Multumesc Lorelei,Lorelei wrote:Incerc sa explic cum pot mai simplu. Persoanele cu PAI pot avea probleme mai mult pe partea de sangerare. Pentru femei de exemplu efectele sunt asociate cu menstruatia abundenta si sangerari anormale in timpul sarcinii si nasterii. Unii oameni cu PAI dezvolta tesut cicatrizat in inima adica fibroza cardiaca care poate duce la insuficienta cardiaca. Riscurile mari apar la PAI homozigot pe una sau ambele alele.irisana wrote:Multumesc, am un mthfr hetero deci o sa incerc sa iau folatul din surse naturale si vad si cu suplimentele apoi .Iuliav wrote:
Buna Irisana,
Si eu am aflat recent de rezultatele la analizele de trombofilie. Trebuie sa gasesti un hematolog specializat pe sarcini, ceilalti iti vor spune ca e normal ce ai.
Nu te speria, dar trebuie sa vezi ce poti face sa cresti sansele de reusita.
Conteaza si analizele de trombofilie dobandita cum au iesit.
Bafta!
Cu Pai 1 inca mai citesc...nu pot spune ca m-am lamurit, dar pare o varianta mai putin severa G/G va spune ceva?
E bine de stiut ca PAI hetero este asimptomatic in teorie dar studiile spun ca in combinatie cu alte conditii medicale pot da efecte negative. Chiar daca studiile zic ca nu influenteaza mersul sarcinii se tine cont de tratament PAI in situatiile in care exista sangerari in trim 2-3 care se finalizeaza cu pierderea lor. Chestia asta mereu ma enerveaza; ma refer la solutiile post probleme sarcina. Ca daca ar exista identificare din timp a problemelor si doctorii ar acorda atentie mai mare mutatiilor multe situatii ar putea fi tratate preventiv si nu sa ajungi sa pierzi sarcina ca la urmatoarea sa se gandeasca careva ca " poate totusi" trebuie tratament profilaxic.
Eu am un exemplu tratat post tragedite dar pe MTHFR nu pe PAI, MTHFR nediagnosticat la prima sarcina pt ca nimeni nu recomanda in Ro astfel de analize si sunt si scumpe. Tipa de care zic nu asimila acidul folic, cel 5 mg dat de toti doctorii. Sarcina intrerupta in 5 luni prin avort terapeutic pt ca fatul nu isi dezvoltase tubul neuronal din cauza deficitului de folat. Mama avea deficit, mai lua si forma gresita care s-a acumulat nefiind procesat deci neasimilat! Acum are un baietel...sanatos dar nu trebuie sa treci printr-o trauma dasta! D-aia sunt eu asa disperata cu folatul asta!
Este fix motivul pentru care am ales si eu sa fac aceste teste, chiar dc nu am avut pana acum nicio sarcina obtinuta.
Dar am simtit ca nu mai am timpul si energia necesara sa astept sa ajung sa am o sarcina pierduta pentru ca apoi sa incep sa investighez de ce. Inteleg ca nu pot face toate testele din lume si ca sunt momente cand trebuie sa alegi si sa pui stop...dar ca si tine si eu zic ca daca putem preveni ceva e mai bine sa o facem. O sa vad cu medicul daca va fi nevoie de tratament sau extra verificari. O sa citesc si despre folatul pe care il iei tu. Am citit ca si daca ai mthfr poti procesa fara probleme folatul din legume, carne, etc, problema ar fi doar la acidul folic sintetic, zic bine?