FIV in Romania

Informatii si discutii despre proceduri de fertilizare in vitro si inseminare artificiala, despre medici si tratamente, in Romania & abroad.
User avatar
gabi74bel
Posts: 67
Joined: Fri Jun 24, 2011 11:13 am

Re: FIV in Romania

Post by gabi74bel » Tue Dec 06, 2011 1:54 pm

pupacila wrote:

Pupacila care a fost explicatia dr, de ce nu au fost rezultate?
Nu se stie! E o loterie FIV-ul. Mi-ar fii placut sa fii ramas unul macar! Dar asta e ! Poate de anul care vine o sa fie mai bine!
Sper din tot sufletul sa reusesti la anul ....
Infertilitate mixta

User avatar
Caress
Posts: 543
Joined: Thu Jan 21, 2010 12:47 am

Re: FIV in Romania

Post by Caress » Tue Dec 06, 2011 2:09 pm

bbcc wrote:. Nu pana statul chiar te va sprijini indeajuns de mult timp si incercari, incat chiar sa simti ca are grija de tine ca te limiteaza, tocmai ca sa te protejeze. Dar cand totul e haiducie, si toata lumea e disperata sa depuna dosare ca la anul nu se stie, cand toata lumea se grabeste sa inceapa procedurile ca se termina anul, cand pacientii fac zeci de drumuri si plimba zeci de hartii si sunt agresati emotional si financiar, atunci NU. Romania nu e pregatita pentru "fineturi".

BBcc,
da , parteneri de dialog @};- Mie imi place sa ma explic prin exemple.
De acord cu tine ca in Romania este haiducie. Nu sunt insa deloc de acord ca ET cu 3 sau mai multi embrioni este o finete si ca inca Romania nu este pregatita pentru asa ceva! In Romania trebuie sa se priceapa ca atunci cand faci o lege trebuie sa o faci ca lumea si sa iei in considerare toate fineturile pentru ca tocmai astea se intorc ca un bumerang odata s'odata inapoi :|
Inteleg un transfer cu 2 in cazul primelor Fivuri.
Insa 3 sau mai multi embrioni? De calitate buna? Sa transferi 3-4 blastocisti de ex ca medic sau macar sa sugerezi asa ceva inseamna ca habar n'ai ce faci! Cresti sansele?Da!Dar nu la reusita!Cresti sansele pentru:
- complicatii in timpul sarcinii
- complicatii la nastere
- complicatii in perioada neonatala
- cresti sansele unei nasteri foarte timpurii (cu toate efectele grave de rigoare de la nedezvoltarea plamanilor la alte atatea si atatea )
- cresti enorm sansele nasterii unor prunci cu greutate foarte mica si de aici iar 1001 de complicatii (pt a caror combatere trebuie sa platesti..)
- cresti sansele unor malformatii (este clinic dovedit ca in cazul sarcinilor cu 3 sau mai multi copii creste gradul de risc in ceea ce priveste malformatiile congenitale)

Si, in sfarsit, cand ai trecut cu bine de toate astea ajungi iar intr-o perioada de creste: creste costul ingrijirii ulterioare. 3 copii dintr-o data nu e asa usor de gestionat. Una e sa ai 3 copii cu ceva diferente de varsta intre ei, sa poarte unuld e la altul, sa folosesti acelasi carucior aceeasi geaca etc.
Cu mai multi dintr-o lovitura e altceva! 3 nou nascuti costa mult mai mult decat 1 sau 2. 3 sugari au nevoie de trei ori mai mult decat normal. 3 scolari nu mai zic. Sa pleci cu 3 copii in vacanta..banuiesc ca vine si bunica e nevoie de ajutor oricum o dai.Ai suficienti bani de tren? Daca ai masina e atunci suficient de mare pentru o familie mare? C Le faci vaccin? Inmulteste-l cu 3! Unde e vorba de 'nu a avea bani' aici ? Din contra!

Esti pregatit ca si cuplu pentru toate astea? Cum faci ca toate bucatelele puzzelui astuia sa se potriveasca perfect unul cu alta astfel incat nimeni sa nu aiba de suferit. Esti pregatit sa lucrezi doua joburi? Daca da ce faci cu copiii cand tu esti la munca si bunicii nu te pot ajuta? :|
Intr-un final ceea ce ai economisit pe niste pere dai pe mere.....ajungi sa platesti cat pentru 10 Fivuri... si asta se intoarce si impotriva statului odata si odata....mai multe alocatii, mai mult ajutor social etc etc

Asta este iar un motiv pentru care in restul tarilor nu se face transfer cu mai multi embrys. Din motiv pur social .

Astea sunt doar cateva din efectele pe care le poate avea un Et cu mai multi embrioni. Repet in primele in vitrouri la femeile tinere fara cauze care sa reduca sansele unui trasnfer embrionar (cum ar fi printre altele trombofilia, endometrioza, proasta calitate a embrionilor etc) 2 embrioni sunt suficienti!!!Daca ai 38 de ani sa zic si ai sansele sa concepi oricum si in mod natural mai mici da inteleg ( o data cu varsta scade din pacate si calitatea materialelor genetice ), daca ai nu stiu cate nereusite explucabile sau mai putin explicabile iar inteleg dar hai sa nu impingem(mai ales ca medici sau legiuitori) oamenii sa treaca prin drame

Revenind pentru ca asta e ideea de baza:
Este nevoie de o lege care sa aiba de la inceput ochi pentru toate fineturile care tin de RUAM (de la plata costurilor , la delimitari ale numarului de emrioni transferati, la interzicerea transferului unor embrioni de un anumit sex doar pentru ca parintii vor fetita sau doar baietel, la stabilirea unui cadrul legal in ceea ce priveste donarea de material uman, ce se face cu embrionii ramasi etc etc.)

@};-

User avatar
N.C.B.
Knowledge isn't power. Action is.
Posts: 2630
Joined: Tue Nov 29, 2011 5:16 pm
Location: Europe

Re: FIV in Romania

Post by N.C.B. » Tue Dec 06, 2011 6:41 pm

bbcc wrote:Da Caress, corect. De aceea am zis ca la noi mai sunt muuulte de pus la punct pana a se ajunge macar sa se reglementeze "fineturile". Mai e pana acolo si NU ar trebui reglementate fineturile pana nu sunt suficiente gratuitati si respect pentru taxele platite. Nu am facut vreo comparatie cu tine, tu doar esti partenerul meu de dialog, nu comparam nimic cu nimic aici. Doar sublinez ca in RO, lucrurile stau un pic altfel, oricat ne-am dori sa nu fie asa. Si ca dovada, uite spre exemplu mesajul de mai sus, de la Danagj, despre ce inseamna un FIV, "the one" .... "the only one" pentru multi.
Si atunci cum sa fii obligat la un singur embrio la FIV 1 cand tu esti disperat sa ai cele mai mari sanse la eforturile pe care le-ai facut, stiind ca altul nu mai poti face prea curand? Sau deloc?
Da, e o discutie vis-a-vis, de ET-uri cu 3, 4 sau mai multi embrio, in functie de varsta, analize, istoric, calitatea embrio, etc, etc. Dar e o granita fina si nu poate fi trasa o linie generala, fiecare caz e particular. De aia o lege bruta si obtuza pentru asa ceva, care se incadreze pe toata lumea la fel, nu e bine venita in acest moment in Romania. Nu pana statul chiar te va sprijini indeajuns de mult timp si incercari, incat chiar sa simti ca are grija de tine ca te limiteaza, tocmai ca sa te protejeze. Dar cand totul e haiducie, si toata lumea e disperata sa depuna dosare ca la anul nu se stie, cand toata lumea se grabeste sa inceapa procedurile ca se termina anul, cand pacientii fac zeci de drumuri si plimba zeci de hartii si sunt agresati emotional si financiar, atunci NU. Romania nu e pregatita pentru "fineturi".
A te juca cu viata si destinul unei familii nu intra in categoria "fineturi".

O sarcina cu tripleti reprezinta un risc enorm si nu spun mai mult din respect pentru coforumista aflata in aceasta situatie. In schimb, medicii care pun trei embrioni de buna calitate unei femei tinere aflate la prima tentativa sunt iresponsabili, iar daca propria constiinta umana si medicala nu ii opreste sa joace zaruri cu viata si destinul pacientelor, atunci trebuie sa ii opreasca legea.

Argumentatia ta contine adevaruri dar nu se sustine atat timp cat exista solutia criogenarii embrionilor supranumerari, in cadrul aceleiasi tentative.
To make a looooong story short:

FIV nr. 7 (ET nr. 10) reusit, martie-aprilie 2013, Grecia, dr. Konstantinos Giatras.

Din 16 decembrie 2013, mama Larei.

* * *

Daca doriti sa ma adaugati drept contact pe Facebook: Image ...
Pagina oficiala, de tip „LIKE”: Image
Grupul SOS Infertilitatea (closed group): Image

zoi
Posts: 157
Joined: Mon Nov 23, 2009 8:35 pm
Location: Bucuresti

Re: FIV in Romania

Post by zoi » Tue Dec 06, 2011 8:42 pm

valy27 wrote:FETELOR BETA 378-ZIUA 14.
Felicitari, Vali! Sa ai sarcina usoara si la termen. Sa fie gemeni? [gemeni]
36 ani - sterilitate primara, sindrom aderential pelvin, ambele ovare micropolichistice, endometrioza pelvina diagnosticata prin laparoscopie in 2006, ambele trompe filiforme permeabile. Sotul 35 ani - normospermie; incercam sa obtinem o sarcina de 12 ani. 3 IAS in 2009 nereusite. Analize in limite normale: FSH=5,15 mUI/ml, AMH=3,64 ng/ml. In prezent dosar aprobat in subprogramul FIV/ET - Giulesti. Am inceput tratamentul de stimulare - protocol scurt, a 2-a zi de CM pe 1.XII cu Gonal 187,5 UI , apoi din ziua a 6-a Gonal + 1 fl Cetrotide pana in ziua 10 a CM , ziua 8 a CM: Estradiol = 907, FSH = 7, LH = 0,2 ; 11.XII - declansare cu Ovitrelle. Pe 12.XII - punctia (10 ovocite recoltate),15.XII -ET 3 embrioni A8celule, beta HCG pe 28.XII- 0,1 negativ.

User avatar
cioco_cioc
Posts: 94
Joined: Thu Jun 30, 2011 5:24 pm

Re: FIV in Romania

Post by cioco_cioc » Tue Dec 06, 2011 8:47 pm

Ieri cand am auzi sa continu-i tratamentul am plins, nu-mi venea sa cred cand am ajuns la metrou nu mai realizam in ce metrou sa ma urc sau la coborare toata lumea a coborat doar eu ramasesem inlemnita linga o bara: acum la final plang,nu se poate,de ce ,imposibil,nu mai avem putere sa mergem mai departe suntem cu moralu la pamant,sotul tipa si urla ,il cred,are draptate.Dar am atins o suma pre mare. Aatept telefonul tau Gabi
Offfff Dana, da, te inteleg intru-totul.... Se pare ca avem o situatie asemanatoare.. Cand am vb la clinica despre costuri mi-au spus ca tratamentul ma va costa in jur de 3000-3500 ron . Dupa ce am cumparat primele injectii , si am vazut ca am dat decat 3000 ron ( la care am avut discount 10% ) , chiar m-am bucurat fiindca dadusem mAI PUTIN DECAT IMI ZISESERA. Dar foliculii mei s-au incapatanat sa creasca cum trebuie , iar la urmatoarea eco mi-a fost dublata doza de puregon... asa ca am inceput sa cumpar din nou injectii .... astazi este a 16-a zi de stimulare,am terminat tot ce aveam cumparat... Pot sa-ti spun ca pana acum am dat cel putin 10000 ron , numai pe injectii . Nu mai pun la socoteala ca de trei saptamani merg din 2 in doua zile la Bucuresti ....
Stiu ca e greu, dar trebuie sa mergem mai departe... Dumnezeu nu ne lasa ... sa speram ca va fii bine.... :ymhug:

zoi
Posts: 157
Joined: Mon Nov 23, 2009 8:35 pm
Location: Bucuresti

Re: FIV in Romania

Post by zoi » Tue Dec 06, 2011 8:50 pm

Revin si eu cu informatii. Azi am fost la prima eco sub tratament de stimulare (ziua 7 de CM, a 6-a zi de stimulare cu Gonal 187,5 UI). Am endometru de 11,4 mm, pe OD sunt 5 foliculi cu dimensiuni intre 12,4-11 mm si pe OS sunt 4 foliculi cu dimensiuni intre 13,5-11,4 mm. De azi am inceput si Cetrotide 1fl./zi. Pe 9 dec ma duc la a doua eco. si apoi punctia pe 12 sau 13 dec. Sper sa fie bine si sa am productie buna de ovocite. Multa bafta tuturor aflate in plina procedura FIV! [fecundare]
36 ani - sterilitate primara, sindrom aderential pelvin, ambele ovare micropolichistice, endometrioza pelvina diagnosticata prin laparoscopie in 2006, ambele trompe filiforme permeabile. Sotul 35 ani - normospermie; incercam sa obtinem o sarcina de 12 ani. 3 IAS in 2009 nereusite. Analize in limite normale: FSH=5,15 mUI/ml, AMH=3,64 ng/ml. In prezent dosar aprobat in subprogramul FIV/ET - Giulesti. Am inceput tratamentul de stimulare - protocol scurt, a 2-a zi de CM pe 1.XII cu Gonal 187,5 UI , apoi din ziua a 6-a Gonal + 1 fl Cetrotide pana in ziua 10 a CM , ziua 8 a CM: Estradiol = 907, FSH = 7, LH = 0,2 ; 11.XII - declansare cu Ovitrelle. Pe 12.XII - punctia (10 ovocite recoltate),15.XII -ET 3 embrioni A8celule, beta HCG pe 28.XII- 0,1 negativ.

zoi
Posts: 157
Joined: Mon Nov 23, 2009 8:35 pm
Location: Bucuresti

Re: FIV in Romania

Post by zoi » Tue Dec 06, 2011 9:09 pm

moniro wrote:Buna fetelor,
Felicitari pentru valy si roxi. Sa aveti sarcini usoare.

Geany fii optimista si totul va fi bine pana la capat.

Merci monik si te astept cu vesti bune.

Caress si cioco_cioc azi la ultima ecografie aveam cate 10 foliculi pe fiecare ovar, dar unii nu vor fi maturi. Ca diametru sunt intre 11 si 20 mm.
Cioco_cioc nu ne-am intalnit astazi. Eu am avut programare la ora 10. Poate ne intalnim miercuri cand am punctia la 11,30. Bafta vineri.
Moniro, bafta maine la punctie! Sa ai [fecundare] [fecundare] [fecundare] si sa ne dai vesti bune. [cloud9]
36 ani - sterilitate primara, sindrom aderential pelvin, ambele ovare micropolichistice, endometrioza pelvina diagnosticata prin laparoscopie in 2006, ambele trompe filiforme permeabile. Sotul 35 ani - normospermie; incercam sa obtinem o sarcina de 12 ani. 3 IAS in 2009 nereusite. Analize in limite normale: FSH=5,15 mUI/ml, AMH=3,64 ng/ml. In prezent dosar aprobat in subprogramul FIV/ET - Giulesti. Am inceput tratamentul de stimulare - protocol scurt, a 2-a zi de CM pe 1.XII cu Gonal 187,5 UI , apoi din ziua a 6-a Gonal + 1 fl Cetrotide pana in ziua 10 a CM , ziua 8 a CM: Estradiol = 907, FSH = 7, LH = 0,2 ; 11.XII - declansare cu Ovitrelle. Pe 12.XII - punctia (10 ovocite recoltate),15.XII -ET 3 embrioni A8celule, beta HCG pe 28.XII- 0,1 negativ.

User avatar
Caress
Posts: 543
Joined: Thu Jan 21, 2010 12:47 am

Re: FIV in Romania

Post by Caress » Tue Dec 06, 2011 11:20 pm

zoi wrote:Revin si eu cu informatii. Azi am fost la prima eco sub tratament de stimulare (ziua 7 de CM, a 6-a zi de stimulare cu Gonal 187,5 UI). Am endometru de 11,4 mm, pe OD sunt 5 foliculi cu dimensiuni intre 12,4-11 mm si pe OS sunt 4 foliculi cu dimensiuni intre 13,5-11,4 mm. De azi am inceput si Cetrotide 1fl./zi. Pe 9 dec ma duc la a doua eco. si apoi punctia pe 12 sau 13 dec. Sper sa fie bine si sa am productie buna de ovocite. Multa bafta tuturor aflate in plina procedura FIV! [fecundare]
Zoi foarte bine, dimensiuni serioase ale foliculilor pentru zi 6, endometrul de asemenea bun f bine!Estradiolul cat era?
Bafta sa fie bine pana la capat! %%-

User avatar
Caress
Posts: 543
Joined: Thu Jan 21, 2010 12:47 am

Re: FIV in Romania

Post by Caress » Tue Dec 06, 2011 11:21 pm

Caress wrote:
zoi wrote:Revin si eu cu informatii. Azi am fost la prima eco sub tratament de stimulare (ziua 7 de CM, a 6-a zi de stimulare cu Gonal 187,5 UI). Am endometru de 11,4 mm, pe OD sunt 5 foliculi cu dimensiuni intre 12,4-11 mm si pe OS sunt 4 foliculi cu dimensiuni intre 13,5-11,4 mm. De azi am inceput si Cetrotide 1fl./zi. Pe 9 dec ma duc la a doua eco. si apoi punctia pe 12 sau 13 dec. Sper sa fie bine si sa am productie buna de ovocite. Multa bafta tuturor aflate in plina procedura FIV! [fecundare]
Zoi foarte bine, dimensiuni serioase ale foliculilor pentru zi 6, endometrul de asemenea bun f bine!Estradiolul cat era?
Bafta sa fie bine pana la capat! %%-
Moniro bafta la punctie!Te asteptam cu detalii cand iti revii din emotii:) %%-

User avatar
Irinuka
Posts: 31
Joined: Sat Jan 01, 2011 8:35 pm

Re: FIV in Romania

Post by Irinuka » Wed Dec 07, 2011 7:52 am

O sa va postez aici acest articol de pe un blog http://marilena.revistatango.ro/2011/09/bucuria-vietii/" onclick="window.open(this.href);return false;


Bucuria vieţii

Fiica unei prietene se chinuie să aibe un copil. De-abia căsătorită, nici bine întoarsă dintr-o săptămână de miere, cum au ajuns mai toate lunile de altădată, a luat drumul cabinetelor de obstetrică. Soarta parcă se joacă cu ea, îi dă răgaz să se bucure, să simtă viaţa pâlpâind în ea, sămânţa vie încolţind, apoi îi ia tot şi o lasă din ce în ce mai pustiită.

Speranţa s-a transformat în îndârjire, visul frumos într-un coşmar, idealul într-un scop.

Sunt zorii unei căsnicii, umbriţi de nori negri. Şi nu mai ştiu nici eu, care am trecut prin asta, dacă e dorul de maternitate, sau e doar un plan de viaţă, în care căsătoria trebuie să urmeze îndrăgostirii, maternitatea – căsătoriei, pensionarea – vieţii active, până la resemnarea achiziţionării unui loc de veci şi a rostuirii celor de pe urmă.

Când cele plănuite nu se rânduiesc după cum le-ai prefigurat, lumea se răstoarnă pentru tine cu fundul în sus şi nimeni, oricât de bineintenţionat, nu te poate face să revii cu picioarele pe pământ.

Infertilitatea cuplului modern este o realitate a vremurilor pe care le trăim. Unii spun că se datorează stresului, alţii – alimentaţiei proaste, unii dau vina pe anticoncepţionale şi pe nestatornicia cuplurilor, alţii – pe vârsta din ce în ce mai înaintată a femeii aspirante la statutul de mamă.

O abordare care prinde contur ar fi şi cea psihologică. Teama de eşec, teama de asumarea unei responsabilităţi, teama de pierderea libertăţii, a locului de munca, poate şi teama de a împărţi dragostea partenerului, sau chiar teama că tu însăţi nu te vei putea împărţi, ar putea în mod paradoxal duce la propriul refuz al maternităţii, neconştientizat, însă.

Dincolo de cazurile clare, în care o anomalie anatomică sau funcţională duce la imposibilitatea de a procrea, sunt cazurile în care ambii parteneri, în parte, sunt tineri, sănătoşi, dar împreună nu reuşesc potrivirea perfectă, nu se armonizează, sângele nu se poate amesteca, miracolul nu se produce.

Nu avem o cultură a mersului la psiholog. În unele medii chiar nu se face diferenţa între psihiatrie şi psihologie, între deviaţiile psihice şi derivele sufleteşti.

De bună seamă că un psiholog, singur, nu poate trata un cuplu de infertilitate, nici un duhovnic nu o poate face. În cele mai multe dintre cazuri tratamentele alopate ajută, dar niciun tratament din lumea asta aplicat unui trup al cărui suflet e chinuit, bolnav, nu va da roade.

Cred foarte tare în puterea gândului, a gândirii pozitive, a atitudinii corecte în faţa eşecului.

Sunt oameni care, atunci când se întâmplă să cadă, nu se mai ridică niciodată de la pământ, oricâte mâini s-ar întinde spre ei.

Eu însămi am trecut prin câteva încercări, numite de medici “eşecuri reproductive”. Ştiu ce poate sădi un asemenea verdict în mintea şi în sufletul unei femei.

Dar mai trecusem înainte şi prin alte înfrângeri, căzusem la examene, îmi pierdusem unul dintre părinţi, fusesem respinsă în dragoste. Ştiam deja, ceea ce mult mai târziu am citit în cărţi, că atunci când pierzi un vis, singura soluţie să mergi mai departe este să-l înlocuieşti cu un altul. Să plângi până ţi se goleşte sufletul de toată amărăciunea şi apoi să-l umpli la loc cu speranţă.

Copilul meu s-a născut atunci când l-am lăsat să se nască. Atunci când nu l-am mai forţat să vină, când i-am dat timp să aleagă, timp să mă cunoască, dintr-o altă dimensiune, de unde sunt sigură că m-a privit îndelung şi a învăţat să mă iubească.

Am trăit, frumos şi curat, lângă cel ales sa-i fie tată. Ne-am iubit cum am ştiut noi mai bine, şi-am decis să-l aşteptăm în linişte, iar el a venit.

Nu ştiu cât de mult au contat tratamentele, pastilele, injecţiile şi cât de mult împăcarea sufletească şi încrederea că fiul, ori fiica noastră, se va naşte din dragoste, dintr-o dragoste mare, care nu va putea să nu rodească, dacă nu în trupul meu, atunci în trupul altei femei, şi-atunci îl vom întâlni şi-l vom lua acasă…

Copiii vin singuri la noi, ca nişte îngeri.

La fel cum vine şi dragostea, cea adevărată, cea mare, despre care eu nu cred că se poate repeta, că o poţi întâlni de mai multe ori în viaţă.

Miracolele nu pot fi forţate nici ajutate să se întâmple. Dar pot fi îndepărtate din calea noastră, din prea marea trufie de a ne închipui că putem decide când le-a venit vremea.

Şi asta o spune o femeie care a cunoscut şi înălţarea şi căderea, şi refuzul şi acceptarea.

În trânta cu viaţa, în lupta corp la corp cu soarta, în căutarea oarbă a fericirii şi a împlinirii, nici nu mai băgăm de seama că cele mai frumoase daruri pe care le-am primit vreodată au fost cele pe care nu le-am dorit şi nici nu le-am cerut.

Iar unul din ele este acela ca existăm.

User avatar
Irinuka
Posts: 31
Joined: Sat Jan 01, 2011 8:35 pm

Re: FIV in Romania

Post by Irinuka » Wed Dec 07, 2011 8:30 am

cioco_cioc wrote:astazi este a 16-a zi de stimulare,am terminat tot ce aveam cumparat... Pot sa-ti spun ca pana acum am dat cel putin 10000 ron , numai pe injectii .
Cred ca ai scris gresit, nu se poate sa faci 16 zile de stimulare... In acelasi timp, daca zici ca ai dat peste 10.000 de ron pe injectii, cam asa rezulta. Ce protocol ai, ce doze de injectii, cate unitati?

User avatar
gabi74bel
Posts: 67
Joined: Fri Jun 24, 2011 11:13 am

Re: FIV in Romania

Post by gabi74bel » Wed Dec 07, 2011 11:34 am

Buna fetelor, nu m-a mai internat azi, am renuntat la histroscopie, am facut eco ziua 10 OD un folicul de 18.5mm si OS 2 foliculi de 18mm, dr. a zis sa nu ne grabim cu punctia luna asta, si ca sa nu pierdem ocazia, sa facem recoltare dubla, inseminare cred, care costa mai putin..... , mi-a dat sa fac ovitrelle, maine ma duc din nou, cu proba recoltata acasa, sa vedem ce iese ...
[fecundare]
Infertilitate mixta

User avatar
valy27
Posts: 56
Joined: Tue Feb 02, 2010 3:23 pm

Re: FIV in Romania

Post by valy27 » Wed Dec 07, 2011 11:47 am

mersi fetelor pt urari-intra-adevar mos nicolae a fost darnic cu mine. nu ma asteptam....mai ales dupa pipi-testul negativ,bucuria a fost dubla.le-am zapacit pe fetle de la clinica daca nu mi-au gresit analiza.

alte emotii de abia cum incep.sa vedem prima eco,sa vad ce fac cu trombofilia mea frumoasa,sa gasesc un medic bun....
ceva sugestii pt un ginecolog bun in bucuresti?sorry-sunt off topic.dati raspuns pe pm.
infertilitate feminina-probleme de ovulatie, mutatia A1289C GENOTIP HETEROZIGOT,PAI 1 HETEROZIGOT.protocol lung fiv promed, E.T 21 noiembrie-3 embrionasi, BETA 5.12.2011.DOAMNE AJUTA
avem-fetita cu fundita.[fetita]
IN TRATAMENT CU :FRAXIPARINA0.4,CETEBE,FEMIBION,ACID FOLIC,MgB6.

User avatar
daniela19771210
Posts: 54
Joined: Sat Oct 29, 2011 5:31 pm

Re: FIV in Romania

Post by daniela19771210 » Wed Dec 07, 2011 12:01 pm

valy27 wrote:mersi fetelor pt urari-intra-adevar mos nicolae a fost darnic cu mine. nu ma asteptam....mai ales dupa pipi-testul negativ,bucuria a fost dubla.le-am zapacit pe fetle de la clinica daca nu mi-au gresit analiza.

alte emotii de abia cum incep.sa vedem prima eco,sa vad ce fac cu trombofilia mea frumoasa,sa gasesc un medic bun....
ceva sugestii pt un ginecolog bun in bucuresti?sorry-sunt off topic.dati raspuns pe pm.
[gravi]
buna fetelor in data de 5 12 miam adus bebelasi acasa am pus 3 acum repauz la pat si sperante mari [gravi] [gravi] Moni77 si geta-flory nu va suparati ca nu vam raspuns sunatima la 0757062219

User avatar
daniela19771210
Posts: 54
Joined: Sat Oct 29, 2011 5:31 pm

Re: FIV in Romania

Post by daniela19771210 » Wed Dec 07, 2011 12:18 pm

daniela19771210 wrote:
valy27 wrote:mersi fetelor pt urari-intra-adevar mos nicolae a fost darnic cu mine. nu ma asteptam....mai ales dupa pipi-testul negativ,bucuria a fost dubla.le-am zapacit pe fetle de la clinica daca nu mi-au gresit analiza.

alte emotii de abia cum incep.sa vedem prima eco,sa vad ce fac cu trombofilia mea frumoasa,sa gasesc un medic bun....
ceva sugestii pt un ginecolog bun in bucuresti?sorry-sunt off topic.dati raspuns pe pm.
[gravi]
buna fetelor in data de 5 12 miam adus bebelasi acasa am pus 3 acum repauz la pat si sperante mari [gravi] [gravi] Moni77 si geta-flory nu va suparati ca nu vam raspuns sunatima la 0757062219
as dori sa va intreb voi ce stiti cand am facut punctia mi-a zis medicul sa beau 2.5 l de apa pe zi dar nu stiu e valabil si dupa embriotransfer?

User avatar
pupacila
Posts: 331
Joined: Thu Jun 02, 2011 9:31 am

Re: FIV in Romania

Post by pupacila » Wed Dec 07, 2011 12:35 pm

daniela19771210 wrote: as dori sa va intreb voi ce stiti cand am facut punctia mi-a zis medicul sa beau 2.5 l de apa pe zi dar nu stiu e valabil si dupa embriotransfer?

Ar fii bine daca poti! Sa dea Domnul sa fie totul bine!
Am 35 ani, infertilitate tubara, dar acum trompa dreapta e ok. La ultima spermograma :azospermie usoara.Am facut 8 fiv: primul fiv: nu am avut embrion din lipsa de ovocite
al 2 lea fiv: a fost cel cu congelarea ovocitelor timp de 6 luni cu stimulare normala de fiv, in urma careia a rezultat 4 embrioni , dar cu sarcina extrauterina
al 3 lea pana la al 7 lea fiv rezultat 3 embrioni, dar fara sarcina
al 8 lea fiv facut la giulesti , pe fiv scurt, mi-a rezultat 5 ovocite, 3 embrioni, si la final nimic
al 9 lea fiv , giulesti, protocol scurt, 2 ovocite, 1 embrion, NIMIC
pornim pe al 10 lea fiv si ne oprim : 3 ovocite, 2 embrioni ( unu calitate a si unu calitate b), beta 0.9. Pentru noi a luat sfarsit stresul cu tratamentul.

User avatar
Caress
Posts: 543
Joined: Thu Jan 21, 2010 12:47 am

Re: FIV in Romania

Post by Caress » Wed Dec 07, 2011 2:53 pm

gabi74bel wrote:Buna fetelor, nu m-a mai internat azi, am renuntat la histroscopie, am facut eco ziua 10 OD un folicul de 18.5mm si OS 2 foliculi de 18mm, dr. a zis sa nu ne grabim cu punctia luna asta, si ca sa nu pierdem ocazia, sa facem recoltare dubla, inseminare cred, care costa mai putin..... , mi-a dat sa fac ovitrelle, maine ma duc din nou, cu proba recoltata acasa, sa vedem ce iese ...
[fecundare]

Gabi,
La ce te referi cand spui : 'recoltare dubla, inseminare cred' si de asemeni la ce te referi cand spui ca te duci maine din nou cu proba recoltata acasa?


Pupacila
Tu ce mai faci, mai ai vreun plan de viitor legat de Fiv?

Daniela
e bine sa bei apa,de asemeni vezi ca aici pe forum gasesti mai multe informatii legate de perioada de dupa ET. Ce embrioni ai pus de zi3 sau blastocisti?
Sa fie cu noroc!

Felicia
sper din tot sufletul ca maine sa afli vestea pozitiva atat de mult asteptata!

User avatar
daniela19771210
Posts: 54
Joined: Sat Oct 29, 2011 5:31 pm

Re: FIV in Romania

Post by daniela19771210 » Wed Dec 07, 2011 3:09 pm

Caress wrote:[

Daniela
e bine sa bei apa,de asemeni vezi ca aici pe forum gasesti mai multe informatii legate de perioada de dupa ET. Ce embrioni ai pus de zi3 sau blastocisti?
Sa fie cu noroc!
am pus 3 embrioni de ziua 3 ,2 de buna calitate si 1 mai slab sper sa va urmez pe cele [gravida] multa bafta la toata lumea

User avatar
gabi74bel
Posts: 67
Joined: Fri Jun 24, 2011 11:13 am

Re: FIV in Romania

Post by gabi74bel » Wed Dec 07, 2011 3:13 pm

Caress wrote:
gabi74bel wrote:Buna fetelor, nu m-a mai internat azi, am renuntat la histroscopie, am facut eco ziua 10 OD un folicul de 18.5mm si OS 2 foliculi de 18mm, dr. a zis sa nu ne grabim cu punctia luna asta, si ca sa nu pierdem ocazia, sa facem recoltare dubla, inseminare cred, care costa mai putin..... , mi-a dat sa fac ovitrelle, maine ma duc din nou, cu proba recoltata acasa, sa vedem ce iese ...
[fecundare]Caress - dubla recoltare, banuiesc ca imi face dubla inseminare, iar cu proba recoltata de acasa, ma refeream la proba sotului meu.
Infertilitate mixta

User avatar
gabi74bel
Posts: 67
Joined: Fri Jun 24, 2011 11:13 am

Re: FIV in Romania

Post by gabi74bel » Wed Dec 07, 2011 3:16 pm

daniela19771210 wrote:
Caress wrote:
gabi74bel wrote:Buna fetelor, nu m-a mai internat azi, am renuntat la histroscopie, am facut eco ziua 10 OD un folicul de 18.5mm si OS 2 foliculi de 18mm, dr. a zis sa nu ne grabim cu punctia luna asta, si ca sa nu pierdem ocazia, sa facem recoltare dubla, inseminare cred, care costa mai putin..... , mi-a dat sa fac ovitrelle, maine ma duc din nou, cu proba recoltata acasa, sa vedem ce iese ...
[fecundare]

Gabi,
La ce te referi cand spui : 'recoltare dubla, inseminare cred' si de asemeni la ce te referi cand spui ca te duci maine din nou cu proba recoltata acasa?


Pupacila
Tu ce mai faci, mai ai vreun plan de viitor legat de Fiv?

Daniela
e bine sa bei apa,de asemeni vezi ca aici pe forum gasesti mai multe informatii legate de perioada de dupa ET. Ce embrioni ai pus de zi3 sau blastocisti?
Sa fie cu noroc!

Felicia
sper din tot sufletul ca maine sa afli vestea pozitiva atat de mult asteptata!
am pus 3 embrioni de ziua 3 ,2 de buna calitate si 1 mai slab sper sa va urmez pe cele [gravida] multa bafta la toata lumea

Sa dea Doamne Doamne sa fie lipiciosi si sa ramana la mami in burtica...
Infertilitate mixta

Post Reply