc în 1981.

De atunci, s-au realizat peste trei milioane de naşteri, prin această metodă. În România, prima fertilizare in vitro este meritul academicianului timişorean Ioan Munteanu. S-a întâmplat în 1996, iar Daniel, băiatul care a venit atunci pe lume este baschetbalist, şi are o înălţime de 1,80 metri.

Academicianul Ioan Munteanu a inaugurat, în 20 mai în 1995, primul Centru de Fertilizare in Vitro din România, în Timişoara. Recent, acesta a fost însă închis de Ministerul Sănătăţii lpe motiv că nu îndeplineşte condiţiile. “A fost o grea lovitură dată medicinii", a spus acad. Munteanu. În România, potrivit profesorului Ioan Munteanu, circa 16 la suă din cupluri sunt sterile.

În acest context clinica Gynatal din Timişoara a devenit, săptămâna trecută, singurul centru din regiunea de vest acreditat de Ministerul Sănătăţii pentru a participa la programul naţional de fertilizare in vitro.

În afara ajutorului guvernamental, dacă optează pentru această provedură, vitorii părinţi trebuie să scoată din buzunar în jur de 2.400 de euro. O naştere, în regim privat, costă şi ea peste 1.000 de euro. La această sumă se mai adaugă şi alte cheltuieli.


Sursa: http://www.evz.ro/detalii/stiri/o-noua- ... 35131.html
I always wondered
why somebody didn’t do
something about that,
then I realized
I AM SOMEBODY.

[...and you, and you!]

Grup FB infertilitate si actiuni asociative
Grup FB proceduri cu gameți donati
Grup FB adoptie
Grup FB sarcina & parenting

Pagina FB infertilitate
Pagina FB adoptie
Pagina FB a initiatoarei Asociatiei


Imagine ... Imagine... Imagine ... Imagine ...Imagine ... Imagine... Imagine

Avatar utilizator
SOS Infertilitatea
Administrator
Mesaje: 10351
Membru din: Vin Sep 11, 2009 2:03 pm
Contact:

Re: FIV in Romania

Mesajde SOS Infertilitatea » Vin Iun 24, 2011 9:39 am

Conferinţă de presă cu ocazia inaugurării oficiale a clinicii de fertilizare in vitro „Columna Medical Center” In acest video apare si dna doctor Diana Cocei:

http://www.privesc.eu/Arhiva/5216/Confe ... al-Center-

Articol cu detalii aici: http://www.protvmagazin.ro/stiri/evenim ... cal-center

Imagine

Dotată cu aparatură de ultimă generaţie, după standardele europene şi beneficiind de o echipă formată din medici de un înalt profesionalism ce au o experienţă de peste 14 ani în domeniul fertilizării in vitro, Columna Medical Center are drept scop diagnosticarea şi rezolvarea tuturor problemelor legate de infertilitate.

Având o suprafaţă de 1800 mp, clinica este împărţită în două: Centrul FIV şi Clinica Medicală. Columna Medical Center dispune de 13 cabinete medicale care au fost special concepute pentru a asigura toate celelălte investigaţii şi tratamente premergătoare fertilizării in vitro, astfel facilitând demersurile pacienţilor, 2 săli de recepţie şi o sală Kineto.
Toate cabinetele sunt dotate cu aparatură şi echipamente de top atât ca performanţă, cât şi ca brand în domeniu. Centrul de Fertlizare in Vitro beneficiază de o cale de acces separată, fiind situat într-un alt corp al clădirii, pentru a asigura intimitatea necesară fiecărui pacient şi este amenajat şi dotat în aşa fel, încât să poată utiliza cu succes toate tehnicile de Reproducere Umană Asistată.
Echipa medicală, condusă de Dr. Cocei Diana, este alcătuită din specialişti de renume în domeniul medical, ce pun la dispoziţia pacienţilor atât experienţa de zeci de ani, ştiinţă, cât şi dotarea necesară îndeplinirii unui vis:: acela de a avea un copil.
I always wondered
why somebody didn’t do
something about that,
then I realized
I AM SOMEBODY.

[...and you, and you!]

Grup FB infertilitate si actiuni asociative
Grup FB proceduri cu gameți donati
Grup FB adoptie
Grup FB sarcina & parenting

Pagina FB infertilitate
Pagina FB adoptie
Pagina FB a initiatoarei Asociatiei


Imagine ... Imagine... Imagine ... Imagine ...Imagine ... Imagine... Imagine

Avatar utilizator
SOS Infertilitatea
Administrator
Mesaje: 10351
Membru din: Vin Sep 11, 2009 2:03 pm
Contact:

Re: FIV in Romania

Mesajde SOS Infertilitatea » Lun Iul 04, 2011 4:33 pm

Un reportaj iesit la search pe youtube - tare ambiguu, titlul si ideea reportajului sunt "Fertilizare in vitro la Suceava", numai ca nu exista nicio clinica acreditata la Suceava, insa in reportaj se spune chiar ca se pot depune dosarele pentru a bneficia de Subprogram la unitatile respective dar pe la final se spune ca asta in viitor dupa ce cumpara aparatura si scolesc medicii:


I always wondered
why somebody didn’t do
something about that,
then I realized
I AM SOMEBODY.

[...and you, and you!]

Grup FB infertilitate si actiuni asociative
Grup FB proceduri cu gameți donati
Grup FB adoptie
Grup FB sarcina & parenting

Pagina FB infertilitate
Pagina FB adoptie
Pagina FB a initiatoarei Asociatiei


Imagine ... Imagine... Imagine ... Imagine ...Imagine ... Imagine... Imagine

Avatar utilizator
eva 72
Mesaje: 26
Membru din: Joi Ian 13, 2011 9:41 pm

Re: FIV in Romania

Mesajde eva 72 » Mar Iul 05, 2011 12:26 pm

buna fetelor !


help!
ma intereseaza ce inseamna FIV PE CICLU NATURAL??
se mai face tramentul injectabil?? daca da,de ce?
a facut cineva cu dr ispasoiu fiv pe ciclu natural? cum decurge procedura??

multam @};-

Avatar utilizator
SOS Infertilitatea
Administrator
Mesaje: 10351
Membru din: Vin Sep 11, 2009 2:03 pm
Contact:

Re: FIV in Romania

Mesajde SOS Infertilitatea » Mie Iul 06, 2011 5:48 pm

FIV pe ciclu natural inseamna FIV fara stimulare. In loc de in medie 8-10 ovocite, cate se obtin dupa stimulare, se punctioneaza doar ovocitul produs in mod spontan de organism lunar. Sansele de reusita sunt mici spre foarte mici.


Daca "72" din nick-ul tau e anul nasterii, sansele din pacate tind spre zero.
I always wondered
why somebody didn’t do
something about that,
then I realized
I AM SOMEBODY.

[...and you, and you!]

Grup FB infertilitate si actiuni asociative
Grup FB proceduri cu gameți donati
Grup FB adoptie
Grup FB sarcina & parenting

Pagina FB infertilitate
Pagina FB adoptie
Pagina FB a initiatoarei Asociatiei


Imagine ... Imagine... Imagine ... Imagine ...Imagine ... Imagine... Imagine

Avatar utilizator
SOS Infertilitatea
Administrator
Mesaje: 10351
Membru din: Vin Sep 11, 2009 2:03 pm
Contact:

Re: FIV in Romania

Mesajde SOS Infertilitatea » Mie Iul 06, 2011 5:49 pm

Maternitatea Odobescu se pregateste pentru fertilizarea in vitro

Conducerea Spitalului de Obstetrica-Ginecologie Dr. Dumitru Popescu (Odobescu) din Timisoara a anuntat ca se afla foarte aproape de momentul in care va incepe activitatea intr-un compartiment de fertilizare in vitro public. Locatia va fi in incinta de pe strada Al. Odobescu.

80 la suta din aparatura necesara a fost deja achizitionata, iar conducerea institutiei asteapta acum ca spitalul sa primeasca statutul de sectie a Spitalului Municipal, pentru a depune documentatia necesara in vederea obtinerii autorizarii legale de la Autoritatea Nationala de Transplant.

Costurile unei fertilizari in vitro, in sistemul public, se vor incadra in limita sumei decontate de Casa de Asigurari de Sanatate, circa 1.500 de euro.

Sursa: http://www.timisoaraazi.ro/index.php?art=5054
I always wondered
why somebody didn’t do
something about that,
then I realized
I AM SOMEBODY.

[...and you, and you!]

Grup FB infertilitate si actiuni asociative
Grup FB proceduri cu gameți donati
Grup FB adoptie
Grup FB sarcina & parenting

Pagina FB infertilitate
Pagina FB adoptie
Pagina FB a initiatoarei Asociatiei


Imagine ... Imagine... Imagine ... Imagine ...Imagine ... Imagine... Imagine

Avatar utilizator
SOS Infertilitatea
Administrator
Mesaje: 10351
Membru din: Vin Sep 11, 2009 2:03 pm
Contact:

Re: FIV in Romania

Mesajde SOS Infertilitatea » Sâm Iul 09, 2011 10:47 am

Articol de ieri:

La Sângeorgiu de Mureş s-a deschis, astăzi, prima clinică de inseminare in vitro din judeţul Mureş.

Construcţia a fost începută în urmă cu 11 luni, fiind vorba despre o înălţare a unei clădiri ce avea un singur etaj iar acreditarea din partea Ministerului Sănătăţii a fost obţinută în 15 iunie.
Utilarea a durat aproximativ 3 săptămâni, dar este acum cel mai modern laborator, a declarat directorul medical al Centrului de Reproducere Umană din Sângeorgiu de Mureş, George Ştefan Vasilescu.

Potrivit directorului medical, sunt aşteptaţi în primul rând pacienţii din zonă, care ar fi apelat altfel la clinici din Ungaria, dar sunt deja solicitări şi din Moldova şi Bucureşti.
De asemenea, Vasilescu a precizat că s-au anunţat şi pacienţi de peste graniţă, chiar şi din ţările vestice, unde astfel de proceduri sunt foarte costisitoare.
Prezent la deschiderea de astăzi, şeful secţiei de Obstetrică-ginecologie de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş şi coordonatorul Programului de fertilizare in vitro, prof. dr. Szabo Bela, a declarat că rata de succes a unui astfel de centru este de aproximativ 35%.

Coordonatorul Programului de fertilizare in vitro, Szabo Bela, a mai spus că o astfel de clinică era necesară în zonă, pentru că, potrivit normelor europene, la aproximativ 1 milion de cetăţeni ar trebui să existe un asemenea centru.
În România există acum 17 centre, din care numai 2 de stat, dar „distribuţia lor geografică este dezechilibrată”, în sensul că cele mai multe sunt în Bucureşti, a precizat Szabo Bela.
Un real ajutor pentru cuplurile care-şi doresc un copil este programul guvernamental care oferă sprijin financiar pentru 800 de tinere familii, în acest an.
Preţul pentru inseminare in vitro este de aproximativ 2000 de euro, iar prin program se rambursează 1200 de euro.
În clinica de la Sângeorgiu, prima inseminare in vitro va avea loc săptămâna viitoare, a mai spus Vasilescu, fiind vorba despre o pacientă de 38 de ani.

În această clinică s-au creat 14 locuri de muncă, dar numărul angajaţilor ar putea creşte în funcţie de numărul de pacienţi şi de rezultate, a mai spus directorul medical.
Fiind vorba despre o investiţie privată, valoarea acesteia nu a fost dată publicităţii.
Iată care sunt criteriile de includere în program:
- Vârsta femeii - între 24 şi 40 de ani.
- Cel puţin un membru al cuplului trebuie să deţină cetăţenie română şi să aibă domiciliul stabil în România.
- Cel puţin un membru al cuplului este obligat să deţină statutul de asigurat de minimum 24 de luni.
- Cuplul trebuie să fie căsătorit de cel puţin doi ani.
- Niciunul dintre membrii cuplului nu trebuie să aibă un copil în viaţă.
- Rezerva ovariană trebuie să fie în limitele normale. Ea trebuie probată prin testarea FSH (hormon de stimulare foliculară) sau AMH (hormon anti-mullerian), care arată dacă femeia mai are rezervă de ovocite. Fiecare femeie se naşte cu o asemenea rezervă, care se epuizează la un moment dat şi conceperea nu mai este posibilă cu ovocite proprii, chiar dacă sunt stimulate hormonal. Nici chiar dozele mari de hormoni nu sunt eficiente.
- Nu sunt acoperite procedurile efectuate cu ovocite sau cu spermă de la donatori ori cele care presupun utilizarea unei mame-surogat.
- Indicele de masă corporală (IMC, raport între vârstă, înălţime şi greutate) al femeii trebuie să fie între 20 şi 30. Acest criteriu este utilizat în majoritatea ţărilor care au un astfel de program, întrucât s-a demonstrat că greutatea are un impact foarte mare asupra şanselor de concepere. Femeile cu un IMC mai mic de 20 sunt considerate anorexice şi au un risc crescut de a nu putea „duce” o sarcină, iar cele obeze necesită de două ori mai multe proceduri pentru a reuşi să conceapă, potrivit studiilor.

Sursa: http://www.radiomures.ro/ro/stiri/stiri ... m&id=65530
I always wondered
why somebody didn’t do
something about that,
then I realized
I AM SOMEBODY.

[...and you, and you!]

Grup FB infertilitate si actiuni asociative
Grup FB proceduri cu gameți donati
Grup FB adoptie
Grup FB sarcina & parenting

Pagina FB infertilitate
Pagina FB adoptie
Pagina FB a initiatoarei Asociatiei


Imagine ... Imagine... Imagine ... Imagine ...Imagine ... Imagine... Imagine

Avatar utilizator
amioprea
Mesaje: 69
Membru din: Dum Oct 31, 2010 9:53 am

Re: FIV in Romania

Mesajde amioprea » Sâm Iul 23, 2011 2:34 pm

Va anunt ca pe 20 iulie am facut cel de-al doilea FIV , de data aceasta cu embrioni decongelati. I-am bagat pe toti , adica 3 si acum suntem nerabdatori sa vedem ce rezultat avem.

zoi
Mesaje: 157
Membru din: Lun Noi 23, 2009 8:35 pm
Localitate: Bucuresti

Re: FIV in Romania

Mesajde zoi » Sâm Iul 23, 2011 4:15 pm

amioprea scrie:Va anunt ca pe 20 iulie am facut cel de-al doilea FIV , de data aceasta cu embrioni decongelati. I-am bagat pe toti , adica 3 si acum suntem nerabdatori sa vedem ce rezultat avem.

Sa fie intr-un ceas bun! [barza3]
36 ani - sterilitate primara, sindrom aderential pelvin, ambele ovare micropolichistice, endometrioza pelvina diagnosticata prin laparoscopie in 2006, ambele trompe filiforme permeabile. Sotul 35 ani - normospermie; incercam sa obtinem o sarcina de 12 ani. 3 IAS in 2009 nereusite. Analize in limite normale: FSH=5,15 mUI/ml, AMH=3,64 ng/ml. In prezent dosar aprobat in subprogramul FIV/ET - Giulesti. Am inceput tratamentul de stimulare - protocol scurt, a 2-a zi de CM pe 1.XII cu Gonal 187,5 UI , apoi din ziua a 6-a Gonal + 1 fl Cetrotide pana in ziua 10 a CM , ziua 8 a CM: Estradiol = 907, FSH = 7, LH = 0,2 ; 11.XII - declansare cu Ovitrelle. Pe 12.XII - punctia (10 ovocite recoltate),15.XII -ET 3 embrioni A8celule, beta HCG pe 28.XII- 0,1 negativ.

Avatar utilizator
Mademoiselle PasDeChance
Mesaje: 2330
Membru din: Vin Sep 11, 2009 6:21 pm
Localitate: Europe

Re: FIV in Romania

Mesajde Mademoiselle PasDeChance » Dum Iul 24, 2011 9:57 am

amioprea scrie:Va anunt ca pe 20 iulie am facut cel de-al doilea FIV , de data aceasta cu embrioni decongelati. I-am bagat pe toti , adica 3 si acum suntem nerabdatori sa vedem ce rezultat avem.


Bravo, Ami! Doamne ajuta!

Ca idee, nu e al doilea FIV, ci al doilea transfer, TEC-ul primului FIV (FIV = stimulare, recoltare si inseminare ovocite, indiferent de nr. de transferuri care urmeaza).

Sa stii ca putine au fost persoanele care au sperat din tot sufletul la TEC, dar destule au reusit. Sunt reusite si cu TEC, caci daca n-ar fi nu s-ar mai face congelarea.

Asteptare usoara! [barza2] [barza1]
33 de ani, la origine infertilitate masculina - OAS moderata, in fapt infertilitate mixta (problema feminina - rezolvata in prezent).

Martie 2008: FIV-ICSI1, reusit, sarcina gemelara, prim trimestru perfect, morfofetala perfecta, ulterior contractii puternice, spitalizare cinci saptamani repaus strict, din pacate nasterea prematura nu a putut fi evitata. :( ...Fetitele mele sunt ingeri.
...Ulterior s-a descoperit un sept uterin, rezecat in urma a trei histeroscopii operatorii (2008 - 2009). Doua histeroscopii de control ulterioare: cavitate uterina ok, endometru ok.
Iunie 2009: FIV2, primul ET nereusit; sept. 2009: TEC neconcretizat.
Ianuarie 2010: FIV3, primul ET nereusit; aprilie 2010: TEC - reusit, insa sarcina oprita din evolutie. :(
Oct. 2010: FIV4, primul ET (blastocist) - nereusit; martie 2011: TEC - neconcretizat.

Violently unhappy: FIV5, noiembrie 2011, nereusit.


Continuarea povestii, aici.

Avatar utilizator
amioprea
Mesaje: 69
Membru din: Dum Oct 31, 2010 9:53 am

Re: FIV in Romania

Mesajde amioprea » Dum Iul 24, 2011 11:02 am

Multumesc tuturor, si tie Raluca pentru explicatii... mi-a fost la indemana cred sa zic FIV...

Da, e al 2-lea transfer si vad ca acum fata de prima data, unde am facut atatea tratamente, nu mai am sanii tensionati, nu ma dor, nu simt nimic. Oricum stau mai linistita acum fata de prima data, cand eram in timpul serviciului, si nu fac mai nimic nici mancare sau sa spal vase macar. Ma relaxez si atat.
Insa mi-e teama si groaza sa incerc sa mai fac vreun test dinainte, doctorita mi-a dat sanse acum... sper numai la Dumnezeu.

Avatar utilizator
SOS Infertilitatea
Administrator
Mesaje: 10351
Membru din: Vin Sep 11, 2009 2:03 pm
Contact:

Re: FIV in Romania

Mesajde SOS Infertilitatea » Joi Iul 28, 2011 9:32 am

Pe site-ul Agentiei Nationale pentru Transplant exista pana de curand un singur document cu statistici FIV in Romania, din 2007 si 2008, statistica foarte sumara, fara numar de sarcini/nasteri:

Imagine
I always wondered
why somebody didn’t do
something about that,
then I realized
I AM SOMEBODY.

[...and you, and you!]

Grup FB infertilitate si actiuni asociative
Grup FB proceduri cu gameți donati
Grup FB adoptie
Grup FB sarcina & parenting

Pagina FB infertilitate
Pagina FB adoptie
Pagina FB a initiatoarei Asociatiei


Imagine ... Imagine... Imagine ... Imagine ...Imagine ... Imagine... Imagine

Avatar utilizator
SOS Infertilitatea
Administrator
Mesaje: 10351
Membru din: Vin Sep 11, 2009 2:03 pm
Contact:

Re: FIV in Romania

Mesajde SOS Infertilitatea » Joi Iul 28, 2011 9:35 am

De curand au aparut statistici RUAM in Romania pe 2009 si 2010, mult mai complete, in concordanta cu cerintele statistice internationale:

2009


I always wondered
why somebody didn’t do
something about that,
then I realized
I AM SOMEBODY.

[...and you, and you!]

Grup FB infertilitate si actiuni asociative
Grup FB proceduri cu gameți donati
Grup FB adoptie
Grup FB sarcina & parenting

Pagina FB infertilitate
Pagina FB adoptie
Pagina FB a initiatoarei Asociatiei


Imagine ... Imagine... Imagine ... Imagine ...Imagine ... Imagine... Imagine

Avatar utilizator
SOS Infertilitatea
Administrator
Mesaje: 10351
Membru din: Vin Sep 11, 2009 2:03 pm
Contact:

Re: FIV in Romania

Mesajde SOS Infertilitatea » Joi Iul 28, 2011 9:37 am

2010


I always wondered
why somebody didn’t do
something about that,
then I realized
I AM SOMEBODY.

[...and you, and you!]

Grup FB infertilitate si actiuni asociative
Grup FB proceduri cu gameți donati
Grup FB adoptie
Grup FB sarcina & parenting

Pagina FB infertilitate
Pagina FB adoptie
Pagina FB a initiatoarei Asociatiei


Imagine ... Imagine... Imagine ... Imagine ...Imagine ... Imagine... Imagine

Avatar utilizator
amioprea
Mesaje: 69
Membru din: Dum Oct 31, 2010 9:53 am

Re: FIV in Romania

Mesajde amioprea » Vin Iul 29, 2011 9:38 pm

Fetelor, cred ca am reusit si eu: am 4 teste slab pozitive, dar sunt!!! [gravi]

Avatar utilizator
Mademoiselle PasDeChance
Mesaje: 2330
Membru din: Vin Sep 11, 2009 6:21 pm
Localitate: Europe

Re: FIV in Romania

Mesajde Mademoiselle PasDeChance » Sâm Iul 30, 2011 8:41 am

Minunat, Ami!!

E sezonul omuletilor de zapada hotarati!

Sa te tii cu Bruni de manuta si sa aveti noua luni perfecte! [gravi] Este un subiect despre "experiente din timpul sarcinii" aici: viewtopic.php?f=2&t=36

Felicitari, tie si taticului!
33 de ani, la origine infertilitate masculina - OAS moderata, in fapt infertilitate mixta (problema feminina - rezolvata in prezent).

Martie 2008: FIV-ICSI1, reusit, sarcina gemelara, prim trimestru perfect, morfofetala perfecta, ulterior contractii puternice, spitalizare cinci saptamani repaus strict, din pacate nasterea prematura nu a putut fi evitata. :( ...Fetitele mele sunt ingeri.
...Ulterior s-a descoperit un sept uterin, rezecat in urma a trei histeroscopii operatorii (2008 - 2009). Doua histeroscopii de control ulterioare: cavitate uterina ok, endometru ok.
Iunie 2009: FIV2, primul ET nereusit; sept. 2009: TEC neconcretizat.
Ianuarie 2010: FIV3, primul ET nereusit; aprilie 2010: TEC - reusit, insa sarcina oprita din evolutie. :(
Oct. 2010: FIV4, primul ET (blastocist) - nereusit; martie 2011: TEC - neconcretizat.

Violently unhappy: FIV5, noiembrie 2011, nereusit.


Continuarea povestii, aici.

Avatar utilizator
amioprea
Mesaje: 69
Membru din: Dum Oct 31, 2010 9:53 am

Re: FIV in Romania

Mesajde amioprea » Sâm Iul 30, 2011 10:01 am

RalucaBonzi scrie:Minunat, Ami!!

E sezonul omuletilor de zapada hotarati!

Sa te tii cu Bruni de manuta si sa aveti noua luni perfecte! [gravi] Este un subiect despre "experiente din timpul sarcinii" aici: viewtopic.php?f=2&t=36" onclick="window.open(this.href);return false;

Felicitari, tie si taticului!Multumim, astept cu nerabdare beta dar pana atunci cred ca o sa fie bine!!! Va pup.


Înapoi la “PROCEDURI”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Yminodora și 15 vizitatori