Milenna,
După 2 ani jumate de încercări, eu zic ca e momentul sa treci la nivelul următor. Dacă spermograma e buna, poți încerca 2-3 inseminări IUI, iar dacă nici așa nu vei reuși, va trebui fiv. Esti încă in faza in care vârsta te ajuta, important este sa acționezi fără sa mai pierzi timpul pt ca șansele de la 34 ani se vor diminua, din păcate, drastic, după 36-37.
Chiar dacă aparent nu ati găsit o cauza anume a infertilității, exista infertilitate idiopatica, de cauze necunoscute și e păcat sa mai pierzi timp căutând cauze și sperând ca se va întâmpla natural. Nu zic ca e imposibil, dar totuși ați încercat 2 ani jumate.
Oricum, îți doresc succes cu oricare varianta o vei alege!
Milenna wrote:Buna seara,
Sunt noua pe site.
Mi s-a dat si mie recomandare de FIV (primul) de la Columna, dr. Veliscu. Am facut la dansa o rezectie sept, laparo si histero si mi-a zis ca trompele sunt ok, nu am endometrioza etc. Cu toate astea nu raman gravida , desi incercam de 2 ani jumate. Am 34 ani si analize:
trompe ok
histero ok
ciclu regulat
AMH 2-ZIUA 3
FSH 12- ZIUA 3
LH 2
HOMOCISTEINA OK
PROLACTINA - 30 ( FAZA LUTEALA, Z 21)
MUTATII FACTORI 5 SI 2 - NEG
ESTROGENI - 157 ( FAZA LUT, ZIUA 21
PROGESTERON - 7.6( FAZA LUT, Z21
SPERMOGRAMA- ff buna ,dar cu varicocel de grad cel mai mic, 3 parca( urologul i-a zis ca e f ok si i-a dat Profertil)
In tot acest timp ni s-au dat NUMAI vitamine: miosun,feminosun, detrical, folic, si niciun hormon sau ceva stimulare.
in cei 2 ani de incercari nu am ramas niciodata si dupa aceste analize si dna dr cunsocundu-ma de atat timp, mai ales din cauza septului, mi-a zis in decembrie ca ar trebui sa fac FIV, ca analizele nu-s rele dr nu-i place FSH de ziua 3.
Eu nu stiu daca sa fac pasul FIV-ului sau nu. Mi s-a dat o lista de la Columna cu analize ce trebuie realizate pt dosar.
Daca aveti o mai mare experienta decat mine, imi puteti spune daca voi considerati ca ar fi sanse de natural? Sau pierd timpul?
Atat eu cat si sotul suntem singuri la parinti si chiar ne gandeam ca poate ne e dat sa ramanem fara copii, Dne fereste. Plus ca toata lumea ne intreaba........
Multumesc.
Eu 40 ani, amh 2,33 in 2017 și 1,7 in 2018, HSG 2017 - trompe permeabile, histeroscopie Mai 2018 Ok, tiroidita autoimună, soțul 40 ani cu oligospermie, purtător hepatita B.
Septembrie 2017 - Kaali Szeged, stimulare ovariană 4 zile, apoi întreruptă (nu au obs de la început ca soțul e cu hepatita...apoi au refuzat sa continuam fiv, nu au carantina...deci no comment despre Kaali Szeghed)
Octombrie 2017 -
fiv 1Gynatal Timișoara, 7 ovule, 6 fertilizate ICSI. Am obținut 2 blasto, Beta 1.2
Martie 2018 - fiv 2 Unica Praga - 5 ovocite, 3 fertilizate PICSI, 1 embrion trsnsferat in z4. Beta 1.2
I
Iulie 2018 fiv 3 Gynatal Timișoara - stimulare pt “ low responder” cu următoarea ordine pe zile ale ciclului : z2, 3, 4 Cetrotide, z5 Elonva, z10 - 14 Menopur 3 fl/zi + Cetrotide. 10 foliculi, 5 ovocite, 4 fertilizate, TOATE oprite din evoluție in ziua 2-3.
Septembrie 2018 fiv 4 protocol lung, Gynatal Timisoara, din ziua 21 a ciclului anterior fiv Gonapeptyl/zi, apoi din z3, zilnic, 150 Gonal, 150 Pergoveris, 1/2 fiola Gonapeptyl.
Transfer fresh pe progesteron mărit 2.5, 2 embrioni ziua 3 cu fragmentări. Beta 1.2
Martie 2019 - embrioadoptie Cehia negativ
Iulie și August 2019 - 2 IUI cu sperma donata - negativ
Octombrie 2019 - fiv ovocite donate Cehia,
![happy [its a boy]](./images/smilies/its%20a%20boy.gif)