FIV in Romania

Informatii si discutii despre proceduri de fertilizare in vitro si inseminare artificiala, despre medici si tratamente, in Romania & abroad.
User avatar
DeeDee
Posts: 70
Joined: Tue Mar 06, 2018 10:32 pm
Location: Bucharest

Re: FIV in Romania

Post by DeeDee » Wed Jul 03, 2019 12:44 pm

Georgiana Mihai wrote:
DeeDee wrote:
Georgiana Mihai wrote:
Buna, eu testul Era l-am facut pe ciclu controlat si mi-a iesit endometrul receptiv, dar stiu o fata pe care a ajutat-o acest test. Avea decalaj de receptivitate si dupa acest test a ramas de 2 ori. il poti face si pe ciclu natural si controlat, ramane la alegerea doctorului.
Merci mult, Georgiana pentru raspuns!

Imi poti spune te rog:
- unde ai facut testul ERA?
- in cat timp ai primit rezultatul?
- ai primit un raspuns de genul: endo receptiv intre zilele Z si Y? sau doar ca este receptiv?
- banuiesc ca daca il faci pe ciclu controlat si iese "receptiv", atunci la urmatorul FET trebuie urmat acelasi protocol,nu?

Merci anticipat pentru raspuns!
Proba din endometru mi-a luat o domnul Ispasoiu de la Imed Sibiu. In prima faza trebuie sa ii contactezi pe cei de la Igebomix din Spania, dupa ce le pui banii In cont ei or sa iti trimita un kit pe care il duci la medicul care iti ia proba din endometru. Dupa proba va fi trimisa In Spania si rezultatul va fi gata In maxim 3 saptamani.
Mie mi-a luat proba la 5 zile de cand mi-a fost bagat progesteronul In schema de tratament. Endometrul a iesit receptiv In ziua cand a fost luata proba, deci exact cum ar fi normal, la 5 zile de la ovulatie, respectiv la 5 zile de cand se baga progesteronul In schema de tratament.
Merci frumos, Georgiana! :)

Tu ce mai faci? Cum mai esti?
Eu 46 ani, El 46 ani (normospermie): 2 sarcini obtinute natural, spontan, in tinerete...dar pe care nu le-am pastrat :(
Am incercat natural intre 35 si 40 ani, am mers la medici in acest interval, analizele ok, dar niciun rezultat.
Eu: AMH 0.55 (oct 2017) si 0.51 (oct 2018), HSG in martie 2015 (la 42 ani!!) - ambele trompe infundate, laparoscopie desfundare trompe in mai 2015, 2 sarcini obtinute natural (in iulie 2015, dar SOE la 8 sapt si in ianuarie 2016, din pacate ingerasul nostru avea trisomia 13 - minicezariana la 19 sapt, in mai 2016). Medicul ne-a recomandat sa nu raman insarcinata minim 1 an.
Eu: mutatie MTHFR A 1298C = pozitiv hetero, MTHFR C677T = negativ, PAI 1 = 4G/4G homozigot, Negativ pentru Fac II, Fac V Leiden si Fac XIII. Exclus - prin analize - si sindromul antifosfolipidic.Tireoidectomie totala in iulie 2005, tratament de substitutie cu Eutyrox 100, TSH (nov 2018): 1.08. Vit D (ian 2019): 31.4
Cariotip de cuplu ok
FIV 1: Columna, martie - aprilie 2018, protocol lung, inhibare cu Diphereline si stimulare cu Gonal si Menopur. 5 FA, recoltate 3 ovocite mature, fertilizate ICSI, am obtinut 1 morula si 1 blasto T2-T3 AA, transferati in acelasi ciclu, insa beta negativ :((
Sept 2018: consultatie dr.Tayfun, descoperim uter in forma de T, operatie la Giulesti in oct 2018
Februarie 2019: ne pregatim pentru FIV cu ovocite donate, Cehia! Doamne, ingaduie-ne sa fim parinti!
Martie 2019
: histeroscopie diagnostica la Giulesti, totul ok! ne pregatim pentru deplasarea in Cehia!
FIV 2 Iunie 2019: 5 iunie Unica Praga - puncția donatoarei, 6 ovocite mature Z1 și 4 blasto Z5; ET2 fresh cu 1 blasto și 3 blasto congelați - 10 iunie; Beta în Z9 ET < 0.1 :(( FET probabil în sept 2019
FET 3: Sept 2019, Beta în Z10 ET < 0.1; Lupta continua!
Doamne, ingaduie-ne sa fim parinti!

User avatar
jurnaldefiv
Posts: 3539
Joined: Wed Feb 08, 2017 12:28 pm

Re: FIV in Romania

Post by jurnaldefiv » Wed Jul 03, 2019 2:55 pm

DeeDee wrote: Buna Jurnalut si merci mult de tot pentru raspuns si detalii! Ca de obicei, foarte utile si pertinente :)
Cehii mi-au spus - dupa ce am trimis eco de Z 10 - ca e ok endo, chiar daca este la limita. Acelasi lucru mi l-au repetat si in Z15, cand am facut eco la ei la clinica, intrebandu-i eu, din nou.
Insa, voi urmari indeaproape, in continuare acest subiect. Stiu de la voi cat de important este acest aspect (dimensiuni + structura trilaminara, ante ovulatie). Ce am mai invatat de la voi: sa cer masurarea endo si in ziua transferului... de care nu am "beneficiat" pana acum si cred ca m-ar ajuta.
Legat de PRP: maine merg la consultatie la dna mea doctor, voi relua subiectul si vom face impreuna un plan, pe modelul descris si de tine: histeroscopie exploratorie cu biopsie de endo (sa-mi iasa din cap ca nu am nimic in neregula), pe ciclul urmator PRP (2 sedinte) si apoi vedem daca/cand facem ERA (desi am avut 2 sarcini obtinute natural in urma cu 3 - 4 ani). Iar daca vom face ERA, voi cere pe ciclu controlat, sa fim safe. Nu de alta, dar nici pe noi nu ne dau banii afara din casa, iar deplasarea din iunie la cehi ne-a costat o gramada de bani si aveam asteptari mult mai mari...insa sa privim cu optimism inainte!
Vestea buna este ca am gasit un medic internist, pasionat de imunologie, la care voi merge saptamana viitoare la o consultatie. Sper sa fie ce ma astept si sa fie dispus sa ma ajute/ sa ma monitorizeze, pentru ca stau cu o mare mare teama, dat fiind numarul mic de leucocite.
Tu ce mai faci? Cum esti? Cand ai due date? :)
te imbratisez,
D.
Sa iti ajute Dumnezeu si sa se alinieze toate cele care conteaza asa incat sa vina sarcina mult asteptata.
Eu multumesc lui Dumnezeu sunt bine, chiar ieri am fost iar la doctora, bebe e bine si grasan, chiar un pic mai mare biometric decat varsta gestationala a sarcinii, am cam intrat in linie dreapta (am 34 de saptamani), am stabilit ultimii pasi si am programat cezariana [heart] .... daca nu intervine nimic neprevazut, pe 7 August ne cunoastem baietelul [heart]
eu 34 el 26 in 2016 cand am inceput.
2016 - 3 IA ciclu natural (Giulesti), nereusite.
FIV1 Dec 2016 (Giulesti), 2 blasto, 6 morule.
ET1 Dec 2016 2 blasto, beta z10 49.9, SOE 7s.
FET2 Mar 2017 2 morule, beta negativ.
FET3 Aug 2017 2 morule, beta negativ.
FET4 Ian 2018 anulat-opriti din evolutie la decongelare).
FIV2 Mar 2018 (Unica Praga): 2 z3, 3 blasto.
ET4 Mar 2018 2 embrioni z3, beta negativ.
FET5 Iul 2018 2 blasto, beta negativ.
FIV3 Nov 2018 (Columna/ASSMB): 4 blasto.
ET6 Nov 2018 1 blasto 2AA, beta z8 34.5.
August 2019 - suntem parinti! mami si tati fericiti de bebe minunat Ianis Andrei[baietel] [heart]
Doamne, Iti multumim! ramai langa noi si te rugam, mai ingaduie-ne o minune.
FET7 Oct 2020 1 blasto 4AA, beta z7 24.9, z9 44.86, z11 27.67, z13 7, sarcina biochimica.
FET8 Feb 2021 1 blasto 5AA, beta negativ.
FET9 - urmeaza.

User avatar
Yminodora
Posts: 642
Joined: Wed Dec 13, 2017 3:28 pm

Re: FIV in Romania

Post by Yminodora » Wed Jul 03, 2019 3:34 pm

DeeDee wrote:
jurnaldefiv wrote:@Deedee:
Imi pare foarte rau pt ca nu a reusit de data asta procedura, dar mai ai sanse pretioase!
Acum, legat de detaliile pe care ni le-ai dat si intrebarile puse...
In primul rand, si eu cred ca endometrul a fost cam subtire iar cehii trebuiau clar sa iti spuna o parere despre asta. Neaparat sa urmaresti indeaproape subiectul la urmatoarele transferuri. E ffff important (unul dintre aspectele esentiale).
Legat de PRP intrauterin, eu l-am facut pentru ca dna doctor a spus ca poate ajuta la receptivitate si am vrut sa fac tot ce pot; dar sa stii ca procedura este recomandata si aparent cu rezultate bune mai ales pentru probleme cu grosimea endometrului. Nu zic ca e cheia succesului, insa chiar merita sa faci (repeti).
E ceva ce mi -a atras atentia in ce ai scris: PRP in ziua 19 si 21 a ciclului?? Mi se pare foarte tarziu. Eu stiu ca procedura se face in intervalul z7-z14. Intreba-ti din nou medicul.
Inca ceva: daca vei decide sa faci si PRP si histero inainte de urmatorul FET, ai in vedere ca ele nu se pot face in aceeasi luna si se cam si bat cap in cap (una iti aspira endometrul alta ajuta sa ti-l creasca...). Daca ma intrebi pe mine, eu as face in ordinea: histeroscopie (luna 1 - te asiguri ca e ok cavitatea uterina, aspiri/zgarii, dai un soi de refresh endometrului); PRP (luna 2 - ajuti endometrul sa creasca si poate sa aiba si structura mai receptiva); FET (luna 3).
Am vazut ca ti-a scris si Georgi cu ERA. Se face asa cum a zis si ea ori pe natural ori pe controlat, si iti arata DACA si CAND este endometrul receptiv. Indiferent daca se face pe natural sau controlat insa, pt relevanta trebuie pastrate si replicate intocmai conditiile si tratamentul din luna cu testul ERA, si la FET. Adica daca iti face testul pe natural, tot pe natural faci si FET. Daca ti-l face pe controlat, atunci si la FET vei avea fix aceeasi schema de tratament, fix aceleasi medicamente si doze. Daca ma intrebi pe mine, pe controlat e mai safe pt ca pe natural exista riscul ca un ciclu natural sa nu semene cu altul si cum ideea de baza e sa se gaseasca fix fereastra de receptivitate din pdv hormonal in primul rand, pe natural e deci riscant.
Multa multa bafta!

Buna Jurnalut si merci mult de tot pentru raspuns si detalii! Ca de obicei, foarte utile si pertinente :)

Cehii mi-au spus - dupa ce am trimis eco de Z 10 - ca e ok endo, chiar daca este la limita. Acelasi lucru mi l-au repetat si in Z15, cand am facut eco la ei la clinica, intrebandu-i eu, din nou.
Insa, voi urmari indeaproape, in continuare acest subiect. Stiu de la voi cat de important este acest aspect (dimensiuni + structura trilaminara, ante ovulatie). Ce am mai invatat de la voi: sa cer masurarea endo si in ziua transferului... de care nu am "beneficiat" pana acum si cred ca m-ar ajuta.

Legat de PRP: maine merg la consultatie la dna mea doctor, voi relua subiectul si vom face impreuna un plan, pe modelul descris si de tine: histeroscopie exploratorie cu biopsie de endo (sa-mi iasa din cap ca nu am nimic in neregula), pe ciclul urmator PRP (2 sedinte) si apoi vedem daca/cand facem ERA (desi am avut 2 sarcini obtinute natural in urma cu 3 - 4 ani). Iar daca vom face ERA, voi cere pe ciclu controlat, sa fim safe. Nu de alta, dar nici pe noi nu ne dau banii afara din casa, iar deplasarea din iunie la cehi ne-a costat o gramada de bani si aveam asteptari mult mai mari...insa sa privim cu optimism inainte!

Vestea buna este ca am gasit un medic internist, pasionat de imunologie, la care voi merge saptamana viitoare la o consultatie. Sper sa fie ce ma astept si sa fie dispus sa ma ajute/ sa ma monitorizeze, pentru ca stau cu o mare mare teama, dat fiind numarul mic de leucocite.

Tu ce mai faci? Cum esti? Cand ai due date? :)

te imbratisez,
D.
Buna DeeDee poti te rog sa imi zici cum se numeste medicul internist? Multumesc si bafta in continuare .
Eu 32 ani, tiroidita autoimuna , restul analizelor ok. El 48 OATS.
Inseminari 2 nereusite omini iasi 2012.
2013 AMH 1,62.
Fiv 1 -2013 Gynera et cu 3 blasto beta 7,47 nereusit.
2018 AMH 2,83.
MTHFR A1298C mutant homozigot
Factor XIII V34L mutant homozigot
PAI-1 4G/4G homozigot.
FIV 2 -2018 Kaali Budapesta, et cu 2 embrioni de ziua a 3 a. Beta 0,15 negativ.
2019 AMH 3,81 :-?
FSHR N680S: pozitiv heterozigot N/S
5 Iulie 2019 histeroscopie: endometru inflamat.
5 August 2019 histeroscopie: endometru inflamat si sinechie cervicoistmica desfăcută cu histeroscopu, tratament cu antibiotic.
30 august histeroscopie ok.
FIV 3 2019 Giulesti/ASSMB, Andreea Veliscu, 3 blasto congelati.
Fet 1- beta pozitiv.
O sa avem un baietel [baietel]
Iulie 2020 parinti fericiți de Edan Rareș [copilas]

User avatar
Yminodora
Posts: 642
Joined: Wed Dec 13, 2017 3:28 pm

Re: FIV in Romania

Post by Yminodora » Wed Jul 03, 2019 3:38 pm

Sa iti ajute Dumnezeu si sa se alinieze toate cele care conteaza asa incat sa vina sarcina mult asteptata.
Eu multumesc lui Dumnezeu sunt bine, chiar ieri am fost iar la doctora, bebe e bine si grasan, chiar un pic mai mare biometric decat varsta gestationala a sarcinii, am cam intrat in linie dreapta (am 34 de saptamani), am stabilit ultimii pasi si am programat cezariana [heart] .... daca nu intervine nimic neprevazut, pe 7 August ne cunoastem baietelul [heart][/quote]

Jurnaldefiv sa dea Dumnezeu sa fiti bine pana la capat, doamne ce emotii trebuie să aveți [flori]
Eu 32 ani, tiroidita autoimuna , restul analizelor ok. El 48 OATS.
Inseminari 2 nereusite omini iasi 2012.
2013 AMH 1,62.
Fiv 1 -2013 Gynera et cu 3 blasto beta 7,47 nereusit.
2018 AMH 2,83.
MTHFR A1298C mutant homozigot
Factor XIII V34L mutant homozigot
PAI-1 4G/4G homozigot.
FIV 2 -2018 Kaali Budapesta, et cu 2 embrioni de ziua a 3 a. Beta 0,15 negativ.
2019 AMH 3,81 :-?
FSHR N680S: pozitiv heterozigot N/S
5 Iulie 2019 histeroscopie: endometru inflamat.
5 August 2019 histeroscopie: endometru inflamat si sinechie cervicoistmica desfăcută cu histeroscopu, tratament cu antibiotic.
30 august histeroscopie ok.
FIV 3 2019 Giulesti/ASSMB, Andreea Veliscu, 3 blasto congelati.
Fet 1- beta pozitiv.
O sa avem un baietel [baietel]
Iulie 2020 parinti fericiți de Edan Rareș [copilas]

User avatar
cristi_per
Posts: 524
Joined: Thu May 09, 2013 12:40 pm

Re: FIV in Romania

Post by cristi_per » Wed Jul 03, 2019 3:43 pm

jurnaldefiv wrote: Sa iti ajute Dumnezeu si sa se alinieze toate cele care conteaza asa incat sa vina sarcina mult asteptata.
Eu multumesc lui Dumnezeu sunt bine, chiar ieri am fost iar la doctora, bebe e bine si grasan, chiar un pic mai mare biometric decat varsta gestationala a sarcinii, am cam intrat in linie dreapta (am 34 de saptamani), am stabilit ultimii pasi si am programat cezariana [heart] .... daca nu intervine nimic neprevazut, pe 7 August ne cunoastem baietelul [heart]
Hei mai ai puțin și îți întâlnești minunea. Ma bucur din suflet pt tine si iti doresc sa decurgă totul asa cum trebuie. O sa fie greu dar e minunat și când îl vei privi la pieptul tau o sa uiti tot ce ai îndurat sa ajungi aici! Multa sanatate va doresc si nastere usoara si recuperare rapidă! Oricand ai nevoie de un sfat, poti sa imi dai mesaj privat și răspund cu drag!

User avatar
jurnaldefiv
Posts: 3539
Joined: Wed Feb 08, 2017 12:28 pm

Re: FIV in Romania

Post by jurnaldefiv » Wed Jul 03, 2019 4:53 pm

cristi_per wrote:
jurnaldefiv wrote: Sa iti ajute Dumnezeu si sa se alinieze toate cele care conteaza asa incat sa vina sarcina mult asteptata.
Eu multumesc lui Dumnezeu sunt bine, chiar ieri am fost iar la doctora, bebe e bine si grasan, chiar un pic mai mare biometric decat varsta gestationala a sarcinii, am cam intrat in linie dreapta (am 34 de saptamani), am stabilit ultimii pasi si am programat cezariana [heart] .... daca nu intervine nimic neprevazut, pe 7 August ne cunoastem baietelul [heart]
Hei mai ai puțin și îți întâlnești minunea. Ma bucur din suflet pt tine si iti doresc sa decurgă totul asa cum trebuie. O sa fie greu dar e minunat și când îl vei privi la pieptul tau o sa uiti tot ce ai îndurat sa ajungi aici! Multa sanatate va doresc si nastere usoara si recuperare rapidă! Oricand ai nevoie de un sfat, poti sa imi dai mesaj privat și răspund cu drag!
Multumesc mult!
eu 34 el 26 in 2016 cand am inceput.
2016 - 3 IA ciclu natural (Giulesti), nereusite.
FIV1 Dec 2016 (Giulesti), 2 blasto, 6 morule.
ET1 Dec 2016 2 blasto, beta z10 49.9, SOE 7s.
FET2 Mar 2017 2 morule, beta negativ.
FET3 Aug 2017 2 morule, beta negativ.
FET4 Ian 2018 anulat-opriti din evolutie la decongelare).
FIV2 Mar 2018 (Unica Praga): 2 z3, 3 blasto.
ET4 Mar 2018 2 embrioni z3, beta negativ.
FET5 Iul 2018 2 blasto, beta negativ.
FIV3 Nov 2018 (Columna/ASSMB): 4 blasto.
ET6 Nov 2018 1 blasto 2AA, beta z8 34.5.
August 2019 - suntem parinti! mami si tati fericiti de bebe minunat Ianis Andrei[baietel] [heart]
Doamne, Iti multumim! ramai langa noi si te rugam, mai ingaduie-ne o minune.
FET7 Oct 2020 1 blasto 4AA, beta z7 24.9, z9 44.86, z11 27.67, z13 7, sarcina biochimica.
FET8 Feb 2021 1 blasto 5AA, beta negativ.
FET9 - urmeaza.

User avatar
jurnaldefiv
Posts: 3539
Joined: Wed Feb 08, 2017 12:28 pm

Re: FIV in Romania

Post by jurnaldefiv » Wed Jul 03, 2019 4:54 pm

Yminodora wrote:Sa iti ajute Dumnezeu si sa se alinieze toate cele care conteaza asa incat sa vina sarcina mult asteptata.
Eu multumesc lui Dumnezeu sunt bine, chiar ieri am fost iar la doctora, bebe e bine si grasan, chiar un pic mai mare biometric decat varsta gestationala a sarcinii, am cam intrat in linie dreapta (am 34 de saptamani), am stabilit ultimii pasi si am programat cezariana [heart] .... daca nu intervine nimic neprevazut, pe 7 August ne cunoastem baietelul [heart]
Jurnaldefiv sa dea Dumnezeu sa fiti bine pana la capat, doamne ce emotii trebuie să aveți [flori][/quote]
Multumesc mult!
eu 34 el 26 in 2016 cand am inceput.
2016 - 3 IA ciclu natural (Giulesti), nereusite.
FIV1 Dec 2016 (Giulesti), 2 blasto, 6 morule.
ET1 Dec 2016 2 blasto, beta z10 49.9, SOE 7s.
FET2 Mar 2017 2 morule, beta negativ.
FET3 Aug 2017 2 morule, beta negativ.
FET4 Ian 2018 anulat-opriti din evolutie la decongelare).
FIV2 Mar 2018 (Unica Praga): 2 z3, 3 blasto.
ET4 Mar 2018 2 embrioni z3, beta negativ.
FET5 Iul 2018 2 blasto, beta negativ.
FIV3 Nov 2018 (Columna/ASSMB): 4 blasto.
ET6 Nov 2018 1 blasto 2AA, beta z8 34.5.
August 2019 - suntem parinti! mami si tati fericiti de bebe minunat Ianis Andrei[baietel] [heart]
Doamne, Iti multumim! ramai langa noi si te rugam, mai ingaduie-ne o minune.
FET7 Oct 2020 1 blasto 4AA, beta z7 24.9, z9 44.86, z11 27.67, z13 7, sarcina biochimica.
FET8 Feb 2021 1 blasto 5AA, beta negativ.
FET9 - urmeaza.

User avatar
DeeDee
Posts: 70
Joined: Tue Mar 06, 2018 10:32 pm
Location: Bucharest

Re: FIV in Romania

Post by DeeDee » Wed Jul 03, 2019 5:18 pm

jurnaldefiv wrote:
DeeDee wrote: Buna Jurnalut si merci mult de tot pentru raspuns si detalii! Ca de obicei, foarte utile si pertinente :)
Cehii mi-au spus - dupa ce am trimis eco de Z 10 - ca e ok endo, chiar daca este la limita. Acelasi lucru mi l-au repetat si in Z15, cand am facut eco la ei la clinica, intrebandu-i eu, din nou.
Insa, voi urmari indeaproape, in continuare acest subiect. Stiu de la voi cat de important este acest aspect (dimensiuni + structura trilaminara, ante ovulatie). Ce am mai invatat de la voi: sa cer masurarea endo si in ziua transferului... de care nu am "beneficiat" pana acum si cred ca m-ar ajuta.
Legat de PRP: maine merg la consultatie la dna mea doctor, voi relua subiectul si vom face impreuna un plan, pe modelul descris si de tine: histeroscopie exploratorie cu biopsie de endo (sa-mi iasa din cap ca nu am nimic in neregula), pe ciclul urmator PRP (2 sedinte) si apoi vedem daca/cand facem ERA (desi am avut 2 sarcini obtinute natural in urma cu 3 - 4 ani). Iar daca vom face ERA, voi cere pe ciclu controlat, sa fim safe. Nu de alta, dar nici pe noi nu ne dau banii afara din casa, iar deplasarea din iunie la cehi ne-a costat o gramada de bani si aveam asteptari mult mai mari...insa sa privim cu optimism inainte!
Vestea buna este ca am gasit un medic internist, pasionat de imunologie, la care voi merge saptamana viitoare la o consultatie. Sper sa fie ce ma astept si sa fie dispus sa ma ajute/ sa ma monitorizeze, pentru ca stau cu o mare mare teama, dat fiind numarul mic de leucocite.
Tu ce mai faci? Cum esti? Cand ai due date? :)
te imbratisez,
D.
Sa iti ajute Dumnezeu si sa se alinieze toate cele care conteaza asa incat sa vina sarcina mult asteptata.
Eu multumesc lui Dumnezeu sunt bine, chiar ieri am fost iar la doctora, bebe e bine si grasan, chiar un pic mai mare biometric decat varsta gestationala a sarcinii, am cam intrat in linie dreapta (am 34 de saptamani), am stabilit ultimii pasi si am programat cezariana [heart] .... daca nu intervine nimic neprevazut, pe 7 August ne cunoastem baietelul [heart]
Multumesc mult, Jurnalut pentru gandurile bune si incurajari!

Ma bucur mult sa aud vesti bune de la tine! Iti doresc nastere usoara si un bebelus sanatos si la termen! [bebe] [heart]

Cu drag,
D.
Eu 46 ani, El 46 ani (normospermie): 2 sarcini obtinute natural, spontan, in tinerete...dar pe care nu le-am pastrat :(
Am incercat natural intre 35 si 40 ani, am mers la medici in acest interval, analizele ok, dar niciun rezultat.
Eu: AMH 0.55 (oct 2017) si 0.51 (oct 2018), HSG in martie 2015 (la 42 ani!!) - ambele trompe infundate, laparoscopie desfundare trompe in mai 2015, 2 sarcini obtinute natural (in iulie 2015, dar SOE la 8 sapt si in ianuarie 2016, din pacate ingerasul nostru avea trisomia 13 - minicezariana la 19 sapt, in mai 2016). Medicul ne-a recomandat sa nu raman insarcinata minim 1 an.
Eu: mutatie MTHFR A 1298C = pozitiv hetero, MTHFR C677T = negativ, PAI 1 = 4G/4G homozigot, Negativ pentru Fac II, Fac V Leiden si Fac XIII. Exclus - prin analize - si sindromul antifosfolipidic.Tireoidectomie totala in iulie 2005, tratament de substitutie cu Eutyrox 100, TSH (nov 2018): 1.08. Vit D (ian 2019): 31.4
Cariotip de cuplu ok
FIV 1: Columna, martie - aprilie 2018, protocol lung, inhibare cu Diphereline si stimulare cu Gonal si Menopur. 5 FA, recoltate 3 ovocite mature, fertilizate ICSI, am obtinut 1 morula si 1 blasto T2-T3 AA, transferati in acelasi ciclu, insa beta negativ :((
Sept 2018: consultatie dr.Tayfun, descoperim uter in forma de T, operatie la Giulesti in oct 2018
Februarie 2019: ne pregatim pentru FIV cu ovocite donate, Cehia! Doamne, ingaduie-ne sa fim parinti!
Martie 2019
: histeroscopie diagnostica la Giulesti, totul ok! ne pregatim pentru deplasarea in Cehia!
FIV 2 Iunie 2019: 5 iunie Unica Praga - puncția donatoarei, 6 ovocite mature Z1 și 4 blasto Z5; ET2 fresh cu 1 blasto și 3 blasto congelați - 10 iunie; Beta în Z9 ET < 0.1 :(( FET probabil în sept 2019
FET 3: Sept 2019, Beta în Z10 ET < 0.1; Lupta continua!
Doamne, ingaduie-ne sa fim parinti!

User avatar
DeeDee
Posts: 70
Joined: Tue Mar 06, 2018 10:32 pm
Location: Bucharest

Re: FIV in Romania

Post by DeeDee » Wed Jul 03, 2019 5:23 pm

Yminodora wrote:
DeeDee wrote:
jurnaldefiv wrote:@Deedee:
Imi pare foarte rau pt ca nu a reusit de data asta procedura, dar mai ai sanse pretioase!
Acum, legat de detaliile pe care ni le-ai dat si intrebarile puse...
In primul rand, si eu cred ca endometrul a fost cam subtire iar cehii trebuiau clar sa iti spuna o parere despre asta. Neaparat sa urmaresti indeaproape subiectul la urmatoarele transferuri. E ffff important (unul dintre aspectele esentiale).
Legat de PRP intrauterin, eu l-am facut pentru ca dna doctor a spus ca poate ajuta la receptivitate si am vrut sa fac tot ce pot; dar sa stii ca procedura este recomandata si aparent cu rezultate bune mai ales pentru probleme cu grosimea endometrului. Nu zic ca e cheia succesului, insa chiar merita sa faci (repeti).
E ceva ce mi -a atras atentia in ce ai scris: PRP in ziua 19 si 21 a ciclului?? Mi se pare foarte tarziu. Eu stiu ca procedura se face in intervalul z7-z14. Intreba-ti din nou medicul.
Inca ceva: daca vei decide sa faci si PRP si histero inainte de urmatorul FET, ai in vedere ca ele nu se pot face in aceeasi luna si se cam si bat cap in cap (una iti aspira endometrul alta ajuta sa ti-l creasca...). Daca ma intrebi pe mine, eu as face in ordinea: histeroscopie (luna 1 - te asiguri ca e ok cavitatea uterina, aspiri/zgarii, dai un soi de refresh endometrului); PRP (luna 2 - ajuti endometrul sa creasca si poate sa aiba si structura mai receptiva); FET (luna 3).
Am vazut ca ti-a scris si Georgi cu ERA. Se face asa cum a zis si ea ori pe natural ori pe controlat, si iti arata DACA si CAND este endometrul receptiv. Indiferent daca se face pe natural sau controlat insa, pt relevanta trebuie pastrate si replicate intocmai conditiile si tratamentul din luna cu testul ERA, si la FET. Adica daca iti face testul pe natural, tot pe natural faci si FET. Daca ti-l face pe controlat, atunci si la FET vei avea fix aceeasi schema de tratament, fix aceleasi medicamente si doze. Daca ma intrebi pe mine, pe controlat e mai safe pt ca pe natural exista riscul ca un ciclu natural sa nu semene cu altul si cum ideea de baza e sa se gaseasca fix fereastra de receptivitate din pdv hormonal in primul rand, pe natural e deci riscant.
Multa multa bafta!

Buna Jurnalut si merci mult de tot pentru raspuns si detalii! Ca de obicei, foarte utile si pertinente :)

Cehii mi-au spus - dupa ce am trimis eco de Z 10 - ca e ok endo, chiar daca este la limita. Acelasi lucru mi l-au repetat si in Z15, cand am facut eco la ei la clinica, intrebandu-i eu, din nou.
Insa, voi urmari indeaproape, in continuare acest subiect. Stiu de la voi cat de important este acest aspect (dimensiuni + structura trilaminara, ante ovulatie). Ce am mai invatat de la voi: sa cer masurarea endo si in ziua transferului... de care nu am "beneficiat" pana acum si cred ca m-ar ajuta.

Legat de PRP: maine merg la consultatie la dna mea doctor, voi relua subiectul si vom face impreuna un plan, pe modelul descris si de tine: histeroscopie exploratorie cu biopsie de endo (sa-mi iasa din cap ca nu am nimic in neregula), pe ciclul urmator PRP (2 sedinte) si apoi vedem daca/cand facem ERA (desi am avut 2 sarcini obtinute natural in urma cu 3 - 4 ani). Iar daca vom face ERA, voi cere pe ciclu controlat, sa fim safe. Nu de alta, dar nici pe noi nu ne dau banii afara din casa, iar deplasarea din iunie la cehi ne-a costat o gramada de bani si aveam asteptari mult mai mari...insa sa privim cu optimism inainte!

Vestea buna este ca am gasit un medic internist, pasionat de imunologie, la care voi merge saptamana viitoare la o consultatie. Sper sa fie ce ma astept si sa fie dispus sa ma ajute/ sa ma monitorizeze, pentru ca stau cu o mare mare teama, dat fiind numarul mic de leucocite.

Tu ce mai faci? Cum esti? Cand ai due date? :)

te imbratisez,
D.
Buna DeeDee poti te rog sa imi zici cum se numeste medicul internist? Multumesc si bafta in continuare .
Buna Yminodora, nu as vrea sa fac o recomandare, pana nu merg si discut cu dl dr. S-ar putea sa nici nu fie ceea ce ma astept… mai ales ca in ultima vreme nu prea mi se mai aliniaza astrele…
Apoi, insa, cu draga inima, revin si va povestesc "vizita" si cum l-am simtit ca om/profesionist versus problemele mele.

Sper sa fie ok si pentru tine! Mai ales ca am vazut ca ai o boala autoimuna, insa sper ca te urmareste un medic endocrinolog.

Multumesc si promit ca tinem aproape, dupa mijlocul saptamanii viitoare!
Eu 46 ani, El 46 ani (normospermie): 2 sarcini obtinute natural, spontan, in tinerete...dar pe care nu le-am pastrat :(
Am incercat natural intre 35 si 40 ani, am mers la medici in acest interval, analizele ok, dar niciun rezultat.
Eu: AMH 0.55 (oct 2017) si 0.51 (oct 2018), HSG in martie 2015 (la 42 ani!!) - ambele trompe infundate, laparoscopie desfundare trompe in mai 2015, 2 sarcini obtinute natural (in iulie 2015, dar SOE la 8 sapt si in ianuarie 2016, din pacate ingerasul nostru avea trisomia 13 - minicezariana la 19 sapt, in mai 2016). Medicul ne-a recomandat sa nu raman insarcinata minim 1 an.
Eu: mutatie MTHFR A 1298C = pozitiv hetero, MTHFR C677T = negativ, PAI 1 = 4G/4G homozigot, Negativ pentru Fac II, Fac V Leiden si Fac XIII. Exclus - prin analize - si sindromul antifosfolipidic.Tireoidectomie totala in iulie 2005, tratament de substitutie cu Eutyrox 100, TSH (nov 2018): 1.08. Vit D (ian 2019): 31.4
Cariotip de cuplu ok
FIV 1: Columna, martie - aprilie 2018, protocol lung, inhibare cu Diphereline si stimulare cu Gonal si Menopur. 5 FA, recoltate 3 ovocite mature, fertilizate ICSI, am obtinut 1 morula si 1 blasto T2-T3 AA, transferati in acelasi ciclu, insa beta negativ :((
Sept 2018: consultatie dr.Tayfun, descoperim uter in forma de T, operatie la Giulesti in oct 2018
Februarie 2019: ne pregatim pentru FIV cu ovocite donate, Cehia! Doamne, ingaduie-ne sa fim parinti!
Martie 2019
: histeroscopie diagnostica la Giulesti, totul ok! ne pregatim pentru deplasarea in Cehia!
FIV 2 Iunie 2019: 5 iunie Unica Praga - puncția donatoarei, 6 ovocite mature Z1 și 4 blasto Z5; ET2 fresh cu 1 blasto și 3 blasto congelați - 10 iunie; Beta în Z9 ET < 0.1 :(( FET probabil în sept 2019
FET 3: Sept 2019, Beta în Z10 ET < 0.1; Lupta continua!
Doamne, ingaduie-ne sa fim parinti!

User avatar
irisana
Posts: 905
Joined: Fri May 17, 2013 11:47 pm

Re: FIV in Romania

Post by irisana » Wed Jul 03, 2019 7:57 pm

Fetele la mine din pacate au fost doar 3 zile de fericire maxima, beta 125 initial dar a inceput sa scada incet...
Eu 41 ani
IA 1 - feb 2013 (nereusit)
IA 2- iunie 2013 (nereusit)
IA 3- nov 2013 - (nereusit)
Tiroidita autoimuna- tratament cu euthyrox
Mthfr a1298c heterozigot - schimbat acid folic cu folat
Histeroscopie expl + Pipele ok
FET1- iunie 2019 cu 2 blasto si din pacate SOE 8s si 4 zile
ET2- feb 2020 cu 2 blasto - negativ
Celule Nk - ok, profil ANA extins negativ
ET3- august 2020- foarte negativ iar eu foarte trista
Fiv 2 - dec 2020; ET 1 - negativ
pregatire fiv3

User avatar
Yminodora
Posts: 642
Joined: Wed Dec 13, 2017 3:28 pm

Re: FIV in Romania

Post by Yminodora » Wed Jul 03, 2019 8:02 pm

DeeDee multumesc si astept sa revi cu vesti bune. Am cautat mult cauza tiroiditei autoimune însă momentan nu am găsit-o, am tinut si regim plus suplimente dar degeaba nu m-au ajutat prea mult.
Eu 32 ani, tiroidita autoimuna , restul analizelor ok. El 48 OATS.
Inseminari 2 nereusite omini iasi 2012.
2013 AMH 1,62.
Fiv 1 -2013 Gynera et cu 3 blasto beta 7,47 nereusit.
2018 AMH 2,83.
MTHFR A1298C mutant homozigot
Factor XIII V34L mutant homozigot
PAI-1 4G/4G homozigot.
FIV 2 -2018 Kaali Budapesta, et cu 2 embrioni de ziua a 3 a. Beta 0,15 negativ.
2019 AMH 3,81 :-?
FSHR N680S: pozitiv heterozigot N/S
5 Iulie 2019 histeroscopie: endometru inflamat.
5 August 2019 histeroscopie: endometru inflamat si sinechie cervicoistmica desfăcută cu histeroscopu, tratament cu antibiotic.
30 august histeroscopie ok.
FIV 3 2019 Giulesti/ASSMB, Andreea Veliscu, 3 blasto congelati.
Fet 1- beta pozitiv.
O sa avem un baietel [baietel]
Iulie 2020 parinti fericiți de Edan Rareș [copilas]

User avatar
Yminodora
Posts: 642
Joined: Wed Dec 13, 2017 3:28 pm

Re: FIV in Romania

Post by Yminodora » Wed Jul 03, 2019 8:05 pm

irisana wrote:Fetele la mine din pacate au fost doar 3 zile de fericire maxima, beta 125 initial dar a inceput sa scada incet...
Irisana imi pare rau, ce calitate au avut embrioni transferați? Mai ai congelati? Ce tratament ai avut după transfer?
Eu 32 ani, tiroidita autoimuna , restul analizelor ok. El 48 OATS.
Inseminari 2 nereusite omini iasi 2012.
2013 AMH 1,62.
Fiv 1 -2013 Gynera et cu 3 blasto beta 7,47 nereusit.
2018 AMH 2,83.
MTHFR A1298C mutant homozigot
Factor XIII V34L mutant homozigot
PAI-1 4G/4G homozigot.
FIV 2 -2018 Kaali Budapesta, et cu 2 embrioni de ziua a 3 a. Beta 0,15 negativ.
2019 AMH 3,81 :-?
FSHR N680S: pozitiv heterozigot N/S
5 Iulie 2019 histeroscopie: endometru inflamat.
5 August 2019 histeroscopie: endometru inflamat si sinechie cervicoistmica desfăcută cu histeroscopu, tratament cu antibiotic.
30 august histeroscopie ok.
FIV 3 2019 Giulesti/ASSMB, Andreea Veliscu, 3 blasto congelati.
Fet 1- beta pozitiv.
O sa avem un baietel [baietel]
Iulie 2020 parinti fericiți de Edan Rareș [copilas]

Andreea10.
Posts: 44
Joined: Tue Jun 11, 2019 3:55 pm

Re: FIV in Romania

Post by Andreea10. » Wed Jul 03, 2019 8:22 pm

irisana wrote:Fetele la mine din pacate au fost doar 3 zile de fericire maxima, beta 125 initial dar a inceput sa scada incet...
Imi pare rau ! :(
Eu 27,el 29.
2017- Laparaskopie, trompa stanga extrasa, dreapta infundata
IUNIE 2019 Primul FIV
08.06.2019 ET1- 2 embrioni-nereusit

User avatar
Yminodora
Posts: 642
Joined: Wed Dec 13, 2017 3:28 pm

Re: FIV in Romania

Post by Yminodora » Wed Jul 03, 2019 9:38 pm

Bună, fetelor vouă va întârziat menstruatia după histeroscopie?
Eu 32 ani, tiroidita autoimuna , restul analizelor ok. El 48 OATS.
Inseminari 2 nereusite omini iasi 2012.
2013 AMH 1,62.
Fiv 1 -2013 Gynera et cu 3 blasto beta 7,47 nereusit.
2018 AMH 2,83.
MTHFR A1298C mutant homozigot
Factor XIII V34L mutant homozigot
PAI-1 4G/4G homozigot.
FIV 2 -2018 Kaali Budapesta, et cu 2 embrioni de ziua a 3 a. Beta 0,15 negativ.
2019 AMH 3,81 :-?
FSHR N680S: pozitiv heterozigot N/S
5 Iulie 2019 histeroscopie: endometru inflamat.
5 August 2019 histeroscopie: endometru inflamat si sinechie cervicoistmica desfăcută cu histeroscopu, tratament cu antibiotic.
30 august histeroscopie ok.
FIV 3 2019 Giulesti/ASSMB, Andreea Veliscu, 3 blasto congelati.
Fet 1- beta pozitiv.
O sa avem un baietel [baietel]
Iulie 2020 parinti fericiți de Edan Rareș [copilas]

User avatar
irisana
Posts: 905
Joined: Fri May 17, 2013 11:47 pm

Re: FIV in Romania

Post by irisana » Wed Jul 03, 2019 10:42 pm

Andreea10. wrote:
irisana wrote:Fetele la mine din pacate au fost doar 3 zile de fericire maxima, beta 125 initial dar a inceput sa scada incet...
Imi pare rau ! :(
Stiti si voi cum e...doare si inca nu stiu...nu m-am trezit la realitate...
Eu 41 ani
IA 1 - feb 2013 (nereusit)
IA 2- iunie 2013 (nereusit)
IA 3- nov 2013 - (nereusit)
Tiroidita autoimuna- tratament cu euthyrox
Mthfr a1298c heterozigot - schimbat acid folic cu folat
Histeroscopie expl + Pipele ok
FET1- iunie 2019 cu 2 blasto si din pacate SOE 8s si 4 zile
ET2- feb 2020 cu 2 blasto - negativ
Celule Nk - ok, profil ANA extins negativ
ET3- august 2020- foarte negativ iar eu foarte trista
Fiv 2 - dec 2020; ET 1 - negativ
pregatire fiv3

User avatar
irisana
Posts: 905
Joined: Fri May 17, 2013 11:47 pm

Re: FIV in Romania

Post by irisana » Wed Jul 03, 2019 10:42 pm

Yminodora wrote:Bună, fetelor vouă va întârziat menstruatia după histeroscopie?
La mine a venit cu 2 zile mai devreme....
Eu 41 ani
IA 1 - feb 2013 (nereusit)
IA 2- iunie 2013 (nereusit)
IA 3- nov 2013 - (nereusit)
Tiroidita autoimuna- tratament cu euthyrox
Mthfr a1298c heterozigot - schimbat acid folic cu folat
Histeroscopie expl + Pipele ok
FET1- iunie 2019 cu 2 blasto si din pacate SOE 8s si 4 zile
ET2- feb 2020 cu 2 blasto - negativ
Celule Nk - ok, profil ANA extins negativ
ET3- august 2020- foarte negativ iar eu foarte trista
Fiv 2 - dec 2020; ET 1 - negativ
pregatire fiv3

User avatar
irisana
Posts: 905
Joined: Fri May 17, 2013 11:47 pm

Re: FIV in Romania

Post by irisana » Wed Jul 03, 2019 10:44 pm

Yminodora wrote:
irisana wrote:Fetele la mine din pacate au fost doar 3 zile de fericire maxima, beta 125 initial dar a inceput sa scada incet...
Irisana imi pare rau, ce calitate au avut embrioni transferați? Mai ai congelati? Ce tratament ai avut după transfer?
Blasto de calitate foarte buna, mai am la pastrare da.
Am avut medrol, progesteron, clexane, vitamine, de toate @-)
Eu 41 ani
IA 1 - feb 2013 (nereusit)
IA 2- iunie 2013 (nereusit)
IA 3- nov 2013 - (nereusit)
Tiroidita autoimuna- tratament cu euthyrox
Mthfr a1298c heterozigot - schimbat acid folic cu folat
Histeroscopie expl + Pipele ok
FET1- iunie 2019 cu 2 blasto si din pacate SOE 8s si 4 zile
ET2- feb 2020 cu 2 blasto - negativ
Celule Nk - ok, profil ANA extins negativ
ET3- august 2020- foarte negativ iar eu foarte trista
Fiv 2 - dec 2020; ET 1 - negativ
pregatire fiv3

User avatar
jurnaldefiv
Posts: 3539
Joined: Wed Feb 08, 2017 12:28 pm

Re: FIV in Romania

Post by jurnaldefiv » Wed Jul 03, 2019 11:01 pm

Yminodora wrote:Bună, fetelor vouă va întârziat menstruatia după histeroscopie?
Da, nu e anormal sa intarzie un pic. Una-doua zile, uneori chiar mai multicel. Nu ar trebui sa fie totusi o intarziere mare.
eu 34 el 26 in 2016 cand am inceput.
2016 - 3 IA ciclu natural (Giulesti), nereusite.
FIV1 Dec 2016 (Giulesti), 2 blasto, 6 morule.
ET1 Dec 2016 2 blasto, beta z10 49.9, SOE 7s.
FET2 Mar 2017 2 morule, beta negativ.
FET3 Aug 2017 2 morule, beta negativ.
FET4 Ian 2018 anulat-opriti din evolutie la decongelare).
FIV2 Mar 2018 (Unica Praga): 2 z3, 3 blasto.
ET4 Mar 2018 2 embrioni z3, beta negativ.
FET5 Iul 2018 2 blasto, beta negativ.
FIV3 Nov 2018 (Columna/ASSMB): 4 blasto.
ET6 Nov 2018 1 blasto 2AA, beta z8 34.5.
August 2019 - suntem parinti! mami si tati fericiti de bebe minunat Ianis Andrei[baietel] [heart]
Doamne, Iti multumim! ramai langa noi si te rugam, mai ingaduie-ne o minune.
FET7 Oct 2020 1 blasto 4AA, beta z7 24.9, z9 44.86, z11 27.67, z13 7, sarcina biochimica.
FET8 Feb 2021 1 blasto 5AA, beta negativ.
FET9 - urmeaza.

User avatar
Edelweiss
Posts: 127
Joined: Wed Jan 16, 2019 4:42 pm

Re: FIV in Romania

Post by Edelweiss » Thu Jul 04, 2019 8:02 am

Imi pare rau Irisana... :ymhug: presupun ca te vei duce la doctor sa discutati despre eventualele motive ce au dus la esec, implantarea s-a produs, poate trombofilia sa fie problema (deduc probleme cu trombofilia pt. ca faci clexane)? Ramai pozitiva pentru urmatorul transfer :ymhug:

Yminodora - nu am avut intarzieri dupa histeroscopii (am facut numai operatorii).
Eu 38 ani, el 33 ani
2009 - HSG - ok, trompe permeabile, uter ok in viziunea doctorului;
2010 - 2015 - Controale la diferiti medici, nu au vazut probleme la trompe si uter; Unii au recomandat direct FIV;
2017 - Martie - Control la medic axat pe infertilitate, nu a vazut uterul cu pb, s-a recomandat HSG si probabil FIV, s-a descoperit o rana pe col si un polip uterin;
2017 - Aprilie - ERAD , nu am putut face nici o investigatie timp de 6 luni;
2018 - Aprilie - Histeroscopie operatorie, eliminare polip uterin;
Octombrie 2018 - se descopera ca am o malformatie a uterului, in forma de T, vizibila pe radiografia din 2009; histeroscopie, operat uter;
FIV 1 - Martie 2019 - inceput stimulare protocol lung; au rezultat 4 embrioni
FET 1 28.05.2019 - pe ciclu natural, transfer 1 embrion; beta negativ;
12.07.2019 - laparoscopie - hidrosalpinx bilateral, clipsare ambele trompe; s-au gasit focare de endometrioza
03.08.2019 - histeroscopie diagnostica - uterul inca este stramt
FET 2 02.09.2019 - pe ciclu natural, transfer 1 embrion; beta negativ;
23.09.2019 - histeroscopie operatorie de corectie uter T (a doua)
FET 3 06.12.2019 - pe ciclu controlat, transfer 2 embrioni; beta negativ
FIV 2 - Februarie 2020 - protocol pe faza luteala; a rezultat un embrion congelat in ziua 3

Andreea10.
Posts: 44
Joined: Tue Jun 11, 2019 3:55 pm

Re: FIV in Romania

Post by Andreea10. » Thu Jul 04, 2019 8:05 am

irisana wrote:
Andreea10. wrote:
irisana wrote:Fetele la mine din pacate au fost doar 3 zile de fericire maxima, beta 125 initial dar a inceput sa scada incet...
Imi pare rau ! :(
Stiti si voi cum e...doare si inca nu stiu...nu m-am trezit la realitate...
Stim, si mie mi a fost foarte greu sa accept ca nu mai e...am plans 2 zile si dupa am inceput sa ma incurajez iar. Am spus ca trebuie sa mi consum energia pe ce trebuie facut mai departe, nu sa ma plafonez si sa raman acolo, merg mai departe. Trebuie sa trecem peste si sa ne concentram pe ce e de facut. E greu dar trebuie sa ne tinem psihicul sanatos ! Be strong !!!
Eu 27,el 29.
2017- Laparaskopie, trompa stanga extrasa, dreapta infundata
IUNIE 2019 Primul FIV
08.06.2019 ET1- 2 embrioni-nereusit

Post Reply