jurnaldefiv wrote:Lavender wrote:jurnaldefiv wrote:
Orice test e ok, Harmony, Panorama, Neobona. Ar fi bine sa faci testul genetic dupa ce ai minimum 10 saptamani implinite, ideal chiar 11, sa fii sigura ca e suficient ADN fetal in sangele tau.
Morfologia da, e bine in s11-13. Si aici ideal e sa ai minim 11 implinite, deci sa fii deja intrata in saptamana 12.
Saptamanile se socotesc asa: de ex. saptamana 11 incepe la varsta sarcinii de 10s1z si se termina la 10s7z, cand pratic ai 11 saptamani implinite (complete). Altfel spus cand ai 11s1z de ex deja esti intrata in saptamana 12.
Eu am facut testarea genetica la 11s2z (deci in saptamana 12) si morfologia la 12s6z (deci in saptamana 13, aveam practic aproape 13 saptamani implinite).
Doamne ajuta si sarcina usoara in continuare!
Mersi. Tu unde ai făcut testul? Cât a costat? Ai făcut ceva mai complex sau ai analizat doar 3 anomalii? Legat de test, eu ma gândeam sa îl fac începând din 3 Iunie. Transferul a fost in 2 Aprilie deci in 4 Iunie ar trebui sa am 11 săptămâni împlinite, dacă socotesc eu bine.
Eu am facut la Synlab, au 4 variante de pachete la Neobona, pleaca de la 1,950 lei pachetul de baza (din cate am inteles asta ar fi echivalentul unui dublu test), pana la 2,950 pachetul cel mai cuprinzator. Eu am facut pachetul maxim: trisomiile 13, 18, 21, determinare sex fetal, anomalii cromozomi sexuali, autosomali, microdeletii... tot ce a fost disponibil.
Varsta sarcinii se calculeaza de la data ultimei menstruatii la transfer pe fresh, nu de la data ET. Probabil ultima menstruatie ai avut-o in jur de 15 Martie deci pe 31 Mai ai implini 11s, ceea ce inseamna ca ai avea cam 11s si vreo 4 zile pe 4 Iunie. E ok.
Daca vrei sa mergi ca o zana la morfologie, programeaz-o la o sapt si un pic fata de cand recoltezi pt test, ca sa iti vina rezultatele pana la morfologie (mie mi-au venit la o sapt si o zi, marti am recoltat, miercuri sapt viitoare am primit rezultatele, sambata am mers la morfo), sa stii deja si ce sex are bebele cand mergi, te duci doar sa ii vezi scoicutza sau putzica, dupa caz.
Mersi pentru răspunsuri. Mie mi-a notat medicul câte mi-a făcut fiv ieri 6 săptămâni și 5 zile. Cu menstruația e cam complicat sa calculez, căci am lungit tratamentul destul de mult. Oricum, o sa discut și cu medicul asta.
Am vrut sa ma programez azi la morfologie la dr. Marinescu și in call center ma întreba ce metoda mi-a recomandat medicul și voia sa ma programeze la analize neaparat la Regina Maria, ca cică nu pot sa le fac in alta parte. Dar nu știa sa îmi zică ce analize. Știi despre ce vorbește? Ce analize sunt necesare pentru morfologie? Sunt astea din ADN fetal?
Prețul la dr. Marinescu include in trim 1 și evaluarea riscului și este 700 de lei. Mi se pare cam mult. Voi unde ați făcut și cât a costat?
Legat de analize, oare contează atât de mult unde le faci? Am văzut la Bioclinica prețuri mai mici. Mie mi-a recomandat un anumit laborator care are aceasta oferta
2) Harmony-Roche SUA: Analizeaza trisomiile T13-Sindrom Patau, T18-Sindrom Edwards, T21-Sindrom Down, determinarea sexului fetal, aneuploidii X,Y (Sindrom Turner, Sindrom Klinefelter). Pret 2500 lei, timp raspuns 10-14 zile
Nu știu cât e la regina.
Eu: 40 de ani, sarcina extrauterina in 2017, in urma căreia am rămas doar cu trompa dreapta. AMH 1,9 in mai 2018. AMH 2,45 in Octombrie 2018. Analize hormonale ok. Endometru ok, după histeroscopie cu eliminarea mai multor polipi endometriali.
El: 39 de ani, spermograma variază in funcție de moment. In mai, 2% forme morfologice normale.
29.05.2018 FIV 1: stimulare ovariană cu Gonal f și pergoveris. 7 embrioni, 5 s-au dezvoltat pana in Z5, transferat 1 blasto 6 BB și 4 congelati. Beta negativ. Ne pregătim de FET.
Iulie 2018: histeroscopie, nimic special găsit, endometrul nu este prea omogen, dar medicul spune ca nu împiedica sarcina cu nimic.
FET 1: 29.09.18, 2 blasto calitatea 5AB și 5BB de ziua 5-6 transferați, nereușit
Mai am 2 blastocisti de calitatea 5CC și 4CC congelati
FIV 2 Aprilie 2019, protocol lung, 10 ovocite, 6 fertilizate in ziua 1, asteptam ziua 5.
ET Aprilie: 1 blastocist 3BB și un early blasto transferați, restul nu au rezistat pana in ziua 5
Beta ziua 9: 118. Beta ziua 11: 238. Beta ziua 15 de la transfer: 1520

Ecografia de confirmare la 6 săptămâni: arată ok, sac gestațional și activitate cardiaca.
Ecografia la 10 săptămâni: bebe se dezvolta normal.
Morfologie trimestrul 1 ok.
Test ADN Veracity ok. O sa avem o fetita!
![papa2 [feed2]](./images/smilies/bb17.gif)
Morfologie trim. 2 ok
La eco din August, in săptămâna 23, s-a văzut prea mult lichid amniotic, lucru riscant pentru sarcina. Urmează teste suplimentare. Morfologie trim. 2 refăcută, ok. Variatii de tensiune urmărite îndeaproape, regim alimentar pentru prevenția diabetului gestațional. Lichidul se menține in grafic, la limita de sus.
Doamne ajuta-ne!
Vineri, 13 Decembrie 2019, s-a născut fetita noastră, Ana Ilinca, minune de la Dumnezeu. Sănătoasă și foarte frumoasa
![papa2 [feed2]](./images/smilies/bb17.gif)