Buna fetelor,
scriu si eu, acum, la aproape 16 saptamani de sarcina, experienta mea, dupa 2 ani de chin ingrozitor, 6 ani de incercari.
O sa incerc sa fiu cat mai concisa, insa niciodata nu reusesc, asa ca va rog sa ma scuzati pentru foileton.
Ne hotaraseram sa mergem la Budapesta pentru primul FIV, insa, intre timp, pana sa pot incepe tratamentul in vederea plecarii, am avut vreo 3 sau 4 luni cu chisturi hemoragice, adica foliculii erau prezenti, si erau mari si frumosi, dar, conform dozarilor si a ecografiilor, erau defapt chisturi, care se resorbeau dupa fiecare CM, facandu-ne parca in ciuda, in sensul ca nu puteam sa incep sub nicio forma tratamentul pentru ca erau f. mari.In lunile de chin cu monitorizarea acestor chisturi am aflat de programul initiat de Primarie/ASSMB (din initiativa lui Nicole) si am zis de ce nu? hai sa aplicam la el si om vedea ce o iesi.Sotul nu vroiasa facem procedura in Romania sub nicio forma, in sensul ca vroia sa mergem la o clinica cu un laborator foarte bun si cu medici dedicati, dar, se pare ca asa a fost sa fie,ca ne-a tinut ceva pe loc

.
Mentionez ca noi tot nu aveam nicio problema descperita, ca eu ovulam regulat in fiecare luna, trompe permeabile, el spermograma ok, cu variatii, dar ok in principiu.Am vrut sa trecem la FIV intrucat ne-am saturat sa tot asteptam si sa pierdem timpul tot sperand ca va aparea natural sau cu stimulare ovariana.
Am urmat tratament cu AC pentru 21 zile, iar in luna urmatoare, iulie parca, nu mai aveam niciun chist, deci a fost prima luna "curata", am ridicat voucherele aferente programului pe la inceputul lunii August, si am stabilit cu dna dr.sa incepem tratamentul (la Columna), la sf.lunii August, cand trebuia sa vina menstra si cand se intorcea si dansa din concediu.
In semnatura vedeti cand am inceput tratamentul, in ce a constat, cand a fost punctia si cand a fost transferul.
Acum, dupa ce a trecut ceva timp, sunt mult mai linistita si mi-e mai greu sa povestesc-imi pare rau ca nu am scris atunci, in frenezia aceea.
In principiu, mi-a fost data o schema de tratament care a costat exact cat valoarea voucher ului pentru tratament, respectiv 4.630 lei si pe care a trebuit sa o modificam un pic, intrucat dozarea FSH ului a iesit destul de mare, deci semn ca "produc" mai putin, asa ca dna dr. s-a hotarat sa modifice doza de Ovaleap de la 150 la 200/zi.
Tratamentul a mers ok, am avut, in ziua punctiei, 6 ovocite (doar) extrase, despre care am aflat ulterior, printr-un e mail primit de la Columna ca toate 6 s-au fertilizat si ca ne vom intalni in 5 zile sa discutam cu dna dr embriolog.
Am asteptat 5 zile cu sufletul la gura, mi-a fost asa de frica pentru ca erau atat de putine ovocite, ma rog, a trecut timpul si am ajuns la clinica.Am mers initial singura, sotul a venit ulterior.Am intrat la dna dr.Cocei in cabinet, si a inceput discutia: astfel, mi-a spus ca a fost foarte multumita de partea feminina, pentru ca s-au recoltat 6 ovocite si toate 6 s-au fertilizat, insa nu a fost deloc multumita de partea masculina, intrucat spermatozoizii nu migrau si de aceea au fost nevoiti sa aplice ICSI.Totodata, mi-a mai spus ca nu as fi ramas niciodata insarcinata natural, din cauza acestei probleme, care se putea descopri doar la FIV.Mi-a aratat cei 3 embrioni rezultati si am stabilit de comun acord sa transferam 1, pe cel mai aratos

, iar pe ceilalti doi sa ii congelam.
Mentionez ca atat punctia, cat si transferul, mi s-au parut f usoare ca si proceduri; dupa punctie, in jur de ora 13.00, am plecatde la clinica la serviciu si am fost bine mersi.Poate si pentru faptul ca am avut putine ovocite, dar si eu sunt f. rezistenta, la fiecare anestezie generala (utilizata la diversele interventii) m-am ridicat si am plecat in max 2 h.
In zilele de dupa, cele cu asteptarea, daca stau sa ma gandesc acum la simptome, nu prea am avut.Simptomele au inceput sa apara cam in ziua 11 dupa transfer, cand eu stiam deja ca sunt insarcinata, intrucat am facut pipi test la 6 zile dupa transfer, iar a 2 a liniuta a iesit, insa se vedea slab.Au inceput sa ma intepe ovarele, sa-mi fie foarte frig, ma inveleam in fiecare seara cu o patura cand stateam la TV din cap pana in picioare, faceam pipi mai des decat inainte, plus starea de somnolenta.
Am uitat sa spun ca dupa transfer nu am stat in pat, am plecat cu sotul la plimbare, in jur de ora 15.00, si ne-am intors seara tarziu acasa, iar in urmatoarele doua zile de dupa, am mers pe jos cate 5 km si respectiv 11 km/zi, intrucat eu eram o fire activa, asa ca am revenit la activitatile mele normale.In continuare am mers de atunci si pana acum minim 2km/zi.
Am facut beta la 7 zile (m-a cam certat doctora), nu mi-a venit sa cred cand am vazut rezultatul - maricel pt.7 zile.Apoi, s-a dublat frumos, apoi am fost la eco in sapt VI si i-am ascultat inima
Nu vreau sa imi aduc aminte acum cat m-am chinuit pana la 12 sapt, cate beta am facut si la cate eco am fost - in fiecare sapt pana au trecut ele 13 si mi-a spus dna dr ca nu ma mai primeste

.
Apoiam fost la morfologie la dl.dr.Oncescu, unde am stat cam 1 h si ne-a spus in detaliu tot ce a vazut, plus faptul ca sigur este baietel.Mentionez ca a vazut asta la 12 sapt si 5 zile.
Apoi a urmat testul genetic, 3.000 lei achitati la Synlab intrucat am ales varianta cea mai avansata, care se trimite in America pentru prelucrare.Am asteptat din nou rezultatul cu sufletul la gura.Totul a fost ok, sindroame si alte trisomii/cromozomi absente, plus confirmarea sexului masculin
![happy [baietel]](./images/smilies/baietel.gif)
.
M-am simtit extraordinar de bine toata perioada, nici nu zici ca sunt insarcinata - nu am vomitat niciodata, nu am fost balonata,, nu am avut greturi, nu am fost constipata, nu am asa zisele pofte, nu mi-am schimbat starea de spirit.Merg in continuare cat pot pe jos, car pungi ca si inainte, insa am redus un pic greutatea lor(cumpar mai putin).
beau 2/3 cafele pe zi, dna dr mi-a spus ca e chiar indicat sa beau in continuare daca pot - dimineata beau acasa, 1 sau 2 slabe facute la filtru, iar dupa amiaza una la serviciu, in jur de ora 15.00 (termin job ul la 18.00).
Daca ar fi sa spun si ceva negativ, ar fi doar 2 lucruri : 1. am avut niste dureri ingrozioare de cap -simteam ca imi explodeaza, ma dureau si fruntea si ceafa, imi venea sa plang de durere efetiv.Mi s-a spus ca pot lua paractamol simplu, asa ca atunci cand chiar nu mai puteam, luam unul si imi trecea.Am fost la medic neurolog, la ORL, nuumai sa ma ajute cineva sa scap de ele, dar cred ca au trecut de la sine, acum nu mai sunt asa dese cum erau; somnul : dorm mai prost ca inainte, cand eu ar trebui sa dorm mai mult si mai bine, insa efetctiv nu pot sa dorm, ma culc la 23.30/12.00/12.30, ma trezec la 05.30/06.30 maxim 07.Fac curat (ca sa nu ma plictisesc inainte de serviciu) sau alte activitati ca sa nu innebunesc de la ora aceea (eu incep serv la 10.00).
Am motan, fac in continuare curat la litiera, intrucat dna dr mi-a spus ca toxoplasmoza se poate lua de la animalele de pe strada, nu de la cele de casa.Am mancat de toate, la fel ca inainte : sushi, branza de la tarani, icre, fructe de mare, salata boef, mai putin branza cu mucegai-mi-am zis in sinea mea ca sunt prea de tot, macar pe asta sa o ocolesc

.
In rest, nu stiu ce sa va mai spun, ma bucur de toata perioada, ma bucur enorm ca ma simt bine, ii multumesc lui Dumnezeu pentru tot si astept cu nerabdare urmatoarele luni.
Eu 35 ani, sotul 36 ani
Eu AMH 2,64, martie 2017 - FSH 6.72
16.05.2017 Sonohisterosalpingografie Columna - trompe permeabile
07.06.2017 indepartare polip uterin Giulesti
29.09.2017 Histerosalpingografie Giulesti - trompe perm.
IA 1, 29.10.2017, Columna, stimulare Gonal F 50-9 zile, Nereusita
IA 2, 22.11.2017, Columna, stimulare Oavleap 75 -6 zile, apoi Menopur 3 fiole-3 zile; Nereusita
IA 3, 19.12.2017, Columna, stimulare Clostylbegit-5 zile, 2 pastile/zi; Nereusita
03.01.2018 AMH 1.52, FSH 8
23.01.2018 celule NK - rezultat OK
01.02.2018 consult Kaali Budapesta dr.PK; spermograma efect. acolo, rezultat ok dpdv al lui PK, studiere analize,concluzie ok
15.03.2018 Trombofilie - Factor V H1299R (R2) mutant heterozigot, PAI-1 4G/5G heterozigot, restul abs.
28.03.2018 histeroscpoie+scratching de endometru - rezultat ok, prezente niste "mucozitati",indepartate
12.04.2018 monitorizare eco, chist ovarian OD, 4.46/4.16 cm, resorbit dupa cM
01.05.2018 monitorizare eco, 2 chisturi mari hemoragice, resorbite dupa CM
11.06.2018 monitorizare eco, OD chist hemoragic 5.48/4.49, incepere tratam. cu AC pt 21 zile
15.06.2018 depunere documentatie program Primarie/ASSMB cu efect. procedurii la Columna, dosar ok, ridicat vouchere;
26.06.2018 test ROMA, rezultat 2.94 % (HE 4 valoare 33,73 si CA 125 valoare 8,1)
27.08.2018 START FIV, DOZARI :Estradiol 53, FSH 10,30, LH 8,13, Progesteron 0,26;
TRATAMENT:Ovaleap 200/zi zilele 1-8, Pergoveris 100/zi zilele I-V; ziua VI Pergoveris 150 UI+Cetrotide 1 fiola; ziua VII Pergoveris 100 UI+Cetrotide 1 fiola; ziua VIII Pergoveris 150 UI+Cetrotide, ziua IX Pergoveris 100UI+Cetrotide 1 fiola;
ziua X-declansare: Diphereline 0,1 mg 2 fiole+Ovitrelle 15 click uri;
07.09.2018 Punctie, recoltare 6 ovocite; 08.09.2018 e mail Columna: toate cele 6 ovocite s-au fetilizat si s-a aplicat ICSI;
12.09.2018 transfer 1 blasto T4AA, congelati 2 blasto - T3BB(cc)si T3AA;
19.09.2018 beta 1 (7zile+ET5) 67,6
![:) [heart]](./images/smilies/heart.gif)
, progesteron 38,40;
beta 2 (9 zile) 180

, progesteron 58,60;
beta 3(12 zile)672, progesteron 64,30,
beta 4 (14 zile) 1363;
beta 5 (19 zile) 8649; tratam. sustinere 4 Utrogestan 200/zi, Clexane 0,4 1/zi, vitamine
22.11.2018 Morfologie Trim.I, totul ok, o sa avem un
27.11.2018 Testare genetica-NIPT veryfi plus extins+toti cromosomii de la Synlab, rezultat primit in 04.12.2018, totul ok, sex masculin
![happy [majoreta]](./images/smilies/majoreta.gif)