Pagina 1 din 1

Finantare pentru FIV - Primaria Municipiului Bucuresti

Scris: Lun Mar 26, 2018 4:03 am
de SOS Infertilitatea
Primaria Municipiului Bucuresti propune initierea proiectului „O sansa pentru cplurile cu infertilitate”.

Discutii detaliate pe grupul Facebook: https://www.facebook.com/groups/sustinS ... 514312694/ si https://www.facebook.com/groups/sustinS ... 596992694/

Re: Finantare pentru FIV - Primaria Municipiului Bucuresti

Scris: Lun Mar 26, 2018 8:38 am
de jurnaldefiv
SOS Infertilitatea scrie:Primaria Municipiului Bucuresti propune initierea proiectului „O sansa pentru cplurile cu infertilitate”.

Discutii detaliate pe grupul Facebook: https://www.facebook.com/groups/sustinS ... 514312694/ si https://www.facebook.com/groups/sustinS ... 596992694/


Laudabila initiativa D-nei Firea, chiar auzisem zilele astea la radio, ca a propus ca tratamentele si procedurile de fertilizare in vitro sa fie decontate integral.... ar fi o mare victorie. Sunt convinsa ca a contat si faptul ca e o femeie care a trecut prin asa ceva.

Re: Finantare pentru FIV - Primaria Municipiului Bucuresti

Scris: Mie Mar 28, 2018 5:16 am
de SOS Infertilitatea
Discutii foarte intense pe grup, pe forum doar arhivam:

#finantareFIV_PMB Am promis punct de vedere scris luni dimineata, am trimis luni dimineata.

Catre: Dna Gabriela FIREA,
Primar General al Municipiului București 26 martie 2018

Stimata Doamna Primar General,


Va scriem pentru a va multumi pentru initierea proiectului „O Sansa pentru cuplurile cu infertilitate” si pentru a va face si in scris sugestii de ameliorare a proiectului de hotarare, inainte ca acesta sa fie votat in Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

Experienta care dureaza de cativa ani buni in privinta Subprogramului FIV al Ministerului Sanatatii ne arata ca este mult mai bine sa se plece cu o baza corecta, modificarile uterioare dovedindu-se mult mai dificil de implementat. Va rugam sa tineti cont de sugestiile noastre, acestea vin atat din experienta asociativa, cat si din solicitarea de feedback din partea membrilor grupului SOS Infertilitatea de pe Facebook, grup format din peste 10.000 de persoane avand ca arie de interes infertilitatea.

Astfel, citind cu atentie proiectul de hotarare, am constatat cateva aspecte din cauza carora avem indoieli ca proiectul, in forma actuala, va functiona fara probleme. Primul si cel mai important dintre acestea este acordarea in trei transe a voucher-ului reprezentand finantarea. Desi intelegem rationamentul din spatele acestei decizii (la marea majoritate a procedurilor se ajunge la cel putin un embriotransfer, insa exista si proceduri care se opresc dupa stimulare, proceduri cu punctie „alba” / fara ovocite, proceduri in care ovocitele nu se fertilizeaza, proceduri in care nu exista embrioni viabili pentru transfer s.a.m.d.), opinia noastra este ca acea cronologie de acordare defalcata a voucher-erelor prevazuta la art. 2 este imposibil de realizat practic. Concret, se spune ca al doilea voucher in valoare de 3.600 de lei se acorda, in baza unei scrisori medicale, „inainte de punctia ovariana” iar al treilea voucher se acorda, in baza unei scrisori medicale, „inainte de embriotransfer” - insa intre punctia ovocitara si embriotransfer exista un interval de 3 sau maximum 5 zile, imposibil de prelungit. Un cuplu care, de exemplu, face punctia ovocitara vineri va avea, de regula, transfer de embrioni dupa 72 de ore, adica luni (si abia luni dimineata ar avea certitudinea ca embrionii au evoluat iar embriotransferul are loc) – cand si cum ar putea sa obtina voucher-ul?

Perioada fertilizarii in vitro este una foarte incarcata emotional, credem ca aceste cupluri nu au nevoie de un factor suplimentar de incertitudine si stres. Apreciem faptul ca documentele din cadrul Proiectului se pot transmite inclusiv electronic, insa termenele raman chiar si asa prea scurte si dificil de respectat. Va rugam sa se propuna o solutie care sa ofere voucher-ul integral din start, cu obligatia restituirii eventualelor tichete neutilizate si a redistribuirii acestora de catre PMB.

De asemenea, mentionam ca embriotransferul este o procedura rapida si mai putin complicata tehnic si, deci, inevitabil mai ieftina decat etapele anterioare – trebuie prevazuta posibilitatea ca tichetele acordate pentru aceasta a treia etapa sa poata fi eventual folosite pentru etapele anterioare, altfel clincile ar fi obligate sa factureze embriotranferul in sine cu 3.600 de lei, pentru a putea incasa banii.

De asemenea, consideram ca este de datoria noastra sa va semnalam ca varsta feminina de maximum 45 de ani (care inseamna in fapt 45 de ani si 11 luni, cf. legii) este una foarte inaintata din punct de vedere reproductiv. Noi, Asociatia SOS Infertilitatea, sustinem toate femeile care vor sa devina mame, insa biologicul este implacabil, statisticile internationale realizate pe sute de mii de paciente arata ca sansele de reusita cu ovocite proprii la aceste varste sunt extrem de reduse, spre inexistente.

O solutie pentru femeile cu varsta de peste 40 de ani si/sau rezerva ovariana epuizata ar fi sa se permita finantarea inclusiv a procedurilor cu material genetic de la tert donator, proceduri care se realizeaza legal in tara noastra, cu ovocite prelevate in Romania de la donatoare non-anonima dupa contract notarial sau cu ovocite de la donatoare anonima importate de la banci de ovocite din afara Romaniei, cu acordul Agentiei Nationale pentru Transplant; mentionam ca inclusiv multe femei tinere au nevoie de ovodonatie, menopuaza prematura fiind o conditie medicala din ce in ce mai frecventa. De asemenea, foarte multe cupluri au nevoie de sprematozoizi donati, procedura realizata legal in Romania, in conditiile mentionate anterior. Scopul proiectului este acela de a ajuta cuplurile sa aiba copiii doriti si de a sprijini natalitatea – detaliile biologice privind felul in care acesti copii ajung in bratele parintilor lor (prin conceptie cu gameti proprii sau cu gameti donati) tin strict de decizia cuplului si de recomandarea medicului. Va propunem deci ca limitarea „cuplu autolog” sa fie eliminata din conditiile Proiectului, pentru un acces cat mai nediscriminatoriu al pacientilor la finantare si pentru evitarea irosirii banului public pe proceduri cu gameti proprii, cu sanse practic inexistente.

O alta solicitare este sa introduceti in proiectul de hotarare o prevedere care sa limiteze clinicile in solicitarea de co-plata de catre pacienti in cadrul acestui proiect. Experienta din Subprogramul FIV al Ministerului Sanatatii arata ca, in conditiile in care era prevazut ca punctia este platita prin Subprogram, au existat clinici care au solicitat pacientilor co-plata separat pentru „spitalizare in regim ambulator” in ziua punctiei (practic, pentru stat in pat dupa interventie) sau chiar pentru anestezia de la punctie, desi aceste proceduri fac in mod evident parte din ansamblul punctiei ovocitare in sine, deja platite. Trebuie prevazute limitari care sa protejeze pacientii de surpriza ca in unele clinici vor plati procedura aproape la fel de mult ca in conditiile in care nu ar fi beneficiat de voucher.

Mentionam de asemenea inadvertenta la nivel de curs valutar „10.800 de lei, echivalentul a 3.000 de euro”, care apare de doua ori in document.

In mare, acestea sunt observatiile noastre, de care va rugam sa tineti cont in elaborarea formei finale, aprobate, a Proiectului. Asociativ, ne dorim, de asemenea, campanii de informare si de educare pe tema fertilitatii precum si sprijin in alte proiecte organizationale, insa despre acestea va vom scrie solicitari separate.

Va uram mult succes in implementarea Proiectului si va asiguram de mediatizarea acestuia pe toate canalele noastre asociative (pagina web, forum, pagini si grupuri FB, newsletter). Va multumim si ramanem la dispozitia dvs. pentru orice informatii complementare.

Cu deosebita consideratie,

Nicoleta Cristea-Brunel,
Coordonator Asociatia SOS Infertilitatea
contact@vremcopii.ro

Re: Finantare pentru FIV - Primaria Municipiului Bucuresti

Scris: Lun Mai 07, 2018 4:46 am
de SOS Infertilitatea
Regulamentul proiectului pe site-ul ASSMB: http://assmb.ro/wp-content/uploads/2018 ... 5.2018.pdfRe: Finantare pentru FIV - Primaria Municipiului Bucuresti

Scris: Lun Mai 07, 2018 4:49 am
de SOS Infertilitatea
Stire TVR despre finantarea fiv de catre PMB, cu participarea Silviei, membra a grupului SOS Infertilitatea: http://stiri.tvr.ro/bucure--ti--1-000-d ... .html#view

Imagine

Desi in stirea TVR s-a spus ca s-a inceput depunerea dosarelor, nu este asa. Nu sunati la ASSMB, lasati-i sa munceasca (trebuie sa faca acele contracte cu clinicile si farmaciile + platforma de inscrieri). Inscrierile vor incepe online pe 4 iunie, daca urmariti grupul SOS Infertilitatea nu aveti cum sa ratati startul. Dar da, va puteti pregati intre timp majoritatea actelor, ordinea de inscriere online va conta.

Printati regulamentul si cititi-l cu creionul in mana.

Re: Finantare pentru FIV - Primaria Municipiului Bucuresti

Scris: Lun Mai 21, 2018 3:47 am
de SOS Infertilitatea
Intrucat una din intrebarile recurente de pe grupul FB este „De ce doar in Bucuresti????”, Asociatia SOS Infertilitatea sustine grupurile de initiativa locale.

De pe grup:

#patient_empowerment #advocacy_SOSI Am conceput cererea de audienta pentru Primaria Sibiu pe tema sprijinului in plan local pentru cuplurile hipofertile si am transmis-o grupului de initiativa de acolo. Este cerere oficiala asociativa, cu antet SOS Infertilitatea, ceea ce ii confera credibilitate si cadru organizat.
Daca mai sunt grupuri de initiativa in alte orase, scrieti la contact@vremcopii.ro cu detalii despre: numele primarului, localitate, numele si contactele coordonatorului in plan local si Asociatia va va oferi astfel de cereri de audienta, pe care sa le depuneti la primarii.
Daca nu actionati voi in plan local, nu o va face nimeni pentru voi!

Catre: Primaria Sibiu
Dnei Astrid Cora Fodor, Primar

Stimata Doamna Primar,

Asociatia SOS Infertilitatea desfasoara din 2008 o campanie de advocacy pentru cauza persoanelor afectate de infertilitate, in domeniul reproducerii umane asistate medical si in cel al adoptiei. In Sibiu, Asociatia detine un grup foarte activ de voluntari si militanti, in numele carora ne adresam dvs. astazi.

Va scriem pentru a solicita o audienta la dvs. in care sa discutam despre ce solutii de sprijin pentru cuplurile hipofertile sibiene poate propune Primaria Sibiu, date fiind bunele practici de la nivelul Primariei Municipiului Bucuresti, pe care le dorim preluate si in orasul nostru.


Va multumim si ramanem la dispozitia dvs. pentru orice informatii complementare.

Cu deosebita consideratie,


Mara Deliu-Mihalca,

Telefon: 07*************
Email: ********@gmail.com

Re: Finantare pentru FIV - Primaria Municipiului Bucuresti

Scris: Lun Mai 21, 2018 3:49 am
de SOS Infertilitatea
Pana acum, s-au furnizat astfel de cereri pentru solicitari de audienta la primarii din orasele: Cluj-Napoca, Brasov, Calarasi, Ploiesti, Sibiu, Iasi, Targoviste.

Re: Finantare pentru FIV - Primaria Municipiului Bucuresti

Scris: Joi Mai 24, 2018 11:40 am
de DNS_2018
SOS Infertilitatea scrie:Stire TVR despre finantarea fiv de catre PMB, cu participarea Silviei, membra a grupului SOS Infertilitatea: http://stiri.tvr.ro/bucure--ti--1-000-d ... .html#view

Imagine

Desi in stirea TVR s-a spus ca s-a inceput depunerea dosarelor, nu este asa. Nu sunati la ASSMB, lasati-i sa munceasca (trebuie sa faca acele contracte cu clinicile si farmaciile + platforma de inscrieri). Inscrierile vor incepe online pe 4 iunie, daca urmariti grupul SOS Infertilitatea nu aveti cum sa ratati startul. Dar da, va puteti pregati intre timp majoritatea actelor, ordinea de inscriere online va conta.

Printati regulamentul si cititi-l cu creionul in mana.


Buna ziua,
In regulament este mentionat ca inscrierea in proiect se va face DUPA obtinerea indicatiei de FIV de la o unitate sanitara. Avand in vedere ca lista unitatilor acreditate nu este inca publicata (unitatea medicala unde sunt inscrisa mi-a spus ca asteapta confirmarea de acceptare in proiect)..cum se va putea face inscrierea pe 4 iunie fara aceasta anexa semnata..tinand cont ca ordinea de inscriere va conta, sau stiti cumva cand se va publica aceasta lista (daca va fi inainte de 4 iunie)? Multumesc frumos!

Re: Finantare pentru FIV - Primaria Municipiului Bucuresti

Scris: Lun Mai 28, 2018 9:35 am
de Anuska
Buna, tuturor!

Citesc regulamentul si ma intreb totusi, daca data de 4 iunie va ramane in picioare pentru a aplica online.

Din ce inteleg eu, lucrurile stau asa: ne pregatim dosarul cu
- adeverinta CASMB,
- certificat fiscal de la Taxe si impozite cum ca nu avem datorii,
- copii dupa cartile de identitate si
- un document eliberat de o unitate sanitara inclusa in programul "Ö sansa pentru cuplurile infertile" (trebuie sa fie chiar Anexa nr1, corect?).

Doar ca in acest moment nu avem nici lista cu clinicile acreditate si agreate si nici cu farmaciile. Iar la Columna Medical center am intrebat eu saptamana asta si mi-au spus ca nu au semnat inca niciun contract, desi au fost solicitati (de catre Primarie, inteleg) sa se inscrie in proiect.

Voi stiti mai multe? Am inteles eu prost pasii?

Mai am si alte intrebari (de ex nu am gasit specificat unde si cand prezinti dovada AMH-ului, daca ai peste 35 de ani, si cea a indicelui de masa corporala - asta daca nu ne cantaresc si ne masoara ei acolo pe loc).

Help a sister out daca stiti. Eram entuziasmata tare, dar incep sa ma dezumflu. Ideea e sa fie clar ce avem de facut, nu altceva...

Re: Finantare pentru FIV - Primaria Municipiului Bucuresti

Scris: Mie Mai 30, 2018 3:57 am
de SOS Infertilitatea
Lista va fi publica in momentul in care se vor face inscrierile. Va fi un meniu derulant in formularul de inscriere din care va trebui sa alegi clinica si farmacia, in functie de cele care au semnat contractul de intrare in proiect.

Solutia este sa intrebi la clinica ta daca intra in proiect si sa pregatesti deja actele. Da, viteza va conta, se va tine cont de ordinea de inscriere online.

Re: Finantare pentru FIV - Primaria Municipiului Bucuresti

Scris: Mie Mai 30, 2018 4:03 am
de SOS Infertilitatea
Urmariti grupul FB, aveti acolo model de adeverinta salariat si raspunsuri concrete, precum acestea.

Re: Finantare pentru FIV - Primaria Municipiului Bucuresti

Scris: Joi Mai 31, 2018 9:28 pm
de SOS Infertilitatea
Anunt ASSMB:Data de începere a înscrierilor în programul “FIV – O şansă pentru cuplurile infertile“ se decalează de pe 4 iunie 2018 pe 14 iunie 2018, ca urmare a implementării începând cu 25 mai 2018 a legislaţiei privind datele cu caracter personal (Legea nr. 677/2001 - pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, Regulamentul UE nr. 679/27.04.2016 - privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulaţie a acestor date şi abrogarea Directivei 95/46/CE”).
Etapa de selecţie publică a farmaciilor şi unităţilor sanitare specializate în fertilizarea in vitro, organizată de către emitentul de vouchere, va avea loc în perioada 4 - 8 iunie 2018.
În perioada 8 -14 iunie se vor analiza şi valida dosarele depuse de către participanţii la selecţie.
Vă mulţumim pentru înţelegere!

Re: Finantare pentru FIV - Primaria Municipiului Bucuresti

Scris: Lun Iun 11, 2018 8:52 pm
de Cucilina25
Bună dragelor,

Aveți idee cum se poate obține certificatul fiscal care atestă că nu ai datorii la bugetul local, e nevoie de programare, se plătește vreo taxa, care este termenul de eliberare?

Mulțumesc anticipat pentru răspuns

Re: Finantare pentru FIV - Primaria Municipiului Bucuresti

Scris: Sâm Iun 23, 2018 4:59 am
de SOS Infertilitatea

Re: Finantare pentru FIV - Primaria Municipiului Bucuresti

Scris: Mie Iul 18, 2018 6:31 am
de SOS Infertilitatea
Mii de comentarii si de informatii la zi pe topicul UNIC cu discutii curente despre #finantareFIV_PMB de pe grup: https://www.facebook.com/groups/sustinS ... 748307694/