FIV in Romania

Informatii si discutii despre proceduri de fertilizare in vitro si inseminare artificiala, despre medici si tratamente, in Romania & abroad.
User avatar
Edelweiss
Posts: 126
Joined: Wed Jan 16, 2019 4:42 pm

Re: FIV in Romania

Post by Edelweiss » Tue Dec 17, 2019 12:25 pm

Georgiana Mihai wrote:
Tue Dec 17, 2019 12:01 pm
Edelweiss wrote:
Tue Dec 17, 2019 10:56 am
Dana2020 wrote:
Tue Dec 17, 2019 9:09 am


.....

Acest test arata si cand a fost receptiv sau cand va fi receptiv? sau spune doar ca a fost sau nu in ziua respectiva?
Testul Era este valabil mai mult timp, nu se face in acceai luna cu transferul pentru ca se ia proba din endometrul si pentru ca trebuie sa ai un raspuns la test care dureaza in jur de 2 saptamani.
Deci nu conteaza ca ovulezi In ziua 12, 15, 17 etc. Proba se ia la 5 zile de la ovulatie( Pe ciclu natural) sau la 5 zile de cand se introduce progesteronul in schema( Pe ciclu controlat)
Daca ai decalaj de receptivitate transferul se va face mai devreme cu o zi, doua etc. sau mai tarziu.. testul va spune momentul potim cand se poate face un transfer.
Bun atunci, știu măcar ca indica momentul receptivitatii.
Merci Georgiana :)
Eu 38 ani, el 33 ani
2009 - HSG - ok, trompe permeabile, uter ok in viziunea doctorului;
2010 - 2015 - Controale la diferiti medici, nu au vazut probleme la trompe si uter; Unii au recomandat direct FIV;
2017 - Martie - Control la medic axat pe infertilitate, nu a vazut uterul cu pb, s-a recomandat HSG si probabil FIV, s-a descoperit o rana pe col si un polip uterin;
2017 - Aprilie - ERAD , nu am putut face nici o investigatie timp de 6 luni;
2018 - Aprilie - Histeroscopie operatorie, eliminare polip uterin;
Octombrie 2018 - se descopera ca am o malformatie a uterului, in forma de T, vizibila pe radiografia din 2009; histeroscopie, operat uter;
FIV 1 - Martie 2019 - inceput stimulare protocol lung; au rezultat 4 embrioni
FET 1 28.05.2019 - pe ciclu natural, transfer 1 embrion; beta negativ;
12.07.2019 - laparoscopie - hidrosalpinx bilateral, clipsare ambele trompe; s-au gasit focare de endometrioza
03.08.2019 - histeroscopie diagnostica - uterul inca este stramt
FET 2 02.09.2019 - pe ciclu natural, transfer 1 embrion; beta negativ;
23.09.2019 - histeroscopie operatorie de corectie uter T (a doua)
FET 3 06.12.2019 - pe ciclu controlat, transfer 2 embrioni; beta negativ
FIV 2 - Februarie 2020 - protocol pe faza luteala; a rezultat un embrion congelat in ziua 3

User avatar
Rita87
Posts: 3
Joined: Tue Dec 17, 2019 8:20 am

Re: FIV in Romania

Post by Rita87 » Tue Dec 17, 2019 1:23 pm

Lorelei wrote:
Tue Dec 17, 2019 10:47 am
Rita87 wrote:
Tue Dec 17, 2019 9:40 am
Buna fetelor.
In primul rand imi cer scuze daca nu am scris unde trebuie... ;))

De foarte mult timp va urmaresc si mi-am zis sa imi povestesc si eu "of-ul".
De 8 ani incercam sa avem un copil.
Dupa multe insistențe, in 2015 medicul nostru a acceptat sa ne trimita spre IA. Am facut 3, nereusite din pacate.
Menționez ca locuiesc in Geneva si am ramas foooarte dezamăgită de sistemul medical in ceea ce priveste ART (tehnicile de reproducere asistata), m-am simtit ca si cum as fi fost într-o uzina, totul pe banda rulantă.
Dezgustata, am facut pauza de tot ce tine de medicină.
In martie 2018, surpriza, sarcina spontană. Nu ne venea sa credem...cel mai frumos moment din viata noastra de cuplu. Deci nu am cuvinte sa va explic....
Din pacate, SOE la 6s. Am incercat 2 cure de Cytotec ca sa elimin, fara succes...nu am reacționat deloc la medicament.
Pe 7 iunie 2018, aspiratie :(( .
Pe 27 iunie 2018, ma trezesc dimineață cu o durere imensa in burta. Stau asa in jur de 45min, pana sotul nu a mai suportat sa ma vada asa si a chemat ambulanta. Diagnostic: chist luteal hemoragic. Laparoscopie in urgență.
Anul acesta hotaram sa plecam spre FIV. Alegem Romania. Ajungem la Genesis Athens, dr Andreas Vythoulkas.
Incep analizele medicale ( mentionez ca in Geneva in afara de analize de urina, sânge uzuale, nu am facut absolut nimic....), nu mai auzisem in viata mea de AMH, CA125, trombofilie etc...deoarece nu ma informase nimeni inainte...poate o sa imi spuneti ca este internet si putem gasi tot ce vrem...mea culpa.
Toate ok, in afara de trombofilie: A1298C homozigot si PAI-1 4G heterozigot.
Doctorul m-a asigurat ca e ok, desi...

Am inceput stimularea cu Gonal F 225ui si Menopur 75ui timp de 12 zile. (Monitorizare1 : estradiol 19pg/ml; monit2: 101pg/ml; monit3: 281pg/ml; monit4: 557pg/ml; monit5: 1402pg/ml; monit6: 3582pg/ml)

Punctia in ziua 14, pe data de 6.12.2019(dupa procedură am primit 2 doze de albumina, dar nu au putut sa imi explice de ce)....din ce am citit pe internet, as fi facut o usoare hiperstimulare...poate puteti voi sa ma lămuriți.

9 foliculi, 5 embrioni z2 crioconservati.
Embriotransfer nu am putut face deoarece am avut progesteronul mare cu 2 zile inainte de punctie 1.4 (asa mi-a comunicat asistenta dr).

P.S.: sincer nu am fost ffff mulțumită de atitudinea d-lui dr, mi se pare ca si la clinica lui totul e pe banda rulantă. Cu toate ca estradiolul era pe repede inainte, doza de Gonal a ramas aceeasi pana la final.

Imi pare rau ca m-am lungit cu postul si sper ca m-am facut putin înțeleasă.
Rita ce pot sa iti zic este Mult Succes si Doamne Ajuta sa reusesti de la primul transfer si scapi repede de acest doctor! O sa iti raspund pe puncte si e foarte posibil sa nu iti placa ceea ce auzi. Dar e bine sa stii care sunt datele problemei si sa iti faci un plan de bataie.

Nu vreau sa te demoralizez dar acest Vytoulkas este varianta cea mai nefericita pe care o puteai alege cand ai venit in Romania. Este un "doctor" cu foarte foarte multe cazuri negative. Toti doctorii au partea lor de review-uri negative dar la acest doctor e jale.
Povestile lor sunt pe pagina de FB a SOSI si nu numai. Da, este orientat pe partea materiala. Are si reusite. Sunt multe fete care au copii dupa ce au facut FIV cu el. Dar nu am citit despre niciuna cu istoric complicat in spate. De asemenea, multe "vedete" de la noi apeleaza la el. Ex Delia. Probabil aici acorda o atentie deosebita.
Am in cercul de familie cuplu care a reusit cu el, 2 fetite gemene. Costul FIVului 10 mii eur si o poveste de cum au decurs lucrurile care m-a pus pe ganduri. Asta m-a oprit sa onorez programarea pe care o aveam facuta la el si sa incep sa caut pe net.

Reiau:

1) analiza CA125 e "marca lui". Aceasta analiza nu iti spune nimic pentru ca nu e corelata cu alte investigatii. El o da tuturor pacientelor lui pe motiv ca asa ar depista endometrioza dar o faci degeaba. Ma mir ca nu ti-a zis ca ai endometrioza. E ok ca ai facut profilul de tromboflii. Aici recomandarea este sa faci switch de pe acid folic pe metifolat/folat care se gaseste la Solgar in farmacii.

2) Da, perfuziile cu albumina sunt pentru a contracara efectele hiperstimularii.

3) Stiu ca Genesys Athens congeleaza si de z2 ceea ce dpdv etica nu e prea ok. In stadiul de z2 nu putem vorbi de embrion pentru ca genomul uman se activeaza din ziua 3 cand practic se formeaza adn-ul viitorului omulet. Ideea e ca inainte de transfer vor lasa acesti embrioni de z2 sa evolueze macar pana la ziua 3 sau ziua 5. Unii pot evolua ok , altii nu. Deci nu te poti baza 100% ca ai 5 embrioni. E f posibil sa ii transfere la stadiul de z2. Sunt multe studii care arata ca transferul de z2 are cea mai mica rata de reusita comparativ cu z3 si z5. Rata de reusita exista; sunt femei care au reusit cu astfel de transfer dar aveau un istoric de infertilitate mai complex care a condus catre decizia transferului in z2.

4) Sunt fete aici pe grup care au reusit la Genesys si care au avut embrioni de z2 congelati, decongelati si lasati sa evolueze.

5) e o decizie corecta sa anuleze transferul. Progesteronul ideal ar tb sa fie <1.2 ng sau < 4nmol.


Ma bucur sa aud ca nu ti-a propus plecarea de "urgenta" in Grecia pentru histeroscopie, transfer sau punctie. Daca iti va propune vre-o investigatie in afara tarii sa stii ca ai variante mult mai bune aici in tara si mult mai ieftine.

Ti-am insirat o multime de chestii negative insa macar asa sper sa fii cu ochii in 4 la orice propunere de investigatii suplimentare. Si te incurajez sa intrebi inainte sa iei o decizie. Sunt multi doctori f buni care iti pot oferi parerea 2. Profita de acest lucru.

Doamne ajuta!
Iti mulțumesc din suflet pentru raspuns si Doamne Ajută sa auzim doar de bine de burtica ta.🙏🙏

Da...sunt inca foarte dezamagita de comportamentul lor...dar deja procedura era inceputa, am zis sa mergem pana la capat acolo si ce va fi va fi...😔

Histeroscopia tot la ei am făcut-o și mi-a zis ca as fi avut o infectie cronica (se vedeau cateva mini puncte roșii pe uter, vreo 10 sa zic...pt mine nimic de speriat), antibiotic 3 săptămâni etc....ulterior am aflat ca aceasta infectie nu poate aparea din senin, ar trebui sa aiba la baza ceva...dar in fine...pt el era normal. Astept inca rezultatul de la biopsie.

Grecia...da...s-a insistat foaaarte muuult pe ideea de a face punctia si transferul in Grecia, deoarece acolo pot selecta cei mai buni embrioni si rata de succes creste cu 15%, deoarece am foarte multi foliculi, ca nu toate femeile au șansa asta.....bla bla...noroc ca am fost fermi si am zis NU. Si bine ca am facut, ca la final ne-am ales cu 9 foliculi, din care doar 5 ovocite mature.

Oricum, inca o data banda rulanta la ei functioneaza foarte bine, ma intreb si acum, daca chiar s-ar fi personalizat tratamentul in functie de nevoile fiecărei persoane, de ce nu au redus doza de Gonal daca au vazut ca estradiolul meu o luase pe arătură? Deci, inca o data, analizele de estradiol si progesteron pe care le faceam pt fiecare monitorizare erau doar niste bani adaugati la bugetul clinicii...nicidecum ca s-ar fi orientat si in functie de asta...

Am insistat foarte mult sa nu congeleze embrionii in z2, dar cica asa ar fi protocolul clinicii. Sunt foarte supărată, deoarece am citit si eu ca sansele scad la decongelare si la evoluția lor dupa...😢😢😢

Embriotransferul cel mai probabil il vom face in februarie, deoarece au intervenit altele acum. Poate e mai bine si ca organismul sa se refacă si liniștească putin, la fel si eu psihic dupa toata alergatura asta... ne-au epuizat putin drumurile Elveția-România...

🙏🙏🙏 Sper ca Dumnezeu sa asculte ruga tuturor fetelor de aici!!! 🤗🤗🤗
Eu 32 El 32 - de 8 ani incercam sa avem bebe
Spermograma si spermocultura normale
2015 : 3 IA - nereusite
03.2018 : sarcina spontana - SOE 6s
06.2018 : aspirație, deoarece 2 cure de Cytotec pt eliminare, fara rezultat
06.2018 : chist luteal hemoragic - laparoscopie in urgență
AMH 09.2019: 5.53
Analize trombofilie: A1298C - homozigot
PAI-1 4G - heterozigot
Cariotip cuplu: ok
CA125 : 6.9
11.11.2019 histeroscopie ok (astept rezultatul biopsiei)
FIV 11.2019: stimulare cu Gonal f + Menopur = 9 ovocite, 5 embrioni z2 crioconservati (1*4c(A), 2*4c(AB), 2*2c(A-B) )
Fara transfer deoarece progesteron 1.4

User avatar
Lorelei
Posts: 1594
Joined: Mon Jul 17, 2017 4:45 pm

Re: FIV in Romania

Post by Lorelei » Tue Dec 17, 2019 1:59 pm

Rita87 wrote:
Tue Dec 17, 2019 1:23 pm
Lorelei wrote:
Tue Dec 17, 2019 10:47 am
Rita87 wrote:
Tue Dec 17, 2019 9:40 am
Buna fetelor.
In primul rand imi cer scuze daca nu am scris unde trebuie... ;))

De foarte mult timp va urmaresc si mi-am zis sa imi povestesc si eu "of-ul".
De 8 ani incercam sa avem un copil.
Dupa multe insistențe, in 2015 medicul nostru a acceptat sa ne trimita spre IA. Am facut 3, nereusite din pacate.
Menționez ca locuiesc in Geneva si am ramas foooarte dezamăgită de sistemul medical in ceea ce priveste ART (tehnicile de reproducere asistata), m-am simtit ca si cum as fi fost într-o uzina, totul pe banda rulantă.
Dezgustata, am facut pauza de tot ce tine de medicină.
In martie 2018, surpriza, sarcina spontană. Nu ne venea sa credem...cel mai frumos moment din viata noastra de cuplu. Deci nu am cuvinte sa va explic....
Din pacate, SOE la 6s. Am incercat 2 cure de Cytotec ca sa elimin, fara succes...nu am reacționat deloc la medicament.
Pe 7 iunie 2018, aspiratie :(( .
Pe 27 iunie 2018, ma trezesc dimineață cu o durere imensa in burta. Stau asa in jur de 45min, pana sotul nu a mai suportat sa ma vada asa si a chemat ambulanta. Diagnostic: chist luteal hemoragic. Laparoscopie in urgență.
Anul acesta hotaram sa plecam spre FIV. Alegem Romania. Ajungem la Genesis Athens, dr Andreas Vythoulkas.
Incep analizele medicale ( mentionez ca in Geneva in afara de analize de urina, sânge uzuale, nu am facut absolut nimic....), nu mai auzisem in viata mea de AMH, CA125, trombofilie etc...deoarece nu ma informase nimeni inainte...poate o sa imi spuneti ca este internet si putem gasi tot ce vrem...mea culpa.
Toate ok, in afara de trombofilie: A1298C homozigot si PAI-1 4G heterozigot.
Doctorul m-a asigurat ca e ok, desi...

Am inceput stimularea cu Gonal F 225ui si Menopur 75ui timp de 12 zile. (Monitorizare1 : estradiol 19pg/ml; monit2: 101pg/ml; monit3: 281pg/ml; monit4: 557pg/ml; monit5: 1402pg/ml; monit6: 3582pg/ml)

Punctia in ziua 14, pe data de 6.12.2019(dupa procedură am primit 2 doze de albumina, dar nu au putut sa imi explice de ce)....din ce am citit pe internet, as fi facut o usoare hiperstimulare...poate puteti voi sa ma lămuriți.

9 foliculi, 5 embrioni z2 crioconservati.
Embriotransfer nu am putut face deoarece am avut progesteronul mare cu 2 zile inainte de punctie 1.4 (asa mi-a comunicat asistenta dr).

P.S.: sincer nu am fost ffff mulțumită de atitudinea d-lui dr, mi se pare ca si la clinica lui totul e pe banda rulantă. Cu toate ca estradiolul era pe repede inainte, doza de Gonal a ramas aceeasi pana la final.

Imi pare rau ca m-am lungit cu postul si sper ca m-am facut putin înțeleasă.
Rita ce pot sa iti zic este Mult Succes si Doamne Ajuta sa reusesti de la primul transfer si scapi repede de acest doctor! O sa iti raspund pe puncte si e foarte posibil sa nu iti placa ceea ce auzi. Dar e bine sa stii care sunt datele problemei si sa iti faci un plan de bataie.

Nu vreau sa te demoralizez dar acest Vytoulkas este varianta cea mai nefericita pe care o puteai alege cand ai venit in Romania. Este un "doctor" cu foarte foarte multe cazuri negative. Toti doctorii au partea lor de review-uri negative dar la acest doctor e jale.
Povestile lor sunt pe pagina de FB a SOSI si nu numai. Da, este orientat pe partea materiala. Are si reusite. Sunt multe fete care au copii dupa ce au facut FIV cu el. Dar nu am citit despre niciuna cu istoric complicat in spate. De asemenea, multe "vedete" de la noi apeleaza la el. Ex Delia. Probabil aici acorda o atentie deosebita.
Am in cercul de familie cuplu care a reusit cu el, 2 fetite gemene. Costul FIVului 10 mii eur si o poveste de cum au decurs lucrurile care m-a pus pe ganduri. Asta m-a oprit sa onorez programarea pe care o aveam facuta la el si sa incep sa caut pe net.

Reiau:

1) analiza CA125 e "marca lui". Aceasta analiza nu iti spune nimic pentru ca nu e corelata cu alte investigatii. El o da tuturor pacientelor lui pe motiv ca asa ar depista endometrioza dar o faci degeaba. Ma mir ca nu ti-a zis ca ai endometrioza. E ok ca ai facut profilul de tromboflii. Aici recomandarea este sa faci switch de pe acid folic pe metifolat/folat care se gaseste la Solgar in farmacii.

2) Da, perfuziile cu albumina sunt pentru a contracara efectele hiperstimularii.

3) Stiu ca Genesys Athens congeleaza si de z2 ceea ce dpdv etica nu e prea ok. In stadiul de z2 nu putem vorbi de embrion pentru ca genomul uman se activeaza din ziua 3 cand practic se formeaza adn-ul viitorului omulet. Ideea e ca inainte de transfer vor lasa acesti embrioni de z2 sa evolueze macar pana la ziua 3 sau ziua 5. Unii pot evolua ok , altii nu. Deci nu te poti baza 100% ca ai 5 embrioni. E f posibil sa ii transfere la stadiul de z2. Sunt multe studii care arata ca transferul de z2 are cea mai mica rata de reusita comparativ cu z3 si z5. Rata de reusita exista; sunt femei care au reusit cu astfel de transfer dar aveau un istoric de infertilitate mai complex care a condus catre decizia transferului in z2.

4) Sunt fete aici pe grup care au reusit la Genesys si care au avut embrioni de z2 congelati, decongelati si lasati sa evolueze.

5) e o decizie corecta sa anuleze transferul. Progesteronul ideal ar tb sa fie <1.2 ng sau < 4nmol.


Ma bucur sa aud ca nu ti-a propus plecarea de "urgenta" in Grecia pentru histeroscopie, transfer sau punctie. Daca iti va propune vre-o investigatie in afara tarii sa stii ca ai variante mult mai bune aici in tara si mult mai ieftine.

Ti-am insirat o multime de chestii negative insa macar asa sper sa fii cu ochii in 4 la orice propunere de investigatii suplimentare. Si te incurajez sa intrebi inainte sa iei o decizie. Sunt multi doctori f buni care iti pot oferi parerea 2. Profita de acest lucru.

Doamne ajuta!
Iti mulțumesc din suflet pentru raspuns si Doamne Ajută sa auzim doar de bine de burtica ta.🙏🙏

Da...sunt inca foarte dezamagita de comportamentul lor...dar deja procedura era inceputa, am zis sa mergem pana la capat acolo si ce va fi va fi...😔

Histeroscopia tot la ei am făcut-o și mi-a zis ca as fi avut o infectie cronica (se vedeau cateva mini puncte roșii pe uter, vreo 10 sa zic...pt mine nimic de speriat), antibiotic 3 săptămâni etc....ulterior am aflat ca aceasta infectie nu poate aparea din senin, ar trebui sa aiba la baza ceva...dar in fine...pt el era normal. Astept inca rezultatul de la biopsie.

Grecia...da...s-a insistat foaaarte muuult pe ideea de a face punctia si transferul in Grecia, deoarece acolo pot selecta cei mai buni embrioni si rata de succes creste cu 15%, deoarece am foarte multi foliculi, ca nu toate femeile au șansa asta.....bla bla...noroc ca am fost fermi si am zis NU. Si bine ca am facut, ca la final ne-am ales cu 9 foliculi, din care doar 5 ovocite mature.

Oricum, inca o data banda rulanta la ei functioneaza foarte bine, ma intreb si acum, daca chiar s-ar fi personalizat tratamentul in functie de nevoile fiecărei persoane, de ce nu au redus doza de Gonal daca au vazut ca estradiolul meu o luase pe arătură? Deci, inca o data, analizele de estradiol si progesteron pe care le faceam pt fiecare monitorizare erau doar niste bani adaugati la bugetul clinicii...nicidecum ca s-ar fi orientat si in functie de asta...

Am insistat foarte mult sa nu congeleze embrionii in z2, dar cica asa ar fi protocolul clinicii. Sunt foarte supărată, deoarece am citit si eu ca sansele scad la decongelare si la evoluția lor dupa...😢😢😢

Embriotransferul cel mai probabil il vom face in februarie, deoarece au intervenit altele acum. Poate e mai bine si ca organismul sa se refacă si liniștească putin, la fel si eu psihic dupa toata alergatura asta... ne-au epuizat putin drumurile Elveția-România...

🙏🙏🙏 Sper ca Dumnezeu sa asculte ruga tuturor fetelor de aici!!! 🤗🤗🤗
Foarte bine ca ati fost fermi cu plecarea in Grecia. E placa pe care o zice tuturor pacientelor.

Rezultatul pe care l-ai avut nu e de hiperstimulare. Atat nr foliculilor cat si valoarea de estradiolului nu indica acest lucru dar fiecare corp reactioneaza diferit.

Ca sa te incurajez, sansele sa ai embrioni buni sunt maricele. Statistic vorbind din 5 embrioni de z2 adica undeva la stadiul de 2-4 celule deci in evolutie, la z5 ai avea 2-3 embrioni buni. %%- De asemenea, laboratorul lor este cotat ca fiind destul de performant. Am o prietena care a ramas gravida acum in noiembrie la Genesys. A facut 3 FIV cu dna dr Camela Dutescu si din al 2lea FIV a obtinut 4 embrioni de z3 care s-au comportat foarte bine la dezghet!

Daca urmaresti cele discutate pe forum pe subiectul "uter cu pete" adica endometrita poate cu o luna inainte de transfer ar fi bine sa mai faci un tratament cu antibiotic ca sa te asiguri ca tratezi aceasta inflamatie. Din ce povestesc fetele de endometrita se scapa greu si chiar cu tratament de antibotic este foaste posibil sa reapara la 1-2 luni de la tratament. Endometrita influenteaza implantarea.
PAI, MTHFR - hetero, PCOS, Spermograma cu toate diagnosticele posibile.
3 IUI Columna. 2016-2017. BFN!
FIV1 - iul 2017. Columna-17ovo/10 fertilizate->4 blasto:2xAA+2xCC-Freeze all!
FET1 si FET 2-sept si oct 2017 BFN si un transfer anulat. Am avut doar 1 blasto care a rezistat la dezghet.
Histeroscopie diagnostica. Uter aspect micropolipoidal; chiuretat pereti-dec 2017.
FIV2 - ian 2018 Unica Praga-30ovo/22 fertilizate->8 embrioni f buni.
ET2 - ian 2018,2 embrioni Z3. Beta Z11-95.1! SOE 8s.
FET3 - apr 2018, 2 blasto. Beta negativ!
Histeroscopie- extirpat polip.Uter aspect polipoid; chiuretat pereti - iun 2018;
FET4 - iul 2018, 2 blasto. Beta Z7-42.2! SOE 9s.
FIV3 - ian 2019 Columna (ASSMB).19ovo/16 fertilizate->5 blasto buni!Freeze all!
Histeroscopie diagnostica ok - feb2019
FET5 - apr 2019, 2 blasto de la FIV3. Beta Z8-20.2! Sarcina biochimica!
FET6 - mai 2019, 2 blasto de la FIV3. BFN!
FIV4 - apr 2019 Columna, Fiv pe ciclu natural, fara ovocit!
FIV5 - mai 2019 Columna, Fiv pe ciclu natural, fara ovocit!
PRP rejuvenare uterina la Giulesti - iul 2019
FIV 6 - aug 2019 Columna. FIV cu Femara si Gonal! 4ovo/3 fertilizate->1 embrion Z3 si 2 blasto!
ET7 - aug 2019. Transfer dublu:in z3- 1embrion z3 si in z5 -2 blasto. BFN!
FET8 - oct 2019 anulat din cauza PAP cu LSIL CIN1. Colposcopie si HPV-negative.
FET8 Unica Praga - dec 2019: 2 blasto de la FIV2. Beta z12-492! O sa avem o fetita :x :YMPRAY: Doamne Ajuta pana la capat!

User avatar
Rita87
Posts: 3
Joined: Tue Dec 17, 2019 8:20 am

Re: FIV in Romania

Post by Rita87 » Tue Dec 17, 2019 2:12 pm

Lorelei wrote:
Tue Dec 17, 2019 1:59 pm
Rita87 wrote:
Tue Dec 17, 2019 1:23 pm
Lorelei wrote:
Tue Dec 17, 2019 10:47 am


Rita ce pot sa iti zic este Mult Succes si Doamne Ajuta sa reusesti de la primul transfer si scapi repede de acest doctor! O sa iti raspund pe puncte si e foarte posibil sa nu iti placa ceea ce auzi. Dar e bine sa stii care sunt datele problemei si sa iti faci un plan de bataie.

Nu vreau sa te demoralizez dar acest Vytoulkas este varianta cea mai nefericita pe care o puteai alege cand ai venit in Romania. Este un "doctor" cu foarte foarte multe cazuri negative. Toti doctorii au partea lor de review-uri negative dar la acest doctor e jale.
Povestile lor sunt pe pagina de FB a SOSI si nu numai. Da, este orientat pe partea materiala. Are si reusite. Sunt multe fete care au copii dupa ce au facut FIV cu el. Dar nu am citit despre niciuna cu istoric complicat in spate. De asemenea, multe "vedete" de la noi apeleaza la el. Ex Delia. Probabil aici acorda o atentie deosebita.
Am in cercul de familie cuplu care a reusit cu el, 2 fetite gemene. Costul FIVului 10 mii eur si o poveste de cum au decurs lucrurile care m-a pus pe ganduri. Asta m-a oprit sa onorez programarea pe care o aveam facuta la el si sa incep sa caut pe net.

Reiau:

1) analiza CA125 e "marca lui". Aceasta analiza nu iti spune nimic pentru ca nu e corelata cu alte investigatii. El o da tuturor pacientelor lui pe motiv ca asa ar depista endometrioza dar o faci degeaba. Ma mir ca nu ti-a zis ca ai endometrioza. E ok ca ai facut profilul de tromboflii. Aici recomandarea este sa faci switch de pe acid folic pe metifolat/folat care se gaseste la Solgar in farmacii.

2) Da, perfuziile cu albumina sunt pentru a contracara efectele hiperstimularii.

3) Stiu ca Genesys Athens congeleaza si de z2 ceea ce dpdv etica nu e prea ok. In stadiul de z2 nu putem vorbi de embrion pentru ca genomul uman se activeaza din ziua 3 cand practic se formeaza adn-ul viitorului omulet. Ideea e ca inainte de transfer vor lasa acesti embrioni de z2 sa evolueze macar pana la ziua 3 sau ziua 5. Unii pot evolua ok , altii nu. Deci nu te poti baza 100% ca ai 5 embrioni. E f posibil sa ii transfere la stadiul de z2. Sunt multe studii care arata ca transferul de z2 are cea mai mica rata de reusita comparativ cu z3 si z5. Rata de reusita exista; sunt femei care au reusit cu astfel de transfer dar aveau un istoric de infertilitate mai complex care a condus catre decizia transferului in z2.

4) Sunt fete aici pe grup care au reusit la Genesys si care au avut embrioni de z2 congelati, decongelati si lasati sa evolueze.

5) e o decizie corecta sa anuleze transferul. Progesteronul ideal ar tb sa fie <1.2 ng sau < 4nmol.


Ma bucur sa aud ca nu ti-a propus plecarea de "urgenta" in Grecia pentru histeroscopie, transfer sau punctie. Daca iti va propune vre-o investigatie in afara tarii sa stii ca ai variante mult mai bune aici in tara si mult mai ieftine.

Ti-am insirat o multime de chestii negative insa macar asa sper sa fii cu ochii in 4 la orice propunere de investigatii suplimentare. Si te incurajez sa intrebi inainte sa iei o decizie. Sunt multi doctori f buni care iti pot oferi parerea 2. Profita de acest lucru.

Doamne ajuta!
Iti mulțumesc din suflet pentru raspuns si Doamne Ajută sa auzim doar de bine de burtica ta.🙏🙏

Da...sunt inca foarte dezamagita de comportamentul lor...dar deja procedura era inceputa, am zis sa mergem pana la capat acolo si ce va fi va fi...😔

Histeroscopia tot la ei am făcut-o și mi-a zis ca as fi avut o infectie cronica (se vedeau cateva mini puncte roșii pe uter, vreo 10 sa zic...pt mine nimic de speriat), antibiotic 3 săptămâni etc....ulterior am aflat ca aceasta infectie nu poate aparea din senin, ar trebui sa aiba la baza ceva...dar in fine...pt el era normal. Astept inca rezultatul de la biopsie.

Grecia...da...s-a insistat foaaarte muuult pe ideea de a face punctia si transferul in Grecia, deoarece acolo pot selecta cei mai buni embrioni si rata de succes creste cu 15%, deoarece am foarte multi foliculi, ca nu toate femeile au șansa asta.....bla bla...noroc ca am fost fermi si am zis NU. Si bine ca am facut, ca la final ne-am ales cu 9 foliculi, din care doar 5 ovocite mature.

Oricum, inca o data banda rulanta la ei functioneaza foarte bine, ma intreb si acum, daca chiar s-ar fi personalizat tratamentul in functie de nevoile fiecărei persoane, de ce nu au redus doza de Gonal daca au vazut ca estradiolul meu o luase pe arătură? Deci, inca o data, analizele de estradiol si progesteron pe care le faceam pt fiecare monitorizare erau doar niste bani adaugati la bugetul clinicii...nicidecum ca s-ar fi orientat si in functie de asta...

Am insistat foarte mult sa nu congeleze embrionii in z2, dar cica asa ar fi protocolul clinicii. Sunt foarte supărată, deoarece am citit si eu ca sansele scad la decongelare si la evoluția lor dupa...😢😢😢

Embriotransferul cel mai probabil il vom face in februarie, deoarece au intervenit altele acum. Poate e mai bine si ca organismul sa se refacă si liniștească putin, la fel si eu psihic dupa toata alergatura asta... ne-au epuizat putin drumurile Elveția-România...

🙏🙏🙏 Sper ca Dumnezeu sa asculte ruga tuturor fetelor de aici!!! 🤗🤗🤗
Foarte bine ca ati fost fermi cu plecarea in Grecia. E placa pe care o zice tuturor pacientelor.

Rezultatul pe care l-ai avut nu e de hiperstimulare. Atat nr foliculilor cat si valoarea de estradiolului nu indica acest lucru dar fiecare corp reactioneaza diferit.

Ca sa te incurajez, sansele sa ai embrioni buni sunt maricele. Statistic vorbind din 5 embrioni de z2 adica undeva la stadiul de 2-4 celule deci in evolutie, la z5 ai avea 2-3 embrioni buni. %%- De asemenea, laboratorul lor este cotat ca fiind destul de performant. Am o prietena care a ramas gravida acum in noiembrie la Genesys. A facut 3 FIV cu dna dr Camela Dutescu si din al 2lea FIV a obtinut 4 embrioni de z3 care s-au comportat foarte bine la dezghet!

Daca urmaresti cele discutate pe forum pe subiectul "uter cu pete" adica endometrita poate cu o luna inainte de transfer ar fi bine sa mai faci un tratament cu antibiotic ca sa te asiguri ca tratezi aceasta inflamatie. Din ce povestesc fetele de endometrita se scapa greu si chiar cu tratament de antibotic este foaste posibil sa reapara la 1-2 luni de la tratament. Endometrita influenteaza implantarea.
🙏🙏🙏🙏

Mulțumesc mult.

O sa ma informez mai bine...o sa vorbesc si cu doamna mea doctor de aici, sa vedem ce parere are.

Offf...
Noroc ca mai sunt forumurile, ca altfel...

🤗🤗🤗🤗

Zi cu vești bune sa avem.
😘
Eu 32 El 32 - de 8 ani incercam sa avem bebe
Spermograma si spermocultura normale
2015 : 3 IA - nereusite
03.2018 : sarcina spontana - SOE 6s
06.2018 : aspirație, deoarece 2 cure de Cytotec pt eliminare, fara rezultat
06.2018 : chist luteal hemoragic - laparoscopie in urgență
AMH 09.2019: 5.53
Analize trombofilie: A1298C - homozigot
PAI-1 4G - heterozigot
Cariotip cuplu: ok
CA125 : 6.9
11.11.2019 histeroscopie ok (astept rezultatul biopsiei)
FIV 11.2019: stimulare cu Gonal f + Menopur = 9 ovocite, 5 embrioni z2 crioconservati (1*4c(A), 2*4c(AB), 2*2c(A-B) )
Fara transfer deoarece progesteron 1.4

User avatar
Dana2020
Posts: 65
Joined: Sun Nov 03, 2019 3:12 pm

Re: FIV in Romania

Post by Dana2020 » Wed Dec 18, 2019 2:45 pm

Edelweiss wrote:
Tue Dec 17, 2019 12:25 pm
Georgiana Mihai wrote:
Tue Dec 17, 2019 12:01 pm
Edelweiss wrote:
Tue Dec 17, 2019 10:56 am


Testul Era este valabil mai mult timp, nu se face in acceai luna cu transferul pentru ca se ia proba din endometrul si pentru ca trebuie sa ai un raspuns la test care dureaza in jur de 2 saptamani.
Deci nu conteaza ca ovulezi In ziua 12, 15, 17 etc. Proba se ia la 5 zile de la ovulatie( Pe ciclu natural) sau la 5 zile de cand se introduce progesteronul in schema( Pe ciclu controlat)
Daca ai decalaj de receptivitate transferul se va face mai devreme cu o zi, doua etc. sau mai tarziu.. testul va spune momentul potim cand se poate face un transfer.
Bun atunci, știu măcar ca indica momentul receptivitatii.
Merci Georgiana :)
Pentru cele interesate de endometrita cronica si nu numai.
Endometrita cronica este o preocupare relativ noua pt domeniul fertilității. Din câte cred eu si am citit mult timp s a crezut ca inflamația la nivelul uterului e ceva normal. De asta Vitulkas si Bosoanca au zis ca nu e problema si ca nu afectează FIV. Ultimele descoperiri si statistici au arătat clar ca aceasta este cauza eșecurilor repetate de implantare la FIV.
IN 2018 când căutam desprea aceasta afecțiune am găsit doar câteva studii mai mult statistice despre endometritcronica. In USA se discuta de doar 2 ani pe forumurile FIV.

Analiza CD 38 nu este ub criteriu de diagnosticare in endometrita cronica ci este preluat de la leucemii. Sinceră sa fiu nu am mai auzit sa fie folosit decât la Origyn.
Adică Edelwiss nu cred ca mergea sa i spui doctoriței sa ți faca biopsie de endometru ca oricum nu ar fi știut de CD38 (opinie personală). Eu am făcut 3 biopsii înainte si ieșiseră ok, plus ca nu creștea nimic pe cultura. De asta cred ca e bine de făcut testul ALICE care e pe baza de ADN si îți spune exact ce anume ai, ce tratament si cât de afectata ești. In plus cei din Spania îți vor spune dacă e nevoie sa repeți testul.
Biopsia PTR toate cele trei teste ERA+ALICE+EMMA se face o data, nu te adoarme si nu e foarte dureroasa (este un disconfort dar nu e mare).
Ce a spus Georgiana despre ERA este perfect adevărat. Eu totuși recomand ca sa notezi toate informațiile legate de ciclul in care faci ERA testul. Adică când a venit, ce rezultate ai avut la dotările hormonale si in ce zi le ai făcut, ce s a văzut la ecografii , ce medicamente ai luat, când ai ovulat , a câta zi de ciclu ai făcut testul, a câta zi de la ovulației etc.
In plus cei din Spania îți vor cere sa spui toate medicamentele luate in ultimele luni ( nu mai știu exact dacă doar antibioticele). Eu știu ca am făcut un tabel cu absolut tot ce am luat, substanța activa, doza si le am atasat detalii despre medicamente dacă nu erau găsite in Spania ( am făcut eu nu mi s a cerut neaparat decât sa le numesc si dozele).
Concluzia este ca trebuie sa căutați doctori care sunt la curent cu ultimele descoperiri.
Mult succes! [barza6] [barza6] [barza6]
38 ani, AMH 5.6, 2 extrauterine ( 2004 si 2009; lipsa trompe)
FIV 1, 2 si 3 Szeged Ungaria, de fiecare data embrioni ok, rata fertilizare 100%, beta negativ
FIV 4 Acibaden Turcia (Taifun)- vreo 14 embrioni, embrioscop, transfer doi blastocisti, congelat 6 de ziua 5, beta negativ
Embrioniotransfer congelati Turcia - beta negativ
2014 Laparoscopie - un pic de endometrioza, hidrosalpinx pe restul de trompa ( de care nu știam)
2014 FIV Tutunaru București, 6 embrioni de ziua 5, transfer 2 minunați, beta negativ.
2014 Histeroscopie - cavitate uterina ok. Doctor Tutunaru nu explica rezultatele de la biopsie - dezamagita renunț sa mai fac transfer cu congelati la el - duc embrionii la Columna București
2015 ERA test Columna ( Dr Bucur) - rezultate bune pe ciclu natural
2015 Columna FIV pe ciclu natural ( 2 încercări) ovocite imature. Încercare transfer embrioni congelati Tutunaru - nu s-au decongelat deoarece au fost congelati rău ( 4 pe o paieta dupa o tehnologie învechita)
2018 dosar Ucraina pt mama surogat - m-au trimis sa fac AMH ul care a ieșit 5,6 - decid sa mai încerc un FIV
2018 încep pregatiri pt FIV Grecia (Andreas Vythoulkas) - fac histeroscopie unde se vede uter inflamator restul analizelor minunate. Doctorul imi da tratamentul de stimulare spunând ca e ok.
Între timp consult Origyn Iasi doctor Radu Maftei - diagnostic pe baza dosarului meu de endometrita cronica - biopsie CD38 confirmare endometrita fără a sti patogenul - confirmare diagnostic endometrita cu streptococ, dezechilibru flora bacteriana la nivel de lactobacili, fereastra implantare cu decalaj de o zi pe baza ERA+ALICE+EMA - tratament cu antibiotic țintit pentru streptococ, echilibrare flora bacteriana.
2018 FIV 7 Origyn Iasi - 11 embrioni de ziua 5 biopsiati, 7 minunați, 1 transferat conform rezultat ERA = BEBE [bebe]

User avatar
Edelweiss
Posts: 126
Joined: Wed Jan 16, 2019 4:42 pm

Re: FIV in Romania

Post by Edelweiss » Wed Dec 18, 2019 3:33 pm

Dana2020 wrote:
Wed Dec 18, 2019 2:45 pm

Pentru cele interesate de endometrita cronica si nu numai.
Endometrita cronica este o preocupare relativ noua pt domeniul fertilității. Din câte cred eu si am citit mult timp s a crezut ca inflamația la nivelul uterului e ceva normal. De asta Vitulkas si Bosoanca au zis ca nu e problema si ca nu afectează FIV. Ultimele descoperiri si statistici au arătat clar ca aceasta este cauza eșecurilor repetate de implantare la FIV.
IN 2018 când căutam desprea aceasta afecțiune am găsit doar câteva studii mai mult statistice despre endometritcronica. In USA se discuta de doar 2 ani pe forumurile FIV.

Analiza CD 38 nu este ub criteriu de diagnosticare in endometrita cronica ci este preluat de la leucemii. Sinceră sa fiu nu am mai auzit sa fie folosit decât la Origyn.
Adică Edelwiss nu cred ca mergea sa i spui doctoriței sa ți faca biopsie de endometru ca oricum nu ar fi știut de CD38 (opinie personală). Eu am făcut 3 biopsii înainte si ieșiseră ok, plus ca nu creștea nimic pe cultura. De asta cred ca e bine de făcut testul ALICE care e pe baza de ADN si îți spune exact ce anume ai, ce tratament si cât de afectata ești. In plus cei din Spania îți vor spune dacă e nevoie sa repeți testul.
Biopsia PTR toate cele trei teste ERA+ALICE+EMMA se face o data, nu te adoarme si nu e foarte dureroasa (este un disconfort dar nu e mare).
Ce a spus Georgiana despre ERA este perfect adevărat. Eu totuși recomand ca sa notezi toate informațiile legate de ciclul in care faci ERA testul. Adică când a venit, ce rezultate ai avut la dotările hormonale si in ce zi le ai făcut, ce s a văzut la ecografii , ce medicamente ai luat, când ai ovulat , a câta zi de ciclu ai făcut testul, a câta zi de la ovulației etc.
In plus cei din Spania îți vor cere sa spui toate medicamentele luate in ultimele luni ( nu mai știu exact dacă doar antibioticele). Eu știu ca am făcut un tabel cu absolut tot ce am luat, substanța activa, doza si le am atasat detalii despre medicamente dacă nu erau găsite in Spania ( am făcut eu nu mi s a cerut neaparat decât sa le numesc si dozele).
Concluzia este ca trebuie sa căutați doctori care sunt la curent cu ultimele descoperiri.
Mult succes! [barza6] [barza6] [barza6]
Merci Dana, da, pun pe hartie tot ce mi-ati spus si voi discuta cu medicul iar daca nu se pot face testele la Giulesti, ma orientez spre o clinica care face asa ceva. Oricum, nu voi face nici un transfer pana nu aflu rezultatele la endometru si fereastra de implantare... sunt ultimele probleme ce trebuiesc testate.

L.E - am citit ca se fac testele si la Giulesti, asadar in primavara fac testele si dupa aceea incep o noua stimulare.
Last edited by Edelweiss on Wed Dec 18, 2019 4:05 pm, edited 1 time in total.
Eu 38 ani, el 33 ani
2009 - HSG - ok, trompe permeabile, uter ok in viziunea doctorului;
2010 - 2015 - Controale la diferiti medici, nu au vazut probleme la trompe si uter; Unii au recomandat direct FIV;
2017 - Martie - Control la medic axat pe infertilitate, nu a vazut uterul cu pb, s-a recomandat HSG si probabil FIV, s-a descoperit o rana pe col si un polip uterin;
2017 - Aprilie - ERAD , nu am putut face nici o investigatie timp de 6 luni;
2018 - Aprilie - Histeroscopie operatorie, eliminare polip uterin;
Octombrie 2018 - se descopera ca am o malformatie a uterului, in forma de T, vizibila pe radiografia din 2009; histeroscopie, operat uter;
FIV 1 - Martie 2019 - inceput stimulare protocol lung; au rezultat 4 embrioni
FET 1 28.05.2019 - pe ciclu natural, transfer 1 embrion; beta negativ;
12.07.2019 - laparoscopie - hidrosalpinx bilateral, clipsare ambele trompe; s-au gasit focare de endometrioza
03.08.2019 - histeroscopie diagnostica - uterul inca este stramt
FET 2 02.09.2019 - pe ciclu natural, transfer 1 embrion; beta negativ;
23.09.2019 - histeroscopie operatorie de corectie uter T (a doua)
FET 3 06.12.2019 - pe ciclu controlat, transfer 2 embrioni; beta negativ
FIV 2 - Februarie 2020 - protocol pe faza luteala; a rezultat un embrion congelat in ziua 3

User avatar
irisana
Posts: 873
Joined: Fri May 17, 2013 11:47 pm

Re: FIV in Romania

Post by irisana » Wed Dec 18, 2019 3:43 pm

Fetele care mai dati o veste buna pe aici? Cine este in focuri?
Eu 40 ani
IA 1 - feb 2013 (nereusit)
IA 2- iunie 2013 (nereusit)
IA 3- nov 2013 - (nereusit)
Tiroidita autoimuna- tratament cu euthyrox
Mthfr a1298c heterozigot - schimbat acid folic cu folat
Histeroscopie expl + Pipele ok
FET1- iunie 2019 cu 2 blasto si din pacate SOE 8s si 4 zile
ET2- feb 2020 cu 2 blasto - negativ
Celule Nk - ok, profil ANA extins negativ

User avatar
Liliana christmann1
Posts: 444
Joined: Tue Dec 05, 2017 8:22 pm

Re: FIV in Romania

Post by Liliana christmann1 » Wed Dec 18, 2019 5:13 pm

Wood Lorelei felicitări ,sper sa nu ma înșel ,dar ți am citit in semnătura ca a fost cu lipici fet-ul,Doamne ajuta sa fie bine pana la capăt ,sa ai un Crăciun magic
Eu 33-soțul 30 perfect sănătoși .de 2 ani vrem un bebe,începem investigațiile 2016.eu dozări hormonale bune,ovulatie f Buna ,soțul spermograma buna.incercam natural dar fără rezultat.2017 histeroscopie diagnosticata cu trompe impermeabile:soluție fiv.septembrie 2017 start FIV Genesys fertility ,analizele mele cât și ale soțului f bune,începem procedura din care la punctie avem 13 ovocite ,din care rezulta 6 embrioni ziua 5 ,4 calitate A din care 2 calitate B.et pe fresh Octombrie cu 2 embrioni rezultat negativ .Fet decembrie rezultat negativ .august 2018 laparoscopie:hidrisalpinx bilateral-clipare ambele trompe .fet Septembrie rezultat negativ .Incepem FIV2 ianuarie 2019 Columna ,analizele bune ,sotul tetrazoospermie usoara ,Protocol lung din care rezulta 20 ovocite ,16 fertilizate natural ,ziua 5 avem 5 ,
Blasto frumusei ,et fresh cu 2 embrioni calitate buna ,3 puiuti congelati .crunta asteptare....Doamne ajuta ne sa devenim Parinti :YMPRAY: Test Harmony ok.o sa avem un băiețel [baietel] [great] .Doamne îți mulțumim pentru aceasta binecuvântare

User avatar
Lorelei
Posts: 1594
Joined: Mon Jul 17, 2017 4:45 pm

Re: FIV in Romania

Post by Lorelei » Wed Dec 18, 2019 6:10 pm

Liliana christmann1 wrote:
Wed Dec 18, 2019 5:13 pm
Wood Lorelei felicitări ,sper sa nu ma înșel ,dar ți am citit in semnătura ca a fost cu lipici fet-ul,Doamne ajuta sa fie bine pana la capăt ,sa ai un Crăciun magic
Multumesc Liliana! Doamne Ajuta! Sunt momentan rezervata! Ultimul beta s-a dublat la 55h. O iau pas cu pas.
PAI, MTHFR - hetero, PCOS, Spermograma cu toate diagnosticele posibile.
3 IUI Columna. 2016-2017. BFN!
FIV1 - iul 2017. Columna-17ovo/10 fertilizate->4 blasto:2xAA+2xCC-Freeze all!
FET1 si FET 2-sept si oct 2017 BFN si un transfer anulat. Am avut doar 1 blasto care a rezistat la dezghet.
Histeroscopie diagnostica. Uter aspect micropolipoidal; chiuretat pereti-dec 2017.
FIV2 - ian 2018 Unica Praga-30ovo/22 fertilizate->8 embrioni f buni.
ET2 - ian 2018,2 embrioni Z3. Beta Z11-95.1! SOE 8s.
FET3 - apr 2018, 2 blasto. Beta negativ!
Histeroscopie- extirpat polip.Uter aspect polipoid; chiuretat pereti - iun 2018;
FET4 - iul 2018, 2 blasto. Beta Z7-42.2! SOE 9s.
FIV3 - ian 2019 Columna (ASSMB).19ovo/16 fertilizate->5 blasto buni!Freeze all!
Histeroscopie diagnostica ok - feb2019
FET5 - apr 2019, 2 blasto de la FIV3. Beta Z8-20.2! Sarcina biochimica!
FET6 - mai 2019, 2 blasto de la FIV3. BFN!
FIV4 - apr 2019 Columna, Fiv pe ciclu natural, fara ovocit!
FIV5 - mai 2019 Columna, Fiv pe ciclu natural, fara ovocit!
PRP rejuvenare uterina la Giulesti - iul 2019
FIV 6 - aug 2019 Columna. FIV cu Femara si Gonal! 4ovo/3 fertilizate->1 embrion Z3 si 2 blasto!
ET7 - aug 2019. Transfer dublu:in z3- 1embrion z3 si in z5 -2 blasto. BFN!
FET8 - oct 2019 anulat din cauza PAP cu LSIL CIN1. Colposcopie si HPV-negative.
FET8 Unica Praga - dec 2019: 2 blasto de la FIV2. Beta z12-492! O sa avem o fetita :x :YMPRAY: Doamne Ajuta pana la capat!

User avatar
Miha_80
Posts: 382
Joined: Sat Aug 19, 2017 12:50 pm

Re: FIV in Romania

Post by Miha_80 » Wed Dec 18, 2019 9:53 pm

Lorelei wrote:
Wed Dec 18, 2019 6:10 pm
Liliana christmann1 wrote:
Wed Dec 18, 2019 5:13 pm
Wood Lorelei felicitări ,sper sa nu ma înșel ,dar ți am citit in semnătura ca a fost cu lipici fet-ul,Doamne ajuta sa fie bine pana la capăt ,sa ai un Crăciun magic
Multumesc Liliana! Doamne Ajuta! Sunt momentan rezervata! Ultimul beta s-a dublat la 55h. O iau pas cu pas.
Ma bucur pt momentul tău “ beta pozitiv”! Desi îți înțeleg temerile, simt ca de data asta bucuria va fi “pas cu pas” cum zici tu, timp de vreo 40 săptămâni! :YMPRAY:
Eu 40 ani, amh 2,33 in 2017 și 1,7 in 2018, HSG 2017 - trompe permeabile, histeroscopie Mai 2018 Ok, tiroidita autoimună, soțul 40 ani cu oligospermie, purtător hepatita B.
Septembrie 2017 - Kaali Szeged, stimulare ovariană 4 zile, apoi întreruptă (nu au obs de la început ca soțul e cu hepatita...apoi au refuzat sa continuam fiv, nu au carantina...deci no comment despre Kaali Szeghed)
Octombrie 2017 - fiv 1Gynatal Timișoara, 7 ovule, 6 fertilizate ICSI. Am obținut 2 blasto, Beta 1.2
Martie 2018 - fiv 2 Unica Praga - 5 ovocite, 3 fertilizate PICSI, 1 embrion trsnsferat in z4. Beta 1.2
IIulie 2018 fiv 3 Gynatal Timișoara - stimulare pt “ low responder” cu următoarea ordine pe zile ale ciclului : z2, 3, 4 Cetrotide, z5 Elonva, z10 - 14 Menopur 3 fl/zi + Cetrotide. 10 foliculi, 5 ovocite, 4 fertilizate, TOATE oprite din evoluție in ziua 2-3.
Septembrie 2018 fiv 4 protocol lung, Gynatal Timisoara, din ziua 21 a ciclului anterior fiv Gonapeptyl/zi, apoi din z3, zilnic, 150 Gonal, 150 Pergoveris, 1/2 fiola Gonapeptyl.
Transfer fresh pe progesteron mărit 2.5, 2 embrioni ziua 3 cu fragmentări. Beta 1.2
Martie 2019 - embrioadoptie Cehia negativ
Iulie și August 2019 - 2 IUI cu sperma donata - negativ
Octombrie 2019 - fiv ovocite donate Cehia, [its a boy]

User avatar
LadyC
Posts: 108
Joined: Sat Dec 30, 2017 6:58 pm

Re: FIV in Romania

Post by LadyC » Wed Dec 18, 2019 10:53 pm

Lorelei wrote:
Wed Dec 18, 2019 6:10 pm
Liliana christmann1 wrote:
Wed Dec 18, 2019 5:13 pm
Wood Lorelei felicitări ,sper sa nu ma înșel ,dar ți am citit in semnătura ca a fost cu lipici fet-ul,Doamne ajuta sa fie bine pana la capăt ,sa ai un Crăciun magic
Multumesc Liliana! Doamne Ajuta! Sunt momentan rezervata! Ultimul beta s-a dublat la 55h. O iau pas cu pas.
[heart] Lorelei, eu am intrat zilnic sa vad daca ai postat rezultatul insa mi-a fost teama sa intreb. Stiu ca esti rezervata tinand cont istoricul tau insa eu cred si iti trimit toata energia pozitiva ca de data aceasta sa se lase cu ochisori si bebe nazdravan [copilas]
Te imbratisez tare tare si astept de la tine doar vesti bune!! :ymhug:
eu 32 de ani, sotul 35 (OATS)
FIV1 Nov 2016, Wellborn
ET1 DEC 2016, la o luna distanta de la punctie pentru ca am avut lichid in uter, primul beta pe 19 Dec, ziua10 transfer cu blasto - 91.3, z 12 - 39.22 ...sarcina biochimica
ET2 Nov 2017, beta negativ
FIV2 Iunie 2018, Wellborn
ET3 Iulie 2018,transfer 2 morule, z12 valoare beta: 193 [heart] , z14 valoare beta: 512 [heart]
18 Martie 2019 : Mama fericita de fetita [feed2]

User avatar
Edelweiss
Posts: 126
Joined: Wed Jan 16, 2019 4:42 pm

Re: FIV in Romania

Post by Edelweiss » Thu Dec 19, 2019 9:26 am

Lorelei wrote:
Wed Dec 18, 2019 6:10 pm
Liliana christmann1 wrote:
Wed Dec 18, 2019 5:13 pm
Wood Lorelei felicitări ,sper sa nu ma înșel ,dar ți am citit in semnătura ca a fost cu lipici fet-ul,Doamne ajuta sa fie bine pana la capăt ,sa ai un Crăciun magic
Multumesc Liliana! Doamne Ajuta! Sunt momentan rezervata! Ultimul beta s-a dublat la 55h. O iau pas cu pas.

Felicitari Lorelei!! Ma bucur tare pt tine! Doamne ajuta sa fie bine si sa ne aduci numai vesti bune!! :ymhug: [heart]
Eu 38 ani, el 33 ani
2009 - HSG - ok, trompe permeabile, uter ok in viziunea doctorului;
2010 - 2015 - Controale la diferiti medici, nu au vazut probleme la trompe si uter; Unii au recomandat direct FIV;
2017 - Martie - Control la medic axat pe infertilitate, nu a vazut uterul cu pb, s-a recomandat HSG si probabil FIV, s-a descoperit o rana pe col si un polip uterin;
2017 - Aprilie - ERAD , nu am putut face nici o investigatie timp de 6 luni;
2018 - Aprilie - Histeroscopie operatorie, eliminare polip uterin;
Octombrie 2018 - se descopera ca am o malformatie a uterului, in forma de T, vizibila pe radiografia din 2009; histeroscopie, operat uter;
FIV 1 - Martie 2019 - inceput stimulare protocol lung; au rezultat 4 embrioni
FET 1 28.05.2019 - pe ciclu natural, transfer 1 embrion; beta negativ;
12.07.2019 - laparoscopie - hidrosalpinx bilateral, clipsare ambele trompe; s-au gasit focare de endometrioza
03.08.2019 - histeroscopie diagnostica - uterul inca este stramt
FET 2 02.09.2019 - pe ciclu natural, transfer 1 embrion; beta negativ;
23.09.2019 - histeroscopie operatorie de corectie uter T (a doua)
FET 3 06.12.2019 - pe ciclu controlat, transfer 2 embrioni; beta negativ
FIV 2 - Februarie 2020 - protocol pe faza luteala; a rezultat un embrion congelat in ziua 3

User avatar
Lorelei
Posts: 1594
Joined: Mon Jul 17, 2017 4:45 pm

Re: FIV in Romania

Post by Lorelei » Thu Dec 19, 2019 3:38 pm

Multumesc fetelor! :x Nu am anuntat nimic prin postare pt ca momentan, cel putin dpmdv nu am ce sa anunt. Mi-am impus sa fiu cat mai rationala si consider ca abia din saptamana 12 as putea sa ma relaxez putin, daca ma ajuta Dzeu! Apoi nu am vrut sa anunt intr-o zi in care Edelweiss a primit un rezultat negativ. Edelweiss sa fii puternica, am incredere ca o sa ai si tu momentul tau de beta pozitiv si nu numai! [floare]

In afara de voi, ma refer la fetele de pe forum, de sotul meu , de dr mea Lara Andronescu si asistentele de la RM Dorobanti nu mai stie nimeni! Nu am spus nimanui, nici parintilor. Nici macar la Praga nu am scris sa le dau vestea. Probabil ca o a le dau maine un email. Dar chiar nu simt nevoia sa zic nimanui. Poate par ciudata dar e mecanismul meu de autoaparare declansat de cand am primit rezultatul. Recunosc ca pana la testare m-a luat vria, chiar din ziua 5 cand am facut pipitest ;)) , pozitiv culmea dar acum m-am calmat f mult. Si-mi dau seama ca spre deosebire de alte dati acum chiar imi iese.

Nu vreau sa par nerecunoscatoare. Stiu ca beta pozitiv e un vis frumos pentru fiecare dintre noi si multe dintre voi ati face orice sa fiti in momentul acesta. Sunt fericita pentru ca il traiesc si m-am bucurat pentru momentul meu "beta pozitiv" :YMPARTY: Miha te imbratisez! :ymhug: ai punctat foarte bine. Asta mi-am impus sa fac. Sa ma bucur de franturile magice atunci cand le intalnesc si atat. Apoi revin la cotidian si traiesc ca atare. Stiu din experienta ca tot ce pot sa fac acum astfel incat sa influentez sa mi se intample lucruri magice este sa ma rog si sa transmit un vibe pozitiv universului! :YMPRAY:
PAI, MTHFR - hetero, PCOS, Spermograma cu toate diagnosticele posibile.
3 IUI Columna. 2016-2017. BFN!
FIV1 - iul 2017. Columna-17ovo/10 fertilizate->4 blasto:2xAA+2xCC-Freeze all!
FET1 si FET 2-sept si oct 2017 BFN si un transfer anulat. Am avut doar 1 blasto care a rezistat la dezghet.
Histeroscopie diagnostica. Uter aspect micropolipoidal; chiuretat pereti-dec 2017.
FIV2 - ian 2018 Unica Praga-30ovo/22 fertilizate->8 embrioni f buni.
ET2 - ian 2018,2 embrioni Z3. Beta Z11-95.1! SOE 8s.
FET3 - apr 2018, 2 blasto. Beta negativ!
Histeroscopie- extirpat polip.Uter aspect polipoid; chiuretat pereti - iun 2018;
FET4 - iul 2018, 2 blasto. Beta Z7-42.2! SOE 9s.
FIV3 - ian 2019 Columna (ASSMB).19ovo/16 fertilizate->5 blasto buni!Freeze all!
Histeroscopie diagnostica ok - feb2019
FET5 - apr 2019, 2 blasto de la FIV3. Beta Z8-20.2! Sarcina biochimica!
FET6 - mai 2019, 2 blasto de la FIV3. BFN!
FIV4 - apr 2019 Columna, Fiv pe ciclu natural, fara ovocit!
FIV5 - mai 2019 Columna, Fiv pe ciclu natural, fara ovocit!
PRP rejuvenare uterina la Giulesti - iul 2019
FIV 6 - aug 2019 Columna. FIV cu Femara si Gonal! 4ovo/3 fertilizate->1 embrion Z3 si 2 blasto!
ET7 - aug 2019. Transfer dublu:in z3- 1embrion z3 si in z5 -2 blasto. BFN!
FET8 - oct 2019 anulat din cauza PAP cu LSIL CIN1. Colposcopie si HPV-negative.
FET8 Unica Praga - dec 2019: 2 blasto de la FIV2. Beta z12-492! O sa avem o fetita :x :YMPRAY: Doamne Ajuta pana la capat!

User avatar
irisana
Posts: 873
Joined: Fri May 17, 2013 11:47 pm

Re: FIV in Romania

Post by irisana » Thu Dec 19, 2019 5:38 pm

Lorelei wrote:
Wed Dec 18, 2019 6:10 pm
Liliana christmann1 wrote:
Wed Dec 18, 2019 5:13 pm
Wood Lorelei felicitări ,sper sa nu ma înșel ,dar ți am citit in semnătura ca a fost cu lipici fet-ul,Doamne ajuta sa fie bine pana la capăt ,sa ai un Crăciun magic
Multumesc Liliana! Doamne Ajuta! Sunt momentan rezervata! Ultimul beta s-a dublat la 55h. O iau pas cu pas.
Lore, felicitari, tinem pumnii in continuare!
Eu 40 ani
IA 1 - feb 2013 (nereusit)
IA 2- iunie 2013 (nereusit)
IA 3- nov 2013 - (nereusit)
Tiroidita autoimuna- tratament cu euthyrox
Mthfr a1298c heterozigot - schimbat acid folic cu folat
Histeroscopie expl + Pipele ok
FET1- iunie 2019 cu 2 blasto si din pacate SOE 8s si 4 zile
ET2- feb 2020 cu 2 blasto - negativ
Celule Nk - ok, profil ANA extins negativ

User avatar
Yminodora
Posts: 633
Joined: Wed Dec 13, 2017 3:28 pm

Re: FIV in Romania

Post by Yminodora » Thu Dec 19, 2019 7:40 pm

Lore :YMPRAY: :ymhug: , ma bucur pt tine si astept vesti bune in continuare.
Azi am fost la eco, am auzit cel mai frumos si magic sunet, bătăile inimii puiului nostru mult dorit si asteptat.
Dna dr a zis ,,Aveti ditamai copilul, a crescut foarte bine" am crezut ca leșin de atâta bucurie. Ne rugam sa fim bine in continuare.
Eu 32 ani, tiroidita autoimuna , restul analizelor ok. El 48 OATS.
Inseminari 2 nereusite omini iasi 2012.
2013 AMH 1,62.
Fiv 1 -2013 Gynera et cu 3 blasto beta 7,47 nereusit.
2018 AMH 2,83.
MTHFR A1298C mutant homozigot
Factor XIII V34L mutant homozigot
PAI-1 4G/4G homozigot.
FIV 2 -2018 Kaali Budapesta, et cu 2 embrioni de ziua a 3 a. Beta 0,15 negativ.
2019 AMH 3,81 :-?
FSHR N680S: pozitiv heterozigot N/S
5 Iulie 2019 histeroscopie: endometru inflamat.
5 August 2019 histeroscopie: endometru inflamat si sinechie cervicoistmica desfăcută cu histeroscopu, tratament cu antibiotic.
30 august histeroscopie ok.
FIV 3 2019 Giulesti/ASSMB, Andreea Veliscu, 3 blasto congelati.
Fet 1- beta pozitiv.
O sa avem un baietel [baietel]

User avatar
Yminodora
Posts: 633
Joined: Wed Dec 13, 2017 3:28 pm

Re: FIV in Romania

Post by Yminodora » Thu Dec 19, 2019 7:41 pm

Georgiana tinem pumni sa ai parte de cele mai frumoase vesti [crossfingers]
Eu 32 ani, tiroidita autoimuna , restul analizelor ok. El 48 OATS.
Inseminari 2 nereusite omini iasi 2012.
2013 AMH 1,62.
Fiv 1 -2013 Gynera et cu 3 blasto beta 7,47 nereusit.
2018 AMH 2,83.
MTHFR A1298C mutant homozigot
Factor XIII V34L mutant homozigot
PAI-1 4G/4G homozigot.
FIV 2 -2018 Kaali Budapesta, et cu 2 embrioni de ziua a 3 a. Beta 0,15 negativ.
2019 AMH 3,81 :-?
FSHR N680S: pozitiv heterozigot N/S
5 Iulie 2019 histeroscopie: endometru inflamat.
5 August 2019 histeroscopie: endometru inflamat si sinechie cervicoistmica desfăcută cu histeroscopu, tratament cu antibiotic.
30 august histeroscopie ok.
FIV 3 2019 Giulesti/ASSMB, Andreea Veliscu, 3 blasto congelati.
Fet 1- beta pozitiv.
O sa avem un baietel [baietel]

User avatar
Georgiana Mihai
Posts: 1804
Joined: Wed Aug 24, 2016 5:02 pm

Re: FIV in Romania

Post by Georgiana Mihai » Thu Dec 19, 2019 8:45 pm

Yminodora wrote:
Thu Dec 19, 2019 7:41 pm
Georgiana tinem pumni sa ai parte de cele mai frumoase vesti [crossfingers]
Multumesc! Felicitarii pentru inimioara bataioasa!!😍😍
Eu 31 El 43 (Astenozoospermie Teratozoospermie)
Eu-AMH august 2016 6,51
August 2016 inseminare intrauterina-nereusit
Februarie 2017 laparoscopie-ambele trompe infundate complet, cu aderente,neputand fi desfundate, solutie FIV.
Fiv1:29 martie 2017 15 ovocite recoltate-10 s au fertilizat din care rezulta 8 blastociti cea mai Buna calitate
Et1: 3 aprilie, 2 blastociti de ziua 5-nereusit
Et2: 22 septembrie 2 blastociti ziua 5-nereusit
13 octombrie 2017 histeroscopie- uter ok
Et3: 26 ianuarie 2018 2 blastro ziua 5-nereusit
20 martie 2018 Biopsie testul ERA-endometru receptiv
Mai 2018 laparoscopie pt. scoaterea ambelor trompe
Mai 2018 histeroscopie-uter OK
Et4: 26 iulie 2018 2 blastro ziua 5- beta in ziua 8-27,7
Beta ziua 11- 140, beta ziua 13-314, beta ziua 18- 2380-SOE-6 saptamani
Cariotip cuplu-OK
Imunofenotipare limfocitara-OK
Sindrom antifosfolipidic-OK
AMH octombrie 2018-1,63
FIV2 octombrie 2018,7 ovocite mature-4 fertilizate ICSI- 4 embrioni ziua 5
Et 5: 27 octombrie 2018 transfer 2 embrioni ziua 5-nereusit
15 noiembrie a 3 a histeroscopie-uter Ok
Et 6-31 ianuarie 2019 transfer 2 embrioni ziua 5-sarcina biochimica
Fiv3 2 aprilie-10 ovocite-9 fertilizate FIV-6 embrioni de calitate.
Et 7- 7 aprilie cu 1 embrion ziua 5-negativ
Et 8- 9 iunie cu 2 embrioni 5AA si 5AB-negativ
Et 9-14 iulie cu 2 embrioni de ziua 5-sarcina biochimica
Et 10-17 August cu 1 embrion de ziua 5-negativ
Septembrie 2019 a 4-a histeroscopie cu biopsie CD38-endometrita cronica-tratament cu antibiotic si metronidazol
Fiv 4 16 octombrie 2019- 6 ovocite-6 fertilizate IMSI-5 embrioni ziua 5( 4 au fost testati genetic si 1 va fi congelat si ulterior transferat)
Noiembrie 2029-a5 a histeroscopie cu Radu Maftei-s-au scos 2 polipi, endometrita sa vineecat.
Et 11- 12 Decembrie-transfer cu 1 embrion HBA-

User avatar
Georgiana Mihai
Posts: 1804
Joined: Wed Aug 24, 2016 5:02 pm

Re: FIV in Romania

Post by Georgiana Mihai » Thu Dec 19, 2019 8:46 pm

Lorelei wrote:
Thu Dec 19, 2019 3:38 pm
Multumesc fetelor! :x Nu am anuntat nimic prin postare pt ca momentan, cel putin dpmdv nu am ce sa anunt. Mi-am impus sa fiu cat mai rationala si consider ca abia din saptamana 12 as putea sa ma relaxez putin, daca ma ajuta Dzeu! Apoi nu am vrut sa anunt intr-o zi in care Edelweiss a primit un rezultat negativ. Edelweiss sa fii puternica, am incredere ca o sa ai si tu momentul tau de beta pozitiv si nu numai! [floare]

In afara de voi, ma refer la fetele de pe forum, de sotul meu , de dr mea Lara Andronescu si asistentele de la RM Dorobanti nu mai stie nimeni! Nu am spus nimanui, nici parintilor. Nici macar la Praga nu am scris sa le dau vestea. Probabil ca o a le dau maine un email. Dar chiar nu simt nevoia sa zic nimanui. Poate par ciudata dar e mecanismul meu de autoaparare declansat de cand am primit rezultatul. Recunosc ca pana la testare m-a luat vria, chiar din ziua 5 cand am facut pipitest ;)) , pozitiv culmea dar acum m-am calmat f mult. Si-mi dau seama ca spre deosebire de alte dati acum chiar imi iese.

Nu vreau sa par nerecunoscatoare. Stiu ca beta pozitiv e un vis frumos pentru fiecare dintre noi si multe dintre voi ati face orice sa fiti in momentul acesta. Sunt fericita pentru ca il traiesc si m-am bucurat pentru momentul meu "beta pozitiv" :YMPARTY: Miha te imbratisez! :ymhug: ai punctat foarte bine. Asta mi-am impus sa fac. Sa ma bucur de franturile magice atunci cand le intalnesc si atat. Apoi revin la cotidian si traiesc ca atare. Stiu din experienta ca tot ce pot sa fac acum astfel incat sa influentez sa mi se intample lucruri magice este sa ma rog si sa transmit un vibe pozitiv universului! :YMPRAY:
Lore te inteleg perfect, nici eu nu am zis la nimeni decat voi stiti ca am facut transfer. Va fii bine de data asta, ai incredere 😘😘!
Eu 31 El 43 (Astenozoospermie Teratozoospermie)
Eu-AMH august 2016 6,51
August 2016 inseminare intrauterina-nereusit
Februarie 2017 laparoscopie-ambele trompe infundate complet, cu aderente,neputand fi desfundate, solutie FIV.
Fiv1:29 martie 2017 15 ovocite recoltate-10 s au fertilizat din care rezulta 8 blastociti cea mai Buna calitate
Et1: 3 aprilie, 2 blastociti de ziua 5-nereusit
Et2: 22 septembrie 2 blastociti ziua 5-nereusit
13 octombrie 2017 histeroscopie- uter ok
Et3: 26 ianuarie 2018 2 blastro ziua 5-nereusit
20 martie 2018 Biopsie testul ERA-endometru receptiv
Mai 2018 laparoscopie pt. scoaterea ambelor trompe
Mai 2018 histeroscopie-uter OK
Et4: 26 iulie 2018 2 blastro ziua 5- beta in ziua 8-27,7
Beta ziua 11- 140, beta ziua 13-314, beta ziua 18- 2380-SOE-6 saptamani
Cariotip cuplu-OK
Imunofenotipare limfocitara-OK
Sindrom antifosfolipidic-OK
AMH octombrie 2018-1,63
FIV2 octombrie 2018,7 ovocite mature-4 fertilizate ICSI- 4 embrioni ziua 5
Et 5: 27 octombrie 2018 transfer 2 embrioni ziua 5-nereusit
15 noiembrie a 3 a histeroscopie-uter Ok
Et 6-31 ianuarie 2019 transfer 2 embrioni ziua 5-sarcina biochimica
Fiv3 2 aprilie-10 ovocite-9 fertilizate FIV-6 embrioni de calitate.
Et 7- 7 aprilie cu 1 embrion ziua 5-negativ
Et 8- 9 iunie cu 2 embrioni 5AA si 5AB-negativ
Et 9-14 iulie cu 2 embrioni de ziua 5-sarcina biochimica
Et 10-17 August cu 1 embrion de ziua 5-negativ
Septembrie 2019 a 4-a histeroscopie cu biopsie CD38-endometrita cronica-tratament cu antibiotic si metronidazol
Fiv 4 16 octombrie 2019- 6 ovocite-6 fertilizate IMSI-5 embrioni ziua 5( 4 au fost testati genetic si 1 va fi congelat si ulterior transferat)
Noiembrie 2029-a5 a histeroscopie cu Radu Maftei-s-au scos 2 polipi, endometrita sa vineecat.
Et 11- 12 Decembrie-transfer cu 1 embrion HBA-

User avatar
Radeanu Paula
Posts: 34
Joined: Thu May 02, 2019 1:58 pm

Re: FIV in Romania

Post by Radeanu Paula » Thu Dec 19, 2019 9:05 pm

Buna fetele!Sunt a 8 a zi de la ET......am o mare curiozitate......am voie să mi fac unghii cu gel??.....citisem ceva ca nu e voie să mă expun la lampa UV......ms mult

User avatar
Liliana christmann1
Posts: 444
Joined: Tue Dec 05, 2017 8:22 pm

Re: FIV in Romania

Post by Liliana christmann1 » Thu Dec 19, 2019 10:51 pm

Radeanu Paula wrote:
Thu Dec 19, 2019 9:05 pm
Buna fetele!Sunt a 8 a zi de la ET......am o mare curiozitate......am voie să mi fac unghii cu gel??.....citisem ceva ca nu e voie să mă expun la lampa UV......ms mult
Hmm...părerea mea este mai bine sa te abții pe perioada asta,eu una nu mi as face , însă sunt păreri pro și contra ,eu totuși îți urez un beta mare și frumos ,sa fie cu multttt lipici și cu ochișori
Eu 33-soțul 30 perfect sănătoși .de 2 ani vrem un bebe,începem investigațiile 2016.eu dozări hormonale bune,ovulatie f Buna ,soțul spermograma buna.incercam natural dar fără rezultat.2017 histeroscopie diagnosticata cu trompe impermeabile:soluție fiv.septembrie 2017 start FIV Genesys fertility ,analizele mele cât și ale soțului f bune,începem procedura din care la punctie avem 13 ovocite ,din care rezulta 6 embrioni ziua 5 ,4 calitate A din care 2 calitate B.et pe fresh Octombrie cu 2 embrioni rezultat negativ .Fet decembrie rezultat negativ .august 2018 laparoscopie:hidrisalpinx bilateral-clipare ambele trompe .fet Septembrie rezultat negativ .Incepem FIV2 ianuarie 2019 Columna ,analizele bune ,sotul tetrazoospermie usoara ,Protocol lung din care rezulta 20 ovocite ,16 fertilizate natural ,ziua 5 avem 5 ,
Blasto frumusei ,et fresh cu 2 embrioni calitate buna ,3 puiuti congelati .crunta asteptare....Doamne ajuta ne sa devenim Parinti :YMPRAY: Test Harmony ok.o sa avem un băiețel [baietel] [great] .Doamne îți mulțumim pentru aceasta binecuvântare

Post Reply