Sunt o graviduta in 15 saptamani si imi scriu si eu povestea aici.
Am trecut prin multe si fizic, dar mai ales pshic, au fost momente cand credeam ca nu voi reusi niciodata si uite ca acum imi scriu povestea reusitei aici. Sper sa va aduca si voua, cele care inca nu sunteti gravidute, speranta ca se poate, ca intr-o buna zi veti reusi si voi si veti fi
Dupa nunta noastra din anul 2002 am inceput sa ne dorim un bebe, eram destul de tineri, in jur de 25 de ani. Nici nu am banuit ca am putea avea probleme, credeam ca va fi simplu sa concepem un bebe. A trecut un an, am inceput sa ne punem problema de ce nu se intampla. Am inceput eu cu controalele, am facut un echo de unde am aflat ca am uter retrovers si din pacate am dat peste un medic care mi-a dat impresia ca este o cauza destul de grava, insa nu mi-a zis ca ar fi imposibil, ci ca pot ramane gravi, insa mai greu. Nici urma sa-mi pomeneasca de altceva, de monitorizarea ovulatiei, inseminare etc..Din cauza unor doctori slab informati si ne-interesati de evolutia medicinei consider ca am avut mult de pierdut...In fine, mai trec vreo doi ani, timp in care nu ne-am mai preocupat de investigatii, avand oarece probleme cu serviciul si considerand oricum ca trebuie sa perseveram, cauza pe care o stiam fiind doar uterul meu retrovers.
Abia in 2005 am descoperit cauza majora a infertilitatii noastre - o spermograma foarte slaba calitativ.. cu un nr de 19 mil/ ml si mobilitate 5%, forme normale 10%. Cu aceasta spermograma am fost la un medic urolog renumit cica in Constanta care ne-a zis atat : fiv sau adoptie..Nici urma de control cum ar fi trebuit, el era doar la stadiul de verificare a prostatei..Ce sa mai zic ce stare de spirit ne-a indus..mai ales sotul meu era distrus..
Apoi am inceput sa caut singura informatii, vazand ca doctorii de pe aici nu ne prea ajuta si asa am aflat ca mai sunt totusi variante, puteam incerca inseminare artificiala, un tratament naturist si am inceput sa ne gandim si la fiv, la cum sa strangem bani - costul ni se parea imens..
Am facut 5 inseminari artificiale, fara rezultat, apoi am primit indicatie de fiv. Tot cautand informatii am ajuns la concluzia ca decat in Romania, mai bine incercam in Ungaria, unde e mai mult profesionalism, dedicatie si costuri mai mici decat la multe clinici din Ro.
Cu cate sperante plecam la drum si cum ni s-au naruit toate..fiv-urile au fost nereusite..am trecut printr-o depresie foarte grea, cu greu am reusit sa imi revin, tot cu speranta ca vom mai reusi sa mai facem un fiv.
Tarziu am mai descoperit o posibila cauza a spermogramei proaste: varicocelul. De fapt, acest lucru ar fi trebuit sa-l descoperim mult mai devreme, dar .. asta inseamna sa mergi la un medic slab pregatit. Si lipsa noastra de informatii de atunci. In fine, mai bine mai tarziu decat niciodata..Sotul s-a operat urgent de varicocel si la doua luni cand a refacut spermograma rezultatul era mult mai bun: nr era de 62 mil/ml, insa mobilitatea si formele normale tot in jur de 10%. Am continuat si cu naturiste -maca, napraznic, l-carnitina - o perioada apoi ne-am oprit, parca tot incetasem sa mai traim si pentru noi, nu mai vedeam decat tratamente, proceduri etc...am zis sa incercam o vreme sa nu ne mai gandim la asta, si-asa nu mai aveam bani de un nou fiv si pana i-am fi strans, macar sa ne mai simtim si noi bine, sa ne regasim relatia de cuplu (care din cauza atator esecuri incepuse sa aiba de suferit ) Din fericire ne-am revenit si am inceput sa fim cam ca la inceputul casniciei noastre, sa ne traim viata pur s simplu. Eu insa, recunosc ca mereu am sperat in sinea mea, (dupa operatia de varicocel) ca voi ramane natural. Speram la fiecare ciclu, ma intristam cand venea, dar mergeam inainte cu gandul ca acum facem pauza si la anul poate incercam un nou fiv. Insa sotului meu nu ii mai spuneam de sperantele mele, cu gandul sa nu-l stresez inutil.
Si intr-o buna zi, cu mult inainte de data cm, am niste pete si niste dureri de burtica de ziceam ca acum-acum vine ciclul. Apoi s-au oprit brusc, cum au aparut. Atunci sperantele mele s-au inmultit, am zis ca poate de data asta chiar am ramas gravi, stiam de petele de implantare si ce mi se intamplase prea parea a fi implantare. A doua zi iar mai am niste pete, insa de cantitate mai mica. Era devreme pt un test de sarcina.
Ce sa va mai zic ce greu a trecut week-end-ul (ca atunci au fost petele) pana luni cand mi-am luat un test. Era devreme, dar am zis ca nu mai suport sa astept. Am mers la servici si neavand rabdare pana acasa l-am facut in toaleta de acolo. Si dupa ce apare linia de control..la putin timp incepe sa se intrevada inca o linie..palida..roz..am zis ca nu vad bine, dar era acolo, aparuse a doua liniuta!!! Nu va zic cum am plecat de acolo cu testul ascuns in buzunar si urgent am plecat sa-mi fac analiza de sange. Eram in transa, aveam atatea emotii cum nu va pot descrie.
Il sun pe sot si il chem pana la mine (ii spusesem de banuielile mele cu petele, dar el nu era optimist, a zis chiar ca-mi fac iluzii) Nici nu mai stiu cum a fost, de atata emotie, i-am aratat testul si i-am zis ca da, sunt insarcinata si in momentul acela am fost cei mai fericiti!!!!
Am luat si rezultatul la test si era tot pozitiv si cu o valoare destul de marisoara. Ce mai , eram in al noualea cer. Nu ne venea sa credem ca ni s-a intamplat in sfarsit minunea, duoa atata chin sa rama insarcinata natural!!
Acum, la 15 saptamani, inca am momente cand ma gandesc si parca mi se pare ireal, atati ani am sperat sa fiu graviduta si acum sunt! Un vis care parea atat de departe e acum realitate. Niciodata n-am indraznit sa sper mai departe de un fiv reusit, iar acum ma gandesc ca voi fi mamica, e un sentiment minunat.
Va doresc din suflet tuturor sa simti aceasta bucurie imensa si apoi fericirea de a fi mamici, sa ne ajute Dumnezeu pe toate!