Domnule Ministru, resuscitati Subprogramul FIV! (2013)

Prima editie a Subprogramului FIV.
User avatar
mulansis
Posts: 160
Joined: Fri Jan 25, 2013 3:45 pm
Location: Bucuresti

Re: Domnule Ministru, resuscitati Subprogramul FIV!

Post by mulansis » Thu Sep 05, 2013 8:11 pm

Am sa scriu si eu!
Am mai avut tentative in legatura cu legea adoptiilor, unde am scris chiar de pe mailul de serviciu, fiind angajata unui minister, in speranta ca ma baga cineva in seama - au trecut vreo 4 luni, niciun raspuns.
Ref la Subprogram, sper sa reusiti, suntem codasi tare la capitolul asta.
eu 32
laparoscopie 2009 si 2012 endometrioza,chist dermoid, aderente, diphereline, homeopat
FIV Budapesta august 2013- reusit SOE saptamana 5
FET1 BP noiembrie 2013- beta 0.3
FET2 BP ianuarie 2014- beta 1.2
FET3 BP iunie 2014 - beta 4,03
FET4 BP sept 2014- avem fetita si baietel!!!

User avatar
Irina_
Posts: 1749
Joined: Sat Feb 05, 2011 11:31 pm
Location: Bucuresti

Re: Domnule Ministru, resuscitati Subprogramul FIV!

Post by Irina_ » Fri Sep 06, 2013 10:16 pm

Scrisoarea mea:

Stimate Domnule Ministru Eugen Nicolaescu,

Ma numesc Irina ... si va scriu in legatura cu situatia unuia dintre programele finantate de Ministerul Sanatatii, respectiv Subprogramul de fertilizare in vitro si embriotransfer.
Eu sunt doar unul dintre numerosii romani care s-au confruntat multi ani cu infertilitatea, fiind diagnosticata, printre altele, cu endometrioza severa. In luna iulie 2012 am efectuat o prima procedura de fertilizare in vitro, pentru care am beneficiat de decontare partiala prin programul mai sus amintit, iar in urma acestei proceduri a venit pe lume baietelul nostru, Darius, readucand fericirea in viata noastra si ajutandu-ne sa redevenim o familie implinita.

Din pacate insa, se pare ca am fost unul dintre putinii pacienti norocosi ce s-au putut bucura de beneficiile acestui program. Astazi, el exista pe hartie, dar doar pe hartie, in timp ce multe alte cupluri afectate de infertilitate, aflate inca in mijlocul calvarului pe care l-am trait si noi, asteapta zilnic cu speranta deblocarea finantarii acestui program de sanatate.

Pentru ca din postura de beneficiar pot estima exact cat de valoros este ajutorul oferit prin acest program, cat de util si necesar este el pentru cei afectati de infertilitate, va scriu in speranta ca veti lua deciziile potrivite si veti contribui la demersurile care pot duce la continuarea si chiar la imbunatatirea Subprogramului FIV/ET.

Argumentele sunt numeroase, si mentionez in continuare doar cateva dintre ele:
- Suntem singura tara din UE (si nu numai) in care aceste proceduri nu sunt decontate de asigurarile sociale de sanatate, intr-o anumita masura;
- Pacientii, in marea lor majoritate, sunt contribuabili platitori de contributii sociale de sanatate. Ca urmare, au dreptul de a primi o contraprestatie in cazul in care sufera de o afectiune medicala plecand de la principiul contributivitatii;
- Dezechilibrul demografic actual necesita incurajarea natalitatii prin programe nationale coerente si eficiente, mai ales in acele familii care isi doresc sa aduca pe lume copii, sa ii creasca si sa ii educe, inconjurati de dragoste si grija;
- Programul s-a dovedit extrem de eficient pe scurta perioada cat a fost desfasurat – se vor naste peste 300 de copii cu o investitie minima in termeni de cheltuieli publice;
- Vorbim nu doar de o cheltuiala publica, ci de o investitie care urmeaza a fi amortizata integral si care va aduce un plus la Bugetul Statului, prin contributiile viitoare ale micutilor ce se nasc astfel;
- In lipsa sustinerii de catre stat, costurile procedurilor medicale necesare pot fi prohibitive chiar si pentru cetateni cu venituri medii;
- Infertilitatea este o afectiune medicala severa, cu un impact imens asupra familiilor afectate, atat din punct de vedere economic, cat si social. Destrama familii, epuizeaza economiile si mai ales sufletul celor care se confrunta cu aceasta problema.
- In lipsa ajutorului, depresia cauzata de infertilitate poate fi atat de grava incat sa conduca la probleme psihologice extrem de serioase (existand pana in prezent inclusiv cazuri de sinucideri in randul celor afectati).

Si sigur, lista ar putea fi continuata, insa ma opresc aici cu speranta ca dorinta exprimata a fost suficient argumentata si inteleasa. Am incredere ca veti sti sa luati deciziile corecte, care se impun in situatia de fata. Inteleg ca sunteti in postura dificila de a decide poate intre prioritati, insa cu siguranta in acest caz eficienta programului ar trebui sa aduca motivul hotarator.

Baietelul nostru este dovada vie (la propriu) a rezultatelor extraordinare pe care le-a avut Subprogramul FIV/ET:

Image

Aveti ocazia sa oferiti viata, un gest care in sine aduce recompense incomensurabile. Nu refuzati oportunitatea! Costul este in realitate infim fata de beneficii. Cuplurile hipofertile din Romania au nevoie reala de ajutorul dumneavoastra.

Multumesc!

Cu stima,

Irina ...

si vor mai urma.

User avatar
Irina_
Posts: 1749
Joined: Sat Feb 05, 2011 11:31 pm
Location: Bucuresti

Re: Domnule Ministru, resuscitati Subprogramul FIV!

Post by Irina_ » Fri Sep 06, 2013 10:39 pm

Mi-as dori ca macar fiecare cuplu care a beneficat de acest program de sanatate si si-a vazut visul implinit sa trimita cel putin o scrisoare, din solidaritate si empatie pentru cei care trec prin ceea ce au trecut si ei pana nu demult. Insa asa cum mi se tot spune zilele astea, visez doar "povesti cu zane". Probabil ca este intr-adevar doar o utopie. Si totusi, reprezinta oare atat de mult ca efort?

E important sa incercam macar sa intoarcem societatii putin din ceea ce am primit. Din respect pentru cei care au muncit ca acest program sa existe, fie chiar si doar pe hartie, ca punct de plecare. Asa cred eu. Chiar si in situatia in care am pleca de la premiza ca nu se va schimba nimic. Dar macar sa incercam. Costa cam o jumatate de ora.

User avatar
andra_alexandra
Posts: 568
Joined: Mon Mar 25, 2013 1:54 pm

Re: Domnule Ministru, resuscitati Subprogramul FIV!

Post by andra_alexandra » Sun Sep 08, 2013 11:07 am

Eu una m-am emotionat rau, iar cand am vazut si poza cu Darius s-a terminat. Sper sa ajunga scrisorile noastre la Domnul Ministru si macar cateva din ele sa le si citeasca. Lucrez si eu la scrisoarea mea, sotul meu la fel si cei 2-3 prieteni apropiati care stiu cu ce ne luptam si doresc sa ne sustina vor trimite cate o scrisoare Domnului Ministru!
Avem amandoi 27 de ani
Il asteptam pe bebelusul nostru din octombrie 2011 si abia dupa un an si opt luni de investigatii am primit si noi un diagnostic: ovare micropolichistice + mica mutanta (MTHFR A1298C- heterozigot; PAI-1 4G/4G - homozigot si Factor XIII - homozigot)
20.05.2013 - IUI 1 - test beta HCG in 03.06.2013 - negativ (valoare 2)
17.06.2013 - IUI 2 - test beta HCG in 01.07.2013 - negativ (valoare 0.1)
In a patra luna de branca ursului, UM pe 12 octombrie, test pozitiv pe 3 noiembrie, pe 4 noiembrie beta 38.7, pe 6 noiembrie beta 82.4 - VINE BEBE!
Image

User avatar
ioana_p76
Posts: 161
Joined: Mon Sep 14, 2009 2:24 pm
Location: Constanta

Re: Domnule Ministru, resuscitati Subprogramul FIV!

Post by ioana_p76 » Mon Sep 09, 2013 5:00 pm

Irina emotionanta scrisoarea ta, venind din partea unei mamici beneficiare de Subprogram. Si mai ales graitoare pt ca ai pus si poza frumuselului tau bebe.
Daca toate mamicile care au beneficiat de Subprogram ar scrie macar cateva randuri.. Poate multe nici nu ne mai urmaresc, stiu cum e cu bebe mic care te solicita f tare, dar macar din recunostiinta pentru munca celor din Asociatia SOS Infertilitatea (fara de care nu aparea acest Subprogram) ar trebui sa gaseasca cateva minute sa scrie cateva randuri.
[feed] Ioana mami de EMA [majoreta] [great]
Povestea noastra


User avatar
SOS Infertilitatea
Administrator
Posts: 10451
Joined: Fri Sep 11, 2009 3:03 pm
Contact:

Re: Domnule Ministru, resuscitati Subprogramul FIV!

Post by SOS Infertilitatea » Tue Sep 10, 2013 4:55 am

Un prim politician care ia pozitie:
INTREBARE

Adresată: Domnului EUGEN-GHEORGHE NICOLAESCU

Ministrul Sanatatii

De către doamna senator: Doina Elena Federovici

Circumscripţia electorală: numărul 7

Colegiul electoral: numărul 1, judeţul Botoşani

Grupul parlamentar: PSD

Şedinţa Senatului din data de: 09.09.2013OBIECTUL ÎNTREBĂRII: Subventionarea procedurilor de fertilizare in vitro pentru cuplurile infertileStimate domnule ministru,

Infertilitatea afecteaza un cuplu din sase si este o problema destul de greu inteleasa de persoanele care nu o au. Cei mai multi oameni considera un lucru natural faptul de a avea copii. Cei care nu-si pot indeplini aceasta dorinta, simt ca au suferit un esec, ca nu pot corespunde asteptarilor venite din partea partenerului si din partea societatii. Infertilitatea primara afecteaza 40%, iar cea secundara 60% din cuplurile cu astfel de probleme.

Acestor cupluri care apeleaza la medic datorita multiplelor cauze care duc la infertilitate respectiv: azospermie, cauze imonologice, obstructii tubare sau trompe uterine absente din cauze chirurgicale, etc. nu le ramane decat speranta ca pot apela la reproducerea asistata.

FIVDatorita contextului socio-economic, in Romania, foarte putine cupluri isi pot permite costurile pentru o fertilizare in vitro care pot ajunge pana la 4000 de euro. Cu toate ca Ministerul Sanatatii a initiat „Programul national pentru fertilizare in vitro si embriotransfer”, care acorda o sustinere financiara in limita a 1500 de euro pentru fiecare cuplu, acesta a fost valabil pentru mai putin de 1000 de cupluri, un numar extrem de mic comparativ fata de cei care au nevoie de aceasta sustinere.

Avand in vedere scaderea natalitatii, multe state, nu doar europene, sustin financiar un numar de proceduri, uneori pana la concretizarea cu o sarcina, iar acest lucru ar trebui realizat si in Romania.

Fata de cele relatate mai sus, va rog, domnule ministru, sa imi comunicati care este politica ministerului pe care il conduceti pentru cresterea ratei natalitatii prin sustinerea procedurilor de fertilizare in vitro/embriotransfer pentru cuplurile infertile, avand in vedere ca in acest moment ministerul subventioneaza partial doar o singura procedura FIV/ET.

Solicit raspuns scris.

Cu deosebită consideraţie,

Senator Doina Elena Federovici
Sursa: http://doinafederovici.wordpress.com/20 ... i-parinti/
I always wondered
why somebody didn’t do
something about that,
then I realized
I AM SOMEBODY.

[...and you, and you!]

Grup FB infertilitate si actiuni asociative
Grup FB proceduri cu gameți donati
Grup FB adoptie
Grup FB sarcina & parenting

Pagina FB infertilitate
Pagina FB adoptie
Pagina FB a initiatoarei Asociatiei


Image ... Image... Image ... Image ...Image ... Image... Image

User avatar
N.C.B.
Knowledge isn't power. Action is.
Posts: 2630
Joined: Tue Nov 29, 2011 5:16 pm
Location: Europe

Re: Domnule Ministru, resuscitati Subprogramul FIV!

Post by N.C.B. » Tue Sep 10, 2013 4:08 pm

Multumesc tare mult celor care s-au implicat! Astept in continuare mai multe reactii, am mare nevoie de asta.

Voi pregati un info flash care va ajunge in e-mailul celor 4000 de fosti si actuali pacienti din baza noastra de date, precum si o scrisoare care va fi semnata de medici si factori ONG, care va fi depusa oficial la MS. Si pe mediatizare voi lucra.

De la voi si-ai vostri vreau scrisori. Nu mai amanati, rogu-va. Scrieti-le, puneti-le in plic si asteptati semnalul pentru a le pune la cutia postala. [floare]
To make a looooong story short:

FIV nr. 7 (ET nr. 10) reusit, martie-aprilie 2013, Grecia, dr. Konstantinos Giatras.

Din 16 decembrie 2013, mama Larei.

* * *

Daca doriti sa ma adaugati drept contact pe Facebook: Image ...
Pagina oficiala, de tip „LIKE”: Image
Grupul SOS Infertilitatea (closed group): Image

User avatar
erna
Posts: 11
Joined: Tue Apr 16, 2013 4:24 pm

Re: Domnule Ministru, resuscitati Subprogramul FIV!

Post by erna » Tue Sep 10, 2013 4:19 pm

Daa..foarte emotionanta scrisoarea Irinei ;in ea a reusit sa puncteze atat de bine realitatea prin care trecem si efectele pe care le are acesta boala asupra noastra ...

Vom scrie negresit N.C.B.,nu putem sta deoparte,in felul acesta avem ocazia sa ne detensionam putin..spunand ce avem pe suflet...

User avatar
erna
Posts: 11
Joined: Tue Apr 16, 2013 4:24 pm

Re: Domnule Ministru, resuscitati Subprogramul FIV!

Post by erna » Tue Sep 10, 2013 4:28 pm

Ii multumim dnei senator pt sustinere;speram sa i se alature cat mai multe persoane care au un cuvant de spus in ceea ce priveste gasirea unor solutii pt cresterea natalitatii in tara noastra.
SUBPROGRAMUL -de finantare partiala a unui FIV - este un inceput bun in acest sens,,rezultatale confirma,de aceea el TREBUIE sa CONTINUE.

User avatar
sdmdi
Posts: 308
Joined: Thu Oct 08, 2009 10:33 am
Location: Bucuresti

Re: Domnule Ministru, resuscitati Subprogramul FIV!

Post by sdmdi » Wed Sep 11, 2013 9:36 am

N.C.B. wrote:Multumesc tare mult celor care s-au implicat! Astept in continuare mai multe reactii, am mare nevoie de asta.

Voi pregati un info flash care va ajunge in e-mailul celor 4000 de fosti si actuali pacienti din baza noastra de date, precum si o scrisoare care va fi semnata de medici si factori ONG, care va fi depusa oficial la MS. Si pe mediatizare voi lucra.

De la voi si-ai vostri vreau scrisori. Nu mai amanati, rogu-va. Scrieti-le, puneti-le in plic si asteptati semnalul pentru a le pune la cutia postala. [floare]
Done...incerc sa mai conving si pe altii :)
34 ani (si eu si sotul)
infertilitate primara (ulterior secundara), 8 ani, endometrioza, rezerva ovocitara scazuta, MTHFR C677T homozigot
Atestat adoptie, august 2011
FIV1 decembrie 2011, nereusit
FIV2 septembrie 2012, reusit, SOE sapt 5.
Incredintare in vederea adoptiei, decembrie 2012
Incuviintare adoptie, aprilie 2013
FIV3 decembrie 2013, nereusit
FIV4 septembrie 2014, nereusit

User avatar
andra_alexandra
Posts: 568
Joined: Mon Mar 25, 2013 1:54 pm

Re: Domnule Ministru, resuscitati Subprogramul FIV!

Post by andra_alexandra » Wed Sep 11, 2013 10:59 am

Si scrisorile noastre sunt gata :) Incerc sa mai mobilizez si alte persoane din mediul virtual sa scrie.
Avem amandoi 27 de ani
Il asteptam pe bebelusul nostru din octombrie 2011 si abia dupa un an si opt luni de investigatii am primit si noi un diagnostic: ovare micropolichistice + mica mutanta (MTHFR A1298C- heterozigot; PAI-1 4G/4G - homozigot si Factor XIII - homozigot)
20.05.2013 - IUI 1 - test beta HCG in 03.06.2013 - negativ (valoare 2)
17.06.2013 - IUI 2 - test beta HCG in 01.07.2013 - negativ (valoare 0.1)
In a patra luna de branca ursului, UM pe 12 octombrie, test pozitiv pe 3 noiembrie, pe 4 noiembrie beta 38.7, pe 6 noiembrie beta 82.4 - VINE BEBE!
Image

User avatar
blue eyes
Posts: 317
Joined: Wed Dec 14, 2011 8:53 pm

Re: Domnule Ministru, resuscitati Subprogramul FIV!

Post by blue eyes » Wed Sep 11, 2013 1:15 pm

si eu si sotul vom trimite scrisori scrise de mana ca odata...sper sa constientizeze cat de important este pt noi,oamenii care nu au alta sansa decat aceste proceduri RUAM.si sper sa aloce bani,pt ca suntem cred singura tara care SE VREA civilizata,dar care nu benefeciaza nici macar de o procedura FIV partial compensata.

rusine!...se gasesc bani pt atatea porcarii...am scris de fapt intr-un alt mesaj o parte din mizeriile din tara asta pt care exista bani.
eu-34 ani,AMH-0,90 in aprilie 2014,HSG,histeroscopii 2,a 2 a in ianuarie 2015,un polip de 7 mm trimis spre analiza.plus o tona de alte analize

el-teratozoospermie severa 2011,9% forme normale,tratament continuu pana in prezent,25%forme normale,mobilitate A 0%,mob.B 66%,cea mai recenta spermograma martie 2015.

FIV 1 nereusit polisano sibiu,dr Ispasoiu.continuam lupta!
FIV 2 nereusit

User avatar
SOS Infertilitatea
Administrator
Posts: 10451
Joined: Fri Sep 11, 2009 3:03 pm
Contact:

Re: Domnule Ministru, resuscitati Subprogramul FIV!

Post by SOS Infertilitatea » Wed Sep 11, 2013 5:14 pm

Eugen Nicolăescu: Aştept propuneri dacă să includem şi programele naţionale în pachetul de bază


Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat joi, la Sighişoara, în cadrul dezbaterii organizate în Regiunea Centru pe proiectele de acte normative referitoare la reforma sistemului de sănătate publică, că aşteaptă propuneri de la profesioniştii în domeniu dacă se doreşte sau nu includerea programelor naţionale în pachetul de bază.


'Pachetul de bază este temelia reformei în sănătate. Astăzi noi nu spunem adevărul asiguraţilor. Noi le spunem oamenilor că le dăm tot. E adevărat? Nu-i adevărat. Le dăm cât avem buget, asta e realitatea, nu dăm un leu în plus pentru că nu avem de unde. Mai sunt nişte spitale care mai fac nişte servicii peste contract şi rămân cu ele în braţe şi acele spitale o să aibă arierate. Altă explicaţie nu avem şi atunci noi ştim că oamenii îşi pun speranţe că au dreptul la tot ce cred ei în momentele de situaţii de suferinţă, în situaţiile nefericite de boală, dar noi trebuie să le spunem adevărul. Numai atât putem să dăm cetăţenilor români care au dreptul la pachetul de bază (...) Pachetul de bază: servicii de prevenţie, servicii de urgenţă, serviciile oferite de medicul de familie, servicii la nivel de ambulatoriu şi spital. Şi - nu am luat o decizie încă - aştept propuneri dacă să includem şi programele naţionale sau acestea să le urmărim separat. E cumplit de grea decizia', a arătat Nicolăescu.

Ministrul Sănătăţii a arătat că pachetul de bază se adresează tuturor cetăţenilor români, indiferent că sunt asiguraţi sau neasiguraţi, aşa cum prevede Constituţia, care obligă statul român să asigure principalele servicii medicale, să nu pună în pericol viaţa oamenilor.

'Noi spunem că aceste servicii medicale esenţiale se grupează în pachetul de bază. Atunci noi va trebui să definim tipul şi serviciile furnizate având în vedere medicina bazată pe dovezi, nu ceea ce ni se pare, nu ceea ce credem, nu ceea ce am vrea, ci ceea ce este cu adevărat bazat pe dovezi. Vom vedea cum sunt cheltuiţi banii publici având acest pachet de bază, pentru că el trebuie să cuprindă soluţiile cele mai eficiente pornind de la faptul că bolile cele mai frecvente cu costurile cele mai mici înseamnă că acelea trebuie cu prioritate să le includem în pachetul de bază, că în pachet nu vor fi incluse servicii care nu sunt dovedite a avea un beneficiu. Este prea important acest lucru ca să nu ne aplecăm asupra lui cu foarte multă atenţie', a susţinut acesta.

Eugen Nicolăescu a afirmat că acest pachet de măsuri reprezintă o schimbare fundamentală în societatea românească, în sensul că 'înseamnă să trecem de la o minciună perpetuă de 70 de ani, la un adevăr dureros'.

'Dar e un adevăr. Ţara asta atâta poate şi noi trebuie să spunem (...) indiferent cine suntem, cu responsabilităţi, trebuie să le spunem oamenilor adevărul. Din 5,5% cât plăteşte angajatul şi 5,2 % cât plăteşte angajatorul şi cât mai suportă bugetul de stat putem să dăm un pachet de bază. Dar acel pachet de bază trebuie să îl dăm când omul are nevoie, trebuie să îl dăm la un standard de calitate pe care îl vom defini şi trebuie să îl dăm fără şpagă, ca lucrurile să fie clare. Dacă spunem că în pachetul de bază îi facem o operaţie de apendicită, atunci acea operaţie de apendicită trebuie făcută ca la carte, conform standardului şi omul nu e chemat de acasă cu materiale sanitare, cu medicamente. I se asigură acel serviciu medical la standardul pe care l-am stabilit. Nu e plăcut, nu e popular, dar e real şi adevărat', a mai spus Nicolăescu.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, se află la Sighişoara la consultarea specialiştilor în domeniul medical în legătură cu definitivarea unor proiecte de acte normative.

În cadrul discuţiilor sunt abordate direcţiile de reformă privind restructurarea şi reorganizarea sistemului sanitar, proiectul pilot de creştere a veniturilor medicilor din unităţile sanitare publice cu paturi, legea răspunderii civile a personalului medical (malpraxis), proiectul de modificare a statutului spitalelor, principii şi elemente definitorii ale pachetului de servicii medicale de bază.

La dezbaterea de la Sighişoara participă reprezentanţi ai sistemului sanitar din judeţele Mureş, Alba, Braşov, Sibiu, Covasna şi Harghita, precum şi angajaţi ai direcţiilor de sănătate publică, preşedinţii caselor judeţene de asigurări de sănătate, managerii spitalelor publice, reprezentanţi ai Colegiului Judeţean al Medicilor, ai Colegiului Judeţean al Farmaciştilor, ai Asociaţiilor judeţene ale pacienţilor, ai societăţilor şi patronatelor judeţene ale medicilor de familie, ai organizaţiilor sindicale judeţene.Sursa:
http://www.agerpres.ro/media/index.php/ ... -baza.html
I always wondered
why somebody didn’t do
something about that,
then I realized
I AM SOMEBODY.

[...and you, and you!]

Grup FB infertilitate si actiuni asociative
Grup FB proceduri cu gameți donati
Grup FB adoptie
Grup FB sarcina & parenting

Pagina FB infertilitate
Pagina FB adoptie
Pagina FB a initiatoarei Asociatiei


Image ... Image... Image ... Image ...Image ... Image... Image

User avatar
FELIX
Posts: 8
Joined: Tue Aug 27, 2013 4:15 pm

Re: Domnule Ministru, resuscitati Subprogramul FIV!

Post by FELIX » Thu Sep 12, 2013 9:32 am

Buna dimineata,
Azi voi scrie si eu si sotul meu.Va multumim pentru implicare si sper din suflet sa fie cat mai multe scrisori.
varsta 35 AMH 1.01
sotul 40, azospermie (punctie octombrie 2012,3 spermatozoizi)
FIV OCTOMBRIE 2012, COLUMNA, pierdut sarcina 8 saptamani

User avatar
Swanheart
Posts: 759
Joined: Tue Oct 18, 2011 2:07 pm

Re: Domnule Ministru, resuscitati Subprogramul FIV!

Post by Swanheart » Thu Sep 12, 2013 11:05 am

Voi trimite si eu scrisoare, astept sa dati startul!
Eu 32 ani - sotul 35 de ani, infertilitate masculina: < 2 mil/ml, cryptozoospermie, apoi oligospermie. MTHFR C677T heterozigota, ambele PAI-1 heterozigote, Factorul XIII heterozigota.
Februarie 2012 - I.A. nereusita (la Gynatal - Timisoara).
FIV 1 - sept. 2012, Gynatal. ET 3 embrioni perfecti - beta 13,77 (sarcina biochimica ?).
FIV2 - noiembrie 2012, Gynatal, ET cu 3 embrioni - nereusit.
FET martie 2013, 3 embrioni perfecti - nereusit.
Surpriza, in aprilie 2014 sotul are normospermie.
FIV 3 - aprilie 2014 Kaali Budapesta: ET cu 2 blastocisti AA - nereusit
August - Septembrie 2014 fac sedinte de bioenergie si iau 1 Thromboo Ass/zi.
Sarcina spontana, octombrie 2014. Clexane de 0.6 si 1 Aspenter / zi.
Doamne, iti multumesc! Avem o minune de baietel! [baietel]

User avatar
SOS Infertilitatea
Administrator
Posts: 10451
Joined: Fri Sep 11, 2009 3:03 pm
Contact:

Re: Domnule Ministru, resuscitati Subprogramul FIV!

Post by SOS Infertilitatea » Thu Sep 12, 2013 5:16 pm

O sa va rugam sa si scanati (exista o aplicatie gratuita pentru smartphone - sau poate fi si o fotografie) scrisorile, editam datele personale si le pastram in arhiva, ca dovada.

In principiu, de maine puteti incepe sa puneti scrisorile la cutia postala. DACA AVETI MAI MULTE SCRISORI DIN PARTEA FAMILIEI SI PRIETENILOR, NU LE PUNETI PE TOATE O DATA! Ochiti o cutie postala in drumul vostru si puneti-le progresiv, conteaza foarte multa sa soseasca scrisori la cabinetul ministrului toata saptamana viitoare.

Multumim!! [floare]
I always wondered
why somebody didn’t do
something about that,
then I realized
I AM SOMEBODY.

[...and you, and you!]

Grup FB infertilitate si actiuni asociative
Grup FB proceduri cu gameți donati
Grup FB adoptie
Grup FB sarcina & parenting

Pagina FB infertilitate
Pagina FB adoptie
Pagina FB a initiatoarei Asociatiei


Image ... Image... Image ... Image ...Image ... Image... Image

User avatar
theo2theo
Posts: 23
Joined: Wed Mar 06, 2013 4:04 pm

Re: Domnule Ministru, resuscitati Subprogramul FIV!

Post by theo2theo » Thu Sep 12, 2013 5:47 pm

Maine pleaca doua si de la noi...chiar mi-a facut placere sa scriu o scrisoare,nu am mai scris una de vreo 14 ani.
eu 39,el 40 casatoriti de 15 ani si tot de atunci visam la un copil
Dupa trei FIV,sapte transferuri fara nici un rezultat... dupa 15 ani in care parca nimic nu mergea...se intampla minunea natural...si totul e bine deocamdata...

User avatar
OanaBlue
Posts: 224
Joined: Thu Sep 01, 2011 12:53 pm

Re: Domnule Ministru, resuscitati Subprogramul FIV!

Post by OanaBlue » Thu Sep 12, 2013 11:02 pm

Vom avea si noi doua scrisori (eu si sotul) de pus la posta @};-

User avatar
ioana_p76
Posts: 161
Joined: Mon Sep 14, 2009 2:24 pm
Location: Constanta

Re: Domnule Ministru, resuscitati Subprogramul FIV!

Post by ioana_p76 » Fri Sep 13, 2013 11:53 am

Am 5 scrisori pregatite, in plic deja. (le-am si scanat)
Inteleg ca de azi pana vineri pe 20.09 le putem trimite?
[feed] Ioana mami de EMA [majoreta] [great]
Povestea noastra


User avatar
SOS Infertilitatea
Administrator
Posts: 10451
Joined: Fri Sep 11, 2009 3:03 pm
Contact:

Re: Domnule Ministru, resuscitati Subprogramul FIV!

Post by SOS Infertilitatea » Fri Sep 13, 2013 12:40 pm

Da, incepand de astazi puteti pune scrisorile la cutia postala, dar va rugam sa o faceti PROGRESIV, sa ajunga pe rand, toata saptamana viitoare si inceputul celeilalte. Efectul e mai puternic daca se intainde pe mai multe zile.

Multumim! [floare]

Am trimis info flash celor 4.000 de fosti si actuali pacienti din baza noastra de date. Speram sa obtinem reactii!
I always wondered
why somebody didn’t do
something about that,
then I realized
I AM SOMEBODY.

[...and you, and you!]

Grup FB infertilitate si actiuni asociative
Grup FB proceduri cu gameți donati
Grup FB adoptie
Grup FB sarcina & parenting

Pagina FB infertilitate
Pagina FB adoptie
Pagina FB a initiatoarei Asociatiei


Image ... Image... Image ... Image ...Image ... Image... Image

Post Reply