Silvia, FELICITARI pentru gemelasi! Si eu tot gemeni imi doresc, Doamne ajuta! Sa stai cumintica si sa ne spui si noua cand o sa afli ce ai in burica!
Tocmai ce am ajuns de la punctie: 19 ovocite, insa din pacate nu a putut sa-mi spuna cate sunt mature si cate imature pentru ca era foarte mare aglomeratie! Ca o concluzie, dr a fost foarte multumita atat de mine cat si de sot! Se vede ca s-a lasat de fumat, a spus dr., "colcaie" de spermatozoizi, ba mai mult dr embriolog a iesit pe hol si l-a intrebat daca a luat ceva tratament. Al meu a crezut ca e ceva de rau, s-a fastacit tot si a zis NU (dar el luase trat) Dupa ce i-a zis dr embriolog ca sta foarte bine si ca nu mai e nevoie de o alta proba, s-a linistit. Eram curioasa cati
![spermatozoid [sperm]](./images/smilies/bebe016.gif)
o fi avand, insa v-am spus la ce nebunie era... Astept sa ma sune maine si sa-mi spuna cati embrioni avem. Dr. zicea ca mai bine nu face ICSI, i-ar lasa la liber ca ar fi mai bine! La chestii de laborator nu prea ma pricep, i-am spus sa faca tot posibilul sa se fecundeze cati mai multi ca as vrea sa si congelez. Luni ET.
Va intreb pe voi pt ca nu stiu ce sa fac:
- sa transfer 3 embrioni de Z3 (asa am transferat si in primavara si s-a prins unul) si restul sa-i congelez?! sau
- sa transfer 2 embrioni in Z3 si restul sa-i las la blastocist si sa mai transfer unul in Z5, si daca mai raman cu blasto sa-i congelez?!
pe de alta parte e mai bine sa congelez in Z3 sau in Z5? Mentionez ca sotul meu are o inversiune pericentrica pe cromozomul 9: CARIOTIP 46, XY, inv(9)(p1;q1)
Multumesc mult pt ajutor
![floare [floare]](./images/smilies/smiley_flower.gif)
33 ani, sotul 37 ani - infertilitate masculina, incercam din 2008
4 IA - fara rezultat, 1 FIV in Martie 2011 - sarcina oprita din evolutie la 6 sapt
MTHFR A1298C pozitiv-heterozigot, PAI - pozitiv-heterozigot, Factorul XIII-pozitiv - in prezent in tratament dat de DR. Uscatescu
Laparoscopie exploratorie - Iunie 2011
In prezent dosar aprobat, FIV 2 la Dacia Medical Center in Nov;CM-04.11, prima injectie Gonal 225 ui-06.11, punctia 18.11, 19 ovocite, 11 embrioni, ET1: 21 nov - 1 A8, ET2: 23 nov - 2 blasto, avem 4 blasto vitrificati,
Z 11 = BHCG 173.3Z 14 = BHCG 550.4Z 16 = BHCG 1125, avem gemeni!