FIV abroad

Informatii si discutii despre proceduri de fertilizare in vitro si inseminare artificiala, despre medici si tratamente, in Romania & abroad.
User avatar
Musette2021
Posts: 3
Joined: Wed Apr 21, 2021 3:42 pm

Re: FIV abroad

Post by Musette2021 » Thu Apr 22, 2021 9:28 pm

jurnaldefiv wrote:
Thu Apr 22, 2021 2:39 pm
Musette2021 wrote:
Wed Apr 21, 2021 4:51 pm
Buna tuturor.

Sunt noua pe grup si am inceput de curand sa ma informez despre FIV, desi nu sunt confinsa ca este remediul necesar... Am 39 de ani. Investgatiile (hormoni, anticorpi, histerosalpingografie, histerografie) arata ca e totul in regula. Am trombofilie ereditara diagnosticata si doza recomandata deja stabilita.

Mi-am dat seama ca raman insarcinata, insa toate sunt sarcini biochimice. Apar simptome in zilele 19 - 20, se diminueaza in 3-4 zile. Dozez beta HCG, iar la dozarea ulterioara, peste 48 h e mereu in scadere. Menstruatia practic imi vine aproape normal 16 - 31 de zile. Mentionez ca in disperare de cauza am administrat Clexane si in functie de aparitia simptomelor, nemaiasteptand sa am testul la sange pozitiv... Acelasi rezultat.

Sunt din Timisoara si m-am adresa doctoritei Stelea, dar sunt foarte tentata sa merg pentru o astfel de discutie la Viena sau Budapesta.

Va rog mult, un sfat daca aveti pentru mine.

Multumesc frumos.
Poate nu neaparat Viena sau Budapesta sunt solutiile.
Sincer, din tot ce am citit in 5 ani de cand stiu ce inseamna lupta asta, plus experienta proprie a 2 cicluri FIV in Romania si 1 ciclu FIV in afara, eu una nu as mai merge afara. Din toate punctele de vedere dar in special atentia care mi se acorda (nu mie ca persoana, ci cazului meu). In afara nu am fost sub nicio forma tratata cu atentia cuvenita unui caz de esecuri recurente. In schimb doctorita mea de aici, de cand ne stim mereu a recapitulat cu mine povestea cap coada sa vedem ce mai putem ajusta pe parcurs. A facut asta la sarcina cu baietelul, si o face in continuare inclusiv acum cand incercam din nou pt inca un bebe. Nu mai zic de complicatiile deplasarilor peste hotare. Tratamentele hormonale si calendarul unui FIV este un stres in sine si daca as avea clinica si doctorul acasa la mine, daramite sa mai tin cont si de zboruri si cazari. Plus banii destui dati in plus strict pe deplasare.
In alta ordine de idei, faptul ca ramai insarcinata dar mereu se opreste clar trebuie investigat de un specialist care sa acorde cazului tau atentia cuvenita. Chiar nu stiu ca iti spun eu ce ar putea determina aceste sarcini biochimice. Poate ai nevoie de progesteron suplimentar care sa sustina sarcina, sau poate mediul uterin nu e propice, se intampla ceva acolo... sau poate trebuie un cariotip genetic vazut sa va asigurati ca e totul ok, sau poate endometrul nu e suficient de ingrosat la momentul implantarii...
Orice varianta ai alege, iti doresc din suflet sa fie cea care va aduce copilul. Mult noroc!
Multumesc frumos pentru raspuns si timp. Din pacate nu prea mai stim ce sa mai excludem. Cariotip bifat, endometru de vis si ecografic si la histerografie, progesteron ok (il refac sambata impreuna cu beta care ma astept sa scada din nou la cat de rau ma doare burta), clexane facut de la primele simptome, analizele de pana acum nu releva nimic in afara de trombofilie. Am un medic minunat dar e usor depasit in acest moment. Si sincer nu gasesc pe nimeni care sa acorde atentie si mai ales sa aiba rabdare... Am vazut o doctorita pe probleme de fertilitate care insista pe calitatea ovulelor data fiind varsta. Un altul mi-a propus laparoscopie pentru investigarea trompelor sa nu fie aderente si eventual dilatarea sau renuntarea la ele daca prima nu e posibila. Pentru mien nu are logica ce spune niciunul dintre ei. Daca stie cineva sa recomande un medic bun pe cazuri de infertilitate inexplicabila :)... oriunde in tara sau Europa, va rog sa imi spuneti.

User avatar
Musette2021
Posts: 3
Joined: Wed Apr 21, 2021 3:42 pm

Re: FIV abroad

Post by Musette2021 » Sat Apr 24, 2021 7:50 pm

Ai avut dreptate. E deficit hormonal. Progesteronul e praf. 1,7. Sunt ziua 25 de menstruatie. Inteleg ca e posibil sa fie extrauterina. A aparut si spotting maroniu. Imi pare ingrozitor de rau.... Desi simptomele au disparut cu desavarsire, Beta HCGul creste. Voi vedea luni ce se mai poate face si care sunt pasii urmatori.

User avatar
Mirela 79
Posts: 20
Joined: Fri Mar 19, 2021 8:50 pm

FIV embrioni congelati

Post by Mirela 79 » Tue May 11, 2021 4:07 pm

Hello fetele,

a mai facut cineva transfer de embioni congelati, cu un progesterone mai mare de 1 ng/ml? A rezultat sarcina?
Pregatirea endometrului se face cu Cycloproginova, si se spunea ca nu sunt sanse de ovulatie, dar la mine nu prea functioneaza. Asa a fost mereu.
Ce credeti?
Multumesc

[flori]

User avatar
Isis
Posts: 3
Joined: Tue Sep 29, 2020 4:49 pm

Re: FIV embrioni congelati

Post by Isis » Tue May 11, 2021 8:18 pm

Eu am fost intr-o situatie asemanatoare si nu mi-a facut transferul. Am ovulat desi facusem tratament cu cycloprogynova si aveam progesteronul peste 1. Mi s-a explicat ca in cazul femeilor cu rezerva ovariana redusa pot aparea astfel de reactii.

User avatar
Mirela 79
Posts: 20
Joined: Fri Mar 19, 2021 8:50 pm

Re: FIV embrioni congelati

Post by Mirela 79 » Thu May 20, 2021 4:49 pm

Isis wrote:
Tue May 11, 2021 8:18 pm
Eu am fost intr-o situatie asemanatoare si nu mi-a facut transferul. Am ovulat desi facusem tratament cu cycloprogynova si aveam progesteronul peste 1. Mi s-a explicat ca in cazul femeilor cu rezerva ovariana redusa pot aparea astfel de reactii.
Buna Isis,
e foarte ciudat si totodata diferit, deoarece cei din Cehia, fac ET , doar daca progesteronul este in interval 15-20ng. Eu am un AMH de 1,5, deci rezerva e inca ok, am ovulat mereu , chiar si in timpul tratamentului cu Cycloprogiova. Nu stiu ce sa mai cred :((
E drept, ca majoritatea clinicilor, atat din RO act si din Grecia, nu fac ET, daca progesteronul e peste 1.

Voi ce situatii ati mai intalnit?

[heart]

Post Reply