Me123 wrote: ↑Mon Dec 28, 2020 8:35 pm
Nu mi-au recomandat.Sincer cam toate investigațiile pe care le-am făcut au fost din proprie inițiativa.Am obosit sa mai întreb,oare ce investigații sa mai fac pentru a vedea de unde este problema.Îți Multumesc foarte mult pentru sfat,chiar îl voi lua ik considerare.In principiu la noi nu sunt probleme medicale și întodeauna am reacționat ok,sarcina s a prins dar nu am putut sa o duc mai departe(nici nu știu ce este mai frustrant).Ma uitam cata putere ai avut sa treci prin atâtea proceduri ca sa ajungi sa ți îndeplinești visul,ești de admirat!!
Din pacate imi suna cunoscut "nu sunt probleme medicale". Asa am fost si noi, doi ani "infertilitate inexplicabila", eu chipurile perfecta pe toate "componentele" - uter, ovare, trompe (?!), hormonal, menstra, ovulatie, endometru, sotul spermograma de pus in rama. Pana intr-o zi la o ecografie cand doctora la care cerusem sa fiu mutata a exclamat "hopaaaa ce e aici, asta e lichid in trompa?".
Pana atunci fusesem lasata sa fac 3 inseminari artificiale (care NU au avut NICIO sansa - eu cred cu putere ca pe un tract reproductiv perfect sanatos si cu o spermograma foarte buna, inseminarile au sanse mari; iar daca nu apare sarcina, ceva acolo e in neregula! oricat de <inexplicabila> e infertilitatea cuplului - cel putin jumatate de an timp pretios pierdut) si un FIV cu 2 ET-uri dintre care unul cu SOE, cand eu aveam hidrosalpinx pe cel putin o trompa.
Sub nicio forma nu sunt adepta "daca mi s-a intamplat mie sigur asa e la toata lumea" - categoric nu; insa sunt cateva aspecte pe care le cunosc bine din experienta personala si le consider importante, pot face diferenta. Histeroscopia exploratorie si sonohisterosalpingografia sunt doua dintre ele (nu stiu daca tu ai investigat trompele, starea si permeabilitatea lor).
La mine "istoria" procedurilor a cam confirmat de fiecare data o problema (o data ce am gasit medicul dispus sa... take a closer look).
Nov 2015 - sonoHSG la cerere (incercam natural de aproape 1 an sa avem bebe), trompe permeabile, stanga totusi mai greu permeabila.
2016 primavara - primul consult infertilitate, analize hormonale ata, mai-iunie-iulie inseminari artificiale pe ciclu natural, toate fara rezultat.
2016 toamna - histeroscopie exploratorie in vederea FIV - cavitate uterina ok, mic polip (ff mic - 1-2mm, nu in masura sa impiedice instalarea unei sarcini), orificiile tubare vizibile si libere.
2016 Dec. FIV cu ET fresh si sarcina oprita la 7s.
2017 primavara+vara inca 2 FET, esuate (fara nicio alta investigatie intre timp, am facut doar analize de trombofilie din proprie initiativa).
2017 vara - schimbat doctorul, descoperit hidrosalpinx la ecografie normala, facut iar o sonohisterosalpingografie care a confirmat hidrosalpinxul bilateral (o trompa infundata si una fff slab permeabila).
2017 toamna - operatie laparoscopica pt clipare trompe, sa rezolvam cu hidrosalpinxul.
2018 Ian - FET anulat pt ca ultimii 2 embrioni de la FIV1 nu au rezistat decongelarii.
Dezamagita tare, am incercat o clinica din Cehia, monitorizata in continuare de doctora mea de aici, am avut totala ei colaborare.
2018 primavara - FIV cu ET fresh Cehia, nereusit.
2018 Mai-Iun - histeroscopii (2 consecutive, endometru inflamat, tratament, am repetat pt a ne asigura ca tratamentul a rezolvat problema).
2018 vara - FET Cehia, nereusit.
2018 Oct - PRP intrauterin
2018 Nov - FIV cu ET fresh, sarcina cu minunea.
Cam asta a fost drumul, pana acum. De asta sustin cu tarie ca sunt unele investigatii care sunt fff importante. Si cel mai important, sa ai medicul care sa se uite cu atentie la cazul tau. Al tau personal, nu tipare din studii. Sa simti ca ai incredere. Daca ai indoieli, schimba medicul. Stiu ca uneori nu este un lucru usor de facut, dar trebuie sa te gandesti la tine si la timpul care nu merita irosit pt nimic in lume.
eu 34 el 26 in 2016 cand am inceput.
2016 - 3 IA ciclu natural (Giulesti), nereusite.
FIV1 Dec 2016 (Giulesti), 2 blasto, 6 morule.
ET
1 Dec 2016 2 blasto, beta z10 49.9, SOE 7s.
FET
2 Mar 2017 2 morule, beta negativ.
FET
3 Aug 2017 2 morule, beta negativ.
FET4 Ian 2018 anulat-opriti din evolutie la decongelare).
FIV2 Mar 2018 (Unica Praga): 2 z3, 3 blasto.
ET
4 Mar 2018 2 embrioni z3, beta negativ.
FET
5 Iul 2018 2 blasto, beta negativ.
FIV3 Nov 2018 (Columna/ASSMB): 4 blasto.
ET
6 Nov 2018 1 blasto 2AA, beta z8 34.5.
August 2019 - suntem parinti! mami si tati fericiti de bebe minunat Ianis Andrei
Doamne, Iti multumim! ramai langa noi si te rugam, mai ingaduie-ne o minune.
FET
7 Oct 2020 1 blasto 4AA, beta z7 24.9, z9 44.86, z11 27.67, z13 7, sarcina biochimica.
FET
8 Feb 2021 1 blasto 5AA, beta negativ.