Infertilitatea masculina

Informatii si discutii despre infertilitatea feminina, infertilitatea masculina si avortul spontan.
User avatar
AndreeaElena86
Posts: 1
Joined: Sat Sep 23, 2017 8:06 am

Re: Infertilitatea masculina

Post by AndreeaElena86 » Sat Sep 23, 2017 8:14 am

Buna, vad ca nu mai scrie nimeni pe acest subiect de multa vreme, oare nu mai e nimeni in aceasta situatie? multumesc, o zi faina si vesti bune tuturor!

User avatar
Sunrise
Posts: 82
Joined: Fri Feb 27, 2015 10:24 pm

Re: Infertilitatea masculina

Post by Sunrise » Sat Sep 23, 2017 10:18 pm

AndreeaElena86 wrote:Buna, vad ca nu mai scrie nimeni pe acest subiect de multa vreme, oare nu mai e nimeni in aceasta situatie? multumesc, o zi faina si vesti bune tuturor!
Buna Andreea. Iti recomand sa pui intrebari cu ce doresti sa afli si cine stie sa iti raspunda te va ajuta. Infertilitatea masculina continua sa puna probleme, de toate felurile... dar se discuta destul de putin in detaliu pe aceasta pagina. Deoarece de cele mai multe ori se ajunge la FIV, fetele discuta mai mult pe pagina "FIV in Romania" sau "FIV abroad". Sanatate!

User avatar
Galadriel
Posts: 145
Joined: Thu Mar 09, 2017 1:17 am

Re: Infertilitatea masculina

Post by Galadriel » Sun Sep 24, 2017 2:47 pm

Pentru cei interesați de rezolvarea problemei azoospermiei, rezum experiența noastră, poate o fi cuiva de folos. E un diagnostic sever, și e important de știut, în mare, ce merită făcut și ce nu. Nouă ne-a luat 7 luni să facem zeci de investigații, timp în care am consultat 7 urologi (patru în țară și trei în străinătate), am călătorit mii de kilometri și am cheltuit o sumă considerabilă. Nu cred că am exagerat suflând și în iaurt, mai ales că nu cred că există bărbat care să nu se teamă de această intervenție și să nu vrea să se asigure că totul va fi ok.
Primul lucru pe care e bine să-l conștientizați e că, în mare parte din cazuri, unica rezolvare a azoospermiei o reprezintă extracția chirurgicală a spermei. Nu mergeți la urologi care nu sunt specializați pe infertilitate, si dintre cei care spun că sunt multi se pricep doar să prescrie Profertil și iți spun să repeți spermograma. La noi e de consultat Dr. Voinea (cu care noi am avut o experiență proastă, dar asta e altă poveste) și probabil încă unu-doi medici prin București. Noi am mai fost și la Cluj la dr. Coman și la alți doi urologi de la noi din oraș, singurul beneficiu e că dr. Coman face și eco transrectal, deci poate vedea dacă e vreo obstrucție în prostată. Dacă e o obstrucție la nivelul ductelor ejaculatorii din prostată, ea poate fi corectată prin intervenția de rezecție a ductelor ejaculatorii (TURED). Sunt cazuri foarte rare, deci nu vă puneți speranțe, noi ne-am pus și rău am făcut, că am pierdut timp și bani și nervi. În plus, tind sa cred că operația are riscuri mai mari decât extracția spermei și nu oferă garanția rezolvării pe termen lung a azoospermiei.
Deci dacă e să cereți o opinie mergeți direct la București, preferabil la un consult la o clinică privată. Dr Voinea vă primește și la Fundeni, dar nu prea are timp de discuții. Vă va trimite să faceți spermograma la Genesis la Mioara Matei, pe motiv că lucrează și fructoza. N-o lucrează, că n-are cum, e nevoie de probă separată pe lângă cea pentru spermograma, mai bine o faceți la Bioclinica, durează două săptămâni și se trimite în Germania, costă vreo 50 de lei. Fructoza e prezentă în lichidul din veziculii seminali și are rolul de hrăni spermatozoizii veniți din testicule pe vasele deferente. Acest lichid, alături de cel venit din testicule conținând spermatozoizi, se varsă în prostată, unde e produsă cea mai mare parte din lichidul seminal; un nivel scăzut al fructozei sau chiar absenta ei e un indiciu fie al absentei veziculilor seminali (de obicei dacă nu sunt vase deferente nu sunt nici veziculi seminali, deoarece ambele au aceeași origine în faza de dezvoltare embrionara) fie al unei obstrucții intre veziculi și prostată, întărind suspiciunea de azoospermie obstructivă.
Faceți în avans toate analizele genetice și hormonale necesare (cariotip, microdeletii pe cromozomul Y, mutațiile fibrozei chistice; testosteron, estradiol, inhibina B, FSH, prolactina) să nu mergeți la consult de două ori. Rezultatele pentru teste genetice vin a doua zi pentru mutațiile fibrozei chistice și în două săptămâni pentru cariotop (Synevo) și microdeletii (Bioclinica). Synevo are un pachet cu toate geneticele și un preț mai mic, Bioclinica lucrează microdeletiile și cariotipul în Germania.
Cât despre operație, asta e cu adevărat o problemă. Căutați bine o clinică de Fiv ce colaborează cu un urolog bun. Nu vă lăsați pe mâna cui o fi de serviciu, din păcate partea masculină e adesea tratată cu prea multă usurință, fiind considerată oarecum secundară. NU e. Nu trebuie decât să citești foaia de consimțământ pentru operația de extragere chirurgicală a spermei ca să îți dai seama că există riscuri serioase ce trebuie luate în considerare (scăderea testosteronului sau infecții ce pot duce, în cazuri rare și extreme, la orhidectomie).
Partea cea mai tristă e că rar găsești combinația clinică de Fiv bună - chirurg urolog bun. Mai ales când e vorba de azoospermie non-obstructivă și recomandarea e să apelați la micro-TESE, asigurați-va că urologul vă informează clar și concret cum operează (e esențială o consultație preoperatorie cu el) și, mai ales, că operația se desfășoară în prezența unui embriolog, în colaborare cu laboratorul de embriologie. Acest aspect e esențial - pe măsură ce extrage mostre de țesut testicular, urologul le predă embriologului pentru a fi verificate la microscop dacă sunt viabile și conțin un număr suficient de spermatozoizi ce pot fi crioprezervati. În acest mod, urologul evită să facă mai multe incizii în testicul decât e necesar.
Important de știut - în Europa există, afiliate pe lângă clinici de Fiv, companii ce facilitează transportul mostrelor de spermă, al ovocitelor sau embrionilor de la o clinică la alta. Noi am făcut extracția spermei la o clinică și vom începe tratamentul FIV la o alta.
Un alt lucru foarte important e să vă asigurați că urologul vă explică diferența dintre abordările chirurgicale posibile - MESA (aspirația spermei din epididim, ghemul de vase seminale lipit de testicul pe unde ies spermatozoizii și urcă spre vasele deferente) TESE (extracție de țesut testicular) și micro-TESE. Deși micro-TESE e considerată abordarea standard în cazul azoospermiei non-obstructive, trebuie sa știți că e și cea mai invazivă dintre cele trei metode enunțate mai sus. Ea presupune o incizie mai mare pe mijlocul testiculului, într-o zonă mai puțin vascularizată, expunând sub microscop o suprafață mare de țesut testicular. În cazul azoospermiei non-obstructive, spermatogeneza e focală, adică localizată în anumite puncte, ele find vizibile la microscop ca niște tubuli dilatați unde pot fi de obicei găsiți spermatozoizi.
Recuperarea e mai îndelungată decât în cazul TESE sau MESA deoarece e vorba de deschiderea testiculului, nu doar de puncționarea lui (similară unei biopsii repetate). Dacă se recomandă TESE, întrebați medicul câte puncții face de obicei. Dacă se verifică mostrele la laborator pe măsură ce sunt prelevate, medicul se va opri când embriologul consideră că are suficient material pentru aproximativ 4-6 paiete, care, în funcție de cum se decongelează sperma, vă pot ajunge pentru până la 8-12 cicluri de FIV.
Știu ca e o întreagă discuție legată de utilizarea spermei proaspete vs sperma congelată. Studii recente arată că nu există diferențe în ceea ce privește capacitatea de fertilizare a celor două tipuri, proaspătă respectiv congelată. Mai mult, mai nou medicii de FIV preferă să nu sincronizeze prelevarea ovocitelor cu cea a spermei, deoarece în cazul în care nu se găsește spermă iar cuplul nu dorește să aibă ca rezervă o mostră de sperma de la donator, femeia va fi stimulată inutil. Cine optează pentru donator ca backup, poate face prelevările simultan. Ideal e să puteți congela sperma extrasă, deoarece oricât ar fi de ușoară operația, nu e nici recomandabil nici plăcut să fie repetată.
La fel de important de știut e că nu există niciun indicator absolut care să ateste prezența spermatogenezei în testicule. Singura metodă prin care se poate afla cert dacă există sau nu spermatozoizi în testicule e intervenția chirurgicală de extracție. Un nivel ridicat al FSH și un nivel sub aprox 100 al inhibinei B indică faptul că e cel mai probabil vorba de azoospermie non-obstructivă, adică, în cel mai bun caz, de o producție scăzută de spermatozoizi. Ca să existe spermatozoizi în ejaculat, „producția” trebuie să fie suficient de bună încât să se „reverse” afară din testicule. Nu se știe ce provoacă spermatogeneza deficitară, se bănuiește că, în afara unor sindroame ce pot fi diagnosticate prin biopsie, e vorba de o predispoziție genetică, dar nu există teste care să arate ferm acest lucru, în afară de cariotip și microdelețiile cromozomului Y. Problemele testiculare ce împiedică spermatogeneza sunt confirmate histopatologic, prin analiza unei mostre de țesut testicular prelevat prin biopsie.
Azoospermia obstructivă poate fi cauzată de absența congenitală a vaselor deferente (ele transportă spermatozoizii din testicule în prostată), corelată în 80% din cazuri cu mutații ale genei fibrozei chistice (CFTR). Vasele sunt palpate de medicul urolog, însă nefiind un test absolut, vă puteți trezi că unii medici le simt alții nu. E de preferat să-i credeți pe cei care zic că nu sunt. Pentru că și dacă sunt, în caz de azoospermie, e posibil sa nu fie bine dezvoltate, să fie fibrotice, fără lumen, etc. Dacă există suspiciuni cu privire la vasele deferente, se impune testarea genetică pentru mutațiile fibrozei chistice. În caz de rezultat pozitiv la partener, se impune și testarea femeii, deoarece dacă și ea are o mutație, cuplul are un risc de 25% de a concepe un copil cu fibroză chistica, o boala oribilă și adesea letală.
În rarele cazuri în care e vorba de microdeleții pe cromozomul Y, e bine de știut că dacă ele există pe zona AZF a, e cert că nu se vor găsi spermatozoizi în testicule. Microdelețiile pe zonele AZF b și AZF c nu exclud prezența spermatogenezei, dar e vital să știți că, dacă se găsesc spermatozoizi la extracție, faceți FIV și concepeți un copil de sex masculin, el va avea aceleași microdeleții ca și tatăl, deoarece va moșteni de la acesta cromozomul Y. Cu alte cuvinte, va moșteni problemele de infertilitate ale tatălui.
Azoospermia obstructivă e de obicei semnalată de următoarele date: volum mic al ejaculatului (sub 2 ml), Ph acid - sub 7, panel hormonal normal (testosteron, FSH, inhibina B). Recomand ca, în caz de azoospermie, să nu repetați spermograma la un laborator obișnuit, ci într-o clinică de FIV. Nouă ne-au greșit PH-ul și Mioara Matei și Bioclinica. A ieșit corect la Synevo, la Viena și în Cehia.
Nu am idee cât costă intervenția de extracție a spermei în România, am avut semnale pozitive de la Iași și de la Sibiu, unde pacienții s-au recuperat bine după biopsie, respectiv TESE. Dacă există experiențe negative, poate ar fi bine ca pacienții sau partenerele lor să avertizeze cu privire la locurile unde nu e recomandabil să mergi. Nu trebuie sa dați neapărat nume, dacă nu vă e confortabil, dar cred că nimeni nu își dorește, dacă a avut o experiență negativă, ca și alții să treacă prin ea. E vorba de o operație, nu de un consult.
Noi am avut o experiență pozitivă la clinica Gennet din Praga. Din păcate costurile intervenției sunt foarte mari - 1500 de euro e intervenția chirurgicală, la care se adaugă 100 de euro consultația preoperatorie cu medicul, 95 de euro analizele pentru boli cu transmitere sexuală și 122 de euro analizele și consultul preoperator pentru anestezia generală (pot fi făcute și în țară, noi însă nu am găsit medic în România care să își dea acordul pentru anestezie generală în altă țară; până la urmă am optat pentru anestezie locală+adormire de scurtă durată fără intubare). Am fost mulțumiți atât de serviciile clinicii cât și de chirurg. Crioprezervarea a costat 111 euro iar stocarea timp de un an a mostrelor e 150 de euro.
O altă opțiune pe care am avut-o a fost Viena, clinica Goldenes Kreuz, care colaborează cu urologul Eugen Plas, un medic foarte bun, dar care operează seara, de unde am dedus că nu verifică în paralel cu embriologul calitatea mostrelor de țesut prelevate. Ne-a spus că el face câte 12 incizii pe fiecare testicul, așa încât din 24 de mostre are șanse mari sa găsească ceva. Noi am considerat că 24 de incizii e foarte mult, așa că am renunțat. Menționez ca la noi toate analizele și observațiile ecografice indicau șanse mari sa fie vorba de azoospermie obstructivă, caz în care de obicei spermatogeneza nu e afectată, deci riscam să facem o intervenție mai invazivă decât era necesar. La fel de important e că a trebuit sa mergem pana la Viena și să plătim 200 de euro consultația la medic ca să aflăm toate lucrurile acestea. Aici operația e 1200 de euro cu anestezie generală, dar se rămâne peste noapte internat și un loc în rezervă dublă e 680 de euro. Se adaugă costurile analizelor preoperatorii, cele de crioprezervare și stocare a mostrelor.
Un alt detaliu pe care l-am aflat la consultul preoperator cu urologul de la Praga a fost că dacă nu se găsește spermă într-un testicul, șanse să se găsească în celălalt sunt de 25%. Testiculul cel mai mare și care ecografic arată cel mi bine e operat primul (există în mod natural o ușoară asimetrie între stângul și dreptul). NU e preferabil să se deschidă ambele testicule, indiferent de situație, ci doar dacă embriologul confirmă că nu s-au găsit spermatozoizi în primul.
Cât privește durerea și timpul de recuperare, ele sunt direct proporționale cu numărul de incizii testiculare și gradul de invazivitate al operației (TESE sau Micro-TESE, un testicul explorat sau ambele). La două incizii pe un testicul cât a fost în cazul nostru durerea a fost destul de intensă imediat după operație, dar a fost ținută sub control cu Ibuprofen de 400 și ketonal. Pentru cine nu are o jenă, e bun ketonal supozitoare. După operație 12 ore se pun pungi de gheață sau de legume congelate pe scrot pentru a nu se umfla (puțin se umflă oricum, e o reacție normală). A doua zi noi am plecat acasă cu mașina, însă nu recomand să facă nimeni ca noi. Soțul a luat calmante 2 zile și a doua zi a condus 9 ore că așa a vrut el și s-a simțit ok. Eu cred că a cam exagerat, dar asta e. Bandajul (un pansament adeziv pe scrot) l-a dat jos a treia zi. Incizia pe scrot (prin care s-a făcut accesul la testicul) a avut cam 1,5 cm și fire resorbabile.
Indiferent de tipul de operație, se recomandă monitorizarea postoperatorie a nivelului testosteronului. El scade în unele cazuri după micro-TESE, unde e vizată o suprafață mare de țesut testicular. Însă fiind vorba de o analiză relativ ieftină dar importantă, nu strică să o facă oricine apelează la o intervenție testiculară.
Sper să le fie de folos celor interesați experiența noastră. Mult succes și sănătate tuturor!
Last edited by Galadriel on Mon Sep 25, 2017 11:52 pm, edited 3 times in total.

User avatar
Monalysa
Posts: 16
Joined: Wed Aug 02, 2017 11:21 am

Re: Infertilitatea masculina

Post by Monalysa » Sun Sep 24, 2017 5:11 pm

Buna ziua
Ma bucur sa aud ca totuși se poate face ceva in cazul Azoospermiei.Noi suntem la început nu prea știm prea multe dar ne interesam cât putem de mult in acest caz pentru ca ne dorim un copil.
Eu am programare la Domnul Dr Voinea săptămâna viitoare cu soțul meu , am toate analizele făcute in Anglia (in faza incipienta )și o sa merg la dumnealui sa ni le citească și sa vedem ce ne sfătuiește mai departe (am vorbit la telefon si a zis ca e de acord sa ni le citească chiar dacă sunt din alta țara),as vrea mai multe informații despre clinica din Praga , dacă nu va supărați , cum pot face o programare , ce mai am nevoie .etc
V-as fi recunoscătoare dacă m-ați putea ajuta cu informații, adresa mea de email este petro_ramonick@yahoo.com, dacă nu va deranjează sa vorbim mai multe .
Am auzit păreri pro și conta cu privire la Dl Voinea , sper sa nu am o experiența neplăcuta cu dumnealui și sa fim dezamăgiți .
Va mulțumesc ca existați și avem unde sa ne spunem părerile in cazurile acestea dramatice dacă pot sa le pun așa .
O zi frumoasa

User avatar
Galadriel
Posts: 145
Joined: Thu Mar 09, 2017 1:17 am

Re: Infertilitatea masculina

Post by Galadriel » Sun Sep 24, 2017 6:31 pm

Monalysa wrote:Buna ziua
Ma bucur sa aud ca totuși se poate face ceva in cazul Azoospermiei.Noi suntem la început nu prea știm prea multe dar ne interesam cât putem de mult in acest caz pentru ca ne dorim un copil.
Eu am programare la Domnul Dr Voinea săptămâna viitoare cu soțul meu , am toate analizele făcute in Anglia (in faza incipienta )și o sa merg la dumnealui sa ni le citească și sa vedem ce ne sfătuiește mai departe (am vorbit la telefon si a zis ca e de acord sa ni le citească chiar dacă sunt din alta țara),as vrea mai multe informații despre clinica din Praga , dacă nu va supărați , cum pot face o programare , ce mai am nevoie .etc
V-as fi recunoscătoare dacă m-ați putea ajuta cu informații, adresa mea de email este petro_ramonick@yahoo.com, dacă nu va deranjează sa vorbim mai multe .
Am auzit păreri pro și conta cu privire la Dl Voinea , sper sa nu am o experiența neplăcuta cu dumnealui și sa fim dezamăgiți .
Va mulțumesc ca existați și avem unde sa ne spunem părerile in cazurile acestea dramatice dacă pot sa le pun așa .
O zi frumoasa
Dacă vă pot ajuta îmi puteți scrie PM pe acest forum.
Problema e că dr. Voinea va poate ajuta să identificați despre ce tip de azoospermie e vorba, dar, deși e chirurg urolog, el face extracția spermei la clinica Genesis din București, unde IVF face un medic despre care părerile sunt împărțite. Iar cele negative sunt....negative.
E important să știți despre ce tip de azoospermie e vorba, pentru că de asta depinde mult abordarea chirurgicală. Pentru o părere puteți apela liniștiți la dr. Voinea, știe multe despre infertilitate. Noi am fost un caz mai complicat și poate de aceea nu am avut o experiență bună cu el. Mergeți să vă consulte la o clinică privată, la Fundeni e multa lume și haos. Insistați să-i facă soțului ecografie scrotala.

User avatar
Sunrise
Posts: 82
Joined: Fri Feb 27, 2015 10:24 pm

Re: Infertilitatea masculina

Post by Sunrise » Mon Sep 25, 2017 11:10 pm

Galadriel, îți mulțumesc în numele tuturor cuplurilor care se confrunta cu infertilitate de cauza masculina pentru detalii. E de apreciat că ai atâtea cunoștințe medicale și că poți îndruma pe cei cu probleme. Noi din păcate nu le-am știut.
Pentru cei ce se gândesc la microTese, nu știu dacă e general valabil, sau unii pot fi mai ghinionisti, în cazul nostru a fost al naibii de dureros și traumatizant...Încât îți doreai sa dai timpul înapoi să nu o fi făcut. E ciudat sa fac aceasta comparație acum, însă suferința pentru durerea soțului a fost mai mare decât suferința că nu poți avea un copil. Succes celor care își încearcă norocul, să fie bine pentru toată lumea.

User avatar
ionutz21
Posts: 2
Joined: Tue Aug 29, 2017 5:13 pm

Re: Infertilitatea masculina

Post by ionutz21 » Wed Sep 27, 2017 8:08 am

Buna ziua, eu am 30 de ani , prietena mea 29 , ne-am hotarat sa facem un bebe sau mai multi [barza1] [barza2] [barza1] [barza2] si am fost astazi sa fac o spermograma ,rezultatul este urmatorul :
1. Spermograma -Sperma

ANALIZE


REZULTATE


INTERVAL BIOLOGIC DE REFERINTA / UM
Volum Sperma 5.3 ml 2 - 5 / ml
Aspect Sperma Normal
Timp fluidificare completa 15 Min 0 - 30 / Min
pH sperma 8 7.12 - 8
Numar spermatozoizi 30.4 mil./mL 20 - 120 / mil./mL
Spermatozoizi mobilitate normala 75 % 60 - 100 / %
Spermatozoizi mobilitate redusa 14 % 0 - 40 / %
Spermatozoizi imobili 11 % 0 - 10 / %
Spermatozoizi aspect normal 95 % 70 - 100 / %
Spermatozoizi forme aberante 5 % 0 - 30 / %
Spermatozoizi viabili 89 % 80 - 100 / %
Mobilitatea normala consta in batai ale cozii in fascicul stramt, insotite de miscari laterale ale capului, permitand o progresie in linie dreapta , iar mobilitatea redusa consta in vibratii frenetice si anarhice determinand doar miscari pe loc.
Formele aberante sunt reprezentate de spermatozoizi fara cap si cu 2 cozi.
Spermatozoizii imobili sunt adesea confundati cu cei morti.
Rare leucocite.Rari spermatozoizi aglutinati.
Nu mai am rabdare sa merg la un specialist sa imi spuna daca e ok, asa ca o sa va rog frumos sa imi raspundeti daca stiti !
Abstinenta a fost de 5 zile...
La 2 săptămâni după analize am aflat că era deja însărcinată! [barza1] [barza1] [barza1]

User avatar
ane30
Posts: 18
Joined: Mon Jun 27, 2016 11:09 am

Re: Infertilitatea masculina

Post by ane30 » Wed Sep 27, 2017 2:49 pm

Monalysa wrote:Buna ziua
Ma bucur sa aud ca totuși se poate face ceva in cazul Azoospermiei.Noi suntem la început nu prea știm prea multe dar ne interesam cât putem de mult in acest caz pentru ca ne dorim un copil.
Eu am programare la Domnul Dr Voinea săptămâna viitoare cu soțul meu , am toate analizele făcute in Anglia (in faza incipienta )și o sa merg la dumnealui sa ni le citească și sa vedem ce ne sfătuiește mai departe (am vorbit la telefon si a zis ca e de acord sa ni le citească chiar dacă sunt din alta țara),as vrea mai multe informații despre clinica din Praga , dacă nu va supărați , cum pot face o programare , ce mai am nevoie .etc
V-as fi recunoscătoare dacă m-ați putea ajuta cu informații, adresa mea de email este petro_ramonick@yahoo.com, dacă nu va deranjează sa vorbim mai multe .
Am auzit păreri pro și conta cu privire la Dl Voinea , sper sa nu am o experiența neplăcuta cu dumnealui și sa fim dezamăgiți .
Va mulțumesc ca existați și avem unde sa ne spunem părerile in cazurile acestea dramatice dacă pot sa le pun așa .
O zi frumoasa

Sotul meu a fost operat acum 2 luni la clinica Genessys de varicocel bilateral ( Voinea + Gagiu ), operatia a decurs foarte bine si s-a recuperat foarte repede spre marea mea uimire.

In aceeasi zi cu noi s-a mai operat o alta persoana exact pentru obstrucție la nivelul ductelor ejaculatorii din prostată; operatia a durat cam 5 ore si i-a costat 2500 euro - daca nu ma insel includea: operatia, extractia de spermatozoizi si criocongelarea lor - din fericire au gasit spermat. si acestia erau vii in proportie de 80 % pe care imi reamintesc ca i-au criocongelat ..nu imi amintesc exact numele embriologului dar posibil sa fi fost doamna Matei ; pot cere detalii daca este cineva interesat..Am retinut in schimb un alt aspect : daca nu se gaseau spermatoz. doctorii nu au fi merg mai departe cu aceasta operatie , ceea ce mi s-a parut ok si nu erau chiar ahtiati sa le faca o operatie inutila .
Am pastrat legatura cu sotia acestuia si mi-a spus ca la 6 saptamani de la operatie au facut o spermograma si au aparut 5800 spermatozoizi, in conditiile in care aveau zero inainte de operatie.
Spre deosebire de sotul meu, recuperarea domnului respectiv a durat mult mai mult,in jur de 30 zile poate chiar mai mult dar acum este foarte bine .
Din ce stiu aceasta operatie poate fi facuta si la stat si parca este suportata de stat .
si da, discutiile cu domnul Voinea este mai bine sa fie purtate undeva la particular ca sa nu simti ca esti "repezit" cu toate ca am avut noroc sa stea de vorba cu noi, mai pe indelete si la spitalul Fundeni, dar poate doar am avut noi noroc.

De vreo doua luni tot caut pe forum povesti de succes dupa operatia de varicocel, dar din pacate obs ca multe fete au facut direct FIV si imi cam pierd din optimism . :(

Sper sa nu regret ca am preferat sa facem operatia de varicocel in detrimetrul FIV -ului .Sunt deja 4 ani de cand ne luptam cu infertilitatea si pot spune ca am" albit" ,la propriu, de cate teste negative am vazut sau de cate ori am declarat ziua 1, ca mai apoi sa ma mobilizez iar si sa incep o noua luna optimista visand ca poate aceasta va fi luna in care voi avea si eu norocul sa vad acele doua liniute :ymdaydream:
Image

EU :32 ANI SOT:42 ANI
Eu :ovulez in fiecare luna in ziua 11-a , analize sange/hormonale ok
diagnostic sot 6.03.2016: oligoastenoteratospermie
SPERMOGRAME
6.03.2016 : 1.2 mil spermat./1.2 ml ; 6.04.2016 : 4.8 mil spermat./1.2 ml ; 02.07.2016 - in urma unui control urologic am descoperit cauza spermogramei proaste :varicocel grad 3..urmeaza operatia-strangem bani pentru ca dorim sa o facem la privat 2500-3000 euro ( se poate face gratuit la stat (spitalul Fundeni)cu o trimitere de la medicul de familie apoi de la medicul urolog) 10.07.2017 - spermograma : 7.8 mil/ml ! clasa A 2% : aspect normal 2% (fara nici un tratament!doar alimentatia -mai multe legume si fructe) 15.07.2017- operatie varicocel gr3 si gr1 - speram la o minune in urma acestei operatii!!

1.10 2017 : beta1 : 630 !!(ziua 15 DPO) beta2 1270 !!!..sper sa fie bine :YMPRAY:

analize trombofilii:
Rh... = Negativ - cireasa de pe tort
Proteina S (activitate)... = 39,4 % interval (56,1 - 126,0)
Proteina S libera (antigen)... = 64,1 % (64,7 - 115,3)
Factor V G1691A (Leiden) mutant heterozigot
MTHFR C677T mutant heterozigot
MTHFR A1298C mutant heterozigot
PAI-1 4G/4G homozigot
EPCR prezente alelele A1/A3

Aspenter: metfoliat- 1/zi : vitamine fara acid folic sintetic si b12 fara cyanocobalmin

User avatar
Galadriel
Posts: 145
Joined: Thu Mar 09, 2017 1:17 am

Re: Infertilitatea masculina

Post by Galadriel » Wed Sep 27, 2017 6:32 pm

Ionut felicitări pentru sarcină. Să vă bucurați de o perioadă frumoasă și de un copil sănătos.

User avatar
Monalysa
Posts: 16
Joined: Wed Aug 02, 2017 11:21 am

Re: Infertilitatea masculina

Post by Monalysa » Wed Sep 27, 2017 6:46 pm

Mulțumesc Galadriel și celor ce își fac timp sa scrie și aici , o sa revin mâine după ce o sa avem întrevederea cu d-l Voinea.

User avatar
Galadriel
Posts: 145
Joined: Thu Mar 09, 2017 1:17 am

Re: Infertilitatea masculina

Post by Galadriel » Wed Sep 27, 2017 7:00 pm

Ane30 problema varicocelului e controversată, pe unii îi ajută, pe alții nu. Sper să fiți norocoși și să scăpați de Fiv. Oricum, dacă în decurs de 6 luni nu observați o îmbunătățire semnificativă a spemogramei, nu așteptați minuni și faceți FIV. Vârsta femeii este unui dintre factorii esențiali în reușită.
Cât despre operația TURED a cuplului respectiv, era absolut scandalos ca medicii sa il opereze de azoospermie obstructiva (datorată blocajului la nivelul ductelor ejaculatorii din prostată) dacă omul nu producea deloc spermatozoizi. Problema e cum se cicatrizează rezecția, dacă nu se obturează la loc.
Nu poate fi vorba de conceptie naturală cu 5800 de spermatozoizi. Si nici pentru FIV nu ar trebui să se bazeze pe ei - soțul meu a avut la un moment dat o spermograma cu 125.000 spermatozoizi/ ml, am crezut că putem face FIV cu ei și nu mai e nevoie de operație de extracție, apoi 5 spermograme au ieșit cu zero. Dacă ne bazam pe ei și făceam stimularea, ar fi trebuit fie să înghețam ovocitele, fie să facă soțul TESE de urgență.
Dacă au spermatozoizi congelați la Genesys, vor putea face acolo FIV.
Nemulțumirea noastră față de diagnosticul Dr. Voinea e justificată - ne-a spus că soțul are absența congenitală a vaselor deferente, ca mai apoi să aibă o spermograma cu spermatozoizi. Or dacă era cum zicea medicul, nu exista fizic nicio posibilitate ca spermatozoizii să iasă, pentru că nu existau vasele care sa îi transporte până în prostată.
Partial a avut dreptate, pentru că vasele chiar sunt cu probleme, desi nu sunt absente, cum au confirmat alți 3 medici.
Singurul care a spus că palparea vaselor nu e o metodă infailibila a fost medicul de la Praga, care l-a și operat.
Oricum, dacă e de cerut o părere despre infertilitate, dr Voinea e de consultat fără ezitare, pentru că la noi nu se pricepe nimeni în domeniu mai bine ca el. Că nu e mereu absolut corect ce spune, ei bine, de asta e bine sa repeți spermograma de cinci ori.

User avatar
ane30
Posts: 18
Joined: Mon Jun 27, 2016 11:09 am

Re: Infertilitatea masculina

Post by ane30 » Thu Sep 28, 2017 2:13 pm

Galadriel wrote:Ane30 problema varicocelului e controversată, pe unii îi ajută, pe alții nu. Sper să fiți norocoși și să scăpați de Fiv. Oricum, dacă în decurs de 6 luni nu observați o îmbunătățire semnificativă a spemogramei, nu așteptați minuni și faceți FIV. Vârsta femeii este unui dintre factorii esențiali în reușită.
Cât despre operația TURED a cuplului respectiv, era absolut scandalos ca medicii sa il opereze de azoospermie obstructiva (datorată blocajului la nivelul ductelor ejaculatorii din prostată) dacă omul nu producea deloc spermatozoizi. Problema e cum se cicatrizează rezecția, dacă nu se obturează la loc.
Nu poate fi vorba de conceptie naturală cu 5800 de spermatozoizi. Si nici pentru FIV nu ar trebui să se bazeze pe ei - soțul meu a avut la un moment dat o spermograma cu 125.000 spermatozoizi/ ml, am crezut că putem face FIV cu ei și nu mai e nevoie de operație de extracție, apoi 5 spermograme au ieșit cu zero. Dacă ne bazam pe ei și făceam stimularea, ar fi trebuit fie să înghețam ovocitele, fie să facă soțul TESE de urgență.
Dacă au spermatozoizi congelați la Genesys, vor putea face acolo FIV.
Nemulțumirea noastră față de diagnosticul Dr. Voinea e justificată - ne-a spus că soțul are absența congenitală a vaselor deferente, ca mai apoi să aibă o spermograma cu spermatozoizi. Or dacă era cum zicea medicul, nu exista fizic nicio posibilitate ca spermatozoizii să iasă, pentru că nu existau vasele care sa îi transporte până în prostată.
Partial a avut dreptate, pentru că vasele chiar sunt cu probleme, desi nu sunt absente, cum au confirmat alți 3 medici.
Singurul care a spus că palparea vaselor nu e o metodă infailibila a fost medicul de la Praga, care l-a și operat.
Oricum, dacă e de cerut o părere despre infertilitate, dr Voinea e de consultat fără ezitare, pentru că la noi nu se pricepe nimeni în domeniu mai bine ca el. Că nu e mereu absolut corect ce spune, ei bine, de asta e bine sa repeți spermograma de cinci ori.


am 4 ani de cand ne luptam cu infertilitatea si am citit tot ce ai scris si iti dau dreptate in tot ce ai spus, nici pe Voinea nu il ridic in slavi pentru ca anul trecut inainte sa mergem la el citisem aici prin ce ai trecut tu si experienta voastra cu el si sincer iti zic ca am fost foarte reticenta
singurul lucru ce mi-a dat un pic de speranta a fost faptul ca analizele hormonale si genetice au fost ok iar spermograma sotului de atunci avea undeva la 4.8 mil/ml dar a fost socant sa vad ca au ajuns la 100% imotili..cu doua luni inainte facusem o alta spermograma unde sotul avea 1.2 ml /ml tip a+B parca erau 28% dar luase profersil si in 2 luni numarul lor se triplase dar motilitatea scazuse la 0%
acum vom vedea ce va fi, dar cum ai zis si tu :daca dureaza mai mult de 6 luni ma inscriu pt FIV si asa asta vroiam sa fac inca de anul trecut dar am zis sa uincercam sa remediem probl cu varicocelul ca sa nu aibe sotul alte probl pe viitor .
am 32 ani deja (el 42) , din fericire am amh 3.76 (anul trecut am testat si am analizele ok dpdv hormonal dar pana sa realizez asta am trecut prin multe cabinete medicale si am cunoscut enorm de multi ginecologi inapti ca altfel nu stiu cum sa ii cataloghez ce nu au stiut decat sa imi ceara bani pe analize inutile si consultati extrem de costisitoare )
pana nu am intrat pe internet sa ma documentez si sa analizez toate tampeniile ce mi le spuneau nu am facut decat sa pierd doi ani degeaba si sa ajung sa traiesc intr-un stres permanent imaginandu mi in fiecare luna simptome de sarcina si enervandu-ma la fiecare test negativ ce il faceam pentru ca acest stres duce si la intarzierea de 1-2 zile a menstrei.
daca vreunul dintre acesti medici renumiti ar fi fost capabili sa imi spuna : rugati sotul sa faca o spermograma iar ulterior mi s-ar recomandat un consult urologic pentru acesta, banii cheltuiti inutil pe analizele genetice in cazul meu ne-am fi permis sa facem mai devreme operatia de varicocel ( cum am scris mai sus, noi am facut-o la privat abia acum 2 luni deoarece sotul are o fobie pentru spitalele de stat si conditiile din acestea, asa ca a trebuit sa mai asteptam alte 6-7 luni ca sa mai strangem 3000 euro (2500 euro operatia +500 euro cheltuieli aferente analize )
uneori ma gandesc daca nu era mai bine sa facem FIV+Icsi direct si sa nu ne mai fi chinuit atat ....
Image

EU :32 ANI SOT:42 ANI
Eu :ovulez in fiecare luna in ziua 11-a , analize sange/hormonale ok
diagnostic sot 6.03.2016: oligoastenoteratospermie
SPERMOGRAME
6.03.2016 : 1.2 mil spermat./1.2 ml ; 6.04.2016 : 4.8 mil spermat./1.2 ml ; 02.07.2016 - in urma unui control urologic am descoperit cauza spermogramei proaste :varicocel grad 3..urmeaza operatia-strangem bani pentru ca dorim sa o facem la privat 2500-3000 euro ( se poate face gratuit la stat (spitalul Fundeni)cu o trimitere de la medicul de familie apoi de la medicul urolog) 10.07.2017 - spermograma : 7.8 mil/ml ! clasa A 2% : aspect normal 2% (fara nici un tratament!doar alimentatia -mai multe legume si fructe) 15.07.2017- operatie varicocel gr3 si gr1 - speram la o minune in urma acestei operatii!!

1.10 2017 : beta1 : 630 !!(ziua 15 DPO) beta2 1270 !!!..sper sa fie bine :YMPRAY:

analize trombofilii:
Rh... = Negativ - cireasa de pe tort
Proteina S (activitate)... = 39,4 % interval (56,1 - 126,0)
Proteina S libera (antigen)... = 64,1 % (64,7 - 115,3)
Factor V G1691A (Leiden) mutant heterozigot
MTHFR C677T mutant heterozigot
MTHFR A1298C mutant heterozigot
PAI-1 4G/4G homozigot
EPCR prezente alelele A1/A3

Aspenter: metfoliat- 1/zi : vitamine fara acid folic sintetic si b12 fara cyanocobalmin

User avatar
Galadriel
Posts: 145
Joined: Thu Mar 09, 2017 1:17 am

Re: Infertilitatea masculina

Post by Galadriel » Thu Sep 28, 2017 3:06 pm

Ane30 spermograma voastră nu arată tocmai rău la peste 7 milioane, șanse sunt de concepție naturală, mai mici probabil decât la normospermie, dar nu sunteți în dezastru. Cât despre alegerea dintre operație de varicocel și FIV, e de înțeles că ați optat pentru operație, pentru că ea vă oferă posibilitatea de a încerca să concepeți natural în fiecare lună. La cuplurile tinere, unde partenera nu are probleme de fertilitate dovedite, medicul înclină spre a consilia cuplul pentru operație și nu direct pentru FIV. Să nu uităm că șansele de reușită ale FIV-ului sunt, în mod ideal, undeva pe la 30%, pe când la vârsta ta șansele de a concepe natural sunt pe la 20% în fiecare lună. Or FIV nu poți face în fiecare lună....
Am zis să nu fiu precum bocitoarele și să mă lansez doar în povestit catastrofe, dar povestea noastră cu infertilitatea a debutat senin, cu o vizită la cel mai renumit ginecolog din oraș (nu-s din București, dar nici chiar din „provincie”). Am primit asigurări că totul arată excelent, că-s într-o formă nemaipomenită (eu nu ovulam, dar cine are răbdare să monitorizeze foliculul ăla până la capăt), să încercăm natural un an (eu avem deja 38 de ani jumate). Fără spermogramă, fără analize hormonale, fără nicio grijă față de faptul că eu aveam și așa puțini foliculi și niciun pic de timp de pierdut.
Eu am ales să revin, după trei luni de jale pe lângă teste de ovulație și teste de sarcină negative, să-l rog pe același medic să-mi facă analize mai amănunțite. Eu, de capul meu, m-am gândit că nu am nevoie de un ginecolog specializat pe sarcini deja instalate, ci de un specialist în fertilitate, care să vadă dacă există probleme specifice.
Aș scrie asta pe toți pereții, să o vadă toată lumea care în decurs de un an (femeia până în 32 de ani) respectiv de șase luni (32-35 ani) nu reușește să conceapă - NU mergeți la ginecologi, vă pierdeți vremea. După 35 eu m-aș duce direct la specialistul în fertilitate, că nu moare nimeni dacă își face un FSH, estradiol, testosteron, AMH. Și pentru că fac parte din minoritatea lovită bilateral, și de infertilitate masculină și feminină, normal mi s-ar părea ca a doua zi după ce decid să facă un copil, bărbații să facă bine să-și facă o spermogramă.
Persistă ideea stupidă că infertilitatea de cuplu e de obicei datorată femeii, când de fapt infertilitatea masculină e implicată în 40-50% din cazuri. Când afli, ca în cazul nostru, că el are azoospermie iar ea e la premenopauză, te întrebi pe cine să tragi la răspundere, pe endocrinologul care ți-a monitorizat 7 ani tiroida, însă nu ți-a verificat nici măcar o dată gonadostatul, pe ginecologul care te-a asigurat că ți-ai păstrat fertilitatea, deși nu ovulai și aveai FSH-ul 19.7, sau pe tine însăți, pentru că te-ai bazat exclusiv pe medici, în loc să te informezi despre corpul și sănătatea ta de una singură.

User avatar
Monalysa
Posts: 16
Joined: Wed Aug 02, 2017 11:21 am

Re: Infertilitatea masculina

Post by Monalysa » Thu Sep 28, 2017 6:07 pm

Buna seara
Revin cu informații de la Domnul Dr Sebastian Voinea , cu un prim diagnostic de Azoospermie obstructiva , posibil sa fie din cauza unei lovituri la testicule .Am nevoie de ajutor Dl Dr i -a recomandat ecografie scrotala , ecografie transrectala și fructoza spermaticA, problema e ca am încercat sa fac programare la Dl Dr Gagiu după recomandarea d-lui Voinea , posibil sa nu pot prea repede ,ma întrebam dacă aceste ecografii se po face in alta parte si dacă da , unde??am un nr de telefon 0748222222,unde am încercat dar nu știu exact unde e adresa , dacă știți cumva unde e sa îmi Spune-ți va rog.In al doilea rând mi-a fost recomandata fructoza la doamna Dr Matei , am citit mai multe , și o sa merg in urma sa citesc desprea asta și unde se mai poate face , am un număr unde o sa încerc mâine sa sun , doar in caz ca nu reușesc .
Ca profesionalism îl recomand din tot sufletul , a fost foarte Ok , pentru început am fost multumiți , ne-a povestit care sunt probabilitățile in cazul unei operații.
Va mulțumesc !!

User avatar
Galadriel
Posts: 145
Joined: Thu Mar 09, 2017 1:17 am

Re: Infertilitatea masculina

Post by Galadriel » Thu Sep 28, 2017 6:48 pm

Monalysa wrote:Buna seara
Revin cu informații de la Domnul Dr Sebastian Voinea , cu un prim diagnostic de Azoospermie obstructiva , posibil sa fie din cauza unei lovituri la testicule .Am nevoie de ajutor Dl Dr i -a recomandat ecografie scrotala , ecografie transrectala și fructoza spermaticA, problema e ca am încercat sa fac programare la Dl Dr Gagiu după recomandarea d-lui Voinea , posibil sa nu pot prea repede ,ma întrebam dacă aceste ecografii se po face in alta parte si dacă da , unde??am un nr de telefon 0748222222,unde am încercat dar nu știu exact unde e adresa , dacă știți cumva unde e sa îmi Spune-ți va rog.In al doilea rând mi-a fost recomandata fructoza la doamna Dr Matei , am citit mai multe , și o sa merg in urma sa citesc desprea asta și unde se mai poate face , am un număr unde o sa încerc mâine sa sun , doar in caz ca nu reușesc .
Ca profesionalism îl recomand din tot sufletul , a fost foarte Ok , pentru început am fost multumiți , ne-a povestit care sunt probabilitățile in cazul unei operații.
Va mulțumesc !!
Monalysa părerea mea e să vă mișcați repede cu investigațiile și să vă gândiți în paralel unde vreți să faceți FIV. Ecografia transrectala și cea scrotala le puteți face cred la Regina Maria și la Sanador în București. Intră pe site-urile lor și suna sa întrebi ce urolog au disponibil cel mai devreme și dacă face ecografiile sus-mentionate.
Oricine le poate face, nu așteptați cu săptămânile o programare la un medic anume. Cu siguranță găsiți un cabinet de urologie în București care să le facă. La consult, cereți-i medicului sa va confirme dacă la transrectal se văd veziculii seminali, partea terminala a vaselor deferente și ductele ejaculatorii din prostată. Și dacă vede pe undeva obstrucții. La eco scrotal sa se uite dacă există dilatarea rete testis, acela e un simptom comun în azoospermia obstructiva.
Pentru fructoza la dna Matei mergeți dimineață la 7 la clinica Genesys (au site, nr de tel, suna sa vezi).
La recepție când plătiți specificați ca vreti fructoza. Cereți bon. O puteți face și la Bioclinica, dar rezultatul vine în doua săptămâni.
Nu știu despre ce operație v-a spus, dar singura care merită făcută e extracția chirurgicală a spermei. Operația de reparare a obstrucției (vasoepididimostomia) are șanse relativ mici de reușită, recuperarea e lungă și vindecarea imprevizibilă, în sensul că țesutul cicatrizat poate reface obstrucția - uita-te pe net și vei vedea că cei mai buni chirurgi urologi din lume au o rată de reușită de maximum 40%.

E de ajutor sa știți dacă e azoospermie obstructiva sau non-obstructiva, dar nu uitați că tot ce contează e ce se găsește în testicule la extracție.
Asta cu lovitura la testicule care a dus la azoospermie mi se pare cam trăsnita, dar nu poți ști sigur niciodată. Și nici nu mai contează.
Tot ce contează e să găsiți o clinică sa va inspire încredere,un urolog bun să facă extracția spermei și mult noroc la FIV.

User avatar
Monalysa
Posts: 16
Joined: Wed Aug 02, 2017 11:21 am

Re: Infertilitatea masculina

Post by Monalysa » Thu Sep 28, 2017 6:58 pm

Va multumesc , o sa sun sa vad cum pot face programarile, o sa cer ce mi-ati spus , nu vreau sa ma bucur inainte dar tot ce pot sa sper e ca va fi bine , va voi tine la curent .
O seara buna !

User avatar
ane30
Posts: 18
Joined: Mon Jun 27, 2016 11:09 am

Re: Infertilitatea masculina

Post by ane30 » Fri Sep 29, 2017 8:35 am

Galadriel wrote:
Monalysa wrote:Buna seara
Revin cu informații de la Domnul Dr Sebastian Voinea , cu un prim diagnostic de Azoospermie obstructiva , posibil sa fie din cauza unei lovituri la testicule .Am nevoie de ajutor Dl Dr i -a recomandat ecografie scrotala , ecografie transrectala și fructoza spermaticA, problema e ca am încercat sa fac programare la Dl Dr Gagiu după recomandarea d-lui Voinea , posibil sa nu pot prea repede ,ma întrebam dacă aceste ecografii se po face in alta parte si dacă da , unde??am un nr de telefon 0748222222,unde am încercat dar nu știu exact unde e adresa , dacă știți cumva unde e sa îmi Spune-ți va rog.In al doilea rând mi-a fost recomandata fructoza la doamna Dr Matei , am citit mai multe , și o sa merg in urma sa citesc desprea asta și unde se mai poate face , am un număr unde o sa încerc mâine sa sun , doar in caz ca nu reușesc .
Ca profesionalism îl recomand din tot sufletul , a fost foarte Ok , pentru început am fost multumiți , ne-a povestit care sunt probabilitățile in cazul unei operații.
Va mulțumesc !!
Monalysa părerea mea e să vă mișcați repede cu investigațiile și să vă gândiți în paralel unde vreți să faceți FIV. Ecografia transrectala și cea scrotala le puteți face cred la Regina Maria și la Sanador în București. Intră pe site-urile lor și suna sa întrebi ce urolog au disponibil cel mai devreme și dacă face ecografiile sus-mentionate.
Oricine le poate face, nu așteptați cu săptămânile o programare la un medic anume. Cu siguranță găsiți un cabinet de urologie în București care să le facă. La consult, cereți-i medicului sa va confirme dacă la transrectal se văd veziculii seminali, partea terminala a vaselor deferente și ductele ejaculatorii din prostată. Și dacă vede pe undeva obstrucții. La eco scrotal sa se uite dacă există dilatarea rete testis, acela e un simptom comun în azoospermia obstructiva.
Pentru fructoza la dna Matei mergeți dimineață la 7 la clinica Genesys (au site, nr de tel, suna sa vezi).
La recepție când plătiți specificați ca vreti fructoza. Cereți bon. O puteți face și la Bioclinica, dar rezultatul vine în doua săptămâni.
Nu știu despre ce operație v-a spus, dar singura care merită făcută e extracția chirurgicală a spermei. Operația de reparare a obstrucției (vasoepididimostomia) are șanse relativ mici de reușită, recuperarea e lungă și vindecarea imprevizibilă, în sensul că țesutul cicatrizat poate reface obstrucția - uita-te pe net și vei vedea că cei mai buni chirurgi urologi din lume au o rată de reușită de maximum 40%.

E de ajutor sa știți dacă e azoospermie obstructiva sau non-obstructiva, dar nu uitați că tot ce contează e ce se găsește în testicule la extracție.
Asta cu lovitura la testicule care a dus la azoospermie mi se pare cam trăsnita, dar nu poți ști sigur niciodată. Și nici nu mai contează.
Tot ce contează e să găsiți o clinică sa va inspire încredere,un urolog bun să facă extracția spermei și mult noroc la FIV.

ai idee unde se fac spermograme sambata ? ca nu prea mai putem pleca de la serviciu si as vrea sa mergem sambata ; ar fi si mult mai relaxant pentru sot..la Genessys am facut operatia care a avut loc tot sambata, dar nu imi amintesc sa o fi vazut pe doamna Matei pe acolo.

eu mai mergeam la Giulesti dar au schimbat programul si este o nebunie totala acolo..degeaba ajung cu proba in 10 minute daca stau o ora pe la usi iar proba se lucreaza cred ca peste 2-3 ore in cel mai bun caz.

sotul meu a facut radiografia la sanador -la gagiu; stiu ca imediat m-a programat,daca nu ma insel martea are program |( 0744903691 dr gagiu cristian)
Image

EU :32 ANI SOT:42 ANI
Eu :ovulez in fiecare luna in ziua 11-a , analize sange/hormonale ok
diagnostic sot 6.03.2016: oligoastenoteratospermie
SPERMOGRAME
6.03.2016 : 1.2 mil spermat./1.2 ml ; 6.04.2016 : 4.8 mil spermat./1.2 ml ; 02.07.2016 - in urma unui control urologic am descoperit cauza spermogramei proaste :varicocel grad 3..urmeaza operatia-strangem bani pentru ca dorim sa o facem la privat 2500-3000 euro ( se poate face gratuit la stat (spitalul Fundeni)cu o trimitere de la medicul de familie apoi de la medicul urolog) 10.07.2017 - spermograma : 7.8 mil/ml ! clasa A 2% : aspect normal 2% (fara nici un tratament!doar alimentatia -mai multe legume si fructe) 15.07.2017- operatie varicocel gr3 si gr1 - speram la o minune in urma acestei operatii!!

1.10 2017 : beta1 : 630 !!(ziua 15 DPO) beta2 1270 !!!..sper sa fie bine :YMPRAY:

analize trombofilii:
Rh... = Negativ - cireasa de pe tort
Proteina S (activitate)... = 39,4 % interval (56,1 - 126,0)
Proteina S libera (antigen)... = 64,1 % (64,7 - 115,3)
Factor V G1691A (Leiden) mutant heterozigot
MTHFR C677T mutant heterozigot
MTHFR A1298C mutant heterozigot
PAI-1 4G/4G homozigot
EPCR prezente alelele A1/A3

Aspenter: metfoliat- 1/zi : vitamine fara acid folic sintetic si b12 fara cyanocobalmin

User avatar
Galadriel
Posts: 145
Joined: Thu Mar 09, 2017 1:17 am

Re: Infertilitatea masculina

Post by Galadriel » Fri Sep 29, 2017 10:56 am

ane30 wrote:
Galadriel wrote:
Monalysa wrote:Buna seara
Revin cu informații de la Domnul Dr Sebastian Voinea , cu un prim diagnostic de Azoospermie obstructiva , posibil sa fie din cauza unei lovituri la testicule .Am nevoie de ajutor Dl Dr i -a recomandat ecografie scrotala , ecografie transrectala și fructoza spermaticA, problema e ca am încercat sa fac programare la Dl Dr Gagiu după recomandarea d-lui Voinea , posibil sa nu pot prea repede ,ma întrebam dacă aceste ecografii se po face in alta parte si dacă da , unde??am un nr de telefon 0748222222,unde am încercat dar nu știu exact unde e adresa , dacă știți cumva unde e sa îmi Spune-ți va rog.In al doilea rând mi-a fost recomandata fructoza la doamna Dr Matei , am citit mai multe , și o sa merg in urma sa citesc desprea asta și unde se mai poate face , am un număr unde o sa încerc mâine sa sun , doar in caz ca nu reușesc .
Ca profesionalism îl recomand din tot sufletul , a fost foarte Ok , pentru început am fost multumiți , ne-a povestit care sunt probabilitățile in cazul unei operații.
Va mulțumesc !!
Monalysa părerea mea e să vă mișcați repede cu investigațiile și să vă gândiți în paralel unde vreți să faceți FIV. Ecografia transrectala și cea scrotala le puteți face cred la Regina Maria și la Sanador în București. Intră pe site-urile lor și suna sa întrebi ce urolog au disponibil cel mai devreme și dacă face ecografiile sus-mentionate.
Oricine le poate face, nu așteptați cu săptămânile o programare la un medic anume. Cu siguranță găsiți un cabinet de urologie în București care să le facă. La consult, cereți-i medicului sa va confirme dacă la transrectal se văd veziculii seminali, partea terminala a vaselor deferente și ductele ejaculatorii din prostată. Și dacă vede pe undeva obstrucții. La eco scrotal sa se uite dacă există dilatarea rete testis, acela e un simptom comun în azoospermia obstructiva.
Pentru fructoza la dna Matei mergeți dimineață la 7 la clinica Genesys (au site, nr de tel, suna sa vezi).
La recepție când plătiți specificați ca vreti fructoza. Cereți bon. O puteți face și la Bioclinica, dar rezultatul vine în doua săptămâni.
Nu știu despre ce operație v-a spus, dar singura care merită făcută e extracția chirurgicală a spermei. Operația de reparare a obstrucției (vasoepididimostomia) are șanse relativ mici de reușită, recuperarea e lungă și vindecarea imprevizibilă, în sensul că țesutul cicatrizat poate reface obstrucția - uita-te pe net și vei vedea că cei mai buni chirurgi urologi din lume au o rată de reușită de maximum 40%.

E de ajutor sa știți dacă e azoospermie obstructiva sau non-obstructiva, dar nu uitați că tot ce contează e ce se găsește în testicule la extracție.
Asta cu lovitura la testicule care a dus la azoospermie mi se pare cam trăsnita, dar nu poți ști sigur niciodată. Și nici nu mai contează.
Tot ce contează e să găsiți o clinică sa va inspire încredere,un urolog bun să facă extracția spermei și mult noroc la FIV.

ai idee unde se fac spermograme sambata ? ca nu prea mai putem pleca de la serviciu si as vrea sa mergem sambata ; ar fi si mult mai relaxant pentru sot..la Genessys am facut operatia care a avut loc tot sambata, dar nu imi amintesc sa o fi vazut pe doamna Matei pe acolo.

eu mai mergeam la Giulesti dar au schimbat programul si este o nebunie totala acolo..degeaba ajung cu proba in 10 minute daca stau o ora pe la usi iar proba se lucreaza cred ca peste 2-3 ore in cel mai bun caz.

sotul meu a facut radiografia la sanador -la gagiu; stiu ca imediat m-a programat,daca nu ma insel martea are program |( 0744903691 dr gagiu cristian)
Eu știu că și Synevo și Bioclinica lucrează spermograme și sâmbăta, dar mai bine sunați să întrebați.
Țin pumnii să iasă bine!

User avatar
ane30
Posts: 18
Joined: Mon Jun 27, 2016 11:09 am

Re: Infertilitatea masculina

Post by ane30 » Fri Sep 29, 2017 11:30 am

Synevo parca nu au RUAM ,incerc acum la bioclina
multumesc
Image

EU :32 ANI SOT:42 ANI
Eu :ovulez in fiecare luna in ziua 11-a , analize sange/hormonale ok
diagnostic sot 6.03.2016: oligoastenoteratospermie
SPERMOGRAME
6.03.2016 : 1.2 mil spermat./1.2 ml ; 6.04.2016 : 4.8 mil spermat./1.2 ml ; 02.07.2016 - in urma unui control urologic am descoperit cauza spermogramei proaste :varicocel grad 3..urmeaza operatia-strangem bani pentru ca dorim sa o facem la privat 2500-3000 euro ( se poate face gratuit la stat (spitalul Fundeni)cu o trimitere de la medicul de familie apoi de la medicul urolog) 10.07.2017 - spermograma : 7.8 mil/ml ! clasa A 2% : aspect normal 2% (fara nici un tratament!doar alimentatia -mai multe legume si fructe) 15.07.2017- operatie varicocel gr3 si gr1 - speram la o minune in urma acestei operatii!!

1.10 2017 : beta1 : 630 !!(ziua 15 DPO) beta2 1270 !!!..sper sa fie bine :YMPRAY:

analize trombofilii:
Rh... = Negativ - cireasa de pe tort
Proteina S (activitate)... = 39,4 % interval (56,1 - 126,0)
Proteina S libera (antigen)... = 64,1 % (64,7 - 115,3)
Factor V G1691A (Leiden) mutant heterozigot
MTHFR C677T mutant heterozigot
MTHFR A1298C mutant heterozigot
PAI-1 4G/4G homozigot
EPCR prezente alelele A1/A3

Aspenter: metfoliat- 1/zi : vitamine fara acid folic sintetic si b12 fara cyanocobalmin

User avatar
Galadriel
Posts: 145
Joined: Thu Mar 09, 2017 1:17 am

Re: Infertilitatea masculina

Post by Galadriel » Fri Sep 29, 2017 11:50 am

Ane Synevo și Bioclinica sunt laboratoare generale, nu clinici specializate pe RUAM. Dacă vrei sa faceți spermograma la o clinică RUAM în București, sună sa întrebi dacă lucrează vreuna spermograme sâmbăta.
Cat despre cele două laboratoare, nouă Bioclinica ne-a greșit de fiecare dată PH-ul, Synevo l-a făcut corect. Dar nu suntem din București, deci nu știu ce se întâmplă pe acolo. Știu doar că Synevo folosesc hârtie de PH pentru testare, iar la Bioclinica au un aparat. Care la noi în oraș merge aiurea :)

Post Reply