Post
by Mademoiselle PasDeChance » Tue Dec 22, 2009 3:27 pm
Asa. Dupa cum stiti, eu am schimbat clinica. Ma asteptam sa fie schimbari in protocol, dar nu chiar in halul asta. :)) Nimic nu mai e ca inainte! Aflati ca fac protocolul antagonist, deci nu am blocaj/inhibare inainte, ci in timpul stimularii, ceea ce face tratamentul foarte scurt, practic in pana la sfarsitul lui ianuarie fac si testul! In mai putin de o luna sunt gravida!!
Protocolul este urmatorul: cu patru zile inainte de data prezumata a CM (care la mine e 5 ianuarie - deci incep pe 1 ianuarie) iau pe cale orala un tratament pentru pregatirea ovarelor - Oromone 2 mg, al carui principiu activ este estradiolul. Apoi va veni CM si sun la clinica sa ma programez pentru prima monitorizare. In functie de aceasta incep injectiile de stimulare cu Puregon 150 UI (plus Lovenox 0,4 zilnic, din prima zi de stimulare, pentru ca am mutatia protrombinica, Factor 2). Apoi, in functie de monitorizari, cand am primul folicul la 14 mm, la Z6 - Z8 voi injecta zilnic minidoze de Orgalutran 0,25 (asta e antagonistul, practic medicamentul asta impiedica ovulatia spontana, spargerea necontrolata a foliculilor mari). Monitorizarea continua, restul e ca de obicei, declansare si dupa 36 de ore - punctia ovocitara. A, mic amanunt cu caracter de noutate: in reteta am prescrisa inclusiv o solutie cu care sa ma spal inainte de punctie si transfer - Bétadine moussante, deci nu am voie sapun / gel de dus obisnuit.
Caracteristicile protocolului cu antagonisti sunt: durata mai scurta, cantitatea de hormoni mai redusa, pretul mai mic. Initial acest protocol era recomandat fie celor care nu raspundeau bine la stimularea "clasica" (poor responders), fie celor care raspundeau excesiv (PCOS). Doctorita mea mi-a spus ca tendinta recenta privilegieaza protocolul cu antagonisti, sunt clinici in lume care au renuntat complet la protocoalele cu agonisti (cele care au inhibarea/blogajul inainte) si au trecut exclusiv pe protocolul cu antagonisti pentru toate femeile, pentru ca are rezultate bune. Este posibil ca la normorépondeuses (femei care raspund "normal" la stimulare) sa se obtina un numar un pic mai mic de ovocite, dar de mai buna calitate si cu un atac hormonal redus. Mi-a spus ca interesul nu este sa facem colectie de ovocite si de embrioni supranumerari care sa nu reziste la decongelare, ci sa avem ovocite de calitate si un aparat genital cat mai putin bombardat hormonal si stresat, care sa primeasca embrionul si sa-l dezvolte noua luni.
Deci: incep!!!
33 de ani, la origine infertilitate masculina - OAS moderata, in fapt infertilitate mixta (problema feminina - rezolvata in prezent).
Martie 2008: FIV-ICSI1, reusit, sarcina gemelara, prim trimestru perfect, morfofetala perfecta, ulterior contractii puternice, spitalizare cinci saptamani repaus strict, din pacate nasterea prematura nu a putut fi evitata. :( ...Fetitele mele sunt ingeri.
...Ulterior s-a descoperit un sept uterin, rezecat in urma a trei histeroscopii operatorii (2008 - 2009). Doua histeroscopii de control ulterioare: cavitate uterina ok, endometru ok.
Iunie 2009: FIV2, primul ET nereusit; sept. 2009: TEC neconcretizat.
Ianuarie 2010: FIV3, primul ET nereusit; aprilie 2010: TEC - reusit, insa sarcina oprita din evolutie. :(
Oct. 2010: FIV4, primul ET (blastocist) - nereusit; martie 2011: TEC - neconcretizat.
Violently unhappy: FIV5, noiembrie 2011, nereusit.
Continuarea povestii, aici.