jurnaldefiv wrote:CrissPatri wrote:jurnaldefiv wrote:Am inceput sa traduc istoricul medical, ca sa pot da mailurile si la clinici din afara. Ma simt ca un student strain venit sa studieze medicina in Romania....
Jurnalut felicitari pentru determinarea ta! imi pare foarte rau ca nu a fost sa fie cu succes ultimul fet. Iti urmaresc cu interes postarile si sunt chiar curioasa ce clinica vei alege, sa ne spui si noua de indata ce vei fi hotarata.
Vroiam sa te intreb tu ce urmaresti sa afli dupa ce trimiti e-mail catre clinici? preturi, proceduri, sau cum o sa faci alegerea si in functie de ce?
Tare imi e teama ca si eu o va trebui sa privesc catre FIV 4 (la doar 32 de ani proaspat impliniti) daca fet ul din martie pe care il voi face nu va fi cu succes. O schimbare e clar ca va trebui sa o fac....tind sa incerc in Cehia ca si Lorelei...dar intradevar costurile sunt mult mai mari fata de ce am platit pana acum aici si nimeni nu iti poate garanta ceva....uff e greu...sunt si eu dezamagita insa de atatea nereusite si ghinioane in conditiile in care singura noastra problema ca si cuplu e acest amh subunitar...

Criss, multumesc mult pentru cuvinte. Iti doresc sincer sa nu mai fie nevoie de nr.4 la tine. Dar stiu cum e sa pastrezi acolo in minte teama de un nou FIV. Te rogi sa fie ultimul si in acelasi timp incerci sa te pregatesti, psihic dar nu numai. Eu incepusem sa citesc despre clinici de afara, si am inceput sa strangem si bani rugandu-ne la Dumnezeu sa ii folosim pentru nastere si nu pentru alte tratamente si proceduri.... dar asta este, cum se indura Dumnezeu de fiecare dintre noi. Iti doresc sa ai FET cu noroc mult!!!
Referitor la mail-urile catre clinici, un lucru e clar: in Romania (Bucuresti cel putin) sunt foarte putine clinici care trimit chiar si preturi pe mail. Medlife de ex. mi-au raspuns scurt ca protocoalele sunt personalizate si nu imi pot da preturi pt ca nu sunt fixe (ok, da' la o punctie ajungem cu toate, deci cat naiba costa?

), si ca tre' sa imi fac o programare la dl. doctor Albu si de acolo incepe totul.
Nu condamn aceste abordari dar nici nu le apreciez, din contra. Apreciez clinicile care raspund si iti dau toate informatiile de care ai nevoie initial, pentru ca dincolo de toate, e o procedura care COSTA si inainte de orice, trebuie sa fii sigur de costuri ca sa ai toti banii, ca nu se deruleaza in 6 luni ci toti banii sunt de dat intr-o singura luna, practic la diferenta de max. 2 saptamani.... Pana acum mi-au raspuns repede si concret Gynera si Columna, informatii pertinente si clare. Accepta si clarificari, ceea ce urmeaza sa le trimit (ei iti trimit cumva procedurile si preturile standard),iar pe mine ma vor interesa si "optionale" pe care le-am mai citit pe la fete care au facut afara, cum ar fi de exemplu embryoscope, assisted hatching, embryoglue si asa mai departe.
Evident, urmaresc in primul rand sa aflu despre ce costuri vorbim, ca una e sa vorbim despre 2,500 alta despre 4-5,000. Avem niste banuti stransi, o sa mai strangem pana in martie dar nu va fi suficient, deci am nevoie sa stiu ce credit fac.
In afara de asta, vreau sa stiu exact asta: ce optionale avem din pdv prelucrare laborator, foarte important e si ce analize cer si de unde (unii care vor cere musai analize facute la ei in clinica inainte de punctie sau ceva de genul, e clar ca vor avea costuri mai mari cu cel putin cateva sute de euro - asta la cei din afara evident), daca accepta monitorizare in tara si sa mergi la ei inainte de punctie, care le sunt protocoalele referitor la decizia de a transfera z3 sau blastocisti, cum congeleaza, costurile FET (caci practic am depinde de drumurile acolo in cazul unui prim ET nereusit.... din pacate e o varianta pe care trebuie sa o pastram in criterii...), cum se va derula comunicarea.... Cam astea imi sunt criteriile.
Din pdv clinici abroad voi trimite in Turca, Grecia, Spania si Cehia, dar realist vorbind iau in calcul doar Turcia si Cehia.
M-am uitat astazi pe protocolul de la primul FIV. Am avut 225ui de Gonal zilnic. Sunt foarte curioasa care va fi urmatorul protocol in caz ca aleg o clinica de-afara si deci altul va fi medicul care imi va prescrie dozele si medicamentele... (defapt si in tara tot va fi alt medic decat la primul FIV ca de la FET3 am schimbat dr)...
In acest moment dilema mea este daca faptul ca am obtinut doar 2 embrioni de calitate in mod realist vorbind, din 18 ovocite mature (23 punctionate) este din cauza ca nu mi-au fost ajustate corect (defapt deloc) dozele de stimulare, sau din motive de laborator, habar nu am daca mi i-au mutat in alt mediu dupa ziua 3 pana la ziua 5, habar nu am daca cele 6 morule congelate ar fi trebuit congelate sau ar fi trebuit pur si simplu considerati slow-developpers si fara sanse si renuntat la ei, habar nu am daca decongelarea ar fi trebuit facuta cu o zi inainte sau macar cateva ore bune inainte la fiecare FET, habar nu am daca am avut hiperstimulare la primul ET pe proaspat ca nu am facut si nu mi-a cerut nimeni dozarea estradiolului si nici medicament de tinut hiperstimularea sub control nu am avut (decat indicatie sa beau multa apa.....

)....si cam asa.
E complicat dar o scoatem noi la capat. Trebuie!