Experiente din timpul sarcinii

Au invins infertilitatea, dar nu uita experienta si ne raman alaturi!
Avatar utilizator
Alla76
Mesaje: 485
Membru din: Lun Iun 07, 2010 7:40 pm

Re: Experiente din timpul sarcinii

Mesajde Alla76 » Lun Oct 15, 2012 2:07 pm

Ancutel scrie:acum nu am mers la medic. abia fusesem saptamana trecuta cand totul era bine.
am vb la telefon si mi-a zis sa stau cuminte in pat sa treaca scurgerile astea maronii si ma voi duce joi sau vineri la dumneai.am facut injectii de etamsilat si progesteron retard.tocmai de asta sunt suparata, ca nu stiu ce face bebe. Ma rog sa fie bine!

hai curaj ca o sa fie bine BB. sai cumintica la pat, ganduri pozitive si incredere in minunea ta! (stiu ca e greu dar e obligatoriu!)
oligo-girl, MTHFR A1298C homozigot, PAI-1 4G/5G heterozigot, 3 IUI nereusite, 3 IUI anulate, sarcina obtinuta natural, neconfirmata ecografic doar prin beta HCG, pierduta in s7/ 8 in aprilie 2009, FIV1 Debrecen - reusit (ET 26.11.10) cu hiperstimulare gr 3, sarcina sub clexane 0,4, oprita din evolutie in s8. FIV 2 la Timisoara!!!! in cadrul programului national punctie 09.05.12 ET 12.05.12 cu 2A de 8 celule si 1B de 4 celule; la rece avem 2 blastocisti cuminti. Beta ziua 11 de la ET = 177,12 ziua 13ET 337,26 ziua 20 ET 3328,33

Avatar utilizator
Miri
Mesaje: 128
Membru din: Dum Iun 26, 2011 8:19 am

Re: Experiente din timpul sarcinii

Mesajde Miri » Lun Oct 15, 2012 2:13 pm

Si eu am placenta anterior si il simt pe bebe f bine, puternic si cam tot timpul, ziua si noaptea.
Aseara am tras o sperietura zdravana, am avut un episod de indigestie cu varsatura si scaune diareice (cred ca de la o prajitura din comert). Toata noapte nu am dormit imaginandu-ma la spital cu perfuzie pt rehidratare. Tinand cont ca acum doua seri visam ca ramineam fara bebe (se intimpla tot la toaleta).Norocul meu ca azi sunt ok;regim alimentar si repaus; bebe misca bine...suntem puternici :D
33ani,infertilitate secundara inexplicabila,ovare micropolichistice,oligozoospermie usoar,5 ani incercari,AMH 0,4-0,7ng/ml (0.8-14,6ng/ml),FIV1 mai 2012 clinica Promed (in afara Subprogramului)
Am obtinut 3 embrioni din care doar 2 au crescut si sunt la purtatoare. Beta 28.05.
Ziua 14 ET betaHCG 293!!!! Doamne ajuta in continuare!
AVEM UN BAIETEL!!! S-a nascutpe 22 ianuarie si e sanatos

Avatar utilizator
Alla76
Mesaje: 485
Membru din: Lun Iun 07, 2010 7:40 pm

Re: Experiente din timpul sarcinii

Mesajde Alla76 » Lun Oct 15, 2012 2:13 pm

Irina_ scrie:
Alla76 scrie:de ce zici asta? fata la mine are placenta inserata anterior si o simt de zeci de ori mai bine decat il simt pe flacau care-i cu placenta inserata posterior...

si cum de ai oprit clexane-ul?


Alla, multumesc frumos pentru recomandarile de tratament, intre timp a mai slabit putin in intensitate viroza, desi tot am nasul infundat si tusesc destul de tare, mai ales dimineata. Intre timp insa se pare ca s-a pricopsit si sotul meu. Doar ca la el ma astept sa nu dureze mai mult de 2 zile. Deh, unii au imunitate...

Referitor la placenta, intre timp s-a demontat prezumtia ca ar fi anterioara, la ecografia morfofetala, unde ecograful era mai de Doamne-ajuta. Informatiile de mai sus le stiu de la medic si din ce am citit si inteleg ca sunt valabile in general, nu ca o regula (posibil la tine sa fie diferita senzatia). Tu cum poti sa iti dai seama cand simti fetita si cand simti baiatul?? Ca ei se tot misca si se tot repozitioneaza. Sau e in urma experientelor de la eco?

Clexane-ul l-am oprit la indicatia expresa a medicului, dupa o discutie destul de lunga pe tema asta. Istoricul meu nu duce totusi la recomandare de tratament profilactic cu heparina pe toata perioada sarcinii. M-a asigurat ca oricum trombofilia in majoritatea covarsitoare a cazurilor nu se manifesta asa, tam-nesam, si ca la o monitorizare atenta a sarcinii se va vedea daca e cazul o modificare in evolutie si se pot lua masuri daca apar semne ingrijoratoare. Si mai am cunostinte in cazul carora intr-adevar asa s-a intamplat. Sper totusi sa nu fie cazul.

Ma voi duce probabil oricum si la hematolog, dar deocamdata e o mare problema cu programarile. Cred ca va trebui sa caut un alt medic mai disponibil, cel la care am fost mai poate fi vizitat abia prin decembrie.

la inceput era mai usor sa-i disting, ea era mai pe dreapta si o simteam mai puternic el pe stanga abia ii simteam fluturasii
acum... se muta e drept dar cand da ea se vede in exterior, face valuri si iese galma la suprafata :D la el e mai mult un gen de senzatie de puls cu ecou in organe ... cel mai des in vezica sa fie sigur :D
la ultima ecografie eram chiar speriata nitel ca mi se parea ca nu prea l-am simtit inainte, explicatia a fost clara... s-au repozitionat amandoi transversal cap langa cap si dadeau amandoi in dreapta .... dar a doua zi supriza, au inceput loviturile in stanga, clar s-a mutat iar.
oligo-girl, MTHFR A1298C homozigot, PAI-1 4G/5G heterozigot, 3 IUI nereusite, 3 IUI anulate, sarcina obtinuta natural, neconfirmata ecografic doar prin beta HCG, pierduta in s7/ 8 in aprilie 2009, FIV1 Debrecen - reusit (ET 26.11.10) cu hiperstimulare gr 3, sarcina sub clexane 0,4, oprita din evolutie in s8. FIV 2 la Timisoara!!!! in cadrul programului national punctie 09.05.12 ET 12.05.12 cu 2A de 8 celule si 1B de 4 celule; la rece avem 2 blastocisti cuminti. Beta ziua 11 de la ET = 177,12 ziua 13ET 337,26 ziua 20 ET 3328,33

Avatar utilizator
Miri
Mesaje: 128
Membru din: Dum Iun 26, 2011 8:19 am

Re: Experiente din timpul sarcinii

Mesajde Miri » Lun Oct 15, 2012 2:15 pm

Alla ce nazdravani ai!
33ani,infertilitate secundara inexplicabila,ovare micropolichistice,oligozoospermie usoar,5 ani incercari,AMH 0,4-0,7ng/ml (0.8-14,6ng/ml),FIV1 mai 2012 clinica Promed (in afara Subprogramului)
Am obtinut 3 embrioni din care doar 2 au crescut si sunt la purtatoare. Beta 28.05.
Ziua 14 ET betaHCG 293!!!! Doamne ajuta in continuare!
AVEM UN BAIETEL!!! S-a nascutpe 22 ianuarie si e sanatos

Avatar utilizator
raluk
Mesaje: 76
Membru din: Vin Sep 16, 2011 2:12 pm
Localitate: Targoviste

Re: Experiente din timpul sarcinii

Mesajde raluk » Mar Oct 16, 2012 8:57 am

Buna fetelor, sa aveti o zi buna. Multumesc din suflet pentru felicitari. :ymhug: :ymhug: :ymhug:
Eliza-felicitari pentru fetitza-cred ca avem acelasi DPN, facem o pereche pe cinste [floare]
Alla: foarte nazdravani copilasii tai. Sa va traiasca, sa fie bine pana la capat.
Ancutel: DD are grija de noi! Ai incredere ca va fi bine! Sa ai grija de tine, multa odihna.

Va :ymhug: dragele mele . Sa avem BBi sanatosi!
sotul 39, spermograma ok, eu 30 ani, infertilitate secundara de cauza tubara, hidrosalpingx bilateral-trompe clampate, fiv1 dec 2011 Promed-nereusit, fiv2 Promed-in cadrul subprogramului-reusit Beta z13=194 Avem o inimioara 36+ BB baietel

Avatar utilizator
raluk
Mesaje: 76
Membru din: Vin Sep 16, 2011 2:12 pm
Localitate: Targoviste

Re: Experiente din timpul sarcinii

Mesajde raluk » Mar Oct 16, 2012 9:04 am

Irina_ scrie:Raluk, felicitari si tie pentru baietel! Se pare ca noi suntem pe cale sa stragem recruti pentru o intreaga echipa de fotbal, din cate vad. E bine, ultimele studii demografice arata un deficit de baietei in raport cu fetitele. Asa ca ajutam si la reechilibrarea demografica, inca o fapta buna!

Multumesc Irina, felicitari si tie ca ai scapat de clexane :ymapplause: pentru stop injectii. Eu nu sunt asa norocoasa, dr. nu a vrut sa riste, asa ca o sa le fac in continuare. Mai greu in perioada urmatoare pentru ca trebuie sa mut locul de injectare din burtica in picior. Imi este putin teama.
Sa creasca mare si sanatos flacaul tau. ;) :D merge o echipa de fotbal!
sotul 39, spermograma ok, eu 30 ani, infertilitate secundara de cauza tubara, hidrosalpingx bilateral-trompe clampate, fiv1 dec 2011 Promed-nereusit, fiv2 Promed-in cadrul subprogramului-reusit Beta z13=194 Avem o inimioara 36+ BB baietel

Avatar utilizator
Caress
Mesaje: 543
Membru din: Joi Ian 21, 2010 12:47 am

Re: Experiente din timpul sarcinii

Mesajde Caress » Mar Oct 16, 2012 9:08 am

Ancutel, cum mai esti?
Irina, felicitari pentru baietel!

Noi am fost 4 zile in romania, obositor, vad ca m-a apucat si teama de a zbura eu care inainte nu aveam nici o problema cu asta..tare bucuroasa am fost cand am ajuns cu bine acasa..;gata de acum stam acasa ca am plimbat copilul asta pe 2 continente si am traversat de doua ori oceanul, de acum acasa linistiti si asteptam sa vina altii la noi sa ne viziteze daca vor!
Ieri pentru prima oara am experimentat contractii nedureroase...mi se intarea burta apoi se decontracta si tot asa de 4-5 ori..la carte scrie ca de acum e normal sa faca asa intrucat usor, usor, corpul se pregateste de nastere. Bine macar ca-)s nedureroase!
Saptamana trecuta am fost la control, col lung, inchis, toate bune, placenta buna, bebe gras (810 grame) cu un avans de 2 saptamani deci parca vad ca nu prind 21.01 cand as avea DPN-ul ci cred ca bebe se va grabi putin. In rest, Slava Domnului, toate bune, iar mi l-a masurat pe toate partile de ma trecusera transpiratiile sa nu ii gaseasca ceva...din fericire toate bune iar el statea, ca de obicei, in pozitia preferata, cu manuta stanga sub capsor, asa ca un ganditor:)) (citeam ca inca din viata uterina bebelusii au pozitii preferate care mai apoi se mentin) deci probabil ca il voi vedea des in pozitia asta;) e foarte dulce si culmea, si nu mi se pare, copilul meu are nasul carn..ca mine:))abia astept sa il vad in relaitate sa vad daca se confirma.
Pana una alta mergem in continuare pas cu pas si fiecare zi asa 2 in 1 e o mare victorie!!!

Avatar utilizator
eliza_maria
Mesaje: 369
Membru din: Mar Ian 10, 2012 8:54 pm

Re: Experiente din timpul sarcinii

Mesajde eliza_maria » Mar Oct 16, 2012 9:28 am

Raluk, DPN la mine ar fi in jur de 17 martie (cadou de ziua mea :D - eu sunt nascuta pe 4 martie). Tu te-ai hotarat unde nasti? Poti incerca sa faci injectiile si in mana - eu am facut cateva saptamani si asa, si nu erau prea dureroase. Mi-au iesit si analizele si D-Dimerii sunt crescuti numai putin, deci tot fara clexane in urmatoarea luna, doar aspirin cardio. Si analizele de tiroida sunt bune, chiar mai bune decat luna trecuta, ceea ce imi confirma ceea ce stiam despre bolile autoimune in sarcina.
Alla, tare smecheri aia mici ai tai ;))
37 ani, trompe obturate, Graves-Basedow, FIV1 Medlife iunie 2012, mamica fericita de Teodora. ET nov.2015, fara succes.

Avatar utilizator
Ancutel
Mesaje: 74
Membru din: Dum Apr 29, 2012 8:27 pm

Re: Experiente din timpul sarcinii

Mesajde Ancutel » Mar Oct 16, 2012 1:02 pm

Va multumesc mult pentru incurajari!
Tocmai citeam ce a scris Miri si este exact ceea ce vroiam sa scriu si eu: si au am avut ieri o indigestie cu varsaturi si diaree, insa acum sunt bine. ma doare un pic burta, probabil s-au contractat cam tare muschii, insa imi revin!
ma uitam dimineata la burtica mea si ma minunam ce fain se observa. Stateam pe spate, iar de la buric in jos se zarea o umflatura si in zona respectiva burtica e mai tare! Abia astept sa simt si eu cum da din picioruse si din manute!
va :ymhug: pe toate!
[size=50]4 ani de tratamente, 2 laparoscopii (Sdr. aderential pelvin, drilling ovarian), 1 histeroscopie (trompe permeabile, insa dreapta e defecta) PCOS sever, cu risc de hiperstimulare
Decembrie 2011- IA nereusit;
Iulie 2012- FIV1 reusit Clinica New Med Life Chisinau, Fericita mamica de baietel de 8 luni si 3 saptamani, Gabriel Doamne ajuta in continuare![/size]

Avatar utilizator
raluk
Mesaje: 76
Membru din: Vin Sep 16, 2011 2:12 pm
Localitate: Targoviste

Re: Experiente din timpul sarcinii

Mesajde raluk » Mie Oct 17, 2012 9:13 am

eliza_maria scrie:Raluk, DPN la mine ar fi in jur de 17 martie (cadou de ziua mea :D - eu sunt nascuta pe 4 martie). Tu te-ai hotarat unde nasti? Poti incerca sa faci injectiile si in mana - eu am facut cateva saptamani si asa, si nu erau prea dureroase. Mi-au iesit si analizele si D-Dimerii sunt crescuti numai putin, deci tot fara clexane in urmatoarea luna, doar aspirin cardio. Si analizele de tiroida sunt bune, chiar mai bune decat luna trecuta, ceea ce imi confirma ceea ce stiam despre bolile autoimune in sarcina.
Alla, tare smecheri aia mici ai tai ;))

Buna Eliza. DPN meu este acelasi ca al tau, cu toate ca ecografic DPN ar fi 13.03.2013.
Sigur acesta este cel mai frumos cadou de ziua ta.
Legat de nastere nu am hotarat nimic pentru ca inca nu am vorbit cu d-na dr. O sa abordez acest subiect dupa morfofetala de 22-24 saptamani (9 nov) si atunci o sa hotarasc ce fac. Tu ce stii despre nastere? Se recomanda nastere normala sau cezariana in cazul FIV( sau nu are legatura ca sarcina a fost obtinuta prin FIV)?Tu ai ales spitalul/clinica?
:ymhug: :ymhug: :ymhug: fetelor si sa va bucurati de burtici.
sotul 39, spermograma ok, eu 30 ani, infertilitate secundara de cauza tubara, hidrosalpingx bilateral-trompe clampate, fiv1 dec 2011 Promed-nereusit, fiv2 Promed-in cadrul subprogramului-reusit Beta z13=194 Avem o inimioara 36+ BB baietel

Avatar utilizator
eliza_maria
Mesaje: 369
Membru din: Mar Ian 10, 2012 8:54 pm

Re: Experiente din timpul sarcinii

Mesajde eliza_maria » Mie Oct 17, 2012 12:12 pm

Raluk, si eu am morfofetala de trim2 tot pe 9 nov. :D coincidenta
Dr. ar trebui sa iti zica daca e nevoie de cezariana, nu depinde de FIV, ci de starea ta si a copilului - daca nu e asezat cum trebuie, daca e prea mare, daca nu e alimentat corespunzator cu oxigen, daca stagneaza dilatatia, daca ai anumite infectii care se pot transmite copilului la nasterea naturala, daca ai hipertensiune, afectiuni ale inimii etc. - sunt o gramada de factori care trebuie luati in calcul, si evaluarea asta oricum se poate face mai tarziu in sarcina, cred ca stii si tu oricum :)
Eu cred ca la Medlife o sa nasc, acolo merg si pt monitorizare, si daca lucrurile merg bine pana la capat, raman acolo.
37 ani, trompe obturate, Graves-Basedow, FIV1 Medlife iunie 2012, mamica fericita de Teodora. ET nov.2015, fara succes.

Avatar utilizator
Arcip Andreea
Mesaje: 480
Membru din: Sâm Sep 11, 2010 9:14 am

Re: Experiente din timpul sarcinii

Mesajde Arcip Andreea » Mie Oct 17, 2012 6:21 pm

Mi-au venit rezultatele la analize. Par ok, chiar daca nu sunt in limitele normale, am citit ca o mai iau razna valorile in timpul sarcinii. Ce m-a intristat e o infectie urinara cu Enterococcus (~ 80000 UFC/ml). Din ce stiu valorile mai mici de 100000 nu sunt concludente, ar trebui refacuta urocultura. Ma apuca groaza, iar antibiotice?
Oligospermie severa. In 2009 operatie de varicocel, imbunatatiri nesemnificative.

2011, FIV1, Turcia - Florence Nightingale - reusit, SOE sapt. 5;
2012, FIV2, Turcia - Acibadem - reusit, ne rugam sa fie bine pana la capat;

Mamica fericita, 9.04.2013

Avatar utilizator
Irina_
Mesaje: 1749
Membru din: Sâm Feb 05, 2011 11:31 pm
Localitate: Bucuresti

Re: Experiente din timpul sarcinii

Mesajde Irina_ » Mie Oct 17, 2012 6:33 pm

Da, cam nasol cu infectiile astea urinare. Dar cel mai bine sa refaci urocultura, sunt atatea probleme cu laboratoarele noastre... O spun din perspectiva omului patit, si nu doar o data.

Avatar utilizator
Miri
Mesaje: 128
Membru din: Dum Iun 26, 2011 8:19 am

Re: Experiente din timpul sarcinii

Mesajde Miri » Joi Oct 18, 2012 10:57 am

Irina , parca tu foloseai Espumisan pt imbalonare? Cind si cit Espumisan (inainte de fiecare masa, presupun)? Recomandarea medicului meu este sa am o masa de fructe cit mai consistenta pt un aport considerabil de fibre care sa ma ajute contra constipatiei. Pe linga fapul ca tot nu am tranzit spontan (doar cu supozitoare cu glicerine), fructele ma imbaloneaza ingrozitor, simt ca explodez.Cred ca voi incerca si schema cu Lactuloza dupa ce voi cere acordul medicului.
33ani,infertilitate secundara inexplicabila,ovare micropolichistice,oligozoospermie usoar,5 ani incercari,AMH 0,4-0,7ng/ml (0.8-14,6ng/ml),FIV1 mai 2012 clinica Promed (in afara Subprogramului)
Am obtinut 3 embrioni din care doar 2 au crescut si sunt la purtatoare. Beta 28.05.
Ziua 14 ET betaHCG 293!!!! Doamne ajuta in continuare!
AVEM UN BAIETEL!!! S-a nascutpe 22 ianuarie si e sanatos

Avatar utilizator
miki70
Mesaje: 314
Membru din: Joi Sep 24, 2009 8:23 am

Re: Experiente din timpul sarcinii

Mesajde miki70 » Joi Oct 18, 2012 11:08 am

Miri, pt constipatie mananca seara kiwi cu iaurt, dimineata te scoate imediat.

Avatar utilizator
Irina_
Mesaje: 1749
Membru din: Sâm Feb 05, 2011 11:31 pm
Localitate: Bucuresti

Re: Experiente din timpul sarcinii

Mesajde Irina_ » Joi Oct 18, 2012 11:12 am

Miri, si eu am exact aceleasi probleme cu fructele. Iau insa 2 pastilute de Espumisan la nevoie (adica atunci cand simt senzatia de balonare), fara sa depasesc dozele din prospect. Cred ca e ok si profilactic, inainte de a manca fructe. O sa le vezi, sunt ca niste bilute foarte mici, galbene si transparente, nu cu mult mai mari decat un ac de gamalie :) . Dar functioneaza. Eu uneori iau seara, iar dimineata ma scol cu o senzatie foarte placuta de stomacel plat (ma rog, trecand peste burtica de altfel foarte simpatica).

Verifica utilizarea Duphalacului cu medicul... Cel mult glucoza sa fie problematica pentru cei care ar putea avea vreo suspiciune de diabet gestational, altfel oricum sunt substante pe care le iei din alimentatie. Iar eu nu iau decat vreo treime din doza minima recomandata (o data la doua zile, dimineata, cu lapte) si tot e suficient. Si am un inceput de megadolicocolon, deci cazul meu e usor mai grav decat o simpla constipatie cauzata de progesteron. E pacat sa te chinui fara sa fie nevoie.

Avatar utilizator
simona79
Mesaje: 121
Membru din: Mie Sep 19, 2012 5:00 pm

Re: Experiente din timpul sarcinii

Mesajde simona79 » Joi Oct 18, 2012 4:48 pm

Buna fetelor, vesti bune, am fost azi la prima eco, si am vazut bebelusii, da da da avem gemeni [great] ,suntem foarte emotionati, sarcina merge bine pana acum totul este normal, continui cu utrogestan 3 pe zi si acid folic. Urmatoarea eco 31 oct.
Caress acum ma poti pune pe listutza. FERCITA VIITOARE MAMICA DE GEMENI.Va pup :ymhug: :ymhug: :-* :-*
[gravi] 8+
eu 33 ani, sotul 33 ani, infertilitate necunoscuta, sarcina normala intrerupta din evolutie 2010, 4 IA nereusute , 1FIV reusit ,beta(24 sept) Z14 post ET 598.(totul facut in spania) AVEM DOUA INIMIOARE SI DOAMNE AJUTA PANA LA CAPAT.
22+

Avatar utilizator
eliza_maria
Mesaje: 369
Membru din: Mar Ian 10, 2012 8:54 pm

Re: Experiente din timpul sarcinii

Mesajde eliza_maria » Joi Oct 18, 2012 5:19 pm

Simona, ce frumos, felicitari! [floare]
37 ani, trompe obturate, Graves-Basedow, FIV1 Medlife iunie 2012, mamica fericita de Teodora. ET nov.2015, fara succes.

Avatar utilizator
Caress
Mesaje: 543
Membru din: Joi Ian 21, 2010 12:47 am

Re: Experiente din timpul sarcinii

Mesajde Caress » Joi Oct 18, 2012 5:45 pm

simona79 scrie:Buna fetelor, vesti bune, am fost azi la prima eco, si am vazut bebelusii, da da da avem gemeni [great] ,suntem foarte emotionati, sarcina merge bine pana acum totul este normal, continui cu utrogestan 3 pe zi si acid folic. Urmatoarea eco 31 oct.
Caress acum ma poti pune pe listutza. FERCITA VIITOARE MAMICA DE GEMENI.Va pup :ymhug: :ymhug: :-* :-*
[gravi] 8+



Hai ca am avut emotii si eu toata ziua de azi, ma speriasem ca nu scrii!!! Sa ai sarcina usoara sis a ii tii sanatosi si dolofanei in brate!Listuta o actualizez maine promit:)!!!Mi-ai dat o super veste:)

Avatar utilizator
nusha
Mesaje: 211
Membru din: Dum Ian 09, 2011 8:31 pm

Re: Experiente din timpul sarcinii

Mesajde nusha » Joi Oct 18, 2012 6:02 pm

Simona , felicitari pt gemanasi. Sarcina usoara in continuare
36 ani.Cauza infertiltatii nu e clara inca. 5 inseminari, la una dintre ele avort menstrual, 2 FIV-uri nereusite, embrioni de proasta calitate.
FIV 3 aprilie 2012, la Polisano Sibiu-dosar aprobat decembrie- aproape reusit
FET august 2012- 2 blastocisti, reusit


Înapoi la “Gravide si mamici”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator