irisana wrote:Edelweiss wrote:Imi pare rau Andreea, speram la tine si la Georgiana, sa aveti succes.
Eu am facut un transfer pe ciclu natural la sf. lunii Mai, rezultat negativ. Mai am doua paiete, una cu un embrion de categ A si o paieta cu 2 categoria B. Am intrebat-o daca sa incep o alta stimulare pt. a mai congela cativa embrioni, deoarece pe mine varsta incepe sa nu ma mai ajute si a spus sa mai inceram un transfer si daca acela nu va prinde, mai fac o stimulare. Eu voi face in Septembrie - Octombrie, acum ma pregatesc de o laparoscopie, doctora vrea sa vada ce e cu o trompa, pe radiografie nu se vede f bine si o suspecteaza de hidrosalpinx.
Fetelor care ati facut laparo la Giulesti, cum se procedeaza? Internare 3 zile? Nu mi-e frica de operatie ca stiu ca e cu anestezie generala, dar mi-e frica de durerile de dupa, de sonda, probleme din astea existentiale
Oare transferul pe ciclu controlat ar fi mai ok? Pe ciclu natural nu am avut succes, poate fi trompa, poate fi embrionul sau poate s-a pierdut perioada de implantare?
Deci Andreea, suntem doua cu multe intrebari

Suntem multe cu intrebari, eu spre exemplu nu stiu ce inseamna transfer pe cm controlat? Si iara alta intrebare dc ar fi sa faci pe c natural, asta inseamna ca nu faci chiar nicio injectie, nicio pastila nimic?
Buna Irisana,
Intr-adevar, nu am explicat ce inseamna cm controlat.
CM natural inseamna ca nu faci stimulare (sau o stimulare usoara), si se tranfera embrionii cand ar fi fereastra, la 5 zile aprox de la ovulatie. (se urmareste ecografic)
CM controlat inseamna ca iti "blocheaza" hormonii tai, adica iti opreste toate stadiile cm-ului prin inhibarea ovulatiei (eu am facut cu injectie diphereline 3.75), si daca nu ai ovulatie, practic nu creste estradiol etc. Si astfel iti da pastile care sa suplimenteze hormonii inhibati (estradiol) pana se observa ecografic ca este totul pregatit pentru transfer (pe cm natural daca se declanseaza ovulatia si endometrul nu e pregatit, nu ai ce sa mai faci, transferi asa). Pe cm controlat asteapta pana e totul pregatit de transfer (pe baza pastilelor de estradiol pe care le iei endometrul creste), apoi cu 5 zile inainte de transfer iti introduce si progesteron pe langa estradiol si apoi faci transfer (fara ovitrelle ca nu ai avut ovulatie).
Nu stiu daca am explicat bine. Concret, pe cm natural te bazezi pe hormonii tai care pot fi buni sau nu, pe cm controlat iei pastile pentru a suplimenta hormonii lipsa, si astfel pot controla cand sa transfere embrionii intr-un mediu ok.
Sunt persoane care au reactionat mai bine pe cm natural, altele pe cm controlat.
Multa bafta!
Eu 29, Sotul 33 (in 2016 de cand incercam).
3 IUI nereusite in 2017 (iulie - noiembrie) Columna
- analize eu: ovulatie ok (monitorizata lunar timp de 1 an jum), CM regulat (28-33 zile), trompe permeabile (HSG - Polizu), uter ok (histeroscopie - Giulesti), ovare micropolichistice, greutate ok (57 kg la 160cm), analize endocrinologie ok, nu am boala de tiroida, AMH - 4
- analize sot: spermograma cu motilitate scazuta, test halosperm 48%, eco ok, fara varicocel, spermocultura ok (la prima analiza a iesit enterococus spp - a avut 2 reprize de infectie urinara, apoi a iesit ok) (94 kg la 180cm). Consult urolog Columna - ok
Oct 2018 - histeroscopie Columna - ok - uter usor inflamat (antibiotic Zinnat 5 zile)
Nov 2018 - FIV 1 Columna (ASSMB) - Z2 - 27 foliculi antrali, protocol lung - Gonapeptyl+Gonal+Pergoveris --> 10 foliculi/ 5 ovocite, 5 fertilizate, 2 blastocisti Z5 congelati+1 blastocist Z6.
Feb 2019 - ET1- ciclu natural (+ 2cp duphaston + 1 Crinone/ zi, aspenter + vitamine) - transfer 1E Z5. Hcg Z10 dupa Et 6.6 - sarcina biochimica
Mar 2019 - Profil trombofilie ereditara si dobandita: trombofilie ereditara ( MTHFR C677T heterozigot, Factor XIII V34L heterozigot) si Proteina C (activitate) mare
Mar 2019 - Imunofenotipare limfocitara profil de baza Synevo - ok
Mai 2019 - ET 2 - cm controlat (crinone, prednison, clexane 0.4, duphaston, utrogestan, prolutex + vitamine). Transfer 1EZ5 + 1EZ6

Z8-29.4; Z11-142.8; Z13-322.5; Z15-941.9
Eco 8 sapt - totul ok, 1 embrion

Morfologie I - test Nipt extins - ok - baiat

Morfologie II - ok

Morfologie III - ok

Ian 2020 a aparut puiul