Endometru de 8-9 e ok. In principiu ce e peste 7 e, sa zicem, safe.Lucia1984 wrote:Bunajurnaldefiv wrote:Buna, asa credeam si eu si dupa aproape 2 ani, 3 inseminari si un FIV cu 3 embriotransferuri am descoperit ca am hidrosalpinx pe trompa stanga (cu care nu aveam cum sa raman gravida sau sa pastrez o sarcina nici cu 300 de incercari).Lucia84 wrote:Salut fetelor! M-am gandit sa scriu pe larg povesrea mea, poate ma ajuta cineva cu vreun sfat. Incercam sa raman insarcinata de 2 ani. In primul am analize, totul ok. Mi-a zis un medic sa imi fac analize pt hashimoto si am aflat ca am anticorpi. Duoa asta iar analize peste analize torul ok. Mi-am facut si analizele pt trombofilie, am PAI si MTHFR 677C. In afara de asrea totul ok insa nu rwuseac sa raman insarcinata. Am fost la 100 de doctori, efectiv nu mai stiu incotro sa o apuc. Am ovulatie , ciclu regulat, sotul meu spermograma super ok. Medicii nu gasesc nici un motiv pt care nu reusesc....mi-au facut toate analizele care ar putea da sterilitate insa toate ok. Au zis ca nici artificiala nu cred ca m-ar ajuta:(....mai are cineva problema asta?
Nu vreau sa te descurajez sau sa pretind ca e vreo regula - Doamne fereste, ba din contra, iti doresc sa fie pur si simplu "nu s-a intamplat pana acum".
Dar just in case, daca din pdv analize sange totul e ok, neaparat trebuie sa faci histeroscopie (pentru a vedea starea cavitatii uterine), histerosalpingografie (o procedura care vedea starea trompelor - permeabilitatea lor), eventual laparoscopie exploratorie (care poate determina si ea starea trompelor). De ce ti s-a spus ca inseminarea artificiala nu te-ar ajuta? daca spermograma e ok si trompele tale la fel, daca ovulezi normal in fiecare luna, in niciun caz inseminarea nu ar trebui exclusa. Investigheaza. Mult succes.
Iti multumesc pentru raspuns. Am facut si sonosalpingografie si histerosalpingografie. Totul pare oki si la trompe si la uter. A zis medicul ca daca noi suntem oki si sotuil are spermograma atat de buna si nu iese nu vede de ce ar iesi prin artificiala. Endometrul imi este de 8 - 9 maxim. Aici am citit ca ar trebuis a fie peste 10?
Nu mai stiu ce sa mai cred. Medicii zic ca e ok si ala....
Ma tot gandesc sa merg din tara, poate gasesc mai multe raspunsuri
Histeroscopie ai facut? (nu histerosalpingografie)