Inseminarea artificiala.

Informatii si discutii despre proceduri de fertilizare in vitro si inseminare artificiala, despre medici si tratamente, in Romania & abroad.
User avatar
Bea
Posts: 3
Joined: Mon May 31, 2010 6:39 pm

Re: Inseminarea artificiala

Post by Bea » Tue Jun 01, 2010 11:36 am

felicioc wrote:N-am mai intrat de ceva vreme pe forum... vad ca aveti nevoie de galerie pe aici! Ilona si Pinuta, tin pumnii! [floare]
Bea, parca anul trecut de dadea compensat 50%, dar numai in limita plafonului de 300 ron, deci iti puteai luav.. vreo 2 fiole :( Anul asta nu mai stiu...Am sunat si am intrebat medicul de familie. Mi-a spus ca se da compensat dar numai cu aprobare de la minister...

User avatar
pinuta
Posts: 26
Joined: Thu Feb 11, 2010 11:23 pm

Re: Inseminarea artificiala

Post by pinuta » Tue Jun 01, 2010 12:04 pm

La multi ani tuturor copilasilor!

User avatar
SOS Infertilitatea
Administrator
Posts: 10451
Joined: Fri Sep 11, 2009 3:03 pm
Contact:

Re: Inseminarea artificiala

Post by SOS Infertilitatea » Tue Jun 01, 2010 12:11 pm

Bea wrote:

Am sunat si am intrebat medicul de familie. Mi-a spus ca se da compensat dar numai cu aprobare de la minister...
Bea, a mai invocat cineva de curand pe forum acea compensare teoretica (cand am solicitat noi informatii la CNAS nimeni nu reusise sa o obtina, dosarul e mult prea stufos si trebuie sa treaca prin comitete si comitzii).

Am cautat in arhiva Asociatiei si am gasit motivatiile noastre din 2008, in care aratam ca acele prevederi privind compensarea sunt aproape imposibil de realizat si ca sunt niste masuri discriminatorii.

Daca ai timp, citeste:


Catre : Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD)

Dnei Secretar de Stat Anamaria PANFILE,
Membru al Colegiului Director


Rf. Dosar nr. 800/2008
Nr. Petitie 15159/ 27.11.2008


Stimata Doamna Secretar de Stat,

Am primit de curand prin posta citatia privind solutionarea petitiei nr. 15159/27.11.2008, constituita in dosarul nr. 800/2008. Mi-ar fi facut placere sa vin la sedinta din data de 26.02.2009, sa imi sustin punctul de vedere, dar, din motive personale (nu locuiesc in Bucuresti, iar serviciul nu imi permite deplasarea), nu pot sa ma prezint. Astfel, am decis sa va trimit punctul meu de vedere in scris, conform prevederilor legale.

Conform comunicatului de presa din data de 06.10.2008, dat de catre CNAS (http://www.cnas.ro/?id=341" onclick="window.open(this.href);return false;), "medicamentele pentru tratamentul obezitatii si infertilitatii sunt incluse în sublista B din cadrul Listei cuprinzând denumirile comune internationale (DCI-uri) corespunzatoare medicamentelor de care beneficiaza asiguratii în ambulatoriu pe baza de prescriptie medicala, cu si fara contributie personala, aprobata prin HG nr. 720/2008, care a intrat în vigoare începând cu data 15 iulie 2008. Asiguratii beneficiaza de medicamentele specifice tratamentului obezitatii si infertilitatii, în regim de compensare de 50% din pretul de referinta, la recomandarea medicului specialist endocrinolog sau a medicului specialist în diabet, tulburari de nutritie si metabolism. Tratamentul acestor afectiuni este aprobat de comisiile de experti care functioneaza la nivelul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), pe baza criteriilor de includere în tratamentul specific în conformitate cu protocoalele terapeutice elaborate de comisiile de specialitate ale Ministerului Sanatatii Publice. În ceea ce priveste tratamentul infertilitatii de cauza hormonala, acesta se adreseaza pacientelor cu vârsta cuprinsa între 25 si 40 de ani, în cazul absentei contraceptiei dupa o perioada de 1 an de raporturi sexuale neprotejate si cu anovulatie dovedita prin valori ale FSH si LH scazute si valori normale pentru prolactina si TSH normale. Tratamentul specific consta în efectuarea unei cure de trei luni cu Follitropinum alfa sau Follitropinum beta si Lutropina alfa."

Desi Parlamentul European recunoaste ca infertilitatea este o boala recunoscuta de Organizatia Mondiala a Sanatatii, care poate avea efecte grave, cum ar fi depresia, subliniaza faptul ca rata infertilitatii este în crestere, atingând în prezent aproximativ 15% din cupluri si invita statele membre sa garanteze cuplurilor dreptul de acces universal la tratament împotriva infertilitatii, tara noastra, prin Ministerul Sanatatii, decide, nu se stie pe baza carui criteriu, sa ofere medicamente compensate cu 50% pentru doar o foarte mica parte dintre femeile cu probleme de infertilitate! Acesta este unul dintre motivele pentru care consider ca familia mea este discriminata.

Nu exista nici o explicatie logica sau legala nediscriminatorie pentru faptul ca noi, ca si cuplu, nu putem beneficia de medicamente necesare tratamentului infertilitatii cuplului - pentru ca, subliniez, infertilitatea este o boala a cuplului. Sotul meu este un barbat cu probleme de hipofertilitate. O sarcina, in cazul familiei noastre, poate fi obtinuta (in sensul ca are un procent ridicat de sanse de reusita) daca se stimuleaza hormonal ovarele mele astfel incat sa produca mai multi foliculi de calitate, procedura urmata de o inseminare intrauterina cu sperma provenita de la sot. Chiar daca proba donata de sotul meu este mai slaba calitativ, prin introducerea ei direct in uterul meu, se imbunatatesc sansele in obtinerea unei sarcini. Medicamentul utilizat pentru stimularea ovariana la care reactionez pozitiv, fara sa fac chisturi pe ovare, este Follitropinum alfa. Sansele de reusita ale unei inseminari intrauterine pe ciclu nestimulat (fara Follitropinum alfa) sunt mult mai mici decat in cazul stimularii ovarelor, mai ales daca proba donata de partener este mai slaba calitativ.

De asemenea, mentionez ca raspunsul primit de catre CNCD din partea Ministerului Sanatatii si atasat convocarii mele nu raspunde la niciuna dintre problemele de discriminare semnalate de mine in petitia initiala.

In continuare, voi enumera motivele de discrimare ca urmare a acestei decizii a CNAS, iar in cea de a doua parte voi exprima un punct de vedere referitor la documentul MS, semnat de catre Dl. Director General Dr. Adrian Pana.

I. MOTIVE DE DISCRIMINARE

1. Discriminare a femeilor infertile, suferind de alte afectiuni decat cele hormonale:

Desi infertilitatea este o boala de cuplu, compensarea medicamentelor se realizeaza doar pentru femei cu varste cuprinse intre 25 si 40 de ani pe baza unui dosar extrem de birocratic , doar daca femeile respective sunt infertile din cauze hormonale. Nu s-au luat in calcul urmatoarele cauze ale infertilitatii feminine, motiv de discriminare a femeilor care ar putea suferi de aceste afectiuni:
- anatomice;
- genetice;
- infectioase;
- imunologice;
- toxice;
- cauze necunoscute, inexplicabile.


2. Discriminare a cuplurilor cu probleme de infertilitate masculina

Mentionez ca in cca. 30% din cazurile de infertilitate, aceasta este de origine masculina, deci barbatii pot avea diverse afectiuni care duc la infertilitate si care ar putea fi tratate compensat:
- infertilitatea de cauza mecanica;
- azoospermia (insuficenta orhitica secundara sau primara; cauze obstructive etc);
- oligospermia (care poate fi provocata de diferite cauze: criptorhidia, varicocelul, infectiile cronice, autoimunizarile, cauze hormonale, cauze genetice, cauze nervoase, cauze metabolice si nutritionale etc).

In cazul unui cuplu infertil in care barbatul este are, de pilda, oligospermie, partenera sa, chiar daca ea nu are disfunctii hormonale, are nevoie de aceste medicamente pentru stimulare ovariana in tentativa de a obtine o sarcina, insa compensarea se acorda doar femeilor cu probleme hormonale.


3. Discriminare a barbatilor infertili

De asemenea, un barbat cu probleme de infertilitate ar putea beneficia de tratament medicamentos compensat, astfel incat calitatea spermei sa se imbunatateasca semnificativ, crescand astfel sansele obtinerii unei sarcini pe cale naturala. Nu i se poate acorda un tratament compensat deoarece este barbat, iar Ministerul Sanatatii a decis ca doar femeile pot fi tratate impotriva infertilitatii.


4. Discriminare a femeilor aflate la varsta reproductiva, insa care depasesc 40 de ani

Varsta femeii este un factor important in infertilitatea de cuplu, dar din pacate nu singurul – iar in cazul nostru, nu este cel responsabil, intrucat eu am doar 32 de ani si incerc sa am un copil de la varsta de 27 de ani. Insa nu pot sa remarc faptul ca si varsta pana la care o femeie ar putea obtine compensarea medicamentelor este discriminatorie. Exista femei care au depasit (cu putin) varsta de 40 de ani, sunt inca la varsta reproductiva (rezerva ovariana, ovulatie etc.), insa nu pot beneficia de aceste medicamente compensate, desi nu exista un criteriu stiintific sau medical conform caruia «bara» a fost fixata la aceasta varsta.


5. Discriminarea tuturor persoanelor afectate de infertilitate in raport cu alti bolnavi

De asemenea, consider ca noi, toti tinerii afectati de infertilitate - suntem discriminati in masa in raport cu alti bolnavi: suntem cu totii platitori de asigurari de sanatate, infertilitatea este o boala iar noi avem nevoie de solidaritatea sociala, dar noi nu beneficiem de sprijin al statului in medicatie si proceduri, fiind nevoiti a ne plati integral pana si analizele preliminare unei tentative de reproducere asistata medical. Medicii nu ne pot acorda concediu medical pentru efectuarea tratamentelor specifice infertilitatii, intrucat aceste afectiuni nici macar nu exista in standardele Ministerului Sanatatii, in ciuda recunoasterii infertilitatii ca boala de catre OMS.


6. Discriminarea tuturor persoanelor afectate de infertilitate in raport cu alti bolnavi in ceea ce priveste durata tratamentului

Medicamentele acordate pentru tratamentul infertilitatii hormonale feminine se acorda pentru o perioada de 3 luni. Infertilitatea este o boala care are nevoie de ani intregi de tratamente si incercari pana cand se vor vedea rezultate.
Noi incercam deja de 3 ani sa avem un copil sub indrumare medicala, la care se adauga alti 2 ani de incercari inainte de a incepe tratamentele si investigatiile. Am urmat proceduri costisitoare si inca nu am obtinut o sarcina. Consider ca infertilitatea, indiferent daca este de natura feminina sau masculina, nu poate fi tratata in doar 3 luni de administrare a medicatiei. Acesta este alt motiv de discriminare in raport cu alti bolnavi (ciroza hepatica, HIV, cardiaci etc.) care urmeaza tratamente scumpe, timp de multi ani. A nu se intelege ca am contesta dreptul acestora la medicatie, ne revolta doar faptul ca noua nu ni se acorda nici un drept de catre Ministerul Sanatatii!


Acesta este punctul meu de vedere privind acordarea de tratament compensat numai unei singure categorii de persoane. Sper in rezolvarea rapida a acordarii medicatiei impotriva infertilitatii astfel incat sa fie incluse in discutie toate persoanele care au nevoie urgenta de tratament (intre care se afla si familia mea) indiferent de diagnostic, sex sau varsta (in cazul in care rezerva ovariana permite).
I always wondered
why somebody didn’t do
something about that,
then I realized
I AM SOMEBODY.

[...and you, and you!]

Grup FB infertilitate si actiuni asociative
Grup FB proceduri cu gameți donati
Grup FB adoptie
Grup FB sarcina & parenting

Pagina FB infertilitate
Pagina FB adoptie
Pagina FB a initiatoarei Asociatiei


Image ... Image... Image ... Image ...Image ... Image... Image

User avatar
GIANINA
Posts: 47
Joined: Sat May 15, 2010 8:11 pm

Re: Inseminarea artificiala

Post by GIANINA » Fri Jun 04, 2010 11:53 am

ilona, pinuta, asteptam rezultatele voastre
sper ca sunt bune! [floare]
05.2008 laparoscopie-aderente multiple, 03.2009 IA1-sarcina oprita in evolutie,09.2009 IA2-nereusita, 06.2010 IA3-SEU, 08.2011 inceput protocol lung FIV-SEU natural, 11-12.2011 FIV 1- punctie 9.12.2011,13ovocite,ET14.12.2011 cu blastocisti, test 23.12.2011 - hiperstimulare ovariană gravă

User avatar
pinuta
Posts: 26
Joined: Thu Feb 11, 2010 11:23 pm

Re: Inseminarea artificiala

Post by pinuta » Fri Jun 04, 2010 5:27 pm

Nu sunt foarte optimista. Am dureri de burta si de spate de parca mi-ar veni CM, dar inca mai sper in sufletul meu.O sa-mi fac un test duminica sau luni daca imi intarzie totusi.Daca nu e sa fie :(( , o sa-mi fac saptamana viitoare anticorpii antispermatici. Ilona tu ce faci, cum te simti?

User avatar
ilona73
Posts: 7
Joined: Fri May 28, 2010 1:38 am

Re: Inseminarea artificiala

Post by ilona73 » Fri Jun 04, 2010 7:47 pm

Buna fetelor,
mi-am facut un test de sarcina joi dimineata inainte de a pleca la munca ,nu am mai avut rabdare si a iesit testul negativ.Nu am nici un simptom, temperatura bazala se mentine la 37 de o saptamana (e dubios dar sa nu fie o raceala,nu stiu) dar ma simt imbalonata, constipata,sanii s-au marit ,sunt tari ca inainte de c.m.Asa ca sanse mari nu am si banuesc ca febra care am avut-o si-a spus cuvantul.O sa mai fac un test in momentul in care imi intarzie c.m.Daca nu e luna asta ,poate lunile viitoare si voi face doar stimulare fara inseminare.Incerc sa fiu tare.
Pinuta trebuie sa avem rabdare.
Fetelor va multumesc ca sunteti alaturi de noi.

User avatar
littlegirl
Posts: 380
Joined: Tue Nov 03, 2009 4:40 pm

Re: Inseminarea artificiala

Post by littlegirl » Fri Jun 04, 2010 8:02 pm

mie mi-a venit deja...dar voi mai aveti o speranta..
OATS severa. 2009 sarcina naturala oprita din ev s5/6, 5 IUI nereusite, oct 2011 IAD reusit, avort spontan s5/6, iun 2012 sarcina naturala, avort spontan s5/6. iun 2014 sarcina naturala, sub Clexane 0.4, avort spontan sapt 8. Iun 2016 sarcina naturala, Clexane 0.4, avort spontan sapt 5/6. Cariotip normal amandoi; mutatia MTHFR homozigot A1298C.

User avatar
ilona73
Posts: 7
Joined: Fri May 28, 2010 1:38 am

Re: Inseminarea artificiala

Post by ilona73 » Sat Jun 05, 2010 4:56 pm

si mie mi-a venit :( ,asa ca o voi lua de la capat dar fara inseminare vom mai incerca la un ciclu normal,asta e,incerc sa nu cad iar intr-o depresie.Pinuta iti tin pumnii sa fie cu 2 liniute [floare] .

User avatar
felicioc
Posts: 100
Joined: Wed Sep 30, 2009 6:45 pm

Re: Inseminarea artificiala

Post by felicioc » Sun Jun 06, 2010 11:35 am

littlegirl, ilona73, imi pare rau, fetelor... :ymhug: E grea asteptarea, e mare dezamagirea, dar nu prea avem de ales decat s-o luam de la capat...

User avatar
GIANINA
Posts: 47
Joined: Sat May 15, 2010 8:11 pm

Re: Inseminarea artificiala

Post by GIANINA » Sun Jun 06, 2010 2:25 pm

imi pare rau fetelor ca nu ati reusit :ymhug:
eu de luna aceasta am hotarat sa fac trei inseminari la rand, trebuie sa reusim, poate din prima ;) ,daca nu, asta e, oricum nu se intampla nimic luna de luna;chiar daca fac inseminare, am hotarat sa nu-mi pun foarte mari sperante, ca dezamagirea sa nu fie prea mare, si de-o fi sa fie, vorba sotului: vezi ce-o sa dansez....!!!!!
05.2008 laparoscopie-aderente multiple, 03.2009 IA1-sarcina oprita in evolutie,09.2009 IA2-nereusita, 06.2010 IA3-SEU, 08.2011 inceput protocol lung FIV-SEU natural, 11-12.2011 FIV 1- punctie 9.12.2011,13ovocite,ET14.12.2011 cu blastocisti, test 23.12.2011 - hiperstimulare ovariană gravă

User avatar
pinuta
Posts: 26
Joined: Thu Feb 11, 2010 11:23 pm

Re: Inseminarea artificiala

Post by pinuta » Mon Jun 07, 2010 8:15 am

Mie deocamdata nu mi-a venit, dar ieri am facut un test si a iesit negativ. Daca imi mai intarzie o sa mai fac unul pe la sfarsitul saptamanii.Nu am nici un simptom inca, nici ca mi-ar veni, nici ca as fi insarcinata.Parca sanii sunt usor mariti, dar cred ca e piticul de pe creier. Imi pare rau fetelor :(( , dar fiti optimiste! Poate data viitoare este cu noroc ;) !Din pacate pentru mine pentru moment nu mai am resurse financiare sa mai incerc, poate mai incolo.Pupicei!

User avatar
Mademoiselle PasDeChance
Posts: 2330
Joined: Fri Sep 11, 2009 7:21 pm
Location: Europe

Re: Inseminarea artificiala

Post by Mademoiselle PasDeChance » Mon Jun 07, 2010 8:57 am

LittleGirl, Ilona, imi pare rau ca nu a fost sa fie! Pinuta, hai macar tu cu vesti bune! Gianina, mult succes!

Va marturisesc ca eu va invidiez, voi aveti o sansa pe luna (...stiu, stiu, nu e chiar asa, e greu cu banutii...), eu as da orice sa pot sa fac inseminari. Adica, sa aiba rost sa le fac (recunosc ca mi-a trecut prin cap, desi avem sub 5 mil/ml).

Haideti cu vesti bune curand!
33 de ani, la origine infertilitate masculina - OAS moderata, in fapt infertilitate mixta (problema feminina - rezolvata in prezent).

Martie 2008: FIV-ICSI1, reusit, sarcina gemelara, prim trimestru perfect, morfofetala perfecta, ulterior contractii puternice, spitalizare cinci saptamani repaus strict, din pacate nasterea prematura nu a putut fi evitata. :( ...Fetitele mele sunt ingeri.
...Ulterior s-a descoperit un sept uterin, rezecat in urma a trei histeroscopii operatorii (2008 - 2009). Doua histeroscopii de control ulterioare: cavitate uterina ok, endometru ok.
Iunie 2009: FIV2, primul ET nereusit; sept. 2009: TEC neconcretizat.
Ianuarie 2010: FIV3, primul ET nereusit; aprilie 2010: TEC - reusit, insa sarcina oprita din evolutie. :(
Oct. 2010: FIV4, primul ET (blastocist) - nereusit; martie 2011: TEC - neconcretizat.

Violently unhappy: FIV5, noiembrie 2011, nereusit.


Continuarea povestii, aici.

User avatar
littlegirl
Posts: 380
Joined: Tue Nov 03, 2009 4:40 pm

Re: Inseminarea artificiala

Post by littlegirl » Mon Jun 07, 2010 10:52 am

Raluca,
eu in dec si ian am facut inseminari cu 1.6 mil/ml....noroc ca erau mobili si normali..bioloaga a azi ca sunt sanse, dr nu mi-a luat nici un ban; dupa trat cu exctracte hidroalcolice s-a ajuns la 8 mil; acum dupa operatia d evaricocel sunt curioasa daca sunt imbunatatiri...si daca sunt, merg iara la inseminare
OATS severa. 2009 sarcina naturala oprita din ev s5/6, 5 IUI nereusite, oct 2011 IAD reusit, avort spontan s5/6, iun 2012 sarcina naturala, avort spontan s5/6. iun 2014 sarcina naturala, sub Clexane 0.4, avort spontan sapt 8. Iun 2016 sarcina naturala, Clexane 0.4, avort spontan sapt 5/6. Cariotip normal amandoi; mutatia MTHFR homozigot A1298C.

User avatar
GIANINA
Posts: 47
Joined: Sat May 15, 2010 8:11 pm

Re: Inseminarea artificiala

Post by GIANINA » Tue Jun 08, 2010 3:40 pm

salut,
am si eu o nedumerire, daca totul merge bine si fac inseminarea, as vrea sa plec putin pe la mare si pe la munte, fiind in concediu, dar oare e bine sa intru in mare? sa stau la plaja?
o sa intreb si medicul dar ma intereseaza si parerea voastra; de fapt plec mai mult ca sa nu stau cu gandul "daca s-a prins sau nu", sa ma relaxez...
[floare]
05.2008 laparoscopie-aderente multiple, 03.2009 IA1-sarcina oprita in evolutie,09.2009 IA2-nereusita, 06.2010 IA3-SEU, 08.2011 inceput protocol lung FIV-SEU natural, 11-12.2011 FIV 1- punctie 9.12.2011,13ovocite,ET14.12.2011 cu blastocisti, test 23.12.2011 - hiperstimulare ovariană gravă

User avatar
SOS Infertilitatea
Administrator
Posts: 10451
Joined: Fri Sep 11, 2009 3:03 pm
Contact:

Re: Inseminarea artificiala

Post by SOS Infertilitatea » Tue Jun 08, 2010 5:44 pm

Gianina, dupa FIV / IA nu se recoamanda baile in cada / inotatul in primele 48 de ore de dupa transfer (cat nu este inca foarte bine inchis colul) si nici statul sub soare puternic (asta e valabil pentru toata sarcina). Deci, precautie!


Noi avem pe blog o subpagina "Inainte si dupa FIV": http://infertilitate.com/glosar-inferti ... u-cupluri/" onclick="window.open(this.href);return false;

Redam partial:

Sfaturi generale dupa FIV

Tocmai ati terminat un ciclu de FIV, ICSI sau inseminare artificiala? Asteptati un test de sarcina?

Retineti ca, desi nu trebuie sa faceti nimic pana la test, un embrion creste in uter si va incerca sa se implanteze. Va doriti ca acest embrion sa aiba sansa maxima, astfel incat sa nu risipiti resurse, bani, speranta si timp.

Asadar, iata 10 reguli care va vor ajuta sa mariti sansele de a ramane insarcinata:

1. Nu beti cantitati mari de alcool.
2. Nu stati in soare, ploaie sau vant pentru perioade lungi;
3. Nu ridicati obiecte grele, nu faceti munca grea sau stresanta;
4. Mancati regulat, beti cantitati mari de apa;
5. Incercati sa va odihniti cat puteti de mult;
6. Luati medicatia prescrisa de ginecolog la intervalele de timp sugerate;
7. Evitati actele sexuale;
8. Daca aveti copii, puneti-l mai mult pe partener sa aiba grija de ei pentru a nu va obosi;
9. Daca va imbolnaviti in timpul acestei perioade, petreceti mult timp in pat si odihniti-va mult;
10. Nu purtati pantaloni stramti sau alte haine care va pot presa uterul.

Dupa embriotransfer, in general, este bine sa tineti cont de urmatoarele sfaturi :

1. Nu faceti baie in cada si nu inotati timp de 48 de ore dupa embrio-transfer;

2. Nu faceti dus (vaginal);

3. Nu folositi tampoane interne;

4. Nu intretineti raporturi sexuale, nu declansati orgasme pana cand inima fetusului nu este vizualizata ecografic;

5. Nu faceti jogging, aerobic, tenis, ski, catarari pe munte etc.

6. Nu incepeti nicio activitate fizica intensa;

7. Nu luati medicamente fara reteta sau alte medicamente prescrise fara acordul echipei FIV;

8. Nu ridicati obiecte grele;

9. Puteti sa va reveniti la munca dupa doua-patru zile de la embriotransfer;

10. Incercati sa va mentineti ocupata si optimista, discutati cu partenerul dvs. si cu cei apropiati, va va ajuta sa treaca mai usor cele 10 – 12 zile.
I always wondered
why somebody didn’t do
something about that,
then I realized
I AM SOMEBODY.

[...and you, and you!]

Grup FB infertilitate si actiuni asociative
Grup FB proceduri cu gameți donati
Grup FB adoptie
Grup FB sarcina & parenting

Pagina FB infertilitate
Pagina FB adoptie
Pagina FB a initiatoarei Asociatiei


Image ... Image... Image ... Image ...Image ... Image... Image

User avatar
GIANINA
Posts: 47
Joined: Sat May 15, 2010 8:11 pm

Re: Inseminarea artificiala

Post by GIANINA » Tue Jun 08, 2010 7:44 pm

multumesc mult pentru raspunsul promt [floare]
am hotarat totusi sa plecam si sa vizitam Sibiul, un oras superb din ceea ce am citit pana acum...
va pup
05.2008 laparoscopie-aderente multiple, 03.2009 IA1-sarcina oprita in evolutie,09.2009 IA2-nereusita, 06.2010 IA3-SEU, 08.2011 inceput protocol lung FIV-SEU natural, 11-12.2011 FIV 1- punctie 9.12.2011,13ovocite,ET14.12.2011 cu blastocisti, test 23.12.2011 - hiperstimulare ovariană gravă

User avatar
pinuta
Posts: 26
Joined: Thu Feb 11, 2010 11:23 pm

Re: Inseminarea artificiala

Post by pinuta » Fri Jun 11, 2010 7:54 am

Se pare ca nici eu nu am avut noroc luna asta :(( !Partea buna este ca am gasit resurse sa mai incercam odata.Sper sa fie cu noroc! ;)

User avatar
SOS Infertilitatea
Administrator
Posts: 10451
Joined: Fri Sep 11, 2009 3:03 pm
Contact:

Re: Inseminarea artificiala

Post by SOS Infertilitatea » Fri Jun 11, 2010 10:29 am

Pinuta, STIM cat de dureroasa e dezamagirea.

Te imbratisam si iti uram mult noroc data viitoare!
I always wondered
why somebody didn’t do
something about that,
then I realized
I AM SOMEBODY.

[...and you, and you!]

Grup FB infertilitate si actiuni asociative
Grup FB proceduri cu gameți donati
Grup FB adoptie
Grup FB sarcina & parenting

Pagina FB infertilitate
Pagina FB adoptie
Pagina FB a initiatoarei Asociatiei


Image ... Image... Image ... Image ...Image ... Image... Image

User avatar
pinuta
Posts: 26
Joined: Thu Feb 11, 2010 11:23 pm

Re: Inseminarea artificiala

Post by pinuta » Fri Jun 11, 2010 12:49 pm

[floare] Va multumesc din suflet ca existati :ymhug: ! Conteaza enorm sa stii ca ai pe cineva alaturi care stie exact prin ce treci,cate sperante iti faci si ce dezamagire cand vezi ca visul tau nu se intampla nici luna asta!Dar ce te face sa o iei de la capat este speranta ca poate luna viitoare se va intampla si intr-un final iti vei tine minunea in brate. Astazi ma duc la ecograf sa vad ce se intampla cu foliculii si mai ales cu endometru, pentru ca am fost miercuri si aveam 4 foliculi pe un ovar si 5 pe altul, dar endomentru era prea gros si neomogen. Doctorul mi-a recomandat sa ma duc iar dupa 2 zile ca poate este mai subtire si as putea sa incep stimulare. Daca nu trebuie sa mai astept o luna.Sper sa fie bine ca sunt mult mai optimista acum decat prima data.Ilona,LittleGirl,Gianina voi ce faceti? Ati inceput stimularea? Hai fetelor ca poate luna asta vine [bebe] !

User avatar
littlegirl
Posts: 380
Joined: Tue Nov 03, 2009 4:40 pm

Re: Inseminarea artificiala

Post by littlegirl » Fri Jun 11, 2010 1:28 pm

Salut!

Si eu ma bucur ca exista site-ul asta si ne putem spune ofurile la persoane care trec prin aceeasi durere...Eu ma simt foarte bine psihic (in ultima vreme), desi luna de luna trag speranta si o simpla picatura imi naruie tot ce..am visat...Nu iau trat, nu merg la monitorizari, stiu ca sotul e cel putini luptatori..si pana ce nu-i rezolvata probl lui...practic ma imbat cu apa chioara

Va mai spun ceva, o superstie care a dat roade la 2 cunostinte, cazuri concrete deci: sa stam cu fundul pe o cadita de bebe (rasturnata), dupa ce bebele a fost scaldat dupa botez (in ziua botezului).

Mie una nu mi se arata un botez decat prin decembrie...
OATS severa. 2009 sarcina naturala oprita din ev s5/6, 5 IUI nereusite, oct 2011 IAD reusit, avort spontan s5/6, iun 2012 sarcina naturala, avort spontan s5/6. iun 2014 sarcina naturala, sub Clexane 0.4, avort spontan sapt 8. Iun 2016 sarcina naturala, Clexane 0.4, avort spontan sapt 5/6. Cariotip normal amandoi; mutatia MTHFR homozigot A1298C.

Post Reply