Lorelei wrote: ↑Thu Aug 29, 2019 12:50 pm
DeeDee wrote: ↑Wed Aug 28, 2019 12:21 pm
Lorelei wrote: ↑Tue Aug 27, 2019 4:15 pm
DeeDee cum esti? Cum merge pregatirea pe ciclul controlat?
Buna,
Lorelei si merci ca te gandesti la mine!
Pana ieri ti-as fi zis ca sunt bine... azi, nu stiu ce sa mai cred! Pe scurt: la inceput de august am facut o sedinta de PRP (ca apoi am ovulat mai devreme si nu mai avea sens sa repet PRP-ul), am facut inhibarea cu Diphereline 3.75 (cam la 5 zile dupa ovulatia confirmata ecografic), menstra a cam intarziat (a venit la 13 zile dupa injectie) si nu am inceput cu administrarea de Estrofem din ziua 2 pentru ca dna dr de aici a vrut sa ma vada ecografic (inainte sa bag hormoni in mine), sa ne asiguram ca sunt inhibata total (0 FA) si nu am chisturi sau alte minuni. Totul bine si frumos in ziua 4 de menstra, cand am inceput si cu Estrofemul (1-2-1). Azi am fost la ecografie (ziua 11 CM si ziua 8 de Estrofem) siiii surpriza... o mica pata de adenomioza (pozitionata anterior) si endo 5.7 mm (desi iau si Vit E si L'arginina + mi-am pus un plasture cu Climara, pe care stiam ca trebuie sa-l schimb la 7 zile).
Am trimis mail cehilor si astept sa vad recomandarea lor, dupa care ii dau mesaj dnei dr, sa vedem ce facem in continuare.
Ciudat ca nu s-a vazut pana acum adenomioza, iar endo mi se pare mic rau (desi sunt ziua 8 de Estrofem)! Poate mai creste pana luni, cand sper sa mai fac un eco...
Tu ce faci? Cum esti? Ai fost la dna dr?
Te pup!
D.
DeeDee pot sa iti zic ca se poate obtine sarcina si cu adenomioza cu tratamentul corect. Prietenele mele cu astfel de afectiuni au adminstrat si ele Diphereline dar 0.1 pentru a combate aceasta problema si pentru a maximiza sansele de FIV si ET. Una a reusit si are gemeni, una incepe acum FIV2 si are pe protocol aceasta injectie.
Legat de endometru sincer nu e mic in ziua 8. Si eu cam pe acolo ( 5-6 mm) ma invart in zilele 7-8-9 a CM. Importanta e valoarea lui inainte de declansare sau introducerea progesteronului. Pana luni eu sincer as testa si estradiolul adica sa zicem azi sau maine si inca o data luni sa vezi dinamica si aici.
Ce ti-au raspuns cehii?
Buna
Lorelei
Doamne ajuta! Asa sa fie! Ca si asa... stau intr-un stres de ieri....nu va pot descrie prin ce stari trec! Am refuzat sa mai citesc si despre acest nou subiect (adenomioza) si merg pe mana dnei dr de aici! Ca cehii... bat campii! Ei zic ca e totul ok (!?), desi scria clar pe formularul trimis catre ei atat de adenomioza, cat si de grosimea endo in ziua 8 de Estrofem (si 11 de menstra) ca e cat e (adica 5.7 mm, cam micutz, zic eu!). Siiii - mai zic cehii - sa incep administrarea de duminica cu 3 Duphaston de 200 per zi, iar vinerea viitoare sa ma prezint la clinica, la transfer (ar fi ziua 20 de menstra, desi eu am inceput mai tarziu tratamentul, sunt inhibata total, nu tu foliculi, adica as putea sa o mai lungesc doar cu estradiol cateva zile, pana ajunge endo la un 8 si abia apoi sa bag progesteron.
Cam superficiali, zic eu! Nu tu analize, nu tu inca un eco... sunt mega dezamagita, mai ales ca acum discut cu a 4-a coordonatoare de la ei (precedentele au plecat de la clinica, in interval de 7 luni - de cand ma tot conversez si merg pe acolo).
Oricum, le-am cerut cehilor eco + dozare progesteron inainte de transfer.
In fine! Am stabilit cu dna dr sa merg sambata aceasta sa mai fac o ecografie si vedem atunci ce decidem. Daca plec sau anulam.
Voi testa maine (de la mine initiativa) estradiolul, progesteronul si LH. Pot testa si luni estradiolul, insa sa o intreb si pe dna dr, ea va fi in concediu de luni, mi-e rusine sa o tot deranjez, nu stiu cum ar impacta si valoarea asta... ma gandesc ca daca sambata imi da ok-ul sa plec (daca da Doamne Doamne si voi avea un endo peste 7 in ziua 10 de Estrofem si 13 de menstra) si luni dinamica estradiolului nu e buna... eu ce fac? Ca trebuie sa mai iau si bilet de avion (ideal sambata) ... si ajung la un nou "stres"...
Pentru ca voi pleca singura, cehii mi-au cerut sa autorizez la notar semnatura sotului meu (whatever that means). Maine dimi ma duc si la notar, am sunat azi si inteleg ca e o intreaga tevatura, gen: de tradus la un traducator autorizat consimtamintele de la cehi, apoi mers cu ele la notar, sotul le semneaza in RO, notarul face incheierea si apoi inapoi la traducator sa traduca incheierea. Si uite asa, epopeea vietii!
Incep sa ajung la concluzia ca... cu cat stii mai putine, ai mintea mai odihnita si stres cat mai mic spre deloc (nu stres cat casa, cam cum is eu acum

)
Uff! V-am innebunit si va rog sa ma scuzati!
Eu 46 ani, El 46 ani (normospermie): 2 sarcini obtinute natural, spontan, in tinerete...dar pe care nu le-am pastrat

Am incercat natural intre 35 si 40 ani, am mers la medici in acest interval, analizele ok, dar niciun rezultat.
Eu: AMH 0.55 (oct 2017) si 0.51 (oct 2018), HSG in martie 2015 (la 42 ani!!) - ambele trompe infundate, laparoscopie desfundare trompe in mai 2015, 2 sarcini obtinute natural (in iulie 2015, dar SOE la 8 sapt si in ianuarie 2016, din pacate ingerasul nostru avea trisomia 13 - minicezariana la 19 sapt, in mai 2016). Medicul ne-a recomandat sa nu raman insarcinata minim 1 an.
Eu: mutatie MTHFR A 1298C = pozitiv hetero, MTHFR C677T = negativ, PAI 1 = 4G/4G homozigot, Negativ pentru Fac II, Fac V Leiden si Fac XIII. Exclus - prin analize - si sindromul antifosfolipidic.Tireoidectomie totala in iulie 2005, tratament de substitutie cu Eutyrox 100, TSH (nov 2018): 1.08. Vit D (ian 2019): 31.4
Cariotip de cuplu ok
FIV 1: Columna, martie - aprilie 2018, protocol lung, inhibare cu Diphereline si stimulare cu Gonal si Menopur. 5 FA, recoltate 3 ovocite mature, fertilizate ICSI, am obtinut 1 morula si 1 blasto T2-T3 AA, transferati in acelasi ciclu, insa beta negativ
Sept 2018: consultatie dr.Tayfun, descoperim uter in forma de T, operatie la Giulesti in oct 2018
Februarie 2019: ne pregatim pentru FIV cu ovocite donate, Cehia! Doamne, ingaduie-ne sa fim parinti!
Martie 2019: histeroscopie diagnostica la Giulesti, totul ok! ne pregatim pentru deplasarea in Cehia!
FIV 2 Iunie 2019: 5 iunie Unica Praga - puncția donatoarei, 6 ovocite mature Z1 și 4 blasto Z5;
ET2 fresh cu 1 blasto și 3 blasto congelați - 10 iunie; Beta în Z9 ET < 0.1

FET probabil în sept 2019
FET 3: Sept 2019, Beta în Z10 ET < 0.1; Lupta continua!
Doamne, ingaduie-ne sa fim parinti!