by jurnaldefiv » Tue Apr 16, 2019 10:28 am
Liliana christmann1 wrote:Ma adresez vouă in speranța ca voi primi cel mai bun sfat,Jurnalut ultima oara m am adresat tie ,acum Ma adresez tuturor care au facut ori vor vrea sa faca cu siguranta aceste teste genetice gen Panorama Harmony ori nifty(nu stiu daca am scris corect)

..ieri am fost la clinica fiind programata la alt dr deoarece dr mea Este in concediu.nu mi a placut de ea,fiind un om asa Ma dur Deci clar nu genul meu.mie dr nu mi s recomandat Nici in Test ,dublu Test si morfologia fiind Bune,insa stiu ca doctorii nu recomanda tuturor si ramane decizia ta Ce teste vrei sa mai faci .eu i am spus dnei dr de teste astea genetice si m a vazut f emotiva si mi a spus pt limistea mea sa l fac,insa dr asta la Care am fost programata,mi a explicat cu totul altceva Decat Ce am vb cu dr mea,mi a spus ca acest teat are o precizie de 96 ori 94 %,și ca testul poate ieși bine dar bebe sa aibă probleme,ori poate ieși rău și bebe sa fie bine ,ori poate ieși rău testul și sa credem ca bebe nu este ok când de fapt el este bine si prob sa fie la mn din sângele meu,gen ca as avea eu cv dar sa credem ca are bebe ,deci o Nebunie ieri.Și mi a spus ca daxa cv nu este ok ,apoi ma pot obișnui cu gândul ca are cv ori îl dau afara,SERIOS??????m a umplut de nervi Dr asta ,vorbea de zici ca tăia in carne vie

.apoi mi a spus ca la dublu test a ieșit totul ok și ca sigur și testul asta v a ieși bine ,mda ,ce drăguța am renunțat ieși și am venit acs sa vb cu soțul ,când le am povestit tuturor ,clar toti sa nu l fac ,pt Ce ?!?!pffff pt limistea mea normal.azi am decis sa mergem amandoi pt a i se explica si sotului si apoi sa luam o hotarare amandoi.eu clar vreau sa l fac ,dar dr asta parca a dat cu bata n balta.voua care a ti facut cum vi s a explicat?!chiar Este recomandat?!vreau Pareri ,clar il fac dar m Ar ajuta sa Stiu si despre voi cum vi s a explicat.n am putut dormii deloc

.am decis sa l fac azi pt limistea mea ,dar nu m am gandit Nici 1%ca ii fac pt ca Ar avea bebe cv.stiu in inima mea ca bebe Este bine .Daxa Dumnezeu mi l a dat ,sigur mi l a dat sanatos.si altceva,chiar Este revomandat noua persoanelor care am conceput bebe prin fiv?ca multumesc si scz pt asa mesaj lung
Liliana ai trecut prin prea multe ca sa iti fauresti in continuare griji si surse de stres. Nu te ajuta cu nimic stilul asta de gandire, aoleu daca nu il fac sunt nelinistita, dar daca il fac sunt tot nelinistita - asa, nu ne-am mai gasi niciun linistea si fiecare zi din cele 280 de sarcina ar fi un cosmar numai asteptand sa treaca fara sa ne pierdem mintile. Asta e oricum o provocare day-to-day, dar trebuie sa o pastram in cotele normale.
Nu mai face scenarii peste scenarii, si nu te mai gandi ca toate exceptiile celor din jurul tau ti se vor aplica tie, ca nu ajungi nicaieri.
Ana Maria G zicea mai sus ca s-a linistit dupa prima morfologie. Eu spun cu sinceritate ca nu pot spune 100% ca-s linistita nici dupa a doua, ii multumesc in fiecare zi lui Dumnezeu ca ne pazeste si suntem bine, insa nu poti evita ca la fiecare pas parca sa citesti sau sa auzi ceva si necontrolat te intrebi "aoleu, daca mi se poate intampla si mie?"... cand ai beta pozitiv te gandesti ca nu se dubleaza, cand se dubleaza te gandesti ca se opreste din evolutie, cand vezi sarcina ecografic si activitate cardiaca te gandesti ca daca nu evolueaza cum trebuie, cand vezi ca evolueaza te temi cum va fi testul genetic, cand vezi ca iese bine zici stai sa vad la prima morfologie, dupa prima morfologie citesti despre probleme descoperite la 16-17-20 saptamani de sarcina si te gandesti Doamne dupa a doua morfologie ma linistesc, apoi te gandesti Doamne sa il simt pe bebe miscand constant sa stiu ca e bine, faci si a doua morfologie si e totul bine si te gandesti Doamne sa continue sa creasca si sa ia in greutate cum trebuie, sa fie fluxurile normale pe arterele mele uterine, sa am lichid amniotic suficient, sa am colul lung si inchis, Doamne ajuta sa fie totul bine la morfologia III, da Doamne sa fie bine pana la termen, sa se nasca sanatos si apoi sa fie bine inca vreo 80 de ani de-atunci inainte
Intelegi?
Da, grijile scad progresiv (sau asa ar trebui) cu fiecare saptamana de sarcina care decurge bine. Dar ele nu cred ca dispar niciodata. Doar ca, asa cum ti-au spus si fetele, dupa cate proceduri facem si prin cate trecem, normal ca in sarcina e bine sa facem tot ce putem si ne pune la dispozitie medicina, tocmai ca sa maximizam starea de confort. Teste medicale 100% acurate nu o sa ai niciodata - e medicina, nu matematica si nimic nu iti garanteaza ceva 100%. Dar daca pot testa chestii de care bunica nici nu gandea ca ar putea exista, atunci da, le faci pt ca ne ajuta si ne fac bine. la fel, cum iti zicea si Ana, vei face testul, ai incredere, va iesi bine si vei vedea ca vei fi un pic mai linistita (nu de tot!).
Mai mult de atat nu stiu ce s-ar putea spune. Mult succes si sarcina usoara in continuare.
eu 34 el 26 in 2016 cand am inceput.
2016 - 3 IA ciclu natural (Giulesti), nereusite.
FIV1 Dec 2016 (Giulesti), 2 blasto, 6 morule.
ET
1 Dec 2016 2 blasto, beta z10 49.9, SOE 7s.
FET
2 Mar 2017 2 morule, beta negativ.
FET
3 Aug 2017 2 morule, beta negativ.
FET4 Ian 2018 anulat-opriti din evolutie la decongelare).
FIV2 Mar 2018 (Unica Praga): 2 z3, 3 blasto.
ET
4 Mar 2018 2 embrioni z3, beta negativ.
FET
5 Iul 2018 2 blasto, beta negativ.
FIV3 Nov 2018 (Columna/ASSMB): 4 blasto.
ET
6 Nov 2018 1 blasto 2AA, beta z8 34.5.
August 2019 - suntem parinti! mami si tati fericiti de bebe minunat Ianis Andrei
Doamne, Iti multumim! ramai langa noi si te rugam, mai ingaduie-ne o minune.
FET
7 Oct 2020 1 blasto 4AA, beta z7 24.9, z9 44.86, z11 27.67, z13 7, sarcina biochimica.
FET
8 Feb 2021 1 blasto 5AA, beta negativ.
FET
9 - urmeaza.