by jurnaldefiv » Thu Jul 05, 2018 3:16 pm
MARIA Diaconu wrote:Lorelei wrote:MARIA Diaconu wrote:Buna ,fetelor. Sunt intr o polemica cu a mea hematoloaga,nu.picam pe dorintele mele ca sa zic asa. Ea sustine ca nu am nevoie decat de aspenter 2/zi ,si fara Clexane. Mutatiile le ati vazut in semnatura mea....poate ati.citit si topicul de trombofilie de pe forum,nu vreau sa ma trezesc ca nu mai ajung la 8 sapt ca nu a fost ok tratam.da,stiu,sunt alti 1000 factori care pot impiedica evolutia pe.mai departe,insa ce tine de mine vreau sa fac. Si pt mutatiile mele cred ca aspenter e prea putin.nu stiu ce sa fac...
Maria la primul FIV si inseminari am avut doar aspenter. La singura sarcina obtinuta am facut Clexane 0.4 dupa ET dar cu tot cu Clexane am pierdut sarcina pentru ca s-a oprit din evolutie. La FET 2 nu mi-au dat nimic si nu am avut nici sarcina obtinuta. Nu stiu daca in cazul meu particular e vreo corelatie intre administrarea de Clexane si sarcina obtinuta dar stiu sigur ca daca sarcina are defect genetic in principiu se va opri din evolutie ( selectie naturala) cu tot clexanul din lume.
La urmatorul FET cei de la Praga au zis ca vor sa reintroduca Clexane 0.4 + sa fac o histeroscopie. Mutatiile pe care le am eu sunt destul de intalnite si parererile sunt impartite: ba ca nu necesita tratament special ba ca totusi trebuie tratament.
Daca ai dubii cere o a doua parere. Acum nici sa iei clexane total aiurea nu e indicat pentru ca administrarea de clexane influenteaza foarte mult aparitia osteoporozei ( e un side effect nedorit). Deci daca poti merge fara si e ok si pt bebe, mai bine!
Lorelei,e atat de controversata treaba asta cu mutatiile si fiecare hematolog are cate o parere,care intotdeauna difera...vad ca si tu ai primit pareri diferite vis a vis de Clexane. Da,selectia naturala...mi e teama ca aici nu mai tine de noi, doar sa ne rugam la Dumnezeu. Clexane momentan nu il scot, mai astept o parere,sper eu ca va veni de la dr. USCATESCU. Pana acum n am nici un semn de la ea,nici pe mail,nici pe whats up. Am vazut ca multe SOE se opresc intre 4 si 8 sapt,iti dai seama cat de teama imi e. Totusi nu inteleg exact cum a fost la voi,care ati avut SOE: 4 sapt de la ultima menstruatie sau 4 sapt de la punctie? Nu stiu la ce va raportati....de asemenea,ati simtit? Sangerare gen? Sau la eco nu mai avea activitate? Imi cer scuze ca pun astfel.de intrebari,insa sunt sigura ca imi intelegeti temerile.
![:) [crossfingers]](./images/smilies/crossfingers.gif)
pt toata lumea.
Stai linistita ca intelegem perfect.
La mine s-a oprit la 7 saptamani de la ultima menstruatie, asa imi scrie si pe fisa medicala de la dosar, sarcina oprita 7s...
Adica la vreo 2 saptamani dupa beta pozitiv... eu am ramas cu 4 saptamani adica atata era cum ar veni varsta efectiva a embrionului numarand de la punctie.
Si da, eu am simtit. Adica am inceput sa sangerez, si cu dureri menstruale pronuntate. Am tinut-o asa cateva zile pentru ca m-a prins fix intre Craciun si Anul Nou. Am avut primul beta pozitiv pe 22 Decembrie, in Ajunul Craciunului pe 24 am repetat si se triplase aproape, deci totul foarte bine, apoi 25-26 nu am avut unde sa fac asa ca am repetat beta pe 27 cand era 527 deci iarasi foarte bine, din pacate insa pe 28 am inceput sa sangerez, am avut dureri clare in ziua aia si dupa amiaza am observat pete mici maronii pe chilot.... doctorul nu mai era la spital in zilele alea, de la Giulesti mi-au zis sa stau calma ca poate fi normal nu inseamna musai ceva rau, cu sotul acasa am discutat daca sa alergam sa gasim ceva deschis in perioada aia sa facem beta iar sau sa stau linistita ca poate mai rau fac daca alerg pe drumuri, asa ca nu am mai facut beta.... dar sangerarea usoara a continuat, ffff putin, si maroniu asa, pana in noaptea de Revelion pe la 10 seara cand am vazut clar rosu aprins pe absorbant si atunci ne-am urcat in masina si am mers la urgente. Mi-au facut ecografie, inca nu se vedea punctuletul, pe fisa de interventie am avut clar observatie de risc de avort....
Pe 3 Ianuarie abia am putut merge la o ecografie la dr meu de atunci, a vazut sacul embrionar, am repetat si beta si era 192 deci in scadere drastica.... nu stiu daca o fi apucat sa ajunga la 1,0000..... si cam asta a fost.
Eu iti spun toate astea pentru ca stiu ca si eu as vrea sa stiu chiar daca speranta din sufletul nostru asa cum e in zilele astea in care ne rugam ca puii sa ramana acolo, nu o stie nimeni.... Trebuie sa nu te gandesti la lucruri sumbre si cumva sa faci sa treaca perioada asta in care saptamanile, zilele, orele trec ca si cand ar fi ani, asa greu pare. Dar trebuie sa te rogi si sa te gandesti ca vei trece cu bine de aceste prime luni de sarcina delicate, de primul trimestru, si de al doilea si al treilea.
![:) [flori]](./images/smilies/flori.gif)
eu 34 el 26 in 2016 cand am inceput.
2016 - 3 IA ciclu natural (Giulesti), nereusite.
FIV1 Dec 2016 (Giulesti), 2 blasto, 6 morule.
ET
1 Dec 2016 2 blasto, beta 49.9, SOE 7s.
FET
2 Mar 2017 2 morule, beta negativ.
FET
3 Aug 2017 2 morule, beta negativ.
FET4 Ian 2018 anulat-opriti din evolutie la decongelare).
FIV2 Mar 2018 (Unica Praga): 2 z3, 3 blasto.
ET
4 Mar 2018 2 embrioni z3, beta negativ.
FET
5 Iul 2018 2 blasto, beta negativ.
FIV3 Nov 2018 (Columna/ASSMB): 4 blasto.
ET
6 Nov 2018 1 blasto 2AA, beta z8 34.5.
August 2019 - suntem parinti! mami si tati fericiti de bebe minunat
Ianis Andrei
Doamne, Iti multumim! ramai langa noi si te rugam, mai ingaduie-ne o minune.
FET
7 Oct 2020 1 blasto 4AA, beta z7 24.9, z9 44.86, z11 27.67, sarcina biochimica.